Foto: Jan Brunaes

Maggie med sterk debut-EP og samarbeid med Slopes

Del Tweet

Fredag 24. februar slapp endelig Maggie debut-EPen «Rainbows & Monsters». EPen består av syv sterke låter som hver har sin historie som beskriver hennes tanker og følelser, på godt og vondt.

På kjærlighetslåten «Necklace» har hun fått med seg artisten Slopes aka Dag Holtan-Hartwig, også kjent fra suksessduoen Skinny Days.

Siden Maggie debuterte høsten 2022 har hun gitt ut fem låter, spilt to kritikerroste konserter på by:Larm og høstet store lovord om musikken og hennes flotte og kraftfulle stemme. Debut-EPen som har fått tittelen «Rainbows & Monsters» har tatt over to år å gjennomføre. Hun har skrevet og produsert all musikken selv med god bistand fra co-produsent Carl Viktor Guttormsen. EPen ble sluppet på hennes eget label Silk River, og EP-coveret har hun designet selv.

«Jeg er veldig stolt over å ha skapt dette lille «musikk-landskapet». EPen er et resultat av hvordan jeg fungerer. Når jeg har det bra, har jeg det veldig bra, når jeg ikke har det bra går jeg dypt ned i kjelleren. Dette kommer også til uttrykk i låtene. Det blir både inderlig og dramatisk til tider», forteller Maggie.

«Necklace» er låten som startet hele reisen mot en ferdigstilt EP. Maggie skrev den våren 2020 under pandemien. Det er en sterk ballade som beskriver et lidenskapelig, men håpløst kjærlighetsdrama.

«I denne låten formidler begge parter sin side av historien; begjæret – men også fortvilelsen over å måtte møtes i skjul ettersom det er en uvitende tredjepart involvert. Ingen av dem makter å gi slipp på hverandre til tross for at deres gjensidige kjærlighet er med på å degradere og ødelegge dem begge. Jeg var så heldig å få med meg Slopes som feature på låten», sier hun.

NPS-redaksjonen: EPen inneholder syv flotte låter, og vi vil gjerne trekke frem tre låter som alle er sterke, følsomme og smertelige. Den første er den inderlige «Circles» hvor Maggie virkelig får ut det hun har på hjertet – dette føler vi!, den gripende men samtidig mektige «Super Big Powers» og til sist vil vi trekke frem den nydelige, såre og samtidig giftige, «Necklace» vakkert formidlet av Maggie og hennes duett-partner Slopes. Maggie er en powerfull dame med mye på hjertet som lager sterke og følsomme poplåter.

Den norsk-serbiske sangeren, produsenten og låtskriveren vokste opp i en musikalsk familie på Furuset i Oslo. Hun har bakgrunn som korist for flere av landets største artister, blant annet Nico og Vinz. I 2018 kjente hun behovet for å få utløp for egen kreativitet og startet å produsere sine egne låter. Hun var på slutten av studieåret på LIMPI i 2020 da pandemien inntraff. Under lockdown bodde hun alene på en 16 kvm hybel i Lillehammer. Det å skrive og eksperimentere med musikk helt på egen hånd ble en drivende kraft for å holde motet oppe.

Vi tok en prat med Maggie om blant annet EPen og planene videre fremover.

Gratulerer med debut-EPen, «Rainbows & Monsters». Kan du fortelle litt om prosessen og produksjonen rundt den?

Prosjektet startet under første lockdown i Norge da jeg studerte på LIMPI. Det var en tid hvor tiden stod stille og hvor jeg innså at jeg var stuck i en 16 kvm hybel i Lillehammer hvor fremtiden var vanskelig å forutsi. Musikken ble som en distraksjon hvor jeg kunne skape mitt eget lille univers. Jeg fikk etter hvert med meg Carl-Viktor Guttormsen som var med på å co-produsere flere av låtene. Jeg fikk også med meg Slopes som feature artist på låten «Necklace» som jeg slapp sammen med EPen.

Hvilke tanker har du gjort deg rundt lydbildet av denne EPen?

For meg var det viktig at vokalen skulle bære musikken. Produksjonen rundt er derfor noe mer minimalistisk og mer en fargelegging av det store bilde.

