Foto: Roj Ferman

CCA Jonas og 8lanco drømmer om pandemifri sommer på «Bestie»

Del Tweet

En bekymringsløs sommer full av venner, bading og festing er innen rekkevidde folkens! Blir «Bestie» soundtracket til din sommer?

Tjommiene CCA Jonas og 8lanco har endelig teamet opp igjen, denne gangen for å la det dryppe litt positiv sommersaus på en befolkning som er sultefôret på alt som kan minne om lave skuldre og bekymringsløs festing med gode venner. Med smittende (unnskyld uttrykket) gitar-hook, laidback beats og varm bass som bakteppe, legger gutta ned deilige vibber i tur og orden; varme harmonier og et snev av melankoli gjør «Bestie» til en perfekt sommerbanger som, hvis du lukker øynene mens du hører, gjør det mulig å både kjenne smaken av overivrig klorvann eller sanse skrik og skrål rundt et basseng mens det svinges i begre.

Med base i Bergen, er det kanskje ingen overraskelse at vi snakker om to ambisiøse artister som sikter høyt. Lanseringen, som foregikk syklende rundt omkring noen av byens mest kjente møteplasser for å fremføre den nye låten, forteller også litt om at vi snakker om to unge artister som er villige til å legge ned jobben som kreves for å bli lagt merke til av den gemene hop. Selv om vi har hatt gutta på radaren en god stund allerede, ble vi nå nødt til å snakke med de om samarbeidet, inspirasjonskilder og ambisjoner. I tillegg har vi utfordret de til å sette sammen sine personlige 20+5 spillelister, og her viser det seg at også deres musikalske smaksløker matcher med imponerende presisjon.

(Les intervjuet under musikkvideoen)

8lanco X CCA Jonas – Bestie (Get Fat 2021)

Hei gutta og grattis med slipp av «Bestie»! Aller først; fortell oss litt om hvordan samarbeidet mellom dere kom i stand og hvordan dere tryllet frem låten?

Veldig artig spørsmål! Vi møttes faktisk i vg1 da vi begynte på samme skole. Det gikk rykter rundt i de forskjellige klassene om at vi begge drev på med musikk. Så tok vi initiativ til å slå av en prat sammen og derfra har vi jobbet ever since. Det siste halvåret har vært veldig ensomt for begge parter fordi vi valgte å fokusere på vårt eget. Vi begge er hjemme og jobber med skole, musikk osv., men en dag via en musikkapp som heter «voisey» så hadde 8lanco laget refrenget til «Bestie» og la den ut. Jonas så denne og duetter bare for gøy og det endte opp med å bli en sinnsyk vibe. Da måtte vi bare fortsette med å skape sangen.

Hva er budskapet deres i «Bestie» og hvordan beskriver låten dere som artister?

Det var en lang pause fra sist vi gikk i studio sammen til da vi lagde «Bestie». Vi var på en måte lei, begge hadde sine egne problemer og ambisjoner og ikke minst lengtet vi etter en normal sommer med tanke på corona og at vi begge fylte 18 år rett før sommer. Derfor handler «Bestie» om en perfekt teenage-summer. En sommer fylt av venner, bading, fest og ikke minst god stemning. Låten gjenspeiler en sommer uten corona. Det er meget trist at vi ikke kan samle oss i store grupper lengre. Det blir på en måte limits. «Bestie» ville at vi skal kunne fylle inn disse tankene i hodet mens du hører på sangen.

it is hard to imagine that such young talents from Norway, seamlessly and effortlessly, match the top percentile in the international hip-hop market.

Rick @ Diamond In The Rough, Fresh Hip-Hop RnB


Dere hadde en veldig fet og spesiell lansering rundt omkring i Bergen, fortell!

