Foto: Anna Rising

One Fine Line EP-debuterer med delikat drømme-pop

Del Tweet

I løpet av de siste årene har de tidligere LIPA-studentene, One Fine Line skrevet og produsert godt over hundre låter.

Nå er de endelig ute med sin første EP, «Delete Me When I’m Dead» som er denne «Ukens album» på NPS Music.

EPen starter med optimisme og drømmende atmosfærer i låten «Patterns», men beveger seg gradvis til en mer melankolsk og håpefull sistelåt «Cold». Disse to låtene er allerede gitt ut som singler, hvor «Cold» har tilhørende musikkvideo og «Patterns» har mottatt varme ord fra NRK P3. Alle låtene er skrevet av One Fine Line som også gjør alt av produksjon selv i sitt eget studio.

Drømmepop-duoen One Fine Line byr på luftige og nydelige vokaler med drømmende gitarer i et oppløftende, melodiøst og delikat lydbilde som det er lett å like.

One Fine Line er et resultat av en felles ambisjon om å formidle følelser og opplevelser. Denne følelsen finner du i deres musikkunivers bestående av et organisk fundament med liveinstrumenter, varme synther og pulserende rytmer. Etter et innholdsrikt låtskrivingsår har de lagt ut en del av katalogen sin på Urørt, hvor de har fått begeistret respons både fra publikum og NRK P3 som har anbefalt seks av låtene.

Som drømmepop- og selvutnevnte roadtrip pop-skapere finner de også inspirasjon i artister som LANY, The 1975 og The Japanese House. One Fine Line består av Simen Otnes (gitar og produksjon) og Nikolai Bergman (vokal og produksjon).

Vi tok en prat med duoen om blant annet den nye EPen, påsken og planene videre fremover.

Gratulerer med debut-EPen deres, «Delete Me When I´m Dead». Kan dere fortelle litt om hva som står bak tittelen på denne EPen?

Tusen takk!! Det startet med at Niko skulle hjelpe et familiemedlem med noe på Facebook. Da han gikk inn i innstillinger fant han et valg som gjør at man kan slette hele kontoen og alt innhold hvis man dør bare ved å si ifra til Facebook. Vi syntes det er interessant at den dag i dag kan man leve videre digitalt etter at man har gått bort, og folk man ikke har et nært forhold til kan fortsette å kontakte deg uten å vite hva som har skjedd. Det minner oss på hvordan teknologien kan drive oss lengre fra hverandre.

Hvilke tanker har dere gjort dere rundt lydbildet av denne EPen?

Vi er først og fremst musikere og låtskrivere og spiller begge flere instrumenter, så det er viktig for oss å få frem i låtene våre. Vi har spesielt spilt inn mye gitar, bass og piano i studioet vårt, samtidig som vi liker å eksperimentere med elektroniske elementer. De fleste låtene på EPen startet med en idé, som regel på gitar eller piano. Vi er opptatte av at låtene skal være like sterke med et instrument som i en hel produksjon, og at låtskrivingen får skinne.

Hva handler denne EPen om og hva ønsker dere å formidle gjennom den?

Vi ønsker å få frem at det ofte er de små øyeblikkene i livet som gjør størst inntrykk og former deg som person. Temaer som kjærlighet og det å leve i øyeblikket er sentrale. Noe annet vi tar opp er overgangen fra å være ung voksen til å få mer ansvar.

Hvilke låter har dere et spesielt forhold til fra EPen?

«Cold» er låten som startet hele prosessen med EPen og en låt som kom veldig naturlig. Hoved-essensen av låten ble laget på en kveld. Det samme gjelder teksten, som er personlig og fungerte som et utløp for tankene. Vi føler det er en låt som representer oss bra som band og har alle elementene vi synes er fete. Det er også interessant å nevne «Closer», som er helt på den andre siden av spekteret. Låten tok oss en del tid å lage og vi var gjennom mange forskjellige versjoner før den ble det den er i dag. Det fikk oss til å innse at vi kan finne inspirasjon ved å gå utenfor komfortsonen.

