Foto: Grete Hjort Johansen

Chinook er ute med den sårbare men fengende låten ”Your Eyes”

Del Tweet

Fredag 19. mai slapp Chinook den nydelige låten “Your Eyes” som er denne “Ukens single” på NPS Music.

Norsk-nederlandske Chinook Lamers sang seg inn i folkets hjerter da hun var med i Idol 2014. Den da 16 år gamle jenta ble fort en favoritt blant folket og endte på en tredjeplass i konkurransen. Samtidig slapp hun sin første single ”Go Home” – en vakker, elektronisk popperle som gikk rett til #1 i iTunes og topp 20 på Spotify, og raskt ble sertifisert gull i Norge.

Hennes andre single ”Dancing In Flames” (prod. Filip Kollsete & Axxe) ble sluppet i 2015, og med Dandy Lion-remixen har hun nådd nesten 12 millioner streams på Spotify. De siste årene har Chinook fokusert på låtskriving og vært i studiosessions både i Norge og i utlandet, og nå er 18-åringen endelig klar for å slippe ny musikk. Vi tok en liten prat med Chinook om blant annet den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med låten ”Your Eyes”.  Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk. Vi var alle giret på å lage noe som var sårbart men likevel fengende, så vi startet fra scratch og vibet egentlig bare rett inn i låten. Det er alltid god stemning i studio når vi jobber sammen, så jeg håper og tror at det blir flere fete låter sammen med dem.

Låten handler om følelser som kan oppstå i et forhold, men som vi kanskje velger å se bort i fra, siden vi er så glade i en person, eller bare så forelsket at det har gjort deg blind. Jeg tror alle har opplevd det selv en gang i livet, der man bare overser alt det «dårlige» i forholdet, fordi man er så glad i en person, og blir trukket tilbake.

Mange husker deg nok fra Idol i 2014 hvor du kom på en 3. plass. Hva har du tatt med deg av opplevelser og erfaringer etter å ha vært med der?

Det aller viktigste for meg som jeg fikk ut av Idol, var at det er musikk jeg ville jobbe med. Ved å ende opp på 3. plass var det en slags bekreftelse på at jeg kunne dette, og folk likte det. Jeg ble mer sikker på meg selv, og på scenen. I tillegg til at du møter på så mange flinke og gode folk, folk som har de samme drømmene som meg, så får man dele de fine opplevelsene sammen, og det var helt fantastisk – og jeg har aldri i livet angret et sekund på det. 

Det har gått halvannet år siden du slapp din forrige single ”Dancing In Flames” som har nesten 12 millioner streams på Spotify. Hva har du gjort siden den gang?

Etter at » Dancing in flames» kom ut, så har jeg bare jobbet masse i studio, både i utlandet og innlandet, med forskjellige produsenter og låtskrivere. Prøve å finne den rette sounden for meg som artist tok litt tid, og det å bare finne ut av hva slags artist jeg vil være, er ikke bare bare gjort på 1,2,3.. så jeg vil si at mye av tiden gikk til det, og skole og andre aktiviteter som jeg liker å gjøre. Halvannet  år siden sist og nå er jeg tilbake igjen.

Hvordan startet det hele for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg begynte med musikk når jeg var rundt 8 år bare for å ha noe å holde på med der og da, men så viste det seg at det var noe mer som lå bak det, og jeg elsket det mer for hver gang jeg fikk til noe, om det var på gitar, piano eller sang. Det ga meg en boost til å prøve ut nye ting igjen. 

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året, har jeg vært på mange forskjellige konserter og merket at det er noe som motiverer meg. Å se noen stå å synge på Telenor Arena foran tusenvis av folk er noe jeg drømmer om. Så da jeg fikk synge på Parkteatret under et show som var solgt ut var det helt amazing, jeg har ikke ord. 

Hva vil du si er det spesielle i ditt musikalske univers?

Det som kanskje gjør meg spesiell, er at folk kjenner igjen stemmen min ganske lett, og det er jo en bra ting å ha som artist! 

