Foto: Mathias Normann

EHI er ute med en ny, personlig og sterk låt

Del Tweet

Fredag 5. april slapp artisten EHI låten «Tusen millioner dråper» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Selv omtaler han denne låten som den han er mest glad i av alle han har skrevet til nå, og vi kan forstå hvorfor. Hør bare på teksten i låten:

«Hun brakk hjertet mitt i to, og lot det ligge igjen blødende på gulvet før hun stakk. 2 måneder, 60 dager, 1,440 timer, 86 400 minutter, 5 184 000 sekunder – Det er så lenge at jeg trodde at jeg skulle dø, alt jeg sitter igjen med nå er tårene mine, nok til å fylle hele jævla Tøyenbadet for faen! TUSEN MILLIONER DRÅPER!!!!»

Med sin særegne stemme og formidlingsevne, landet den unge artisten platekontrakt med selveste Universal Music, der han tidligere har sluppet singlene «Tanker» og «Faller».

For norsk-nigerianske EHI var musikk en viktig del av barndommen. Moren introduserte han tidlig for artister som Barry White, Craig David, Destiny’s Child, Marvin Gaye, TLC og Whitney Houston. EHI har tidligere fortalt om en oppvekst som ikke alltid har vært like enkel. 25-åringen kom alltid litt skeivt ut med lærerne, var trill rund, hadde dårlige sosiale ferdigheter og en fraværende far. Men han var god på to ting: å synge og være morsom, og han brukte det for alt det var verdt.

Han ble tatt inn i hiphop-kollektivet Forente Minoriteter som 15-åring, og fikk med det mulighet til å jobbe med forbilder som Tommy Tee og Nasty Kutt. Han fikk sjansen til å spille på steder som han bare hadde drømt om, og fikk i tillegg innpass på Gatekunst-prosjektet hvor han fikk utvikle seg som sanger og artist.

Med et ærlig og åpent sinn ønsker EHI å fortelle sin historie, og ser på musikken som en plattform hvor han kan nå ut til andre med tankene sine. Han vil bruke sin bakgrunn og historie til å hjelpe unge i dag. Ved siden av musikken er EHI svært opptatt av å hjelpe ungdom i lokalmiljøet på Tøyen, der han arbeider som barne- og ungdomsarbeider, trener et stikkball-lag, og i tillegg er med i den frivillige organisasjonen «Foreninga!» som jobber med lokale arrangementer. Vi tok en prat med han blant annet om den nye singelen.

Gratulerer med låten, «Tusen millioner dråper». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Tusen millioner takk (ja da, jeg har tenkt til å bruke den der for alt det er verdt). Låten handler om den stemningen du er i etter et brudd. Når du griner så mye at du ikke vet om det er regn eller tårer lenger, og for meg var det ganske tøft! Sånn 90-talls RnB tøft. «Can’t eat, can’t sleep» – jeg tror alle kan kjenne seg igjen i den følelsen.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har vært helt fantastisk faktisk. Jeg anbefaler alle å bli dumpa inn i mellom, det har gjort underverker for låtskrivingen min. Nei, men sånn seriøst så har jeg aldri vært så inspirert i hele mitt liv! Jeg har hatt tonnevis med veldig bra studiosessions i det siste, så jeg er egentlig litt på en high.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har vel egentlig alltid sunget, men jeg begynte vel på ordentlig under Gatekunst. Det er et prosjekt der unge og lovende blir koblet opp med etablerte artister, produsenter og musikere, og det ble på en måte mitt springbrett inn i bransjen. Ingen andre i min familie holder på med musikk, bortsett fra at mamma som alltid har spilt mye forskjellig musikk opp igjennom – alt i fra Harry Belafonte og Kuti til Destiny’s Child og SWV. Så det har alltid vært mye musikk og dans hjemme.

Hva vil du si er det spesielle i ditt musikalske univers?

Hmmh… Melodi er det viktigste for meg egentlig, og mye viktigere enn teksten, og det tror jeg det er lett å høre i låtene mine også. Jeg mener ikke at tekst ikke er viktig, men jeg bare elsker melodier.

