Foto: Jonathan Vivaas Kise

Tidligere Idol-vinner Mari Bella er ute med ny catchy kjærlighetsinspirert låt

Del Tweet

Det siste halvåret har Mari Bella jobbet med ulike låtskriverteam i inn- og utland, og fredag 24. februar slapp hun den fengende låten «Different Kinda Love» via Sony Music Norway som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Det er et suggererende driv i låten, og som alltid når Mari Eriksen Bølla fra Bryne synger så blåser stemmen deg av banen.

Det handler ikke bare om den, for Mari bryr seg mer om hva hun skal formidle enn at det er en mulighet til å vise frem stemmeprakten. Hver låt viser hvordan hun sakte, men sikkert bygger sin identitet som låtskriver og artist – også når det ikke er så enkelt.

«Noen dager inn i en tur til England hvor alt bare stod på hodet og ble stress – mye på grunn av dronningens begravelse og et land i sorg og kaos – skulle jeg jobbe med et helt nytt team. For å være ærlig hadde jeg ikke bare lave forventninger, jeg følte meg sliten og uinspirert og hadde egentlig mest lyst til å reise hjem – men de tok oss godt imot, og på dag to satt alt som det skulle. Vi var skikkelig produktive med god flyt med kjempegod stemning, latter og gøy.»

Teamet det er snakk om er Tristan Henry, Tim Gosden og storebror Aadne Eriksen Haaland.

«Aadne er nesten alltid med nå. Han er produsent og låtskriver selv, og gir meg den ekstra tryggheten som jeg trenger både når vi er på reise og når vi er i studio. Vi forstår og utfyller hverandre, og om jeg blir usikker og ikke helt greier få frem mine tanker og meninger så hjelper han meg med å få formulert ting på en bra måte.»

Det er ikke uten grunn at det finnes så mange låter om romantisk kjærlighet, men i bunn av «Different Kinda Love» ligger flere lag. Mari har også latt seg inspirere av kjærligheten hun har til familie, venner og – for ikke å glemme – seg selv.

«Det å la seg bli elsket, føle seg elsket, og å tørre å virkelig kjenne på det, er viktig for meg. Låten er inspirert av det å tørre å stå i det, kjenne skikkelig etter, når det gjelder egne følelser. Å sette krav til seg selv og andre er like vanskelig som det er viktig. Kjempevanskelig, men faktisk hjelper det å skrive og spille inn låtene meg med å forstå meg selv bedre – og ja, det blir mange låter etter hvert!»

Bare 18 år og på god vei til å få over snittet god selvinnsikt, og det handler ikke bare om å skrive og synge. Selv om hun droppet ut av skolen tidlig føler Mari at artistlivet er en utdannelse i seg. En litt annerledes utdannelse bare.

«Jeg vil nå mitt fulle potensiale, så da prøver jeg å lære av menneskene jeg møter. Jeg jobber med å forstå mer av alle sider av bransjen jeg har valgt. Også den praktiske, og for å være helt ærlig, litt kjedelige delen og ikke bare den kreative og morsomme. Det er krevende, men ingen trenger å fortelle meg at dette er viktig. Dette er jo fremtiden min!»

Det høres særdeles fornuftig ut, men hva med den aller nærmeste fremtiden? Hva består den av?

«Det er så mange konserter jeg kan gå på nå som jeg endelig er gammel nok, og det er enormt inspirerende å se andre spille live. Både som fan, men også som analytisk nerd. Jeg gleder meg til å oppleve min første ordentlige festivalsommer hvor jeg både skal få være publikum, men også få stå på noen scener selv. Det blir kjempegøy!»

«Jeg håper at lytterne skal få lyst til å danse, og selv om teksten har en dypere mening for den som leter så er det lov å like «Different Kinda Love» bare fordi den er gøy og gir energi. Jeg håper naturligvis å få spille den live og se publikum danse og synge med.»

Vi tok en prat med Mari om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Different Kinda Love» og det rykker helt klart i dansefoten vår. Kan du fortelle litt om prosessen, produksjonen, og litt om lydbildet i den?

