Atle popdebuterer med den catchy låten ”Number One”

Del Tweet

Atle Pettersen har lagt både gitaren og danseskoene på hylla og debuterte med den catchy poplåten ”Number One” 27. januar sammen med den 18-årige svenske gullstrupen Lisa Ajax som vant Idol i Sverige i 2014.

Låten er denne ”Ukens single på NPS Music. Atle fikk sitt nasjonale gjennombrudd da han i 2010 kom til finalen i X-factor, og fire år senere vant han og bandet hans ”The Scheen” verdens største bandkonkurranse ”Emergenza 2014”.

Hovedpremien var en turnè i Frankrike og Tyskland, men etter at de la ut på turnéen viste det seg at ikke alle i bandet ville det samme. De kansellerte resten av den og Pettersen satte kurs mot Los Angeles for å forfølge en solokarriere. Her traff han den Grammy-nominerte produsenten Christian Davies (som tidligere har jobbet med: Snoop Dogg, El Debarge, Boys II Men, 50 cent, Warren G, Travis Barker, Montel Jordan, Eric Benet, Lil Wayne og T-Pain for å nevne noen), og sammen staket de ut en ny musikalsk retning, som naturligvis, etter at Davies kom på banen ble innen pop/r&b landskapet. Vi tok en prat med Atle om bl.a. den nye låten, litt om hva han har gjort opp igjennom og planene videre fremover.

Gratulerer med din popdebut med den catchy låten ”Number One” feat. den svenske gullstrupen Lisa Ajax. Kan du fortelle litt om hvordan det samarbeidet kom til, og prosessen rundt låten?

Takk! Det startet med at jeg hadde produsenten min Christian Davis på besøk her i Norge. Vi skulle skrive en del musikk til meg, men også til andre artister. Vi hadde en session med Kristoffer Tømmerbakke og Erik Smaaland da vi skrev ”Number One”. Låten var egentlig tenkt for en annen artist, men etter hvert skjønte jeg vel at denne også kunne passe perfekt til meg. Jeg spilte inn vokalen på låten, men følte at det manglet noe så jeg begynte å kikke etter en duettpartner. Jeg ramlet over Lisa på youtube og tenkte ganske raskt at hun kunne passe veldig bra. Jeg fikk plateselskapet til å ta kontakt, og reiste over til Stockholm for å dra i studio med henne. Jeg ble helt slått i bakken av hvor bra hun nailet låten!

Dette er din første pop-utgivelse, og de aller fleste kjenner deg jo også som frontfigur og vokalist i rockebandet The Scheen. Hvordan er det å gå fra å være en rockeartist til nå en popartist, og hvorfor fikk du lyst til å gi ut en poplåt?

Jeg har alltid vært en sucker for popmusikk. Helt siden jeg var liten egentlig. Man hører mye pop i rockelåtene jeg har gjort også, både strukturmessig og melodimessig. Så det falt meg veldig naturlig å gå denne veien nå. Jeg har jo skrevet masse pop, og har endeløst med låter liggende i skuffen. Mesteparten ser nok ikke dagens lys fordi de er ganske dårlige, men innimellom er det noen godbiter. Jeg trives jo aller best på en scene foran folk, og da er ikke forskjellen på å spille popmusikk og rock så veldig stor. 

Du ble for alvor kjent etter din deltakelse i X-Factor i 2010 hvor du kom på en fin 2. plass, og siden den gang har du opplevd og vært med på mye. Kan du fortelle litt om dine høydepunkter i karrieren så langt?

Et veldig stort høydepunkt var da debutalbumet mitt debuterte på 3. plass på VG-listen og solgte til gull. Det å vinne Emergenza-festivalen med The Scheen, og å få spille foran 7000 mennesker på en svær festival i Tyskland var også rimelig fett. Jeg føler jo at jeg har fått vært med på en utrolig reise siden 2010 med turnéer i utlandet, tv-jobbing, og det å få leve av det man liker aller best.

Hvem er Atle Pettersen?

Jeg er egentlig en stille og rolig fyr som liker best å være hjemme. Det fremstår jo ikke akkurat sånn med den jobben jeg har, men jeg er en liten raring som liker meg veldig godt alene. Trening er min meditasjon og hvis jeg virkelig skal flotte meg spiller jeg golf faktisk. Jeg har drevet med musikk hele livet, og min første jobb var som kirkeorganist da jeg var 12 år gammel, og siden den gang har det bare utviklet seg til der jeg er i dag.

Om ikke lenge får vi vite hvem som skal delta i årets Melodi Grand Prix. Hvilket forhold har du til MGP, og er det noen sjanse for at vi kan oppleve å se deg som deltaker der engang?

