Foto: FredJonny Foto: Fred Jonny

-Dette er den mest personlige og ekte låten jeg har skrevet

Del Tweet

Atle ville komme tettere på sine norske fans og begynte på vårparten i år å teste ut å skrive norske tekster. Dette resulterte i et knippe sterke skisser som han nå har valgt å satse på, og jobber mot å slippe en norskspråklig EP tidlig 2018.

Den første singlen, ”Usynlig”, ble sluppet fredag 22. september, og låten er denne ”Ukens single» på NPS Music.

Dette er en låt som er veldig catchy, og som man lett kan få på hjernen. Atle har ikke bare skrevet denne låten, men også produsert den. Stjerneprodusenten Jesper Borgen kom inn mot slutten og la siste hånd på verket for å gjøre den siste finpussen i produksjonen for å få den til å låte så bra som mulig.

Om ”Usynlig” sier Atle at dette er den mest personlige og ekte låten som han noen gang har skrevet. Den er et resultat av en periode i livet hans hvor han ikke hadde det så veldig kult. Hvor han egentlig hadde lyst til å låse seg inne og bli borte, men samtidig måtte han stå og spille inn tv-programmer og opprettholde den plettfrie fasaden. Ha på den blide masken som alle kjenner.

Atle forteller ”Før i tiden var jeg veldig opptatt av å passe inn i båsene folk satte meg i. Jeg har strebet etter å beholde status, etter «å være flink», etter å gjøre alt riktig. Lage et produkt som skal passe inn, som skal funke, og det kreves jo ikke en rakettforsker for å skjønne at det ikke har funket.

Nå har jeg lagt bort alle triksene og laget bare meg. Om det er bedre eller dårligere vet jeg ikke, men det er i hvert fall ekte.” Vi tok en prat med Atle om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med den catchy og fine singlen ”Usynlig” som er produsert av Jesper Borgen. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hvordan ditt samarbeid med Jesper kom til?

Jeg skrev låten for en stund tilbake, som et lite eksperiment. Jeg hadde ikke skrevet på norsk før og det var i en periode hvor jeg hadde mye på hjertet som jeg ikke klarte å formulere på engelsk. Det gikk da opp et lys for meg med at jeg faktisk behersket å skrive på norsk. Selve låten kom ganske fort til. Jeg jobber mye hjemme, skriver og produserer en del, så jeg har produsert store deler av låten selv. Etter hvert som jeg skjønte at jeg kanskje var inne på noen veldig kule greier så følte jeg det var naturlig å ta kontakt med Jesper for å få løftet det opp på et nivå som den trenger å være på. Jeg kjenner Jesper fra back in the days, og har jobber mye med han før. Det er alltid digg å jobbe i studio med en kompis. Jeg digger det miljøet vi skaper når vi jobber sammen og resultatene vi får.

Hva handler denne låten om?

Låten handler om noe så enkelt som at jeg personlig ikke alltid er så god til å slippe folk innpå meg – og det er noe jeg tror mange kanskje kan kjenne seg igjen i. At uansett hvordan man har det, så er man opptatt av å late som ingenting. litt flåsete eksempel, men hvis du tryner på sykkel og slår deg skikkelig, så svarer vi alltid «neida det gikk bra, det går fint». VI skal ikke være til bry for noen, og det resulterer kanskje i at når man står i noen stormer så føler man seg kanskje litt alene.

Tidligere var du opptatt av å passe inn i båsene som folk satte deg i, og å være ”den blide flinkisen Atle”. Kan du fortelle litt om hvordan det har vært for deg, og hvorfor du bestemte deg for å endre på dette?

Det er nok også et resultat av at jeg har blitt litt mer voksen, og fått litt andre verdier og syn på livet generelt, uten å høres for svevende ut. Men det er veldig deilig å gi slipp på det at man hele tiden skal leve opp til masse forventninger. Det er digg å lage musikk for musikkens skyld og dele det med andre fordi man har lyst og ikke fordi man må.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Hver gang jeg får stå på en scene og opptre for folk er et høydepunkt for meg. Så dette året har jeg fått gjort en del konserter og turnéer hvor jeg bare har gjort mine egne låter, og det er veldig befriende.

Du kysset nylig Stian Blipp i forbindelse med NRK sin nye storsatsning, serien ”Jævla Homo”. Hvorfor gjorde du det, og har du fått sett litt på serien som hadde premiere 18. september?

Jeg synes det er viktig å være med på å sette fokus på viktige temaer som omhandler samfunnet vi lever i, så derfor ville jeg stille opp på dette, fordi det er viktig og jeg bryr meg. Jeg har sett en del av serien allerede, og jeg synes det er utrolig kult. Det er deilig å se noe som er annerledes, og det er viktig at vi blir flinkere til å akseptere hverandre uansett hvordan vi er. 

Hvilke tanker har du gjort deg rundt temaet i denne serien?

Man tenker jo at man har kommet veldig langt i Norge i 2017, at vi er åpne, flinke til å akseptere, er gode på likestilling osv. Men vi har nok ikke kommet så langt som vi tror, og vi trenger å bli opplyst. Det er dessverre fortsatt altfor mye fordommer, og dårlige holdinger ute og går, noe jeg synes er veldig synd. Vi er som vi er, og vi må få lov til å være som vi vil være. Hadde jo vært sykt kjedelig hvis alle skal passe inn i samme bås.

Hvilke andre musikalske planer har du videre i 2017 og 2018?

Det kommer flere singler på norsk nå. jeg har to til som så og si er ferdige, også er planen å slippe en norsk EP tidlig neste år, og etter det vil jeg bare ut å spille så mange konserter som overhodet mulig.

Se Også

Atle popdebuterer med den catchy låten ”Number One”
Intervju

Atle popdebuterer med den catchy låten ”Number One”

Atle Pettersen har lagt både gitaren og danseskoene på hylla og debuterte med den catchy poplåten ”Number One” 27. januar sammen med den 18-årige svenske gullstrupen [...]

Klossmajor er ute med varm og original plate om livets utfordringer
Intervju

Klossmajor er ute med varm og original plate om livets utfordringer

Klossmajor slapp nylig sin andre fullengder, «Alt jeg ikke har» under et år etter debutalbumet. De har mye på hjertet, både musikalsk og tekstlig, og der [...]

MaVe er ute med sterk og svært personlig plate
Intervju

MaVe er ute med sterk og svært personlig plate

10. mars slapp MaVe sitt selvproduserte konseptalbum «Crap I shouldn’t say out loud and shitloads of ballads» som er denne «Ukens album» på NPS Music. En [...]

Ozias teamer opp med Ham4R på ny fengende låt
Intervju

Ozias teamer opp med Ham4R på ny fengende låt

Det er spennende tider for den singleaktuelle Nesodden-artisten Ozias. Nå er han ute med låten «Ser meg selv» via IRMC hvor han har med seg den [...]

Med sitt nye album «Special Agents» tikker Pil & Bue av alle boksene
Intervju

Med sitt nye album «Special Agents» tikker Pil & Bue av alle boksene

Rått, energisk, og atmosfærisk. «Special Agents» er ikke bare et album til fansen. Det er et album for fansen, og til ære for alle menneskene der [...]

Albumaktuelle Whose Rules høster lovord – indiepop i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Whose Rules høster lovord – indiepop i verdensklasse

Whose Rules slapp nylig sitt debutalbum, «Hasler» på 777 Music som er denne «Ukens album» på NPS Music. Det ble til i ensomheten som oppstod under [...]