Foto: Karen Marie Suppras Schmidt

Severin lager fengende og sjarmerende popmusikk på klingende gossedialekt

Del Tweet

På Severin sin forrige single «Betatt» (listet på NRK P3) fortalte han om en jente som han var betatt av, men nå har han falt dypere inn i forelskelsen.

Nylig slapp han den catchy låten «Fæll Fer De» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Gutten fra Gossen i Romsdal fortsetter på den narrative historien han har skapt om jenta han liker, og fortsetter i samme spor med elementer fra 80-tallet. Denne gangen har han skrudd opp tempoet, dratt inn kjente synth-lyder og tatt med en edgy gitar.

«Fæll Fer De» startet som en idé på en låtcamp der de kalte låten Stereoparty, som er en ganske direkte beskrivelse av låten. Den er fylt av fart, spenning, nostalgi og tvinger frem dansebevegelser i enhver musikkelsker. «Fæll Fer De» er oversatt til «faller for deg», men med masse energi og sin sjarmerende dialekt høres budskapet mindre cheesy ut. Amor fullførte kunstverket sitt og Severin vet virkelig hvordan han skal formidle det til verden. Tilknyttet singelen, «Fæll Fer De» vil han slippe en musikkvideo fredag 8. april. Videoen forsterker budskapet med en retrovisuell og leken produksjon. Torsdag 28. april skal denne talentfulle og sjarmerende artisten ha releasekonsert for sin nye EP, «Amors Diskotek» som slippes 29. april.

Severin ga ut sin debutsingle, «Why Do We Fall in Love?» i 2020, og med en rekke låter anbefalt av P3 Urørt bak seg er han klar for å ta steget videre i karrieren. De tidligere låtene hans er følsomme, fine og rolige, men på de nye låtene viser han seg fra en annen spennende side.

Vi tok en prat med Severin om blant annet den nye låten og planene videre fremover på klingende gossedialekt.

Gratulerer med låten, «Fæll Fer De». Kan du fortelle litt om prosessen, produksjonen og litt om det fengende lydbildet i den?

Tusen takk! Prosessen bak låta starta mæ at Adrian (Adrian Qvigstad) lagde beaten på æn låtcamp me hadde på skulen æn dag. Internt kalte me låta fer «Stereoparty» som gjer null mæning, men samtidig føltes so rætt ganske lenge. Inspirert av The Weeknd og A-ha, so følte i at me trengte nåkkå fer å skille den mer ut, so i endte opp med å ta opp æn el-gitar som Adrian vrengte og satte soundet på plass mens i recorda ferdig vokala.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

«Fæll Fer De» e andre single fra EPen og oppfølgeren t «Betatt», som handle om d å innrømme følelsen av å bli forelska i nåkken, både fer c sjøl og partner. Låta e full av fart og symbolisere spenningen rundt det å bli nyforelska etter å ikkje tru man kom t å bli d igjen. Musikkvideoen e rett rundt hjørnet by the way.

Du lager fengende popmusikk på romsdalsdialekt. Hvilke tanker har du rundt det, hvilke ambisjoner har du og hvor ønsker Severin å være som artist om 5 år?

Læreren min Håkon Iversen he alltid sakt at i burde prøve å synge på dialekta mi. I va lenge skeptisk på om gossedialekta kom t å bli fer brei fer folk å skjønne i musikken, men i e so gla i haurte på han og prøvde. I huska kvelden i skræv «Betatt» alæne på rommet mett, bære i og gitaren, og d refrenget kom ut av ingenting og alt bære føltes so rætt. I og Adrian fullførte låta på rundt 3 daga og bestemte oss fer å fortsette mæ dialekta og soundet me ha starta på.

Når d gjeld kor i e om 5 år så føle i at i he 3 potensielle utfall når det kjem t karriera mi. Enten so går d bra mæ musikken på gossedialekt og i gjær d bra som æn stødig norsk artist, eller så he i hoppa tebake t engelsken og gjær d bra internasjonalt, eller so i he gått tebake t rocken og turnera mæ bandet mett Mean Dream. Musikk kjem i uansett t å holde på mæ!

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Det må kanskje vare at i invitera lytteren mæ på en narrativ historie på tvers av låtan mine. Ta her gjeld au fer mine nyeste “Betatt” og «Fæll Fer De» som e fra min kommende EP. Viktig fer me e at budskapet e lett å ferstå, so i skriv som regel sånn som i velle ha sakt d i æn samtale mæ nåkken. Rett fra hjertet. I elske au at det ska vare enkelt å synge mæ fer publikum, so i prøve alltid å tenke catchy når i skriv melodi og tekst.

Hvor henter du inspirasjon fra til å skrive låter, har du hatt skrivesperre og i så fall hvordan kommer du deg ut av den?

