Foto: Pressebilde

Sofie Fjellvang er ute med følsom kraftballade fra kommende EP

Del Tweet

Sofie Fjellvang er en artist fra Kristiansand som hadde sitt gjennombrudd i The Voice 2021 på TV 2, der hun kom helt til finalen.

Etter The Voice har hun vært på sommerturné med Erlend Gunstveit, deltatt i programmet Beat for Beat og gitt ut julelåten «Get Me Through December» med Alejandro Fuentes.

Sofie var med som deltaker i årets Melodi Grand Prix med låten, «Made of Glass» som hun har skrevet sammen med Kjetil Mørland, og havnet i gullfinalen og ble dermed topp 4 i MGP.

For tiden jobber hun sammen med Kjetil Mørland mot sin debut-EP som slippes i løpet av i 2022. Fredag 6. mai slapp hun den vakre kraftfulle låten, «Find Someone Better» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Vi tok en prat med Sofie om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Find Someone Better». Kan du fortelle litt om prosessen, produksjonen og litt om lydbildet i den?

Tusen hjertelig takk! Kjetil Mørland og jeg skrev denne låten høsten 2021 og vi ønsket å skrive om følelsen av å ikke føle seg god nok ovenfor personen du elsker. Jeg hadde aldri fått til denne låten alene og jeg er så utrolig takknemlig for samarbeidet mitt sammen med Kjetil Mørland. Vi jobber mot min debut-EP og dette er den andre låten vi gir ut sammen. Den første låten på EPen min er MGP-bidraget mitt «Made Of Glass», som jeg også skrev sammen med Kjetil. På «Find Someone Better» ønsket vi at låten skulle føles både naken og ærlig. Derfor er det hovedsakelig piano som bærer hele låten, noe jeg synes er utrolig «meg» siden jeg alltid har spilt piano selv. Derfor føles dette veldig riktig og jeg føler meg svært hjemme i det musikalske landskapet.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

For min del handler «Find Someone Better» om å elske en person så høyt at du rett og slett ikke føler at du fortjener den personen. Det er en følelse jeg tror mange enten har kjent på eller kjenner på. Jeg tror det er vanlig at vi som mennesker av og til føler at vi ikke er gode nok, men det betyr ikke at det er sant. For min del har det hjulpet å tørre å tenke igjennom disse tankene, slik at man kan forstå seg selv bedre og kanskje komme frem til en annen sannhet enn det man først tenkte og følte.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg er veldig stolt av at musikken min både blir hørt av og likt av de ulike generasjonene. Jeg får mange tilbakemeldinger fra mennesker jeg ikke kjenner som både er unge, voksne og godt voksne som sier at musikken min berører dem. Det motiverer meg og mest av alt rører meg skikkelig.

Hvor henter du inspirasjon fra til å skrive låter, har du hatt skrivesperre?

Jeg henter mye inspirasjon fra mennesker jeg er glad i og selvsagt fra mine egne erfaringer. Jeg har som alle andre opplevd at livet kan være tøft og da hjelper det å få tankene mine med på papiret. Jeg vil ikke si at jeg har opplevd en stor skrivesperre noen gang, men jeg har derimot opplevd at jeg har lengtet etter å skrive igjen. De siste to årene har det gått mye tid til The Voice og MGP og jeg kjente en lengsel etter å bare sitte ved pianoet og få både tanker og følelser ut. Da opplevde jeg at det var viktig å ikke la seg selv lure med tanken; «jeg har ikke tid», men heller velge å skape tid. Fordi sangskriving for meg er utrolig viktig
for at jeg skal kunne ha det bra og jeg opplever at det fungerer som terapi når livet enten er tøft, bra eller litt stressende og kaotisk.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg vil beskrive meg selv som en stor musikkelsker, eventyrlysten og familiekjær person. Jeg er i mitt rette element hvis jeg får dele musikken min med andre, får være med familien min, spise god mat og se på en god serie.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg er vokst opp i en musikalsk familie. Faren min har alltid drevet på med musikk og mammaen min synger og har skrevet musikaler så lenge jeg kan huske. Vi har skrevet flere musikaler sammen og per i dag holder vi på med to nye prosjekter. For min del har sang og musikk vært en naturlig del av livet og hverdagen og jeg begynte tidlig å utforske musikk selv. Jeg begynte på fiolin da jeg var 6 år gammel, men dette var ingen suksess, hehe. Jeg begynte så på pianoundervisning, som jeg gikk på fra jeg var 8-17 år. Og hadde det ikke vært for pianolæreren min Matti Sunni, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag med musikken. Jeg fikk også verdens beste sanglærer på musikklinjen ved Vågsbygd VGS. Hun heter Anne Margrethe Punsvik Gluch, og hun har vært en enorm hjelp og støttespiller.