Hvem er Chinook og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er 18 år og lever for musikken. Det er kanskje det som ville beskrevet meg best, jeg har selvfølgelig andre ting jeg elsker å gjøre, sånn som å stå på snowboard om vinteren, og longboarding om sommeren. Jeg fokuserte egentlig bare på skolen før artistmulighetene dukket opp.

Hva er det morsomste eller sprøeste du har opplevd så langt som artist?

Det aller sprøeste som jeg har opplevd gjennom å være artist, er kanskje de folkene jeg har fått jobbet med. Folk som har skrevet for One Direction, jobbet med Ariana Grande, og Spice Girls. Store folk som har klart seg fint med musikken, og å få æren til å jobbe med dem er like sprøtt og mindblowing hver gang.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden, og hvorfor? 

Det er utrolig mye bra norsk musikk om dagen. Hører jeg på musikk så går det mye i pop og hip hop musikk som for eksempel Unge Ferrari, men samtidig også Aurora, så det varierer veldig.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg har flere forbilder innenfor musikken, forskjellige artister som Kehlani, Jhene Aiko og Anne Marie, men det aller største forbildet mitt er mamma, og det kommer alltid til å være sånn.

Kan du fortelle litt om en av dine beste minner fra en av dine liveopptredener?

Det beste minnet jeg har fra en av mine liveopptredener på en scene var da jeg spilte på Parkteatret og fikk øyekontakt med en jente, som kunne hele låten min. Det var dødsgøy, og absolutt et minne jeg aldri kommer til å glemme. Den første gangen folk synger med på en av dine låter er helt ubeskrivelig.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2017?

Akkurat nå gleder jeg meg mest til å se hvordan det kommer til å gå med «Your Eyes», det er jo 1,5 år siden sist så dette er sykt spennende. Gleder meg ellers til å bare stå på og jobbe med musikken, gjøre ferdig låter, og kanskje sette fokus på en EP mot slutten av året? Det er målet mitt i alle fall. Ellers skal jeg på Roskilde med venner, ikke for å opptre, men for å se store idoler live.

Se Også

Third Attempt mistet all inntekt og karrieredrift over natta; «Beats from the Quarantine» ble hans kreative utløp
Intervju

Third Attempt mistet all inntekt og karrieredrift over natta; «Beats from the Quarantine» ble hans kreative utløp

23-åringens tredje (!) langspiller blir hyllet av noen av elektronikaens viktigste internasjonale tastemakere, og nå er den hyper-kreative produsenten og DJ´n ekstremt klar for å reise [...]

Delikat og lekent av Siril Malmedal Hauge
Intervju

Delikat og lekent av Siril Malmedal Hauge

Siril Malmedal Hauge er ute med albumet «Slowly, slowly» på Jazzland Recordings, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet treffer kroppen umiddelbart, og [...]

Magiske og kraftfulle Olga Amalie vil reddes
Intervju

Magiske og kraftfulle Olga Amalie vil reddes

Olga Amalie skriver tekster på norsk og trollbinder publikum med sin sårbare og kraftfulle stemme, og nå er hun ute med låten «Redd meg» som er [...]

Sterkt, nydelig og rørende debut-EP av kritikerroste Metteson
Intervju

Sterkt, nydelig og rørende debut-EP av kritikerroste Metteson

Musikkbransjen har utropt Metteson til den store norske debutantfavoritten i 2021. Svaret på den serven kommer i form av en kraftfull smash av en debut-EP. Med [...]

Talentfulle Sofiloud gleder seg til å danse fra seg på ny energibombe
Intervju

Talentfulle Sofiloud gleder seg til å danse fra seg på ny energibombe

Sofiloud er ute med sin nye single «Dance You Off» som er denne «Ukens single» på NPS Music. På denne fengende og dansbare låten tar hun [...]

Thomas Felberg fronter opportunistisk smittsomt rockekonsept
Intervju

Thomas Felberg fronter opportunistisk smittsomt rockekonsept

Fredag 30. april slapp Smittebærerne sin debutsingle, «Post corona stresslidelse» på daWorks, og som er en sjelden smittsom vårsingle som frontes av Thomas Felberg. Smittebærerne er [...]