Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Oslo Soul Children slår seg sammen med Christian Ingebrigtsen og Magnus Beite

Del Tweet

Fredag 24. november slapp Oslo Soul Children sitt nye julealbum ”Merry Christmas Everyone” som er denne ”Ukens album” på NPS Music.

Oslo Soul Children serverer denne gangen et helt album proppfullt med høytidslåter som fra første note gir deg julestemningen du har lengtet etter.

Med nye og varierte julehits treffer disse sangene akkurat der de burde når julen ringes inn. Albumet kan også frontes med flere kjente låtskrivere, der i blant Solveig Leithaug, Sarah Hart, Mark Read og Christian Ingebrigtsen. Sistnevnte stiller også som solist på den nydelige låten ”The Greatest Story Told”, og har vært med som produsent sammen med Magnus Beite. Norges dyktigste studiomusikere og musikere fra Kringkastingsorkesteret er med på å gjøre albumet til en sikker vinner innen sin sjanger.

Oslo Soul Children har hatt et hektisk år med flere prominente oppdrag. Det kan nevnes at koret samarbeidet med Hans Majestet Kongens Garde for en forrykende opptreden på Slottsplassen under Kongeparets 80-årsfeiring som ble direktesendt på NRK1, og at de tidligere har sunget på både Skavlan, Lindmo og under diverse TV-aksjoner. I høstferien hadde koret turné i Los Angeles. Koret har også vært nominert til Spellemannsprisen for beste barneplate og dirigent Ragnhild Hiis Ånestad vant Petter Dass-prisen i 2010.

Oslo Soul Children har siden oppstarten i 2001 rukket å samarbeide med flere norske og utenlandske artister. De har blant annet sunget med Travis, Josh Groban, Donkeyboy, Wenche Myhre, Hanne Krogh, Erik og Kriss, Helene Bøksle og DDE. Korbevegelsen med barn i alderen 10-16 år har også vokst til å bli 200 kor i Norge og over 100 kor i utlandet. Oslo Soul Children er pilotkoret som består av over 90 aktive sangere. ”Merry Christmas Everyone” er album nummer ti i rekken fra det populære koret. Vi tok en prat med noen av medlemmene i koret og dirigent, Ragnhild Hiis Ånestad om blant annet det nye albumet, høydepunkter og planene videre fremover.

Gratulerer med det fine og stemningsfulle albumet ”Merry Christmas Everyone”. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt albumet fra start til utgivelse?

Ragnhild: Tusen takk, hyggelig å høre at dere liker sangene, og ja, vi er blitt veldig glad i sangene selv også. Oslo Soul Children består av 90 dyktige sangere i alderen 10 – 19 år, og sangerne i koret har selv vært med i prosessen rundt albumet ved å komme med ønsker i forhold til stil, tekstinnhold og produksjon. Ut i fra det har vi som er produsenter utfordret låtskrivere som kjenner koret, og bedt dem om å skrive sanger etter ønske fra barna og ungdommene i koret.

Ellers har nesten alle korsangerne vært gjennom en solo-audition med tanke på lead vocal på de åtte låtene på albumet. Ja, over 70 stk. har vi hørt på som ønsket seg en solo på platen. Det endte opp med 14 forskjellige solister fra koret, pluss gjestesolist Christian Ingebrigtsen, på en av låtene. Han har forresten også skrevet og produsert fire av sangene, og fire låter er produsert av Magnus Beite.

Ragnhild, du er hjernen bak dette koret. Kan du fortelle litt om hvordan det startet og hvordan det har vært opp igjennom?

Ragnhild: Oslo Soul Children er Soul Children-bevegelsens pilotkor med sangere fra Østlandet. Koret har med ”Merry Christmas Everyone” gitt ut 12 album i tillegg til flere singler og dvd-utgivelser. De har ellers blitt nominert til Spellemannprisen, blitt tildelt Petter Dass-prisen, turnert i USA fem ganger, har jobbet med en rekke kjente artister og opptrådt på mange spennende arrangementer og tv-programmer.

Det hele startet med et lite kor på Korsvoll utenfor Oslo i 2001, og har nå vokst seg til en korbevegelse med ca. 300 kor over hele verden. Ønsket med Soul Children er blant annet at de unge sangerne skal ha et trygt miljø der de kan utvikle sine talent. Jeg tenker selv at jeg har verdens beste jobb, som får henge med, og være en slags ekstramamma for alle de fantastiske medlemmene i koret. Gjennom årene har det vært endel innom, og det er stadig gøy å følge korsangerne videre i livet og å se at mange satser videre på musikk og egne artistkarrierer etter noen år i rekkene i Oslo Soul Children.