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag (si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er, hvordan det har vært for deg?

Jeg hadde aldri trodd at jeg i dag kan si at jobben min er musikk. Jeg har vært ekstremt heldig som har fått en god start på musikk-karrieren med god drahjelp fra flinke artister og musikere. Men jeg vil også være ærlig og si at jeg har jobbet målrettet mot dette i mange år. Jeg vil faktisk tørre å si, helt fra barndommen. Dette sier jeg fordi jeg alltid har visst at det er musikk jeg vil drive på med og jeg har derfor alltid villet stått på alle slags scener for å øve meg til å stå foran folk og vise mennesker mine egenskrevne sanger. Dette har uten tvil vært med på å forme meg til den personen jeg er i dag, som jeg vil tørre å si at våger å drømme stort og sette seg store mål. Det tror jeg er nøkkelen for å klare å være artist og musiker i Norge i dag og generelt lykkes med de drømmene vi alle bærer på.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Min sterkeste side som artist er at jeg ikke er redd for å fortelle mennesker om målene mine og drømmene mine. Jeg ser på det som en stor styrke å tørre å være ærlig med hva jeg ønsker å oppnå i livet. Om jeg ikke når alle målene mine, så vet jeg at jeg har vært uredd og gitt alt. Jeg tror det er det første steget mot å skulle lykkes.

Du har vært deltaker både i The Voice 2021 (topp 4) og Melodi Grand Prix hvor du kom til gullfinalen i år. Hvilke erfaringer har du tatt med deg videre etter å ha deltatt i de programmene, og har du en morsom eller spesiell historie som du vil fortelle fra The Voice/MGP?

Jeg har tatt med meg drøssevis av erfaringer og minner fra både The Voice og MGP. Kanskje det mest verdifulle jeg tar med meg er alle relasjonene jeg har fått. Jeg har virkelig lært at det er der du er akkurat nå som fører deg til det neste steget. En historie som underbygger dette er da jeg var ferdig på The Voice. Da var jeg så heldig og fikk ha mange sommerkonserter sammen med Erlend Gunstveit, The Voice vinneren, her på Sørlandet. Hans daværende manager, Rolf Erik Nilsen, spurte meg hva min neste store drøm var. Jeg svarte MGP og fortalte han at jeg hadde søkt to år tidligere og at sulten på å få være med der, var stor. Plutselig sier Rolf Erik: «Jeg kjenner Kjetil Mørland, jeg ringer han nå for å spørre om han vil jobbe med deg mot et bidrag til MGP!». Jeg fikk totalt sjokk. A: fordi jeg ikke ante at han kjente Kjetil Mørland, og B: fordi jeg ikke rakk å si et eneste ord før han plutselig hadde trykket på «ring» og satt i telefonen med MGP-legenden. Det var en vill opplevelse og det hele endte med at Kjetil Mørland sa ja til et samarbeid og drømmen min om å få være med på MGP, ble virkelig.

