Foto: Mariann Vik

Londonbaserte Hanne Leland er ute med den emosjonelle låten «Stay»

Del Tweet

Den Londonbaserte artisten og låtskriveren Hanne Leland slapp låten «Stay» fredag 1. juni som er en veldig personlig og emosjonell låt, og som er denne ”Ukens single” på NPS Music.

Låten er skrevet og co-produsert av Hanne, og hovedprodusent på låten er Jim Eliot. Eliot er kjent for å vært med å skape Ellie Goulding «soundet», og han har blant annet produsert Gouldings’s gjennombrudds låt «Anything Could Happen».

«Jeg skrev Stay på pianoet mitt hjemme i fjor. Jeg sendte rundt demoen til et par forskjellige produsenter, men fant ingen som helt catchet den viben jeg ville ha på låten og produksjonen. Det var først da jeg begynte å jobbe med Jim Eliot at det klaffet. Låten er helt klart veldig emosjonell og personlig», sier Hanne.

Hanne Leland er norsk elektropop artist og låtskriver som har millioner av streams på bl.a. Spotify. Hun startet sin karriere i 2013 som country-pop låtskriver i Nashville, men har siden krysset over til elektropop sjangeren hvor hun nå har funnet seg til rette. Hanne jobber med musikken sin i studio i LA og London sammen med stjerneprodusenter som Brian West (Sia, Nelly Furtado), og Red Triangle (Little Mix, Charlie Puth) blant andre. Hanne’s musikk har den siste tiden hatt flere millioner avspillinger på Spotify, og hun har vært omtalt i respekterte magasiner og nettsteder som Clash Music, The Line Of Best Fit og Galore Mag. Hanne har blant annet turnert med jentegruppen All Saints på deres comeback turné i fjor, og hun er i år aktuell med flere nye låter. Vi tok en prat med Hanne om blant annet den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med den fine singlen «Stay». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten fra start til utgivelse, og hva den handler om?

Tusen takk! Jeg skrev låten hjemme på pianoet mitt, spilte inn en demo av den, og pitchet den rundt til litt forskjellige produsenter. Managementet mitt kontaktet produsent Jim Eliot sitt team, og han fikk høre låten. Han inviterte meg til sitt studio i Wales, og vi spilte inn den ferdige versjonen av Stay der. Han catchet viben på låten umiddelbart, og samarbeidet fungerte veldig fint. Låten handler om frykten for å miste noen som står en nær. Jeg vil beskrive låten som veldig engstelig og litt desperat.

Hva er det spesielle eller typiske i Hanne Leland sitt musikalske univers?

SVAR: Jeg ønsker først og fremst å lage tidløse låter. Jeg har alltid i bakhodet når jeg skriver og produserer musikk at dette også skal gå an å høre på om 10-15 år. Ellers har jeg et sterkt behov for å lage ting som føles meningsfylt. Jeg har bare ikke lyst til å lage «tom» pop.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Jeg signerte nylig med et britisk plateselskap, så nå har jeg et team på ca. 20 hardt arbeidende mennesker som forvalter karrieren min sammen med mitt norske management. Ellers elsker jeg å spille live, og digget å spille under fjorårets Stockholm Pride. Hadde også en veldig fin tur til LA hvor jeg jobbet sammen med en av Sia’s produsenter, og han spilte masse demoer fra Sia for meg som de hadde gjort i studioet hans. Ellers føler jeg at jeg har utviklet meg mye som låtskriver det siste året, og har blitt mer komfortabel med å ta kunstnerisk kontroll i studio.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har sunget så lenge jeg kan huske, og vokste opp med å høre på Britney Spears, Spice Girls, Destiny’s Child og lign. Etter hvert begynte jeg å høre på Alanis Morrisette, Tori Amos og Toni Braxton, og det inspirerte meg til å begynne å skrive egne låter. Jeg spilte inn min første demo som 16 åring, og brukte noen år på å finne mitt eget sound. Jobbet en stund i Nashville hvor jeg skrev mye skikkelig typisk Nashville låter (les: ganske glatt pop-country). I det siste har jeg jobbet litt fra Stockholm og LA, men har vært aller mest i London.