Ragnhild, det er flere låtskrivere som har bidratt med låter til dette albumet. Kan du fortelle litt om det?

Ragnhild: Ja, Oslo Soul Children er heldige å ha flere låtskrivere i miljøet rundt seg, eller en del av den store Soul Children-familien, som vi kaller det. Alle som har skrevet sanger til dette albumet har tidligere jobbet med koret, og kjenner medlemmene og målgruppen for korets publikum. Det er viktig for oss at sangene oppleves ekte og ærlige, og forteller en historie som korsangerne ønsker å formidle. Flere av sangtekstene er kormedlemmers egne historier, og da opplever vi at det blir spesielt personlig for oss, selv om vi er et kor med 90 sangere. Vi har felles visjon og verdier som står sterk.

Ragnhild, hvilke tanker har du gjort deg rundt lydbildet av dette albumet?

Ragnhild: Akkurat som med sangtekstene, ønsker vi at musikken er ekte. Drømmen om en ”live i studio” – innspilling med fullt band og stryk etc. har vi fått til og gir en egen feeling og også julestemning, opplever vi. ”Soul Children-style” er en mix av pop, gospel, rock, soul – og på dette albumet litt Nashville-sound, som kidsa synes er fint. Vi håper sangene kan være tidløse og gi oppmuntring og glede for mange, i mange år fremover.

Koret, er det en låt fra albumet dere har et spesielt forhold til?

Sebastian 11 år: ”Merry Christmas Everyone”, fordi den er fengende og kul, og ikke minst gøy å synge.

Jonatan 15 år: ”Joseph”, fordi den har en veldig fin tekst som forteller en ny side av julens budskap enn jeg har hørt før.

Koret, hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Sebastian 11 år: Vi har gjort masse forskjellige, og det morsomste i år var Los Angeles-turneen og å synge i 80-års dagen for kongen og dronningen. Ellers er egentlig det beste med koret å være med venner der.

Jonatan 15 år: Vi opplever utrolig mye. Noe nytt skjer hver uke, og i år har Los Angeles-turneen vært et høydepunkt. Da opplevde vi spesielt mye, og det var inspirerende og veldig kult å spille inn egne låter i Westlake Recording Studio.

Koret, hvordan er det å synge i Oslo Soul Children og hvor lenge har dere vært med?

Martha: Å synge i Oslo Soul Children er kjempegøy, fordi det er et sted hvor jeg kan synge og dele interesser med mennesker jeg er glad i og liker å være sammen med. Dette er mitt tredje år.

Sebastian: Det er kult for det er gøy å synge og å være med venner der. Jeg har vært med i et år.

Jonatan: Det er bra miljø i koret, og jeg kan være seg selv og har mange gode venner der. Dessuten er det topp med musikalske utfordringer. Jeg har vært med i koret i fem år.

Koret, hva er det morsomste dere har vært med på med Oslo Soul Children?

Martha: Det morsomste jeg har vært med på er nok kor-tur til LA. Det var en fantastisk opplevelse og det største var nok å spille inn en låt i WestLake Studio (studioet til selveste Michael Jackson).

Sebastian: På turné rundt i Nord-Norge.

Jonatan: Los Angeles-turneen, og å synge for kongen og dronningen.

Koret, hvem er Oslo Soul Children?

Sebastian 11 år: En stor vennegjeng fra hele Oslo-området som synger og koser seg.

Jonatan 15 år: Et kult kor med mange supre folk.

Koret, har dere noen favoritt julesanger?

Martha: Mine favoritt julesanger er «Himlen i min favn» og «Cold December Night» av Michael Bublé. «Christmas Around the World» er jo også veldig fin da.

Sebastian: Markus & Martinus ”Alt jeg ønsker meg”.

Jonatan: Justin Bieber ”Mistletoe”.

Koret, det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

Martha: For tiden hører jeg mye på blant annet Sigrid og Cezinando. Jeg synes de har fin musikk og fengende låter.

Sebastian: ”Alt er herlig” med Magnus fra MGPjr 2017 – han er kul og låten er fengende.