Det der var helt nydelig! Nå tror jeg du har gitt meg en ny favorittlåt. Jeg fikk lyst til å synge med allerede etter første lytt!

NRK P3

Hva er det unike i deres musikalske univers?

Vi har vært litt inne på det allerede, men det unike er først og fremst måten vi blander organiske elementer med det mer elektroniske. Musikken vår skal kunne passe til en hver roadtrip og har en drømmende og håpefull vibe. Noe annet som har formet musikken vi lager selv er at vi henter inspirasjon fra mange forskjellige sjangere.

Hvordan og når startet det for dere med musikk, og hva er deres musikalske bakgrunn?

Niko: Jeg begynte å spille gitar som 11-åring og vokste opp i et hjem der det ble spilt mye variert musikk, men spesielt fra 60 og 70-tallet. Da jeg var 16 år kjøpte jeg min første lille innspillingsstasjon og begynte å lage egne låter med gitar og vokal, og jeg vil si at jeg først og fremst er en låtskriver. Etter det har jeg studert låtskriving og produksjon i Australia og England, og vært med på ulike prosjekter som både session-musiker, vokalist og produsent. I starten gikk det mest i indierock og folk som er mer gitardrevne sjangre, men etter hvert som jeg har fått mer kunnskap og fått ulike impulser fra folk som jeg har laget musikk sammen med har jeg glidd mer inn i pop, r&b og elektronisk musikk.

Simen: Jeg startet også å spille gitar da jeg var rundt 12 år, og fant fort ut det var noe som kom veldig naturlig for meg. Mye av musikken jeg likte på denne tiden var veldig gitardrevet og jeg var aktiv i bandmiljøet innen både rock, blues rock, pop og funk. I 2016 begynte jeg å studere gitar, låtskriving og musikkproduksjon i England, samtidig som jeg la ut en del gitarvideoer på Instagram, noe jeg gjør enda. Det var først da jeg bodde i England at jeg virkelig ble interessert i musikkproduksjon.

Hvem er One Fine Line, hvor kommer artistnavnet fra og hva liker dere å gjøre på fritiden?

Vi er en drømme-pop duo som møttes på LIPA i Liverpool hvor vi studerte sammen mellom 2016-2019. Da vi bodde i England fant vi ut at vi hadde lik musikksmak, så vi prøvde å lage noen låter sammen. Siden den gang har vi laget mange nye låter og flere skal det bli. Angående navnet, så hadde vi lyst på noe som kunne si mye med få ord, og som kan brukes i mange sammenhenger. Det kan for eksempel være noe med dypere mening som en fin linje mellom rett eller galt, men det kan også være noe så enkelt som en linje i et maleri.

Niko: Når vi ikke lager musikk, så bruker jeg mye tid med hunden min Juno og samboeren min Anna. Jeg er glad i å reise, noe jeg gleder meg til endelig å få gjort fremover. Utenom det er jeg glad i fotball og ser mye på det. Prøver også å komme meg på konserter så ofte jeg kan.

Simen: Når vi ikke lager musikk i One Fine Line, så bruker jeg sannsynligvis for mye tid på å spille gitar. Jeg kjøpte meg også min første bass i fjor og koser meg med den når jeg har tid. Jeg er også veldig interessert i foto og har alltid med meg kameraet mitt når jeg er ute og farter.

Simple yet engaging

Unheard Gems

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

En artist vi digger er Bon Iver. Han pusher grensene for hva vi som lyttere aksepterer. Vi elsker måten han gjør veldig enkle låter, som nesten høres litt country ut, og får det til å høres unikt og nytt ut gjennom produksjonen og instrumenteringen. Han er god på å blande organiske instrumenter, som akustiske gitarer, med elektroniske elementer, noe som du ofte hører i vår musikk. Andre vi hører mye på er The Japanese House og LANY.