Hvem er Hanne Leland og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er veldig vimsete, det tror jeg alle som kjenner meg kan skrive under på. Jeg har flaut dårlig hukommelse (husker for eksempel aldri navn), også er jeg snill da. Ellers er jeg glad i å henge med venninner og reise. Trives også veldig godt i mitt eget selskap, og tror jeg er en av de folkene som kunne reist på ferie alene og storkost meg, haha.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Da jeg turnerte i England sist stod det en haug med folk utenfor arenaen da vi ankom lydsjekk. De hadde ventet flere timer, og hadde printet ut bilder og plakater av meg som de ville ha meg til å signere. Et par av dem var i 50-60 årene, og noen så ut til å være helt nede i 16-17 årsalderen. En merkelig opplevelse, men helt klart veldig hyggelig.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Norge gjør det helt fantastisk for tiden. Jeg elsker Susanne Sundfør, Sigrid, og Sondre Justad for å nevne noen.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg en ekte Swiftie. Taylor skriver ekstremt bra låter, og jeg har alltid vært fascinert av hennes formidlingsevne. Ellers må jeg trekke frem Maria Mena. Hun er en av grunnene til at jeg begynte å skrive låter. Hun er så bra.

Kan du fortelle litt om en av dine beste minner fra en av dine liveopptredener?

En av mine beste konsertminner er fra Glasgow i fjor. Hadde aldri spilt i Skottland før, men publikummet danset og sang med for full hals. Det var en slags elektrisk stemning i rommet den kvelden, og jeg hadde gåsehud under store deler av settet. Ellers var det skikkelig kult å spille i 02 Brixton i London. Har alltid hatt lyst til å skrike «LONDON HOW ARE YOU FEELING TONIIIIGHT», og det fikk jeg gjort da, hehe.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Jeg synes Ina Wroldsen er fantastisk. Det hadde vært en drøm å jobbe i studio med henne.

Utfordring: nevn 1 stk. norsk «guilty pleasure»?

Jeg hører titt og ofte på temalåten fra Kamilla og Tyven filmen. Den heter bare «Kamilla og Tyven», og Morten Harket synger den helt nydelig.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2018?

Er på vei til London akkurat nå faktisk, skal jobbe i studio der mesteparten av juni, og så slipper jeg ny single på sensommeren. Ellers blir konserter og turné annonsert på mine sosiale medier, så hit me up der.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Se Også

Trollmannen fra Bergen albumdebuterer med vakker melankoli
Intervju

Trollmannen fra Bergen albumdebuterer med vakker melankoli

Askjell Solstrand aka. Askjell er den usynlige lyd-magikeren bak stjerner som Aurora og Sigrid. Allerede som 13-åring begynte han å produsere musikk og ble raskt tatt [...]

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!
Intervju

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!

Erlend Ropstad har etablert seg som en markant skikkelse på den norske rockescenen de siste årene, og nå er han tilbake med albumet, «Gleden & Sorgen» [...]

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single
Intervju

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single

Gunn Kvaale, vinner av Luttprisen Årets Nykommer, ble listet nasjonalt på NRK P1 med singelen «Like I’m Made of Stone» i hele 17 uker på rad! [...]

NORSK SALME OG FLAMENCO-JAZZ FRA HANNE TVETER
Presseskriv

NORSK SALME OG FLAMENCO-JAZZ FRA HANNE TVETER

Hanne Tveter lanserer duettsingel med spanske Diego Amador, Grammy -nominert flamenco artist i verdensklasse. «Eg veit i himmerik ei borg/ Un Castillo en el Cielo», er [...]

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP
Intervju

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP

Bak pseudonymet Maud står den talentfulle nordnorske artisten, produsenten og vokalisten Kristine Hoff. Nøye innpakket i kalde synther, mørke beats, og prosessert vokal, trollbinder Bodø-artisten Maud [...]

Linnea Dale bobler av selvsikkerhet og lekenhet på sin nye single
Intervju

Linnea Dale bobler av selvsikkerhet og lekenhet på sin nye single

Fredag 10. juni slapp Linnea Dale den raffinerte og catchy låten, «Deep In A Dream» fra sitt kommende album som er denne «Ukens single» på NPS [...]