Foto: Lotte Hoel

Produsentteamet DeepFrost samarbeider med bloggeren Lotte Hoel på sin nye låt

Del Tweet

“Everybody Go Dumb” er første utgivelse fra multi-platinum produksjonsteamet DeepFrost sammen med fremadstormende Lotte Hoel på vokal.

Låten handler om å gi slipp på hverdagsproblemer og bekymringer, om å ikke tenke for mye men snarere flyte med livet og se hvor det tar deg. Teksten utforsker de mørke sidene ved menneskets natur, gjerne forbundet med subkultur og det å leve på utsiden av “det normale” samfunnet. Sangen drives frem av en hypnotisk basslinje, melankolske synthlinjer og en mørk estetikk, noe som skiller den fra det tropiske uttrykket de siste årene har vært preget av.

DeepFrost består av Jan “Janski” Lindvaag, Thomas J. Heyerdahl og Vegard Strand. Lindvaag og Heyerdahl har jobbet sammen siden midten av 90-tallet, både med å skrive sanger, som produsenter og artister. Vegard Strand ble en del av teamet i 2006, og i sitt samarbeid har teamet hatt over 50 “Topp 10” plasseringer på hitlister verden over.

Lotte Hoel har lenge vært kjent som en svært habil poker-spiller og i 2012 ble hun den første kvinnelige mesteren på norsk jord. Hun har jobbet som vakt, utkaster, under-cover shopper og ved mottak. Hun elsker å trene (hver dag!) og har konkurrert i boksing, volleyball, fotball og dans. Men det er syngingen som først og fremst er interessen hun har dyrket gjennom livet. Lotte driver sin egen blogg (lottehoel.blogg.no), som er en av landets mest populære. Flere av innleggene hennes har over 12 000 delinger og opptil 200 000 lesere. Hun blogger blant annet om barns rettigheter og likestilling for fedre. Hun kjemper alltid for “de svake” i samfunnet og snakker for de som ikke våger å snakke selv, noe som har ført til at bloggen har fått mye mediaoppmerksomhet. Vi tok en prat med Lotte om blant annet låtsamarbeidet med DeepFrost, blogging og hvilke planer hun har i sommer.

Gratulerer som vokalist på den utrolig catchy og tøffe låten ”Everybody Go Dumb” som er en låt som er produsert av produsenttrioen DeepFrost som kan skilte med hele 50 topp 20 plasseringer på hitlistene verden over. Kan du fortelle litt om hvordan det har vært å samarbeide med denne trioen, prosessen rundt låten og hva den handler om?

Prosessen med DeepFrost har vært veldig enkel og behagelig for min del. De er utrolig proffe i det de gjør, og de sier hvordan de vil ha det.. og ikke. Det liker jeg. Selve låten handler jo litt om det å leve på siden av samfunnet, det å utforske menneskets mørkere sider, og la bekymringene fare og ikke tenke så mye. Ikke bry seg.. det bør være lov å slippe seg litt løs, og gå litt utenom boksen til tider. Jeg tror faktisk at vi alle kan sette oss inn i teksten her, å plassere den til et sted eller minne vi har en plass i livet.

Hvordan kom du i kontakt med DeepFrost og hvordan endte du opp som vokalist på denne låten?

Det var DeepFrost som tok kontakt med meg ang låten. Jeg dro ned til dem for å høre hva de hadde å presentere, og 45 min. senere satt vokalen som støpt. Jeg fikk virkelig lekt meg med stemmen min, noe som både var nytt og uvant for min del. Jeg har alltid vært tryggest innen en rolig sjanger, litt rock, soul osv. Nå tok jeg plutselig en helt annen vending – og jeg liker det.

Du er også kjent for din blogg lottehoel.blogg.no som er en av Norges mest populære blogger hvor du skriver blant annet om både barns rettigheter og likestilling for fedre, og du kjemper for de svake. Blogginnleggene dine har også fått stor oppmerksomhet i media. Hvordan kom du i gang med bloggen og hvorfor fikk du lyst til å skrive om dette?

Det å blogge startet vel egentlig med at jeg hadde et behov for å åpne meg på et vis. Jeg satt inne med ting jeg måtte få ut.. både fra barndom og voksen alder. Det var ting jeg hadde gått og skjult i mange år, ja hele livet egentlig.. og det måtte ut!

