Artist

Kristian Andresen

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Kristian Andresen

Låtskriver og musiker Kristian Andresen ga nylig ut sin fjerde single ”Træng dæ” som handler om et kjærlighetsforhold som tok slutt, og hvor den ene vil ha tilbake den andre. Stein Eirik Simonsen har produsert musikkvideo til låten og som etter få uker har blitt spilt over 50 000 ganger. For tiden er Kristian travelt opptatt i legendariske PhatCat Studios i Oslo sammen med produsent Sigve Bull for å spille inn hans kommende EP som skal slippes i 2018.

23-åringen fra Brensholmen på Kvaløya i Tromsø ble først og fremst kjent gjennom NRK-serien ”Yttersia” som gjorde stor suksess i 2014. Der ble hele Norges befolkning kjent med fiskeren og ungkaren, som gjorde seg bemerket med sine kjappe kommentarer og gode humør. Tidligere i år slapp han sommerlåten «Bli med mæ» som ble listet på NRK P1 Troms samme dag som den ble gitt ut. Låten handler om det anspente samfunnet vi har i dag, hvor ungdom nærmest tvinges til å se perfekte ut, ha toppkarakterer, ha veltrente kropper, ha en perfekt utdanning. Alle skal ha et perfekt liv, som stjerner i media blir fremstilt til å ha.

”På grunn av det sliter svært mange yngre med depresjoner, tvangstanker, spiseforstyrrelser og det som hører med dette, for ingen klarer å være perfekte. Det folk glemmer er at vi lever kun en gang, og da må vi ta oss tid til å leve. Noen ganger må vi bare glemme alt og leve livet! Denne låten skulle jeg egentlig ikke spille inn, men jeg lagde likevel en demo av den. Da bandet mitt og Sigve Bull (eieren av Phat Cat Recording Studio) fikk høre denne, mente de at det var den beste låten av de demoene jeg hadde laget, og derfor hadde jeg intet annet valg enn og ta den med. Da vi kom på Øvingshotellet i Oslo for å øve inn låten, var det denne som skilte seg ut. Alle trakk på smilebåndet og ble i utrolig godt humør da vi begynte å spille låten” forteller Kristian.

Den 13. januar 2017 slapp han singlen ”Ta mæ hjæm” feat. Sverre Voll som er en hedring til hans barndomsvenn som gikk bort i en bilulykke fredag 13. januar 2012. Idéen fikk han da han snakket med moren til sin venn for 3 år siden. Hun fortalte Kristian at hun hadde hatt en drøm om at sønnen ikke var død, og at han ville komme tilbake. Men det store problemet var at vennen var redd for hva alle kompisene kom til å si, fordi de hadde jo vært i begravelsen hans og gravlagt han. I drømmen ville han komme hjem, og derfor heter låten ”Ta mæ hjæm”. Denne låten har vært utrolig tung og vanskelig å skrive for Kristian, men han er veldig fornøyd med resultatet.

Innlegg

Kristian Andresen synger om kjærlighetssorg på sin nye single
Intervju

Kristian Andresen synger om kjærlighetssorg på sin nye single

23-åringen Kristian Andresen fra Brensholmen på Kvaløya i Tromsø ble først og fremst kjent gjennom NRK-serien ”Yttersia” som gjorde stor suksess i 2014. Der ble hele [...]

Kristian Andresen
Promovideo

Kristian Andresen

Kristian Andresen