Foto: Dev Dhunsi

Stjerneskuddet Gerald Ofori er ute med sin nye single ”Timezones”

Del Tweet

Det 16-årige stjerneskuddet Gerald Ofori er ute med sin nye single ”Timezones” som er årets første ”Ukens single” på NPS Music. Gerald har gjort stort sett alt i en studioforstand fra gutterommet og hjemmestudioet siden han var 11 år.

Like etter sitt første singleslipp i mai 2017 med låten “an$wering machine” ble Gerald Ukas Urørt på NRK P3, og i tillegg fikk han også god omtale i GAFFA-magasin, internasjonale magasinet I-D/VICE, NMHD og Junkyard. Med turer innom EDM-sjangre, trap og future bass tidligere, har Gerald nå omfavnet sin unike vri på moderne R&B med melodiske elektroniske elementer.

Debutsinglen “an$wering machine” med nærmere 100k streams på Spotify pluss en musikkvideo dannet grunnlaget for konsertspilling på Vill Vill Vest i Bergen, og øvrige konserter på Byscenen og Frimurerlosjen i Trondheim. Fredag 19. januar slipper han EP`n “Missed Calls” som er Geralds første samling med låter som får se dagens lys, selvprodusert og skrevet med hjelp av godt bekjente Wonder The Boy og P-Flow.

Den unge artistens store lodd i musikk-livet er hans relative unge alder med voksent innhold, evne til å produsere og skrive alt selv, og hans internasjonale fremtoning med engelske tekster og tidsriktige produksjoner. Foran han står konserter på Trondheim Calling og releasekonsert av “Missed Calls”, samt flere spennende samarbeid – og så klart, mer musikk. Vi tok en prat med Gerald om blant annet låten ”Timezones”, den nye EP`n og fremtidige planer.

Gratulerer med din nye single ”Timezones”. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og lydbildet i den?

Takk for det! Jeg skrev “Timezones” fordi jeg har gått i gjennom akkurat det sangen handler om. Jeg lastet først opp en instrumental på SoundCloud under navnet «still dreaming…» ca. 2-3 uker før som passet bra til teksten jeg skrev. Så tok jeg den ned fra SoundCloud for å jobbe litt med beaten som videreutviklet seg til ”Timezones”. Tror dette må være den låten hvor jeg bruker det maksimale potensial jeg har i min sangstemme.

Hva handler denne låten om?

“Timezones” handler om ensomheten man føler i kjølvannet i slutten av et forhold, men også hvordan det er å prøve å ”jumpstarte” et forhold når det har vært dødt en stund. Det er en sang om anger, forelskelse og ensomhet.

Du slipper EP`n ”Missed Calls” fredag 19. januar. Kan du fortelle litt om det?

Missed Calls” er en kolleksjon av sanger som showcaser personligheten min med en variasjon av stil og sanger. Jeg snakker om ensomhet, sinne, å føle seg oppgitt, savn, anger, samt litt typiske “rapper stuff”, for eksempel på dansegulvknuseren ”36”. Det er en mørk vibe på hele EP’n, og det har jeg valgt bevisst for å lage samme lydbilde på låtene. Prosessen har vært lang og jeg har endret på viben til det endelige lydbildet det har blitt fordi i starten hadde den en veldig glad vibe. Vi er inne i en mørketid på året nå, og jeg ønsker å vise frem de følelsene man kan få på denne tiden av året.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har skjedd masse positivt siden jeg slapp min første single for ca. et år siden. Vi har opplevd alt fra å bli Ukas Urørt på P3, spille en rekke gigs, Vill Vill Vest-festivalen i Bergen og få omtale i det internasjonale magasinet i-d/VICE osv. I tillegg har vi fått mye bra feedback på musikken fra familie, venner og fans.

Hvem er Gerald Ofori og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg kan muligens bli oppfattet som en sur gutt, men jeg er langt i fra det. Jeg blir beskrevet som en rolig og kanskje litt reservert person av mine venner. Ellers er jeg interessert i mye samtidskultur og teknologi. På fritiden liker jeg å spille basketball, og bortsett fra det så lager jeg mye musikk ved siden av skolen.

Du har fått en del oppmerksomhet siden du slapp din debutsingle “an$wering machine” i fjor. Kan du fortelle litt om det?