Siden dette med konserter har vært vanskelig det siste året, prøvde vi å komme frem til en plan hvor vi kunne spille den nye sangen for folket. Stuntet vi kom frem til gikk ut på at vi skulle sykle rundt i Bergen by og performe «Bestie» på steder hvor folk vanligvis samler seg på en sommerdag. Stedene bestod av Nygårdsparken, Møhlenpris, Verftet, Nordnesparken og Nøstet. Vi var veldig heldige med været og alt i alt ble dagen en stor suksess. Stemningen var på topp og folk så ut som å elske det å være «på konsert» igjen. Intervju med NRK P1 og Bergensavisen kom på plass i løpet av dagen, noe som var sinnsykt gøy. Vi tror stuntet brakte glede til mange andre enn oss.

(Intervjuet fortsetter under videoen)

«Bestie» pop-up konsert aftermovie (Get Fat 2021)

Hva er det som trigget dere personlig til å satse på en karriere som artist, hva er deres viktigste inspirasjonskilder?

Vi har det begge veldig gøy med musikken, og synes at det kreative talentet er for stort til å kaste vekk. Min mor har vært veldig kreativ gjennom årene hennes. Alt fra å være kunstner, synge i kor til å så lage og skrive sine egne sanger. Alt det har på en måte reflektert tilbake på meg og mine interesser. Derfor føler jeg at musikk ligger veldig nært blodet mitt, og hvis jeg får sjansen bør jeg ta det til meg og fullføre noe som min mor startet på. -Jonas

Jeg liker Kanye West. -8lanco

Hva synes dere er morsomst og mest krevende med å gi ut musikk?

Vi synes det er veldig gøy å kjenne på responsen man får ved et slipp. At folk velger å dele vår musikk ut til andre er også veldig morsomt. Det mest krevende med å gi ut musikk er kanskje kostnadene som kommer med en hver sang. Vi putter mye penger inn nå for å få mer tilbake senere.

Hvor kommer artistnavnene deres fra, hva er historiene bak?

8lanco er et ordspill på mitt egentlige navn. 8-tallet symboliserer den åttende måneden, August, som er fornavnet mitt. Blanco betyr hvit, i likhet med mitt etternavn, Hvide. – 8lanco

Jeg fikk navnet mitt fra min fantastiske mor, og hun ga meg navnet Jonas. Takk mamma! CCA
stammer fra en gruppe som heter WUNTAkE. Dette var en friend-group jeg var med i da jeg startet med musikk. Vi var tre stykker, meg (jonas), WINSTON LEE (DJ) og Unge Poppa (artist). Vi er WUNTAkE. WUNTAkE er ikke noe offentlig gruppe som er ute etter publicity vi er mer i skyggene. Akkurat derfor vet ingen andre enn oss tre hva CCA står for, men….. here is the trick. Vi lever basert på en kode. Vi er tvunget til å innrømme hva CCA betyr dersom noen gjetter riktig. Basically, evig spill av hangman til noen finner ut. Det virker kanskje litt komplisert men sjekk ut min Spotify-bio for forklaringer og hint.

Hva inspirer dere til å skrive musikk, og hva liker dere å sysle med når dere trenger et avbrekk fra musikk og strenge managere?

Mye av vår inspirasjon kommer fra ting som skjer i vår hverdag eller gamle opplevelser. I andre tilfeller blir man inspirert av å være i studio, eller av de man er i studio med. Instrumental-musikk er også en stor del av hvor inspirasjonen kommer fra. Forskjellige «beast» kan vekke forskjellige følelser og reaksjoner. Det er ofte disse følelsene man blir inspirert av. Det blir ikke så mange avbrekk når man må sjonglere skole og musikken, spesielt strengere managere, men vi er begge stor fan av fotball. Både det å se på kamper og spille selv kan få tankene klare.

Med base i Bergen, hva tror dere er grunnen til at såpass mange unge talenter fra byen (og omegn) gjør seg gjeldende i norsk og internasjonal musikkbransje om dagen? Hva tror dere skiller Bergen fra andre norske byer og steder?