Det vet jeg ikke, men nå har jeg veldig lyst til å satse på musikken min, og jeg har lyst til at den skal spre seg blant folk uten at man trenger å være med på et tv-program. Jeg har jo mastergrad i reality-tv, så jeg føler at tiden er inne for å prøve noe annet.

Ingen tvil om at du har et allsidig musikktalent, og det beviste du jo ikke minst da du var med i Stjernekamp på NRK i 2013 hvor du mestret flere forskjellige sjangre. Hvilke musikksjangre har du fått øynene mer opp for, og som har gitt deg fot og mersmak til å utforske ytterligere?

Stjernekamp ga meg et mye bredere perspektiv på meg selv som artist, så det har jo gjort at jeg har utviklet meg mye mer innenfor pop/soul/r&b , og funnet ut at jeg egentlig hører hjemme der så rent stemmemessig.

Kan du fortelle litt om hvordan det siste året har vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har jeg brukt mye tid i studio, skrevet masse musikk. Det er egentlig et høydepunkt hver gang man skriver en låt. Følelsen av å skape noe er helt unikt, spesielt hvis man gjør det sammen med noen andre. Det var veldig gøy å være på radio/tv-turné i Tyskland og England i sommer – det var et stort høydepunkt. Men det største høydepunktet er å ha sluppet ”Number One” nå.

Hva er det morsomste eller sprøeste du har opplevd så langt som artist?

De sprøeste historiene er jo turnéhistorier, men ingen av de egner seg på trykk. Det skjer mye på veien gjennom nesten 7 år med turné.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden, og hvorfor? 

Jeg hører på veldig mye forskjellig musikk, og jeg synes det er fantastisk at norsk musikk gjør det så bra om dagen. Jeg kan høre på musikk fordi det er en bra vokallinje, en fet synthlyd, måten ting er sunget på. Men jeg liker best musikk som får meg til å ville bevege på meg.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg er superfan av artister som Justin Timberlake og Bruno Mars. Ikke bare fordi de lager fet musikk, men de har noen liveshow som er så bra at det gjør vondt å se på. Jeg tror vi norske artister har mye å lære av prøve å fokusere enda mer på opptredener – det er der man virkelig kan skille seg ut.

Kan du fortelle litt om et av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener? 

En av de største opplevelsene jeg har hatt var da vi spilte på Rockefeller med The Scheen. Den følelsen av at det har kommet nesten 1000 mennesker for å høre på musikken du har laget er helt fantastisk. Jeg håper virkelig at jeg kan få oppleve noe sånt med den nye musikken min også.

Hvilke musikalske planer har du videre i 2017?

Jeg har flere singler som skal ut, album vet jeg ikke helt enda..Men det kommer mer musikk, det er helt sikkert!

Se Også

-Dette er den mest personlige og ekte låten jeg har skrevet
Intervju

-Dette er den mest personlige og ekte låten jeg har skrevet

Atle ville komme tettere på sine norske fans og begynte på vårparten i år å teste ut å skrive norske tekster. Dette resulterte i et knippe [...]

Musikken ble redningen for singleaktuelle Natan Dagur
Intervju

Musikken ble redningen for singleaktuelle Natan Dagur

Natan Dagur, som opprinnelig kommer fra Island tok det norske folk med storm da han deltok i The Voice i 2021 med sin fortryllende stemme. Hans [...]

Albumaktuelle Dim Gray tar oss med på en vakker og storslått følelsesreise
Intervju

Albumaktuelle Dim Gray tar oss med på en vakker og storslått følelsesreise

Dim Gray ga ut det kritikerroste debutalbumet «Flown» i begynnelsen av pandemien i 2020. «Flown» er et konseptalbum strukturert som en helhetlig fortelling om ensomhet og [...]

Jonas Fjeld markerer 70 år med solid album og turné
Intervju

Jonas Fjeld markerer 70 år med solid album og turné

Jonas Fjeld fyller 70 år den 24. september, men hviler ikke av den grunn. Nylig slapp han albumet, «To The Bone» på Vox Records som er [...]

Grim Pil leverer uanstrengt og kompromissløs sjangermutasjon
Intervju

Grim Pil leverer uanstrengt og kompromissløs sjangermutasjon

Grim Pil, en av årets utvilsomt mest produktive artister, gir oss ren ørebalsam med «Mer Liv»; denne «Ukens single» på NPS Music. Låten har et oppløftende [...]

Døssi med magiske lovebirds om kjærlighetens ulike former
Intervju

Døssi med magiske lovebirds om kjærlighetens ulike former

Det har vært en prosess å få samlet tankene og veien mot debutalbumet til bergensartisten Døssi, og som ennå ikke er helt ferdig. Nylig slapp hun, [...]