Det å for eksempel  bære på seksuelt misbruk hele livet, det tærer på.. Man må alltid opprettholde en maske, der alt liksom skal være så forbanna ok. Det er slitsomt, men alt dette slapp da jeg begynte å blogge. Deretter begynte jeg å blogge om rettigheter/likestilling for fedre her i Norge. Noe jeg fortsatt kjemper for – det er vel der vi kommer inn på barns rettigheter. De har ingen nemlig, bortsett fra mors mening – og det må endres. Jeg kommer også til å fortsette med blogging, til denne loven endres. Alt dette er jo noe jeg heller burde skrevet om musikkmessig – laget musikk av. Men jeg klarer rett og slett ikke.. det blir for sårt. Man bør jo kunne opptre med det man skrive om, uten å begynne å gråte. Der er jeg ikke enda.

Du har også skrevet om din egen oppvekst på bloggen din som har fått stor oppmerksomhet, og som bl.a. har fått voksne menn til å begynne å gråte over det du har skrevet. Kan du fortelle litt om dette Lotte?

Dette med at menn gråt av bloggen min, var et innlegg jeg skrev som ble omtalt mye i media. Det var om både misbruk, det at jeg ble fratatt muligheten til å ha en pappa og måten jeg ble hentet av barnevernet på. Jeg var 12 år, og ble brutalt revet bort fra alt jeg kjente til, og flyttet på et barnehjem. Alt som var trygt var borte på et sekund. Altså familie, skole, venner, bosted osv. Jeg ble møtt med politi og tollere på Værnes flyplass og et barnevern som håndterte alt totalt feil. Det satt sine arr i meg, som 12 åring, og jeg tror nok historien min rørte hele Norge, og ikke bare voksne menn.

Du har også tittelen som den første kvinnelige norgesmester i poker. Kan du fortelle litt om hvordan det er å være konkurrerende pokerspiller og litt om selve pokermiljøet i Norge?

Det å være norgesmester i poker har betydd mye for meg. Man får en anerkjennelse for den prestasjonen man har oppnådd, og den anerkjennelsen henger fortsatt med meg i dag. Det at jeg enda er regjerende kvinne, samt den eneste noensinne.. den henger dypt. Jeg slo ut ca 1200 spillere i main event, både kvinner og menn. I treningstights og fotballtrøye, med en burger i den ene hånden og en pils i den andre. Det er jeg fornøyd med. Sjarm, ikke sant?

Petter Northug som er verdens beste skiløper er også kjent for å være en god pokerspiller, men han er også din venn. Hvordan ble dere kjent, hvordan er han som din venn og har du en artig historie å fortelle om med Petter og deg involvert?

Ja Petter er en habil pokerspiller. Jeg ble kjent med Petter da han var sammen med Rachel, i Mosvika. Det er vel 10 år siden. Vi forble nære venner og han var en av de som lærte meg å spille poker. Jeg fikk ofte spille fra hans profil på nettet, noe som resulterte i at jeg fikk spille på et ganske høyt nivå fra starten av. Det lærte jeg mye av. Uten å gå for mye inn på Petter privat, så vil jeg si at han er en morsom type som byr utrolig mye på seg selv. Han er høyt og lavt, en god pokerspiller og nesten like rappkjefta som meg! Og ja, jeg har mange artige og sprøe historier om Petter, men de velger jeg å holde privat. Pokermiljøet i Norge vil jeg påstå er veldig bra, man tar virkelig vare på hverandre og her er alle pokerspillere. Om du er kjendis eller en ukjent bonde så blir du tatt like godt vare på uansett. Her er ingen bedre, høyere eller lavere enn noen andre – og det er bra. Det finnes alltid unntak dessverre, der folk ønsker å tro at de er bedre.. men slik er det vel alltid?

Hvilke fordeler tror du man kan ha av å være en pokerspiller i konkurrerende idrettssammenheng. Du er jo selv aktiv innenfor bl.a. boksing, fotball og dans?