Jonatan: ”It ain`t Me” med Kygo feat. Selena Gomez – fet låt og bra produksjon.

Koret, hvordan skal julaften feires og hva står på menyen?

Martha: Jeg skal feire jul på fjellet og vi skal nok ha pinnekjøtt, fast vestlandstradisjon i familien.

Sebastian: Jeg skal med koret på minJul-samling sammen BlåKors og familien i Kragerø etterpå. På menyen står ribbe og risgrøt.

Kore, kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Martha: Det må være åpningsshowet på Soul Childern festivalen i Oslo Spektrum i fjor. Det var så kult. Det var bra lyd, koreografi og fantastisk god stemning.

Sebastian: Under liveinnspilling av TV2-showene ”Håp i ei gryte” og God Morgen Norge på julaften i fjor var veldig gøy.

Jonatan: Når koret har hatt gospelkonserter i Los Angeles & Chicago.

Ragnhild, hvilke musikalske planer har dere videre i resten av 2017 og i 2018?

Ragnhild: Oj, det er et godt spørsmål. Som tidligere nevnt skjer det mye i Soul Children-bevegelsen og med Oslo Soul Children. Allerede kommende helg starter vi opp med julekonserter, først i Telemark, så Rogaland og til slutt i Akershus og Oslo. Ellers får vi besøk de neste to uker, både av en gospelartist fra USA, Aaron Adams, som skal jobbe med korklang og formidling sammen gjengen, og også av en musikkleder i Kenya, George Ndiritu, som ønsker å starte opp Soul Children-kor i Nairobi på nyåret. Ellers planlegges det å starte opp Soul Children-kor i Manchester – og også da å ha et tett samarbeid med artisten Chip Kendall, og i den forbindelse spilles sannsynligvis inn et nytt album med Oslo Soul Teens før sommeren. Ellers er det en del konsertvirksomhet i Norge på våren og til sommeren blir det opptredener på noen festivaler. Til høsten arrangerer vi igjen den store internasjonale Soul Children-festivalen i Oslo Spektrum, der vi håper på 2000 deltakere som til sammen blir et stort kor som holder konsert blant annet på Universitetsplassen. I tillegg planlegger vi å slippe et par nye singler i begynnelsen av mars, og arrangerer en stor lederkonferranse for lokale Soul Children-ledere fra Norge og Sverige.

Se Også

The Holy Mountain med grensesprengende og utsøkt skandinavisk melankoli
Intervju

The Holy Mountain med grensesprengende og utsøkt skandinavisk melankoli

Avant-garde popgruppen The Holy Mountain slapp nylig sitt album «The Dawns Here Are Quiet» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet kan beskrives som [...]

Stjerneskuddet lille Caesar «brenner» for å gjøre noe på sin nye single
Intervju

Stjerneskuddet lille Caesar «brenner» for å gjøre noe på sin nye single

Fredag 19. mai slapp lille Caesar låten «brenner» via EMI Music Norway og Universal Music Norge som er denne «Ukens single» på NPS Music, og det [...]

Albumaktuelle Eide Olsen; «Du er aldri så fri som når du er fanget i kjærlighet»
Intervju

Albumaktuelle Eide Olsen; «Du er aldri så fri som når du er fanget i kjærlighet»

Etter utgivelsen av albumet «Cross My Heart» (2021), innledet låtskriver og artist Eide Olsen et tett samarbeid med Eirik Grønner (Kurt Nilsen, Endre Nordvik) i Bergen, [...]

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album
Intervju

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album

Låtskriver og artist Emilie Hollow slapp nylig sitt andre album, «Solitude» på Universal Music Norway, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet er [...]

Den spennende nykommeren MAIH er ute med energisk Scandipop
Intervju

Den spennende nykommeren MAIH er ute med energisk Scandipop

Fredag 12. mai slapp MAIH den fengende låten «You Don´t Know Me Anymore» via Stadion Records/Virgin Music Norway, og som er denne «Ukens single» på NPS [...]

Endre Nordvik brer om seg med varme og kjærlighet på sitt nye album
Intervju

Endre Nordvik brer om seg med varme og kjærlighet på sitt nye album

I løpet av de siste årene har du kanskje bevisst eller ubevisst hørt musikken til Endre Nordvik, med sanger som «I´m in Love with you», «Someone [...]