Foto: FredJonny Foto: Fred Jonny

-Dette er den mest personlige og ekte låten jeg har skrevet

Del Tweet

Atle ville komme tettere på sine norske fans og begynte på vårparten i år å teste ut å skrive norske tekster. Dette resulterte i et knippe sterke skisser som han nå har valgt å satse på, og jobber mot å slippe en norskspråklig EP tidlig 2018.

Den første singlen, ”Usynlig”, ble sluppet fredag 22. september, og låten er denne ”Ukens single» på NPS Music.

Dette er en låt som er veldig catchy, og som man lett kan få på hjernen. Atle har ikke bare skrevet denne låten, men også produsert den. Stjerneprodusenten Jesper Borgen kom inn mot slutten og la siste hånd på verket for å gjøre den siste finpussen i produksjonen for å få den til å låte så bra som mulig.

Om ”Usynlig” sier Atle at dette er den mest personlige og ekte låten som han noen gang har skrevet. Den er et resultat av en periode i livet hans hvor han ikke hadde det så veldig kult. Hvor han egentlig hadde lyst til å låse seg inne og bli borte, men samtidig måtte han stå og spille inn tv-programmer og opprettholde den plettfrie fasaden. Ha på den blide masken som alle kjenner.

Atle forteller ”Før i tiden var jeg veldig opptatt av å passe inn i båsene folk satte meg i. Jeg har strebet etter å beholde status, etter «å være flink», etter å gjøre alt riktig. Lage et produkt som skal passe inn, som skal funke, og det kreves jo ikke en rakettforsker for å skjønne at det ikke har funket.

Nå har jeg lagt bort alle triksene og laget bare meg. Om det er bedre eller dårligere vet jeg ikke, men det er i hvert fall ekte.” Vi tok en prat med Atle om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med den catchy og fine singlen ”Usynlig” som er produsert av Jesper Borgen. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hvordan ditt samarbeid med Jesper kom til?

Jeg skrev låten for en stund tilbake, som et lite eksperiment. Jeg hadde ikke skrevet på norsk før og det var i en periode hvor jeg hadde mye på hjertet som jeg ikke klarte å formulere på engelsk. Det gikk da opp et lys for meg med at jeg faktisk behersket å skrive på norsk. Selve låten kom ganske fort til. Jeg jobber mye hjemme, skriver og produserer en del, så jeg har produsert store deler av låten selv. Etter hvert som jeg skjønte at jeg kanskje var inne på noen veldig kule greier så følte jeg det var naturlig å ta kontakt med Jesper for å få løftet det opp på et nivå som den trenger å være på. Jeg kjenner Jesper fra back in the days, og har jobber mye med han før. Det er alltid digg å jobbe i studio med en kompis. Jeg digger det miljøet vi skaper når vi jobber sammen og resultatene vi får.

Hva handler denne låten om?

Låten handler om noe så enkelt som at jeg personlig ikke alltid er så god til å slippe folk innpå meg – og det er noe jeg tror mange kanskje kan kjenne seg igjen i. At uansett hvordan man har det, så er man opptatt av å late som ingenting. litt flåsete eksempel, men hvis du tryner på sykkel og slår deg skikkelig, så svarer vi alltid «neida det gikk bra, det går fint». VI skal ikke være til bry for noen, og det resulterer kanskje i at når man står i noen stormer så føler man seg kanskje litt alene.

Tidligere var du opptatt av å passe inn i båsene som folk satte deg i, og å være ”den blide flinkisen Atle”. Kan du fortelle litt om hvordan det har vært for deg, og hvorfor du bestemte deg for å endre på dette?

Det er nok også et resultat av at jeg har blitt litt mer voksen, og fått litt andre verdier og syn på livet generelt, uten å høres for svevende ut. Men det er veldig deilig å gi slipp på det at man hele tiden skal leve opp til masse forventninger. Det er digg å lage musikk for musikkens skyld og dele det med andre fordi man har lyst og ikke fordi man må.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Hver gang jeg får stå på en scene og opptre for folk er et høydepunkt for meg. Så dette året har jeg fått gjort en del konserter og turnéer hvor jeg bare har gjort mine egne låter, og det er veldig befriende.

Du kysset nylig Stian Blipp i forbindelse med NRK sin nye storsatsning, serien ”Jævla Homo”. Hvorfor gjorde du det, og har du fått sett litt på serien som hadde premiere 18. september?

Jeg synes det er viktig å være med på å sette fokus på viktige temaer som omhandler samfunnet vi lever i, så derfor ville jeg stille opp på dette, fordi det er viktig og jeg bryr meg. Jeg har sett en del av serien allerede, og jeg synes det er utrolig kult. Det er deilig å se noe som er annerledes, og det er viktig at vi blir flinkere til å akseptere hverandre uansett hvordan vi er. 

Hvilke tanker har du gjort deg rundt temaet i denne serien?

Man tenker jo at man har kommet veldig langt i Norge i 2017, at vi er åpne, flinke til å akseptere, er gode på likestilling osv. Men vi har nok ikke kommet så langt som vi tror, og vi trenger å bli opplyst. Det er dessverre fortsatt altfor mye fordommer, og dårlige holdinger ute og går, noe jeg synes er veldig synd. Vi er som vi er, og vi må få lov til å være som vi vil være. Hadde jo vært sykt kjedelig hvis alle skal passe inn i samme bås.

Hvilke andre musikalske planer har du videre i 2017 og 2018?

Det kommer flere singler på norsk nå. jeg har to til som så og si er ferdige, også er planen å slippe en norsk EP tidlig neste år, og etter det vil jeg bare ut å spille så mange konserter som overhodet mulig.

Se Også

Atle popdebuterer med den catchy låten ”Number One”
Intervju

Atle popdebuterer med den catchy låten ”Number One”

Atle Pettersen har lagt både gitaren og danseskoene på hylla og debuterte med den catchy poplåten ”Number One” 27. januar sammen med den 18-årige svenske gullstrupen [...]

Melankoliker Paal Flaata tolker kjente og ukjente låter så hjertet brister på sin nye plate
Intervju

Melankoliker Paal Flaata tolker kjente og ukjente låter så hjertet brister på sin nye plate

Når den nye platen til Paal Flaata åpner med en perfekt fremført og fullstendig hudløs tolkning av Charlie Rich-klassikeren «You Never Really Wanted Me» er det [...]

Brutal dynamikk og enorme klangfarger løfter Once Awake
Intervju

Brutal dynamikk og enorme klangfarger løfter Once Awake

Onsdag 23. november slapp Once Awake sitt selvtitulerte album som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet blir promotert med en turné i England og [...]

Singleaktuelle Bo Milli er en av de mest spennende nye artistene på indiehimmelen
Intervju

Singleaktuelle Bo Milli er en av de mest spennende nye artistene på indiehimmelen

Den bergensbaserte fremadstormende artisten Bo Milli slapp den fete singelen «FOMO» fredag 25. november som er denne «Ukens single» på NPS Music. Låten er co-produsert av [...]

Albumaktuelle Therese Ulvan jaktet «The American Dream»
Intervju

Albumaktuelle Therese Ulvan jaktet «The American Dream»

Med lang fartstid i musikkbransjen har Therese Ulvan turnert verden rundt, vunnet priser og samarbeidet med store internasjonale artister. Hun fikk en fantastisk start på sin [...]

Nordgarden er ute med et knallbra album
Intervju

Nordgarden er ute med et knallbra album

Nylig slapp singer-songwriter Nordgarden albumet, «All We Need» som er spilt inn i episke Athletic Sound i Halden og som ble mikset og produsert av Bjarne [...]