Foto: Tommy Hoo

Steffen Kvidahl leverer ektefølt og spretten EP

Del Tweet

Steffen Kvidahl er en 20 år gammel RnB-artist fra Bergen. Kvidahl henter inspirasjon fra Frank Ocean og Unge Ferrari, men fokuserer på å utvikle sin egen særegne sound. Nå er han ute med EPen «ENVEISBILLETT» som er denne «Ukens album» på NPS Music.

EPen tar for seg flere personlige historier, følelser og minner. Låtene er rett og slett en billett inn til hans liv og personer, hvor han håper folk kan få et innsyn i hvordan han er og hva han står for både i sitt personlige liv og i sin musikalske verden.

Han har fått med seg flere som bidrar på denne EPen. På singelen «FØLELSESLØS» har han med seg Dårlig Vane kompis; Martin Hazy og på «LIVSSTIL» har han med seg den hete nykommeren Kars. I tillegg har han med seg på låten «TOK DET FOR LANGT» de 2 nye medlemmene i Full Effekt Records, som er musikalske elever på Edvard Grieg universitetet som bidrar med gitarspilling og backing-vokaler.

Om EPen sier han; «Spaceplug og jeg lagde låter og demoer i hele 2020 og til slutt knakk vi koden og klarte å få i land denne EPen. Vi prøvde å lage låtene så unike som mulig, samtidig som vi klarte å ha en komplett vibe gjennom hele prosjektet, og det føler jeg vi har klart! Å høre gjennom prosjektet fra start-til slutt føles veldig naturlig, og det var veldig viktig for oss».

Produksjonsmessig har Steffen Kvidahls musikk tatt flere steg siden begynnelsen av karrieren. I tillegg til de faste produsentene hans (SPACEPLUG) har han fått bidrag fra den tidligere Universal Music Group produsent/artisten HAVSUN, som har tilføyd en passende pop-sound til Steffen Kvidahls musikk.

Vi liker EPen til Steffen, hvor han har mye på hjertet som låter rått og ekte. Låtene og lydbildet er både tiltalende og variert med en tilhørende tøff vibe. Vi vil gjerne trekke frem tre låter fra EPen: sangen «GÅ», en catchy og tekstuelt sterk låt svøpt inn i et herlig og tøft lydbilde (og muligens EPens beste spor?). «TOK DET FOR LANGT», en ærlig og ektefølt sang bakt inn i et melankolsk og lunt lydbilde. Til sist; «MIN VEI» , en følsom og inderlig låt fanget i et catchy og sprettent lydbilde som vi virkelig får fot for.

Vi tok en prat med han om blant annet den nye EPen og planene videre fremover.

Gratulerer med EPen, «ENVEISBILLETT». Kan du fortelle litt om arbeidsprosessen rundt den?

Tusen takk for det! Det begynte med at vi bare lagde mange sanger og demoer i begynnelsen av 2020 og etter hvert begynte vi å se et mønster i form av sounden, så da bestemte vi oss for å prøve å sette sammen en EP som til slutt ble til «ENVEISBILLETT».

Det er flere som bidrar på denne EPen som Martin Hazy, Kars, HAVSUN og din faste produsent SPACEPLUG. Kan du fortelle litt om det?

Jeg er veldig glad i å samarbeide med flere artister og produsenter, fordi alle har hver sin måte å jobbe på og da lærer man så mye av hverandre. Jeg har vokst veldig som artist av å bare observere hvordan de andre jobber og prøver ut ting selv, så dette prosjektet hadde ikke blitt sånn uten alle jeg har jobbet med.

Hvilke tanker har du gjort deg rundt lydbildet av denne EPen?

I startfasen av EPen var jeg veldig inspirert av 070 shake, så vi lagde en litt dark sound over det hele, men etter hvert begynte vi å legge litt positive vibes inn i prosjektet sånn at det ble litt mer balansert.

Hva handler denne EPen om og hva ønsker du å formidle gjennom den?

«ENVEISBILLETT» handler om meg selv; det er mine historier, ting jeg tenker på, og hvordan jeg lever mitt liv.

Hvilke låt har du et spesielt forhold til fra EPen?

Jeg føler «TOK DET FOR LANGT» har en ekstra plass hos meg, fordi den handler om en sann historie hvor jeg brukte mye tid og energi på en jente uten å få noe spesielt ut av det.

Hva føler du er det spesielle i Steffen Kvidahl sitt musikalske univers?

Det spesielle i mitt univers er at jeg er allsidig, og jeg liker å utforske forskjellige sjangre.

Hva er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Min sterkeste side som artist er melodier/toplines. Ja jeg vil si at jeg er en uredd type, jeg er ikke redd for å dumme meg ut, eller si noe dumt. Jeg synes det er bare tidi. Hvorfor? Fordi livet er for kort til å bry seg – ha det gøy så lenge du kan.

Hvordan vil du beskrive deg selv, og hva liker du å gjøre på fritiden?

Vil beskrive meg selv som en snill, morsom og lojal gutt. Når jeg ikke lager musikk liker jeg å trene, spille fotball/basket/frisbeegolf, henge med venner og partyyy.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg var i et studio og rappet for første gang i 2017. Grunnen til at jeg ville begynne med musikk var fordi jeg 1. Elsket musikk og 2. Så på Unge Ferrari og tenkte, shiiie det livet der vil jeg ha. Jeg har ingen musikalsk bakgrunn annet enn at jeg har alltid likt å skrive og rime.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg tror det må være på ØyaNatt i 2019 på Dattera til Hagen, der jeg opptrådte med mine Full Effekt boys, og det var packed, og det var andre fete artister i publikum som ga god feedback, det var en god opplevelse.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg elsker Frank Ocean. Ikke bare måten han skriver på, men formidlingsevnen hans og følelsen han gir lytteren. Det er noe jeg prøver på hele tiden, å formidle på en måte som fanger deg. I tillegg er det bare noe med stemmen hans som fanger meg hver gang.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg hører mye på norsk musikk, og om dagen hører jeg på Kars, Hazy, Stig Brenner og Isah & Dutty. Jeg digger alle sammen fordi jeg føler at de blir bare bedre og bedre for hver sang de slipper og det er alltid oppsig.

Du har satt sammen en 20+5 spilleliste til oss. Hvordan har det vært, har du hatt et bestemt fokus vedr. utvelgelsen av låtene som du ønsket å ha med i listen, og har du møtt på noen «utfordringer» underveis?

Å mekke spilleliste er alltid gøy men også vanskelig. Fokuset mitt for denne spillelisten var å velge ut de sangene jeg har hørt mest på i det siste. Den største utfordringen er å glemme noen sanger, for 25 sanger høres mye ut, men det er lite i en spilleliste.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det sprøeste jeg har opplevd som artist var at en guttegjeng med kids ble crazy av å se meg på bussen, det var tidi.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Min guilty pleasure låt er «Unwritten» av Natasha Bedingfield, fordi hver gang jeg hører den klarer jeg bare ikke å slutte å smile.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Det må vel være Unge Ferrari/Stig Brenner fordi han er min norske favoritt.

Hvordan har covid-19/korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer videre for 2021?

Det har ikke vært så altfor ille hos meg, jeg har bare lagd masse musikk og blitt en bedre artist. Tilbragt mye tid hjemme med mams og paps. Mine planer for framtiden er forhåpentligvis å kunne spille konserter rundt omkring, det er målet.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]