Tusen tusen takk, så gøy!! Denne låten ble skrevet på en låtskrivertur som vi hadde til UK, hvor vi hadde flere team vi skulle skrive med og vi reiste rundt til forskjellige steder i landet. Vi landet tilfeldigvis kvelden før dronningen av England skulle begraves, og det var kaos i London. Det ble utrolig mye stress og styr med reisingen innad i UK og vi var stort sett forsinket over alt. I tillegg skal jeg innrømme at det noen ganger er krevende å treffe nye låtskriverteam og bli kjent med nye mennesker hele tiden. Heldigvis har jeg som oftest med meg storebroren min Aadne Eriksen Haaland som er en ekstra trygghet og støtte. Da vi møtte Tim og Tristan så hadde vi egentlig litt lave forventninger, men de tok utrolig godt imot oss og på dag 2 ble «Different Kinda Love» skrevet. Vi fire fungerte så bra sammen at store deler av låten var ferdig i løpet av den første timen. Lydbildet i låten er absolutt preget av de jeg tar inspirasjon fra, som stort sett er internasjonale artister.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

Låten handler i stor grad om å streve med kjærlighet. Selv om jeg er ung og sannsynligvis ikke har opplevd så mye som kanskje andre har, så vet jeg at det kan være veldig vanskelig. Fordi jeg har jo slitt med kjærlighet selv. Jeg har en tendens til å falle og bli forelsket veldig fort, og sånn har det vært hele livet. Det har gjort at jeg synes det kan være vanskelig å vite om følelsene mine er ekte og ikke bare fornuften min som forteller meg at det burde være riktig. Så i bunn og grunn handler låten om å ikke høre etter på fornuften, men heller følge følelsene sine.

Kan du fortelle litt om de ulike låtskriverteamene i og utenfor Norge som du jobber med, hvordan det er og hvordan det har påvirket deg som artist?

Jeg fikk mulighet til å dra til UK for å skrive våren 2022, og før det hadde jeg bare skrevet i Norge. For å være ærlig så trodde jeg det bare var de største artistene som dro utenlands for å skrive. Så i løpet av 2022 har jeg skrevet både i Norge, Sverige, Belgia og UK. Det å skrive med engelsktalende låtskrivere har vært lærerikt og givende. De har ofte en enklere tilnærming til sitt eget språk enn vi nordmenn har til det engelske språket. Det har faktisk vært veldig gøy og lærerikt. I tillegg har det å få nye impulser og oppleve andre kulturer fra andre land beriket livet mitt, og kreativiteten min blir større når jeg reiser. Det er ikke nødvendigvis at det er så store forskjeller mellom Norge og de landene jeg har skrevet i, men det gir meg likevel andre perspektiver på livet.

Hva føler du er det spesielle i ditt musikalske univers?

Oj, det er vanskelig. Men hvis jeg skal si noe, så vil jeg si at jeg på tross av å være ung har opparbeidet meg en stemmeidentitet og at jeg står støtt i den jeg er som artist og hvilke låter jeg ønsker å skrive.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Musikken har vært veldig viktig for meg siden jeg var veldig liten og sang og musikk har preget meg gjennom hele barndommen. Jeg var veldig heldig som har fått lov til å stå på scener allerede fra jeg var 10 år, men det var først etter at jeg vant Idol at jeg valgte å satse 100 % på musikken og at jeg føler at jeg kan si at jeg jobber ordentlig som artist.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er person som har mye å gi til andre og som er 110 % dedikert. Dersom jeg bestemmer meg for noe, så gjennomfører jeg. I tillegg så er jeg veldig opptatt av at alle mennesker har rett til å være akkurat den de er uavhengig av farge, kjønn og legning. Min store hobby er design og sying. Jeg elsker å skape mitt eget klesuttrykk som gjør meg unik og annerledes fra andre.

I 2020 vant du Idol og med det ble du også tidenes yngste Idol-vinner globalt. Kan du fortelle litt om det, hele opplevelsen og hva du har tatt med deg derfra som du føler er verdifull erfaring å ta med seg videre i din musikalske karriere?

Det å vinne Idol var absolutt en drøm som gikk i oppfyllelse, og som nesten ikke føltes ekte der og da. Hele opplevelsen var utrolig spennende og jeg fikk for første gang se ordentlig hvordan en TV-produksjon fungerer. Gjennom hele prosessen så lærte jeg hvor mye jobb og dedikasjon som skal til for å lykkes. Jeg lærte også at det er utrolig viktig å stå på sitt når man har meninger som betyr noe for seg selv. I tillegg har jeg både gjennom Idolreisen, men også i årene etterpå innsett hvor viktig det er å behandle kroppen sin fint. Jeg sier nei til mye som sikkert er gøy, rett og slett fordi instrumentet mitt er på innsiden av kroppen og jeg er avhengig av at det virker til enhver tid – men for meg er det verdt alt det som dette går på bekostning av.