Vi bergensere er ikke redde for uttrykke oss, og det vises gjennom musikken.
Jeg er ikke fra Bergen. Jeg er fra løvstakken. – Jonas

(intervjuet fortsetter under videoen)

CCA Jonas presenterer sin 20+5 spilleliste

20+5 spillelistene deres har noen fellesnevnere: P-Flow – Your Favorite, Kamelen – Creme de la Creme, og Karpe – Skittles er med på begges topplister, i tillegg har dere begge med låter fra Isah, Girl In Red, Dutty Dior, Undergrunn og Amanda Delara. Har dere flere likheter rent bortsett fra det musikalske, og hva er det som tydeligst skiller dere?

Ehm 8lanco liker golf og CC liker Astrid S. Vi begge liker å stalke jenter på ig.

Hva er den feteste opplevelsen dere har opplevd som artister foreløpig, og hva er drømmen å oppnå i løpet av karrieren? Hva skal til for at dere lener dere tilbake og tenker «F*ck, we made it!»?

Vi spilte sammen på Verftet i fjor høst. For at vi skal lene oss tilbake og tenke «F*ck, we made it!» må vi ha kommet langt. Kanskje havne på Billboard Top 100? Jeg vil sitte på verdens dyreste restaurant med Astrid S -Jonas

Er det noen norske artister, band eller produsenter dere vil beskrive som inspirasjonskilder?

Vi er for det meste inspirert musikalsk av musikken og hiphopen som blir lagd i USA. USA er jo selvsagt målet vårt og the final destination. Vi føler ikke så mange fra Norge har tatt over det amerikanske territoriet så det er vår oppgave, hvis det gir mening? Aurora, Sigrid og Astrid S er selvsagt meget store inspirasjoner hvis vi ser på alt de har fått til. Det inspirerer oss til å grinde enda hardere og tenke at; wow, norske artister kan faktisk nå ut til flere enn bare Norge! De har oppnådd utrolige ting som sjarmerer oss så å si “rappere”, men det vi gjør er delvis annerledes derfor er det musikalske i våre hender og for oss til å leke med. All respekt til Aurora, Sigrid og Astrid S! Spesielt Astrid. -Jonas

(intervjuet fortsetter under videoen)

8lanco presenterer sin 20+5 spilleliste

Hvis dere kunne jobbet med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt?

Jonas har en drøm om å lage en sang med Astrid S om ikke det var ganske tydelig fra før av.
Jeg hadde gjort hva som helst for å få Astrid på en sang. Hva som helst. Refreng, vers, outro, intro, bridge; whatever! Hun er for flink. Tro meg, imma make it happen one day. Hvorfor er ikke et spørsmål. Det sier seg selv. Hun er for ikonisk. Alt for laidback og kul dame, amazing stemme og i tillegg er energien hennes on point overalt. På sosiale medier så er hun underholdende, ser bra ut og klarer å lage fantastisk bra musikk. Er ikke noen flere grunner.

8lanco ville valgt Edvard Grieg, fordi han er arguably den mest kjente norske musikeren noen sinne. Føler at vi kunne laget noen mate beats! Han har ganske stor fanbase tror jeg, og vi hadde om han i norsk på skolen i forrige uke i hvert fall.

Jonas; du er tydeligvis litt obsessed av Astrid S. Hva skal du gjøre for å trigge interessen hennes, og hva med henne er det som får deg til å… miste fokus?

Jeg er ikke en chaser, ingen vits for meg å prøve å trigge interessen hennes. PS: liker ikke å bruke ordet «obsessed». Det virker creepy. Jeg tenker at jeg bare lar musikken min snakke for seg selv og jeg sørger for at den perfekte sangen skal nok bli sendt direkte til henne. Astrid er bare perfekt. Mister aldri fokus, bare bytter fra å fokusere på livet mitt og over til hun. Det går veldig fint for min del, hehe. Har allerede fått fansen hennes til å bekrefte at vi skal gifte oss, så jeg stresser ikke et sekund.

CCA Jonas er vår artist-i-fokus på spillelisten «Norwegian Hood«, der du selvfølgelig kan høre «Bestie» i tillegg til flere låter fra både han og 8lanco.

Spillelister

Norwegian Hood

«Norwegian Hood» gir deg de feteste nyhetene og klassiske spor av norsk rap/urban med engelsk tekst og vokal.

Les mer

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]