Hvilke tanker har dere rundt det å være artister (helt i startgropen) i Norge i dag?

Etter å ha bodd i England så opplever vi at musikken der er en del mer utfordrende enn det vi finner på listetoppene i Norge. Vår opplevelse er at det kan være hardt å bryte gjennom uten å følge en «oppskrift» på hvordan man bør låte. Samtidig så har vi et inntrykk av at bransjen i Norge er ganske liten, og det kan både være positivt og negativt. Musikkmedier i Norge er alltid ute etter god musikk og er ofte åpne for nye artister, og det er til stor hjelp for de mindre etablerte. Det negative mener vi er at de store plateselskapene har for stor innflytelse på hva folk skal høre på og hva som blir lagt til i spillelister og spilt på radio.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende hvem ville dere valgt?

Aurora! Vi synes hun har mye kul musikk og vi er sikre på at vi kunne laget noe fett sammen.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Vi husker spesielt da vi spilte i Harstad i 2020, der Niko er fra. Konserten var veldig gøy, men det var mer det at Norge hadde vært nedstengt så lenge og det minte oss på hvor deilig det er å stå på en scene.

Hva er det flaueste eller morsomste øyeblikket dere har hatt i deres musikalske karriere så langt?

Det morsomste vi har gjort er da vi spilte på Grand National i Liverpool foran 10 000 mennesker. Det som gjorde det gøy var at vi spilte en veldig dårlig gig, men folk var rett og slett for fulle til å bry seg. Vi hadde også en del tekniske problemer men det var så god stemning at vi bare glemte alt trøbbelet og hadde en sykt gøy dag.

Dere har laget en 20+5 spilleliste til oss. Hvordan har det vært, og hva har dere lagt vekt på vedr. utvelgelsen av låtene?

Det har vært en fornøyelse og relativt enkelt siden det finnes så mye god norsk musikk. Noen låter er fra nye artister vi hører mye på om dagen, og de har vi valgt fordi vi mener de fortjener mer oppmerksomhet. Andre låter har vi valgt fordi vi har hørt mye på dem gjennom årene. Som produsenter og låtskrivere setter vi pris på låter med utrolig gjennomført produksjon og tekst som gir oss gåsehud.

Har dere noen planer i påsken, i så fall hva og hva er et «must» for dere i påsken?

Niko: Jeg skal reise hjem til Nord-Norge til min kjære mor. Et must for meg er å få sneket inn i hvert fall en liten skitur. Jeg er også svak for sånn gul påskemarsipan som er formet som små egg.

Simen: Jeg blir 25 år på langfredag, så det skal i hvert fall feires. Et must for meg er et solid påskeegg og en liten påskeutfart supplert med kvikk lunsj.

Har dere en favoritt-matrett, i så fall hva?

Niko: Litt basic bitch, men det er lite som slår en god napolitansk pizza. Shout out til ZZ-Pizza i gamle Oslo og Mama Pizza.

Simen: Jeg er nok ikke like fin på det som Niko, men jeg er utrolig glad i pizza jeg også!

Har dere sett en bra film eller serie i det siste som dere vil anbefale?

Niko: «Verdens Verste Menneske», hypen er fortjent.

Simen: Jeg har aldri vært en serie-fyr, men en serie jeg ble helt oppslukt av er «Lucifer». Utrolig artige karakterer og handling.

Hvordan har korona-perioden fortonet seg for deres del, og hva er deres musikalske planer videre for 2022?

Det har selvfølgelig vært rolig på konsertfronten, men vi har brukt masse tid i studio og skrevet utrolig mye nytt. Samtidig har vi eksperimentert mye og utviklet oss videre som musikere og artister. Planen fremover i 2022 er å gi ut masse ny musikk og å finne nye måter å nå ut på flere på. Vi vil gjerne finne noen større artister vi kan varme opp for og generelt bli kjent med flere i bransjen fremover.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]