Fordelene med å være pokerspiller i idrettsammenheng er nok at du har hodet på plass. Du må ha en sterk psyke, en god dose tålmodighet og utholdenhet. Du må også klare å prestere under press, der du kanskje er helt utmattet og skikkelig sliten. Man kan jo faktisk sitte opp til 17-18 timer rundt bordene.

Hvordan startet det hele for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Min musikalske bakgrunn startet vel da jeg var 5-6 år. Har alltid stått på scenen, vært den som har skilt meg ut og tatt mye plass. Jeg har opptrådt store deler av livet, frem til jeg ble rundt 16-17 år. Da ble jeg plutselig sjenert ved mikrofonen. Ikke spør meg hvorfor, men kan tenke meg at det var fordi jeg innså hva sårbarhet innebar.. jeg hadde noe å tape, på det å bli dømt. Da tok jeg tak i den berømte masken igjen, og beskyttet meg bak den. Det er vel kun de siste 3 årene jeg har åpnet meg igjen, og det er nok grunnen til at jeg ble med på dette musikkprosjektet også. Ikke minst at jeg er med på oppfølgeren, for den er vi nemlig godt i gang med hos DeepFrost. Gled dere!

Hvem er Lotte Hoel og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg som person er nok en rakett av de få, som er høyt og lavt, jeg byr enormt mye på meg selv og jeg lever av selvironi. Jeg er utrolig rettferdig, og ganske så sta. Jeg elsker å fiske, være i villmarken og jeg digger utfordringer. Finner roen i å spille dart, sjoelbak og biljard og jeg elsker sport. Spesielt fotball. Tipper som en idiot på oddsen, og min aller verste side må vel være at jeg er tidenes kontrollfreak.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden? 

Innen norsk musikk har jeg uten tvil 2 favoritter, og det er Jarle Bernhoft og Emilie Nicholas. Ingen over, ingen ved siden av.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Av utenlandske artister er det definitivt James Bay og James Arthur.

Har du noen spennende planer i sommer og hva er det beste du kan kose deg med på sommeren?

De planene jeg har hittil i sommer er mye reising, en god del poker med betsafe, spille inn ny låt og forhåpentlig møte masse nye mennesker! Håper også på en 2 kilos ørret, sånn btw.

Se Også

Tuvaband med elegant og drømmende album
Intervju

Tuvaband med elegant og drømmende album

Tuvaband er en kritikerrost artist med en imponerende internasjonal profil som har over 40 millioner avspillinger på Spotify, og det er det eklektiske soloprosjektet til låtskriveren, [...]

Fet smakebit fra ATENAs kommende album
Intervju

Fet smakebit fra ATENAs kommende album

ATENA har opparbeidet seg til å bli en av de mest bemerkelsesverdige og eksperimentelle metalcore-bandene fra Norge, og beviser at den norske metallscenen har mer enn [...]

Haavard Mota, storbypopens godt bevarte hemmelighet albumdebuterer
Intervju

Haavard Mota, storbypopens godt bevarte hemmelighet albumdebuterer

Haavard Mota er en Oslo-basert låtskriver, som allerede har levert flere singler som har fanget både fans og pressens interesse. Første single «Penthouse svermeri» kom sommeren [...]

Vaarin er ute med sterk og mystisk smakebit fra sitt kommende album
Intervju

Vaarin er ute med sterk og mystisk smakebit fra sitt kommende album

I 2018 mottok Vaarin både terningkast 6 fra Dagsavisen og 5 fra Aftenposten for sin debutplate «Even If I Started Seeing Rainbows». Fredag 13. januar slapp [...]

Albumaktuelle Ledfoot har skapt sin egen sjanger med en helt spesiell signatur
Intervju

Albumaktuelle Ledfoot har skapt sin egen sjanger med en helt spesiell signatur

Den norgesbaserte amerikanske artisten Ledfoot slapp nylig albumet, «Coffin Nails» på TBC Records. Dette er både tøft, særegent og lekent. «Dette albumet ble spilt inn og [...]

Eva Bjerga Haugen, en av Norges beste jazzsangere er ute med et strålende julealbum
Intervju

Eva Bjerga Haugen, en av Norges beste jazzsangere er ute med et strålende julealbum

Eva Bjerga Haugen slapp nylig det stemningsfulle og nydelige julealbumet, «Stille Grender» på Grappa Musikkforlag, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet har [...]