Siden vi er inne på Melodi Grand Prix så er det jo 1. semifinale i ESC i Torino i kveld (tirsdag 10. mai) hvor Norge skal være med. Hva tenker du om Norges bidrag, og våre sjanser der?

Jeg synes at Subwoolfer har klart å skape et helt unikt konsept. Det er jo mye av nettopp det MGP og Eurovision handler om. Jeg heier på dem og jeg ønsker de masse lykke til i semifinalen.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Det beste minnet mitt fra liveopptredenene mine, er da jeg stod i finalen av MGP. Det var så stort for meg. Jeg husker sekundene før jeg gikk live, da jeg stod klar på scenen. Jeg så familien min sitte i salen og jeg følte meg stolt og heldig som fikk oppleve det jeg gjorde. Ikke minst med et bidrag som jeg hadde vært med på å skrive selv. Det er et minne jeg aldri kommer til å glemme, noensinne.

Hva er det morsomste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Det morsomste må være da jeg var i delfinalen min i MGP. Da hadde jeg et utrolig langt og ikke minst tungt skjørt på meg. Det gjorde at jeg måtte få hjelp til å gå på do, noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle få oppleve haha.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg er stor fan av mange norske artister. Helt siden jeg var liten har jeg vokst opp med country-rock, bluegrass og pop – så jeg liker det meste jeg. Jeg er stor fan av Dagny sin musikk og i de siste par årene har jeg elsket det Victoria Nadine har kommet ut med. Så jeg er stor fan av dem begge.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

MACCEN!!! Haha, de som kjenner meg VET at om det er én ting jeg har som guilty pleasure, så er det å dra på maccen. Jeg elsker cheeseburgere plain, nuggets med barbequesaus og fanta. Da koser jeg meg!

Har du en favoritt-matrett i så fall hva?

Jeg har vokst opp med to foreldre som elsker indisk og som ble med på et indisk matkurs for å lære seg å lage indisk helt fra bunnen av – og jeg må ærlig innrømme at jeg har fått den samme mat-interessen for indisk jeg også. Favoritt-retten min er nok en klassisk Tikka Masala med godt stekte nanbrød og papadums med mango chutney og raita.

Har du sett en bra film eller serie i det siste som du vil anbefale?

Jeg har akkurat begynt på serien «Nashville» som ligger på TV2 Play. Den synes jeg så langt er veldig spennende fordi den handler om musikkindustrien – og den vil jeg lære mer om.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Jeg drømmer om å flytte tilbake til USA. Der bodde jeg et år som utvekslingsstudent i 2017/2018, og jeg forelsket meg i landet. Det hadde vært utrolig gøy å få sunget og spilt på mange ulike store scener der, men som kanskje ikke så mange av dere vet, så er jeg en stor fan av musikaler. Derfor det er ingen tvil om at jeg hadde elsket å få stått på en Broadway-scene en gang.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Jeg er stor fan av Dagny, så valget hadde falt på henne. Jeg synes hun er så dyktig og det hadde vært en drøm å få jobbet med henne.

Hvordan har korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer videre for 2022?

Det er ingen tvil om at korona har satt sine spor hos meg de siste to årene, likt som for alle andre. For min del preget korona mye av opplevelsen både på The Voice og MGP, mye med tanke på at det ikke var lov med publikum på de aller fleste sendingene, men det aller verste var frykten for å hele tiden risikere å bli syk og derfor risikere å gå glipp av eventyrene som The Voice og MGP var. Men til tross for korona har jeg fått oppleve helt utrolig mye gøy de siste to årene, så det klarte ikke korona å sette en stopper for.

Planene mine videre for 2022 er å gi ut enda mer musikk, og jeg har en debut-EP som jeg gleder meg masse til å gi ut. Mest av alt så vil jeg nyte hver eneste erfaring og sjanse jeg får. Jeg er så takknemlig for alt jeg får lov til å oppleve og jeg gleder meg til alt som ligger foran meg.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]