I he ikkje opplevd ordentlig skrivesperre enda, heldigvis. I he alltid henta inspirasjon fra ting i he opplevd. Av og t he i sotte me inn i andre sine sko og prøvd å skreve fra dæræs perspektiv på ulike ting og følelsæ. D e viktig fer me at d ekte d i sæ i sangæn mine, men i syns d e lov å overdrive litt mæ historien av og til fer å styrke følelsen og viben du vell oppnå fer dæ som hære på og ska kjenne c igjen i det man søng.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritida heng i mæ kompisæ og tek me kanskje æn pils eller sju i helgen. Dagen derpå e d uansett rætt i studio som alle andre daga egentlig hahah. Føle me som en paradise-deltaker når i må beskrive me sjøl, men kanskje i velle sakt at i e æn ærlig, jordnær, kreativ, og litt sær gossegut.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalsk bakgrunn?

I fekk min aller første el-gitar til jul da i va 11 år, og blæ motivert t å lære å spille, so mamma og pappa tok me mæ t kulturskulen da dæ såg at i hadde interessen. Det va der i fall fer skikkelig fer musikken og begynte etter kvart å skrive rockesanga i en alder av 16 år. I va i en rockeduo kalt Mean Dream mæ kompisen min Oliver Ræstad kor me slapp vår første rockelåt som hæte «Keep It Wild».

Etter kvart som i måtte søke på skule, lagde i «Why Do We Fall In Love?» som i også la ut på Spotify og starta soloprosjektet mitt. Det va den låta i kom me inn på Høyskolen Kristiania mæ på studiet «låtskriving og produksjon» som i enda går. Her e i omringa av dyktige menneska og vænnæ som pusha og inspirera me.

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag?

I føle det bære bli flære artista frå Norge som skriv på norsk og det digga i as. Det e so populert fer tia og det gjær jo at det blir litt vanskeligere å stjele showet t det norske folk, men når det føles rætt å skrive musikk på egen dialekt so må i bære pushe me sjøl og gje alt. Det verka som kjænte og fjærne som he haurt den nye musikken min lika d bedre, og det e æn fole god følelse.

Hva føler du er din sterkeste side som artist?

I føle min sterkeste side musikalsk e at i e flenk mæ melodia. Det skal alltid være nåkkå catchy både i produksjon og vokal. I hære ofte kjapt potensiale og neste steg i skriveprosessen når i først he æn idé, so da handla d bære om å prøve c fram og gå fer d man syns hæres kult ut og fortsette.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Det må nok vare i og Oliver sin første betalte konsert mæ Fuzzy Platebar i Molde. Me fikk utsolgt 50 billetta og energien var so bra fra start t slutt.

Hva er det morsomste eller flaueste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere?

Det va på Trollfestivalen kor i va midt under låta «Visions». I og publikum viba og det va god stemning. Mot slutten av låta so heve i øla mi og rope «skååål!», og mens i gjær d so slutte alt av lyd å funke. Det tok sånn 10-15 minutt før i kunne gå opp på scena igjen, so i sto å prata mæ nåkken fræninga som lurte på om i ville bli mæ på nach etterpå hahah.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Akkurat no hære i på mykje forskjellig, men æn god del rap i det siste. Isah og Dutty e æn
sjuk duo as. Alltid digga Amara også, frå sound til stemma so he han alltid fått opp humøret mett. En låt i he haurt mykje på i det siste som e anna enn norsk rap e TØFL sin «Stirre inn i øyelokkå» – banger!

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Æn blanding av guilty pleasure og pleasure e pasta med ost og skinkesaus fra Fjordland. I og Adrian spis nesten det kvar dag me e i studio. Enkelt og digg.

Har du en favoritt-matrett i så fall hva?

Fjordland-pasta. (spons meg).

Har du sett en bra film eller serie i det siste som du vil anbefale?

I og kjeresten min he binga alle Lilo og Stich filmene i det siste, og herregud so trist dæ e. Kan ikkje huske at det va so emosjonelt hahah. Nostalgisk tho, anbefala å sjå gamle filma mæ nye aue.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Roskilde-festivalen hadde jo vore dødsfett! Når det gjeld kass scene som he overraska me mæst so vel i nok fortsatt sæ opptreden t Mean Dream på Fuzzy Platebar. Sjukt bra stemning.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Det hadde vore æn drøm og fått jobba mæ Stig Brenner. I he beundra han og musikken hass hælt sia han slapp «Lianer». Han he æn hælt unik stil og verka som en rå type.

Hvordan har korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer videre for 2022?

Det var jo i pandemien i og Adrian blø kjent mæ kvarandre. Me blæ faktisk kompisæ gjennom Zoom, og endte opp mæ å skrive den første EPen vår, «Alene med Hverandre». Musikken min fra da og fram t no hadde aldær vore den samme uten han, so thank you Beatstad. <3 Bære å glede c t 29. april når me slæpp vårt nyeste prosjekt, «Amors Diskotek».

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]