Foto: Petter Tran

Martin Hazy mestrer nye sider

Del Tweet

Martin Hazy er kanskje best kjent fra raptrioen Dårlig Vane, som med mega-hiten «Gikk I Bakken» sparket inn dørene for NMG-gjengens tredje generasjon.

Med sitt soloprosjekt beviser Hazy at han at han kan stå minst like stødig på egne bein, og kan briljere med en rapteknikk, produktivitet, energi og en scene tilstedeværelse andre bare kan drømme om. Hans debutalbum «Oppkjørt & Nedkjølt» ble mottatt med stor begeistring av både presse og undergrunn, og endte opp på BTs liste over de ti beste albumene fra Bergen i 2018; «Årets hardeste, tidigste og mest breiale rapalbum. Martin Hazy viser hvorfor han er en av Norges mest respekterte rappere» står det i anmeldelsen. Dette vises også gjennom samarbeidende han har gjort, med navn som Cezinando, Angelo Reira, Store P, Eirik Aas, Moggger, 612.

Martin Hazy er kanskje Norges mest produktive rapper, og har alltid mange jern i ilden. I 2019 ga han ut to album; «Matpakken» med Dårlig Vane og «Jekkesesong Volum 1» med Angelo Reira. Han arbeider nå med å ferdigstille sitt andre soloalbum, og fredag 13. mars slapp han den kule og catchy låten «Tar Kvelden» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Låten viser Hazy fra en annen side enn tidligere, og som viser at han mestrer mer enn ét sound.

Om låten sier artisten:

«Tar Kvelden ble til ganske så tilfeldig en kveld i studio der meg og Nado hadde lyst å lage noe litt annerledes. Denne e for dansegulvet like mye som den e for stuen eller dusjen og e single nr. 2 fra albumet.»

Vi tok en prat med Martin om blant annet den nye låten, corona og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Tar Kvelden» som er produsert av Nado. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten, samarbeidet med Nado og hva den handler om?

Takk for det! Låten ble til ganske tilfeldig, og var i bunn og grunn bare intro-verset. Kom tilbake i studio dagen etter at vi begynte på den og gjorde den ferdig. Nado er en helt sykt dyktig produsent som tar inspirasjon fra alle kanter, og jeg ville lage noe litt utenom det vanlige som folk har hørt fra meg. Låten handler jo i kjent stil om en sen kveld med mye promille som varer til tidlig på morgenen.

Du har mange jern i ilden og er kanskje Norges mest produktive og en av våre mest respekterte rappere. Kan du fortelle litt om dette og litt om din musiker-hverdag?

Det er veldig hyggelig å høre! For meg finnes det ikke så mye annet som fanger interessen min, så da er jeg i studio så mye som mulig. Akkurat dette består hverdagen min av; enten er jeg og henger med tjommier eller så er jeg i studio, og gjerne også en kombo av begge deler.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Jeg har sluppet to albumer, et med Dårlig Vane og et samarbeidsalbum med Angelo Reira. Jeg har hatt album-turnè med DV og gjestet en god del låter.

Hvem er Martin Hazy og hva liker du å gjøre på fritiden?

Martin Hazy er en kis som liker å fyre og lage musikk. Fritiden og jobbetiden min er så og si samme ting.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang og hvilken musikalsk bakgrunn har du?

Det startet da jeg var rundt 11-12 år gammel og oppdaget 50 Cent. Etter det begynte jeg fort å rappe selv, og det har bare gått automatisk helt siden. Hadde en 2-års periode da jeg hørte veldig mye på rock og spilte bassgitar, men jeg skjønte fort at rap var det jeg var mest komfortabel med.

Har du noen inspirasjonskilder?

Blir inspirert av det meste, men Store P og A-Laget generelt har hatt veldig mye å si for meg opp igjennom årene.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Kjedelig svar, men eneste norske som jeg hører på kommer fra Bergen. Hele Full Effekt/NMG stabelen som jeg er så heldig å få være en del av har landets beste.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Å ta over for Gucci Mane på hovedscenen til Slottsfjell må nok være det som sitter best i minnet. Det var helt ellevill stemning og sinnsykt mye folk å spille for.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Bjørn Eidsvåg, fordi han e legendarisk mat (kul) i stilen.

Her kommer en liten utfordring hvor du må bevege deg et godt stykke unna din egen sjanger. Kan du nevne 3 norske «guilty pleasures» eller rett og slett «pleasures» fra følgende sjangre: rock, metal, jazz, EDM, punk, electronica, vise, country/americana eller klassisk/opera?

Ingen guilty pleasures, men John Olav Nilsen & Gjengen – Hull i himmelen kommer alltid til å sitte langt inni hjertet mitt. Samme med Fjorden Baby – Himmelen. Hørte en del på Turboneger før, så «Fuck The World» kan også nevnes her.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure og hvorfor akkurat denne?

Har veldig få guilty pleasures, men Mac Miller (R.I.P) er en artist jeg alltid hører på, han har låter for alle humører.

Artister blir berørt av corona-viruset med tanke på å holde konserter osv. Hvordan berører dette deg personlig, og hvilke andre måter kan artister gjøre for å nå ut med musikken sin i disse dager?

Det blakker meg selvfølgelig helt, og å søke jobb nå blir jo også litt vanskelig.. Så hvem vet hva som skjer? Har sett at noen setter opp livestreams for donasjoner, det virker jo som en grei ting.

Hvilke planer har du videre i 2020?

Har et album i velvet, men tenker å gi ut flere singler utover mot sommeren så får vi se om folk er klare for albumet til høsten.

Se Også

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!
Intervju

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!

Erlend Ropstad har etablert seg som en markant skikkelse på den norske rockescenen de siste årene, og nå er han tilbake med albumet, «Gleden & Sorgen» [...]

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single
Intervju

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single

Gunn Kvaale, vinner av Luttprisen Årets Nykommer, ble listet nasjonalt på NRK P1 med singelen «Like I’m Made of Stone» i hele 17 uker på rad! [...]

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP
Intervju

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP

Bak pseudonymet Maud står den talentfulle nordnorske artisten, produsenten og vokalisten Kristine Hoff. Nøye innpakket i kalde synther, mørke beats, og prosessert vokal, trollbinder Bodø-artisten Maud [...]

Linnea Dale bobler av selvsikkerhet og lekenhet på sin nye single
Intervju

Linnea Dale bobler av selvsikkerhet og lekenhet på sin nye single

Fredag 10. juni slapp Linnea Dale den raffinerte og catchy låten, «Deep In A Dream» fra sitt kommende album som er denne «Ukens single» på NPS [...]

The Cruel Intentions er ute med et variert og solid album
Intervju

The Cruel Intentions er ute med et variert og solid album

Fredag 3. juni slapp det hardtslående bandet The Cruel Intentions det kritikerroste sleaze-albumet «Venomous Anonymous» på Indie Recordings, og som er denne «Ukens album» på NPS [...]

Hedda Mae er ute med bangeren «Another Stranger»
Intervju

Hedda Mae er ute med bangeren «Another Stranger»

Fredag 3. juni slapp sprudlende Hedda Mae den catchy låten, «Another Stranger» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er uten tvil Hedda Mae [...]