Foto: Edges Creative

EKKO er ute med deilig sommerlåt

Del Tweet

Låtskriver, sanger og produsent EKKO (Rebekka Danielsson), er ute med sin andre single, «Tipsy» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Dette er en spretten og fengende poplåt som er den perfekte kontrasten til debutlåten hennes, «Off My Mind» som hun ga ut tidligere i år. Dette er en deilig sommerlåt som passer like godt på full guffe i bilen som når du koser deg på stranden.

Influert av artister som Grimes, Tove Lo og Røyksopp fortsetter EKKO å utforske kontrasten mellom høy energi beat og imponerende synth-scapes med fin, ren, sprø og luftig vokal. Hennes debut-EP «Symptoms» slippes 25. september 2020.

EKKOs låtskriving begynte med en forkjærlighet for poesi i tenårene og etter hvert reiste hun over til England for å følge sin store lidenskap for musikk og produksjon ved å studere ved Falmouth University. Etter ferdig utdannelse ble hun plukket ut som som «Ukens Urørt» på NRK som både ga henne radiospilling og pressedekning.

I 2018 ga hun ut låten «Lose Myself In You» sammen med produsent og DJ Myxe som fikk mye mediedekning i Norge og som nådde over 1 million streams på Spotify i løpet av få måneder.

I 2019 deltok hun på låtskriver og produksjonsskolen LIMPI på Lillehammer som er drevet av bransjefolk som blant annet Tor Erik Hermansen fra Stargate Music. På skolen lærte hun masse av dyktige fagfolk hvor hun kunne videreutvikle sitt talent som låtskriver og produsent. På slutten av fjoråret ga hun ut en coverversjon av hitlåten «Dance Monkey» sammen med Skylike som har blitt streamet nesten 8 millioner ganger på Spotify alene.

Vi tok en prat med EKKO om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten «Tipsy» Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk! Låten ble skrevet ifjor og handler kort fortalt om å få noen andre til å føle seg bedre, ved å ikke ta ting så høytidelig og gjerne «glemme» bekymringene en liten stund. Jeg har jobbet med 2 produsenter på låten, og vi fokuserte på å få frem en letthet og en energi som reflekterer tema i låten.

Hva er det spesielle i EKKO sitt musikalske univers?

Hmm, det er det vanskelig å svare på.., men kanskje stemmebruken og noe av vokalproduksjonen. Jeg liker ofte hvordan min stemme som for såvidt er ganske lys og luftig går sammen med en produksjon som det river litt i, og som er litt dramatisk.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har vært veldig spennende. Jeg har reist mye og fått jobbet med mange interessante mennesker, samtidig som jeg føler jeg har fått mulighet til å definere og ferdigstille mine egne prosjekter, som for eksempel min kommende debut-EP.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg jobber som regel med musikk så ofte og så mye jeg kan, det blir etter hvert en slags avhengighet. Utover det liker jeg å jogge, være med venner og reise.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg begynte allerede i tenårene og skrive poesi som jeg etter hvert satte akkorder til og ut i fra det utviklet det seg låter. Utover det har jeg en bachelor i populær musikk fra et universitet i England, og fullførte et år på LIMPI i fjor, som er et nyoppstartet musikk og produksjons program i Lillehammer.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Ja det er mange, men «Grimes» har i mange år vært en stående favoritt, som jeg alltid finner inspirerende. Jeg synes det er flott med kvinner som er veldig delaktige og tydelige på hvordan de ønsker at deres artistiske uttrykk skal være.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Det er veldig mye bra norsk musikk om dagen, og veldig mange bra norske kvinnelige artister som Astrid S, Dagny og Ary som jeg liker godt å høre på.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende hvem ville du valgt?

Da ville jeg ha valgt Røyksopp. Det har alltid vært en drøm!

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Hermetisk minimais, det er alltid topp!

Her kommer en liten utfordring hvor du må bevege deg et godt stykke unna din egen sjanger. Kan du nevne 3 norske «guilty pleasures» eller rett og slett «pleasures» fra følgende sjangre: metal, vise, EDM, punk, country/americana, hiphop, pop, folk, jazz, soul/R&B eller klassisk/opera?

Emilie Nicolas- Wild one
Knut Reiersrud- Store gutter gråter ikke
Mari Boine- Vuoi vuoi mu

Artister blir berørt av corona-viruset med tanke på å bl.a. holde konserter osv. Hvordan berører dette deg personlig?

Det har som for alle andre blitt lite reising, men ellers jobber jeg bra selvstendig og får sendt ting frem og tilbake over nett. Tror det viktigste i slike usikre perioder er å klare å fortsatt holde på en struktur og en motivasjon.

Hvilke planer har du videre i 2020?

Jeg skal fortsette å gi ut musikk, og gleder meg til min debut-EP kommer til høsten.

Se Også

KEiiNO tar kampen mot overmakten på sin nye låt
Intervju

KEiiNO tar kampen mot overmakten på sin nye låt

Midt i pride-måneden slapp KEiiNO en fengende låt med et klart budskap om å ikke gi opp i kampen mot overmakten. «ADDJAS» er navnet på den [...]

KRISTIN med fengende og mollstemt debut-EP
Intervju

KRISTIN med fengende og mollstemt debut-EP

KRISTIN er en tjuetre år gammel jente fra Kolbotn med forkjærlighet for mollstemte melodier. En regntung høstkveld for et og et halvt år siden laget hun [...]

Whammyboy – har oppløftende melankoli noen gang hørtes bedre ut?
Intervju

Whammyboy – har oppløftende melankoli noen gang hørtes bedre ut?

Bak artistnavnet Whammyboy står den svært talentfulle produsenten, låtskriveren og multi-instrumentalisten Noah Johansen fra Moss. Han ønsker å lage musikk som gjør deg glad når du [...]

CCA Jonas og 8lanco drømmer om pandemifri sommer på «Bestie»
Intervju

CCA Jonas og 8lanco drømmer om pandemifri sommer på «Bestie»

En bekymringsløs sommer full av venner, bading og festing er innen rekkevidde folkens! Blir «Bestie» soundtracket til din sommer? Tjommiene CCA Jonas og 8lanco har endelig [...]

Steffen Kvidahl leverer ektefølt og spretten EP
Intervju

Steffen Kvidahl leverer ektefølt og spretten EP

Steffen Kvidahl er en 20 år gammel RnB-artist fra Bergen. Kvidahl henter inspirasjon fra Frank Ocean og Unge Ferrari, men fokuserer på å utvikle sin egen [...]