Foto: Vegard Bakke Svendsen

Mads Veslelia slår et slag for hjemmefesten fremfor nattklubben på sin nye single

Del Tweet

Etter nær et års stillhet er det nå klart for comeback fra den talentfulle Hønefoss-rapperen. Med den nye singlen”House Parties Over Clubbing” som ble sluppet i går sammen med en rykende fersk musikkvideo slår Veslelia et slag for hjemmefesten fremfor nattklubben.

Singelslippet viser tydelig hvilke kvaliteter som bor i den unge artisten, og er et solid tilskudd til hans allerede lange rekke av streaminghits.

Med låter som ”Wannabe”, ”Scarface of Facebook” og ”I Don’t Fuck Around” har Mads Veslelia de siste årene bygget opp en stor fanskare og et ekstatisk konsertpublikum landet rundt. Låtene hans har over 10 millioner avspillinger på strømmetjenestene og YouTube, og det er ikke lenger noen tvil om at Veslelia er i ferd med å posisjonere seg som en av Norges fremste og mest spennende rappere.

Presse i inn- og utland har siden starten beskrevet Veslelia som ”den nye Eminem”, og mange har spådd han en lysende karriere. Helt siden starten har Mads gjort det aller meste selv, og fortsatt står han støtt på egne ben både hva kommer til tekst, musikk og videoproduksjon. Om den nye låten uttaler han at ”dette er et house party anthem og en anti-klubb sang som ironisk nok er noe en klubb kunne spilt, da veldig få lytter til det lyriske uansett”. Vi tok en prat med Mads blant annet om den nye låten og planene videre.

Gratulerer med singlen ”House Parties Over Clubbing”. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten fra start til utgivelse og hva den handler om?

Hey, tusen takk! Låten er en bli-hjemme-på-lørdager anthem og en anti-klubb sang, og grunnen til det er fordi jeg misliker sterkt å henge på klubber, dyr inngang, dresskode og altfor lang do-kø. Låten er skrevet hjemme på rommet på en lørdag, et desperat forsøk på å gjøre det kult å henge hjemme i helger.

Det er laget en musikkvideo til låten også. Kan du fortelle litt om den og prosessen rundt?

Dette er min første offisielle musikkvideo etter at jeg brukte konsertpengene mine på kamerautstyr. Min kjære Hypeman (som for øvrig er hans rap-name også) er kameramann, jeg lysmann, rapper, klipper, kolorist osv. Det morsomste med å lage denne videoen var å kunne kline med utstillingsdukker, i starten føltes det veldig feil og jeg slet med noen psykologiske intimsoner men ettersom jeg ble bedre kjent med dem ble jeg mer og mer åpen og flørtete. Selv om det bare var kameramannen og jeg på settet føltes det virkelig som det var en hel haug med jenter rundt oss. Noe som igjen understreker at man ikke trenger å dra på byen for å kose seg.

Det er litt over et år siden ditt album ”My Bedroom” var ”Ukens album” hos oss, og vi tok en prat med deg rundt det. Hva har du gjort siden den gang Mads?

Ja det stemmer! Vel, ved siden av masse ny musikk og fokus på det visuelle som straks kommer ut nå har jeg bygget studio langt ut i skogen.. takket være en helt rå supporter av musikken som bare ville se meg gjøre det bra og ga meg den sjansen. Det er virkelig en ”dream come true” og en lang historie som kommer ut etter hvert. Med andre ord har jeg bare blitt mer innesluttet, usosial og sær. Har hørt at det er nøkkelen til lykke og det føler jeg også. Elsker å være alene i min egen virkelighet.

Hvem er Mads Veslelia og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg gjør ikke stort annet enn musikkrelaterte ting egentlig. Skrive, spille inn, redigere, lage videoer, klippe, promotere, konserter, og litt presse de få gangene media vil høre meg pjatte. Døgnet har ikke nok timer når man gjør «alt selv» føler jeg, men det er slik jeg holder meg unna depresjon, og jeg har erstattet dårlige tanker med jobbing. Men jo.., jeg liker å se på Lilyhammer og har sett alle 3 sesongene kanskje 14-15 ganger. Jeg husker ikke mitt eget telefonnummer, men si en episode av Lilyhammer og jeg kan gjengi hver eneste linje skuespillerne har i korrekt tonefall. *stolt*

Presse i inn og utland har beskrevet deg som ”den nye Eminem”. Hva tenker du om den sammenlikningen?

Jeg føler det var clickbait sånn rent overskriftmessig og de fleste om ikke alle (?) skrev i selve artiklene at jeg hadde min egen greie, noe mormor kan bekrefte. Så for meg var det beste av begge verdener: clickbait-overskrift for å trekke inn folk og skryt i selve artikkelen. Hadde det stått ”this boy is good” ville de ikke fått mange klikk vil jeg tro. Bortsett fra det står det WANNABE tatovert over hele brystet mitt.

Har du noen gang vurdert å begynne å rappe på norsk?

Nei egentlig ikke, vet det er kleint å si at det ikke faller meg naturlig når jeg ER norsk, men jeg høres virkelig ikke bra ut på morsmål. Dessuten er store deler av fanbasen min fra utlandet og det ville vært veldig destruktivt å begynne på norsk nå.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg hører veldig lite på norsk musikk, og det er ikke bevisst. Er nok bare trangsynt, vrang og listen proppet full av Rittz, Yelawolf, Tech N9ne, Royce, Hopsin, Eminem (lokal rapper fra Detroit) Merkules, Kendrick,bestekompisen G-Eazy og yooo Donkeyboy. Jeg visste ikke at de var fra Norge før for litt siden. Det er feature goal. Alle de her inspirerer meg da jeg innbiller meg selv at jeg kan relatere meg litt til alle sammen.

Hva er det morsomste eller sprøeste du har opplevd så langt som artist?

Hmmm, det er faktisk så mye rart som skjer at jeg blir litt herdet og glemmer mye, men var ei som dønn seriøst ville kjøpe en brukt bokser av meg som bursdagsgave til venninnen sin, det var jo merkverdig.

Hvilke andre musikalske planer har du videre for 2017 og 2018?

Mure meg inne i skogen oppe i studio, lage akkurat det jeg føler for, for så å komplimentere det visuelt. Jeg synes det er minst like gøy å planlegge, filme og klippe video som det er å lage musikken. Kanskje fordi film og musikk går hånd i hånd, som et nyforelsket kjærestepar i parken en søndagskveld i høstmørket. Men jo konserter, masse konserter. Det er en adrenalin-shot jeg trenger for å holde hode balansert i ukedagene.

Tusen takk for intervjuet

Se Også

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text] Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

[et_pb_section admin_label=»section»] [et_pb_row admin_label=»row»] [et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Text»]Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]