Det var utrolig spennende fordi dette var min første låt som jeg slapp bl.a. på Spotify. Jeg ble signert av det trønderske plateselskapet Attack Music som har hjulpet meg med prosessen med å legge ut musikken min. Det har vært utrolig bra respons på den låten og det har åpnet mange dører for meg siden jeg ble Ukas Urørt med debutsinglen.

Hvordan startet din karriere, og hva er din musikalske bakgrunn?

Brødrene mine, George og Gilbert lagde musikk sammen da jeg var 8-9 år, og jeg stod alltid i hjørnet og så på mens de hadde det så artig. Som den irriterende lillebroren jeg var på den tiden, maste jeg på dem om at de måtte lære meg mer om dette. Så tok jeg saken i egne hender og lastet ned FL studio på pc’en til mamma som førte til at hun fikk virus og både hun og pc’n klikket helt… men det var verdt kjeftingen hahaha.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg digger musikken til Conz som også er en god kompis av meg, og så har jeg vokst opp med Karpe Diem. I de senere årene har jeg hørt mye på Cezinando. Mye av hans låter kan jeg relatere meg til.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Mye Travis Scott, A$AP Rocky, Drake, Cezinando, Night Lovell. Det er hovedsakelig de artistene Missed Calls er inspirert av. Jeg har også blitt veldig inspirert av storebroren min King George VIII som har støttet meg ufattelig mye under produksjonen av EP`n.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det må være da jeg spilte konsert på Provincialen i Trondheim hvor en av tilskuerne gråt da jeg spilte ”Answering Machine, og ikke minst å bli Ukas Urørt.

Kan du fortelle litt om en av dine beste minner fra en av dine liveopptredener?

Personen som felte en tåre på konserten min og Vill Vill Vest i Bergen.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2018?

Jobber med et fremtidig album og så har jeg planer om å slippe singler og musikkvideoer i tiden fremover.

Sjanger

Soul/Funk og R&B

Kanskje de minst typisk norske sjangrene i den musikalske sfæren vil noen hevde, men artistene representert på denne listen preges av såpass høy kvalitet at de [...]

Les mer

Se Også

Fieh leverer særegen, grensesprengende og hemningsløs funk
Intervju

Fieh leverer særegen, grensesprengende og hemningsløs funk

Fieh er tilbake og gjør seg klare til å slippe oppfølgeren til «Cold Water Burning Skin». Som en norsk bygdeversjon av D’Angelos the Vanguard, ble Fiehs [...]

Høy pop-klasse signert Emilie Adams på «Gone EP»
Intervju

Høy pop-klasse signert Emilie Adams på «Gone EP»

Fredag 15. oktober slapp Emilie Adams EPen, «Gone EP» på Sony Music Norge, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. «Prosessen har vært eksperimentell [...]

Singleaktuelle Philip Wiese trengte pandemien for kreativ oppblomstring
Intervju

Singleaktuelle Philip Wiese trengte pandemien for kreativ oppblomstring

Multiinstrumentalisten, låtskriver og artist Philip Wiese sluttet med musikk nesten over natten. Etter flere år på jazzlinjen i Trondheim ga han opp alt, og begynte å [...]

Strålende av en leken og ærlig Abel
Intervju

Strålende av en leken og ærlig Abel

På det nye og kritikerroste albumet til Morten Abel, møter vi en nasjonal popkonge i storform. Et ufrivillig friår fra turnélivet, ble den kreative gnisten som [...]

Hôy La pirrer nysgjerrigheten med særegent og suggererende debutalbum
Intervju

Hôy La pirrer nysgjerrigheten med særegent og suggererende debutalbum

Norske Ingri Høyland er Hôy La, basert i København, men ikke ukjent for det norske publikumet. Fredag 8. oktober slapp hun endelig sitt debutalbum, «There’s a [...]

Kyss På Halsen med ny sterk single fra kommende EP
Intervju

Kyss På Halsen med ny sterk single fra kommende EP

Drømmeindiepopband med medlemmer fra Spielbergs, Ludvig Moon, TAPE TRASH og Turbotiger følger opp suksessen til debutsingelen. Fredag 8. oktober slapp de sin andre single, «Young Skywalker» [...]