Ta Mæ Hjæm

Beskrivelse

22-åringen Kristian Andresen fra Brensholmen på Kvaløya i Tromsø ble først og fremst kjent gjennom NRK-serien ”Yttersia” som gjorde stor suksess i 2014. Der ble hele Norges befolkning kjent med fiskeren og ungkaren, som gjorde seg bemerket med sine kjappe kommentarer og gode humør. Gjennom høsten har Andresen jobbet med sitt debutalbum ”Bli me mæ” hos Phat Cat Studios i Oslo som slippes i april.

13. januar slapp han singlen ”Ta mæ hjæm” feat. Sverre Voll fra sin kommende plate som er en hedring til hans barndomsvenn som gikk bort i en bilulykke fredag 13. januar 2012. Idéen fikk han da han snakket med moren til sin venn for 3 år siden. Hun fortalte Kristian at hun hadde hatt en drøm om at sønnen ikke var død, og at han ville komme tilbake. Men det store problemet var at vennen var redd for hva alle kompisene kom til å si, fordi de hadde jo vært i begravelsen hans og gravlagt han. I drømmen ville han komme hjem, og derfor heter låten ”Ta mæ hjæm”. Denne låten har vært utrolig tung og vanskelig å skrive for Kristian, men han er veldig fornøyd med resultatet.

Låten har en nerve som har truffet veldig mange, og har allerede blitt streamet over 40 000 ganger, og blitt listet i Spotify’s Norway Viral 50 og Sweden Viral 50 list.

 

Du liker kanskje også