Hva handler denne EPen om og hva ønsker du å formidle gjennom den?

Dette er mitt første prosjekt hvor jeg skriver om alt fra hjertesorg, mental helse og positive øyeblikk. Tanker jeg har holdt inne lenge som nå har fått sitt utløp. Det er sårbart, energisk og ærlig.

Hvilke låt har du et spesielt forhold til fra EPen?

Jeg har et spesielt forhold til «Circles» som jeg skrev under pandemien. Jeg savnet sosial kontakt og ville skrive om den lykkefølelsen du kan få for eksempel på festival hvor du nyter musikk sammen med venner i solnedgangen, spotter en søt dude, en pils i hånden og gjørme på støvlene.

Tidligere i år slapp du låten «Super Big Powers» med en tilhørende musikkvideo hvor du synger om mental helse og slåsskampen mot indre demoner. Kan du fortelle litt om det og prosessen rundt videoen?

Dette er åpen diskusjon jeg har med meg og sinnet mitt. Når man over lang tid har skapt feller for seg selv og hvor alt virker meningsløst, er det ikke alltid så lett å bryte det mønsteret. Det er et nakent og sårbart tema og en lengsel etter det å føle seg uovervinnelig. Et nøkkelbegrep i denne sammenheng er optimisme ettersom det baner vei for å opprettholde en god psykisk helse. Videoen er en metafor om hvordan du selv spiller russian roulette med egne tanker.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg tror vokalen min er mitt største våpen. Lytteren vil fort høre om musikken er autentisk eller ikke og jeg tror mye har med innlevelsen å gjøre. Jeg tenker også noe utenfor boksen og liker å eksperimentere mye med melodiføringer og implementerer elementer fra utallige sjangre inn i mitt eget lille landskap.

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er og hvordan det har vært for deg?

Hadde det vært lett hadde alle gjort det. Det tar tid å bli akseptert og få folk til å tørre å hoppe på vogna. Utover talent og disiplin, trenger en artist også et perspektiv. Hvis du alltid endrer det du skaper basert på hva alle andre sier, vil musikken ende opp som et produkt av andres meninger og du vil miste DITT autentiske preg på kunsten.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Det går litt i det samme som jeg har nevnt tidligere – vokalen er mitt sterkeste våpen. Jeg er mer uredd i den forstand at jeg tørr å være annerledes og tenke i en litt annen retning musikalsk. Jeg liker ikke ordet «safe» og vil heller skille meg fra mengden enn å blende inn.

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

by:Larm 2022 i Kulturkirken Jacob var en minnerik opplevelse. Jeg hadde før den tid ikke opptrådt på over 4 år og det var godt å kunne dele ny musikk med et stort publikum igjen.

Hva er det mest spesielle eller sprøeste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Sprøeste opplevelsen må ha vært da jeg var korist og varmet opp for Snoop Dogg i Spektrum.

Er det noe du setter ekstra stor pris på i ditt eget musikalske univers?

Jeg ser på kreativitet som en sandkasse som bare er min å leke i. Behovet for å uttrykke meg og ambisjonen som veier over frykten til å mislykkes.

Har du en favoritt-matrett i så fall hva?

Trøffel pasta all the way….

Hvilken film og bok skulle du helst sett at folk ser og leser?

Film: «Interception» – Helt rått konsept, manus og regi.

Bok: «Life of PI» – PI mistet alt og viser nødvendigheten av å tilgi for å komme seg videre livet.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Robert Albert Hall, baby! Spilte på «Pumpehuset» i København da jeg deltok i Emergenza festivalen, ikke den største scenen jeg har spilt på, men en fantastisk stemning i salen.

Hva slags musikk har du vokst opp med og har noe av den musikken vært med deg hele livet?

Med en far som musiker med bakgrunn fra Serbia og det å vokse opp i et flerkulturelt miljø på Furuset så var jeg tidlig eksponert for sjangre som hip hop, soul, pop, rock og blues.

Hva er dine musikalske planer videre for 2023?

Jobber med ny musikk og noen spennende konserter så følg med!

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]