Foto: Mathias Normann

EHI er ute med en ny, personlig og sterk låt

Del Tweet

Fredag 5. april slapp artisten EHI låten «Tusen millioner dråper» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Selv omtaler han denne låten som den han er mest glad i av alle han har skrevet til nå, og vi kan forstå hvorfor. Hør bare på teksten i låten:

«Hun brakk hjertet mitt i to, og lot det ligge igjen blødende på gulvet før hun stakk. 2 måneder, 60 dager, 1,440 timer, 86 400 minutter, 5 184 000 sekunder – Det er så lenge at jeg trodde at jeg skulle dø, alt jeg sitter igjen med nå er tårene mine, nok til å fylle hele jævla Tøyenbadet for faen! TUSEN MILLIONER DRÅPER!!!!»

Med sin særegne stemme og formidlingsevne, landet den unge artisten platekontrakt med selveste Universal Music, der han tidligere har sluppet singlene «Tanker» og «Faller».

For norsk-nigerianske EHI var musikk en viktig del av barndommen. Moren introduserte han tidlig for artister som Barry White, Craig David, Destiny’s Child, Marvin Gaye, TLC og Whitney Houston. EHI har tidligere fortalt om en oppvekst som ikke alltid har vært like enkel. 25-åringen kom alltid litt skeivt ut med lærerne, var trill rund, hadde dårlige sosiale ferdigheter og en fraværende far. Men han var god på to ting: å synge og være morsom, og han brukte det for alt det var verdt.

Han ble tatt inn i hiphop-kollektivet Forente Minoriteter som 15-åring, og fikk med det mulighet til å jobbe med forbilder som Tommy Tee og Nasty Kutt. Han fikk sjansen til å spille på steder som han bare hadde drømt om, og fikk i tillegg innpass på Gatekunst-prosjektet hvor han fikk utvikle seg som sanger og artist.

Med et ærlig og åpent sinn ønsker EHI å fortelle sin historie, og ser på musikken som en plattform hvor han kan nå ut til andre med tankene sine. Han vil bruke sin bakgrunn og historie til å hjelpe unge i dag. Ved siden av musikken er EHI svært opptatt av å hjelpe ungdom i lokalmiljøet på Tøyen, der han arbeider som barne- og ungdomsarbeider, trener et stikkball-lag, og i tillegg er med i den frivillige organisasjonen «Foreninga!» som jobber med lokale arrangementer. Vi tok en prat med han blant annet om den nye singelen.

Gratulerer med låten, «Tusen millioner dråper». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Tusen millioner takk (ja da, jeg har tenkt til å bruke den der for alt det er verdt). Låten handler om den stemningen du er i etter et brudd. Når du griner så mye at du ikke vet om det er regn eller tårer lenger, og for meg var det ganske tøft! Sånn 90-talls RnB tøft. «Can’t eat, can’t sleep» – jeg tror alle kan kjenne seg igjen i den følelsen.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har vært helt fantastisk faktisk. Jeg anbefaler alle å bli dumpa inn i mellom, det har gjort underverker for låtskrivingen min. Nei, men sånn seriøst så har jeg aldri vært så inspirert i hele mitt liv! Jeg har hatt tonnevis med veldig bra studiosessions i det siste, så jeg er egentlig litt på en high.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har vel egentlig alltid sunget, men jeg begynte vel på ordentlig under Gatekunst. Det er et prosjekt der unge og lovende blir koblet opp med etablerte artister, produsenter og musikere, og det ble på en måte mitt springbrett inn i bransjen. Ingen andre i min familie holder på med musikk, bortsett fra at mamma som alltid har spilt mye forskjellig musikk opp igjennom – alt i fra Harry Belafonte og Kuti til Destiny’s Child og SWV. Så det har alltid vært mye musikk og dans hjemme.

Hva vil du si er det spesielle i ditt musikalske univers?

Hmmh… Melodi er det viktigste for meg egentlig, og mye viktigere enn teksten, og det tror jeg det er lett å høre i låtene mine også. Jeg mener ikke at tekst ikke er viktig, men jeg bare elsker melodier.

Hvem er EHI og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg liker å tenke at jeg er en ganske utypisk RnB artist. Det vil si at jeg lager ganske «typisk» musikk om utypiske temaer, hvis det gir noen mening hehe? På mange måter gjenspeiler det meg som privatperson også. Jeg har alltid vært litt annerledes, han som ikke passet helt inn liksom, men det skal sies at jeg er veldig fornøyd med å være annerledes da – det er min ting. Akkurat nå har jeg ikke så mye fritid fordi det blir mest jobbing, men en liten Netflix binge-session presser jeg inn i ny og ne.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

De som kanskje har inspirert meg mest er to skandinaviske artistene, Sofian og Cherrie, og mest fordi de har bevist at det faktisk går an å drive med RnB og soul her i nord, men også fordi de har helt sjuke melodier – altså har dere hørt jailhouse?!?! Det er bare helt amazing.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg hører nesten bare på norsk og skandinavisk musikk faktisk. Norsk urban musikk er «untouchable these days». Det blir altfor vanskelig å plukke ut bare noen.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Haha det må være at folk ofte tror jeg er Hkeem, og det er ganske morsomt fordi de eneste likhetstrekkene vi har er at vi er høye og brune. Jeg får en del komplimenter for «Fy Faen» og «Ghettoparasitt», og jeg har til og med blitt forsøkt booket som han, hehe. Jeg er litt lei av å forklare at det ikke er meg, så jeg har begynt å bare si takk og keep on.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Ok, litt far out men en real featuring låt med Nora Brockstedt, Unge Ferrari og meg? Det hadde smelt ass.

Hvilket sted/scene i Norge drømmer du om å spille på?

Det må vel være hovedscenen på Øya, kan ikke nekte for at det er en våt drøm, det er jo ingen hemmelighet at det ville vært superstas.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure og hvorfor akkurat denne?

Jeg elsker å være naken. Så det må være å komme hjem fra jobb eller en lang dag i studio, og bare låse meg inne på rommet mitt, å være «butt naked» – se på et eller annet dumt på Netflix, eller kanskje en gammel episode av Hotel Cæsar haha.

Hvilke planer har du videre i 2019?

Jeg har laget mye bra musikk som jeg bare venter på å få slippe. Så jeg gleder meg helt enormt!!! I tillegg skal jeg spille på Lunden-festivalen 1. juni, og det blir også kjempegøy så 2019 blir alt i alt et supert år.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang
Intervju

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang

Legendariske Backstreet Girls har holdt det gående siden 1984 og de har ingen planer om å sette ned tempoet, tvert imot spiller de flere konserter, og [...]

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose
Intervju

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose

Nylig slapp Adam Douglas albumet, «Dancing For The Moon» på Grappa Musikkforlag som er en variert plate med alt fra nydelige ballader til groovy feel-good låter [...]