Hvem er EHI og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg liker å tenke at jeg er en ganske utypisk RnB artist. Det vil si at jeg lager ganske «typisk» musikk om utypiske temaer, hvis det gir noen mening hehe? På mange måter gjenspeiler det meg som privatperson også. Jeg har alltid vært litt annerledes, han som ikke passet helt inn liksom, men det skal sies at jeg er veldig fornøyd med å være annerledes da – det er min ting. Akkurat nå har jeg ikke så mye fritid fordi det blir mest jobbing, men en liten Netflix binge-session presser jeg inn i ny og ne.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

De som kanskje har inspirert meg mest er to skandinaviske artistene, Sofian og Cherrie, og mest fordi de har bevist at det faktisk går an å drive med RnB og soul her i nord, men også fordi de har helt sjuke melodier – altså har dere hørt jailhouse?!?! Det er bare helt amazing.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg hører nesten bare på norsk og skandinavisk musikk faktisk. Norsk urban musikk er «untouchable these days». Det blir altfor vanskelig å plukke ut bare noen.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Haha det må være at folk ofte tror jeg er Hkeem, og det er ganske morsomt fordi de eneste likhetstrekkene vi har er at vi er høye og brune. Jeg får en del komplimenter for «Fy Faen» og «Ghettoparasitt», og jeg har til og med blitt forsøkt booket som han, hehe. Jeg er litt lei av å forklare at det ikke er meg, så jeg har begynt å bare si takk og keep on.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Ok, litt far out men en real featuring låt med Nora Brockstedt, Unge Ferrari og meg? Det hadde smelt ass.

Hvilket sted/scene i Norge drømmer du om å spille på?

Det må vel være hovedscenen på Øya, kan ikke nekte for at det er en våt drøm, det er jo ingen hemmelighet at det ville vært superstas.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure og hvorfor akkurat denne?

Jeg elsker å være naken. Så det må være å komme hjem fra jobb eller en lang dag i studio, og bare låse meg inne på rommet mitt, å være «butt naked» – se på et eller annet dumt på Netflix, eller kanskje en gammel episode av Hotel Cæsar haha.

Hvilke planer har du videre i 2019?

Jeg har laget mye bra musikk som jeg bare venter på å få slippe. Så jeg gleder meg helt enormt!!! I tillegg skal jeg spille på Lunden-festivalen 1. juni, og det blir også kjempegøy så 2019 blir alt i alt et supert år.

Se Også

Kirsti Huke er ute med sitt fantastiske album, «Weaving»
Intervju

Kirsti Huke er ute med sitt fantastiske album, «Weaving»

Fredag 22. mai slapp Kirsti Huke albumet, «Weaving» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Dette er et konseptalbum med en utradisjonell musikalsk besetning. Albumet [...]

Singleaktuelle Charlotte Qvales samarbeid med TRXD bærer frukter
Intervju

Singleaktuelle Charlotte Qvales samarbeid med TRXD bærer frukter

Fredag 22. mai slapp Charlotte Qvale den herlige låten «The Sea» sammen med produsentduoen TRXD som er denne «Ukens single» på NPS Music. «Låten handler om [...]

Kari Rueslåttens Sørgekåpe er så vakker
Intervju

Kari Rueslåttens Sørgekåpe er så vakker

Fredag 8. mai slapp Kari Rueslåtten det kritikerroste albumet, «Sørgekåpe» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Med sin enestående stemme med røtter både i [...]

Dim Gray er ute med nydelig barokkpop fra kommende debutalbum
Intervju

Dim Gray er ute med nydelig barokkpop fra kommende debutalbum

Fredag 15. mai ga den Oslo-baserte trioen Dim Gray ut låten «Light Anew» som er denne «Ukens single» på NPS Music, og som er hentet fra [...]

Folkelig og mektig fra Kajsa Balto
Intervju

Folkelig og mektig fra Kajsa Balto

Kajsa Balto er et friskt pust fra den samiske musikkverden, og nå er hun ute med albumet «Buot eallá» som er denne «Ukens album» på NPS [...]

Hilde Selvikvåg; Tenk positivt og ta vare på de gode øyeblikkene
Intervju

Hilde Selvikvåg; Tenk positivt og ta vare på de gode øyeblikkene

Hilde Selvikvåg har på kort tid rukket å etablere seg som en folkekjær artist her til lands. Etter spellemannsnominasjon av debutplaten, «Slepp meg fri» (2015) og [...]