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er og hvordan det har vært for deg?

Jeg var heldig siden jeg vant Idol, det kom selvsagt en del opplevelser og jeg har fått innpass ulike steder som følge av det. Sånn sett har jeg hatt en del flaks på veien, men jeg opplever likevel at det er vanskeligere å trenge gjennom i det norske markedet når man gjør musikken på engelsk.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Jeg tror at en av mine sterkeste sider som artist er at jeg har en indre performer som må ut, og den kommer til syne gjennom tolkningene jeg gjør og den energien jeg har når jeg får spille for publikum. Jeg er veldig uredd særlig når det kommer til min karriere som artist, og jeg søker gjerne utfordringer som kan gi meg litt utenfor komfortsonen-opplevelser.

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

En av mine mest minnerike opplevelser var på en konsert i fjor, da en publikummer plutselig kom opp på scenen og var med å vibet med en av låtene jeg gjorde i sikkert 1 minutt, før han gikk stille ned i crowden igjen. En veldig spesiell opplevelse, som var hyggelig og litt skummel på samme tid. Jeg vil helst ikke at det skal skje igjen, men heldigvis var akkurat dette en snill fyr – men man vet aldri.

Hva er det morsomste, mest spesielle eller sprøeste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Åh, den er litt vanskelig. Men en av mine mest hysteriske låtskriverturer (til og med verre en dronningbegravelse i London) var da vi dro til Belgia i juni i fjor. Det meste som kunne gå galt gikk galt; Vår opprinnelige flight ble kansellert, den flighten vi ble flyttet til ble kansellert og vi endte opp å reise Frankfurt til Paris og ta tog fra Paris til Brussel i stedet – men før vi kom så langt så mistet manageren min vesken sin på flytoget på vei til flyplassen. Klokken var 04.30 på natten og det var ikke mange på jobb som kunne hjelpe oss. Passene våre lå i den vesken, og jeg var allerede ganske innstilt på at nå forteller universet meg at denne turen skal vi ikke på allikevel. Heldigvis dukket den opp etter at vi hadde løpt rundt på Gardermoen i over 30 minutter. og på toppen av det hele så klarte vi å få covid på vei ned og smittet resten av låtskrivercampen fordi vi trodde bare vi hadde «hayfever».

Hva slags musikk har du vokst opp med og har noe av den musikken vært med deg hele livet?

Jeg har vokst opp med det mamma hørte på, og det gikk veldig mye i ABBA, Bjørn Eidsvåg og Maria Mena.

Hva inspireres du av musikalsk og hvilke norske artister har du hørt mye på?

Jeg inspireres av flinke og dyktige artister som har meninger utover det å være artister, og norske artister som er jordnære og gode mennesker er veldig inspirerende. I utgangspunktet så hadde det nok vært enklere for meg å svare mer konkret på spørsmålet om jeg kunne inkludert utenlandske artister, men skal jeg trekke frem en norsk artist så må det bli Julie Bergan – hun er rå!

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Ja, det er virkelig mye bra norsk musikk og jeg hører mye forskjellig, både av store og mindre artister. For tiden lytter jeg mye på det som kom ut av Hver gang vi møtes, Ramón og Torine.

Har du en favoritt-matrett i så fall hva?

Jeg trenger virkelig masse variasjon, så favorittene går på rundgang. Jeg er glad i smoothie, men det er fordi jeg kan variere så mye.

Hvilken film, serie eller bok skulle du helst sett at folk ser og leser?

Jeg elsker krim og spenning som gjerne er urealistisk, så «You» er en favorittserie for tiden. Av bøker så går jeg helst for selvutviklingsbøker og biografier, men klarer virkelig ikke å bare nevne en.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

I norsk perspektiv hadde det vært en drøm å spille på Telenor Arena, men jeg har også større ambisjoner for min karriere og fyller gjerne en stor arena i et eller flere andre spennende land som liker musikken min.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2023?

De som følger med får se – men jeg har skrevet mye musikk.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]