Foto: Pressebilde

Anna Of The North har alltid ønsket seg alveører og englevinger

Del Tweet

Den 6. februar slapp Anna Of The North sin første single siden det kritikerroste debutalbumet «Lovers». Låten «Leaning On Myself» markerer en ny begynnelse, samtidig som det låter umiskjennelig som Anna Of The North, og den er «Ukens single» på NPS Music.

Etter å ha solgt ut konserter over hele verden og generert over 140 millioner streams, inntar Anna og bandet London’s Village Underground den 25. mars, før hun legger ut på USA-turné i april. Etter slippet av den strålende skandinaviske elektronika-debuten, tilbragte Anna en lenger periode i LA, der hun samarbeidet med storheter som Tyler, the Creator og videreutviklet sitt musikalske uttrykk, noe som man kan høre tydelig i den rå og slentrende nye singelen «Leaning On Myself».

Anna beskriver denne perioden slik: «Jeg har skrevet mye musikk det siste året, og «Leaning On Myself» er en av låtene som betyr mest for meg. Jeg husker at jeg fløy hjem fra USA der jeg hadde skrevet den, og begynte å gråte. Det gikk plutselig opp for meg at jeg hadde skrevet lydsporet til livet mitt for et år siden. Det var en periode jeg gikk gjennom mye dritt og ikke følte meg så bra. Jeg fikk et sammenbrudd, der jeg ringte mamma og bare forstod at noe måtte endre seg. Jeg måtte fjerne noen mennesker fra livet mitt. Folk jeg var glad i, men som jeg visste at ikke var bra for meg. Det var skikkelig tøft, men jeg føler meg bra nå. Hver gang jeg hører på denne låten, tar den meg tilbake til det øyeblikket. Det er fryktelig trist, men også veldig sterkt. Jeg er utrolig takknemlig for å være der jeg er i dag. Til syvende og sist har man bare seg selv, har jeg innsett, og det er ok».

Det er denne følelsen som ble tatt med inn i arbeidet med musikkvideoen til låten, der Anna reiser gjennom et øde ørkenlandskap mot et ukjent mål. «Jeg møtte Noah Lee, som regisserte videoen og elsker det han har laget før. Jeg har alltid ønsket meg alveører og englevinger, og før jeg visste ordet av det ble det til virkelighet», legger hun til.

Samtidig som Anna Of The North jobbet med nytt materiale, levde debutalbumet «Lovers» sitt eget liv. Låtene om hjertesorg, skyldfølelse og den spirende gleden over å komme over noe eller noen, traff en nerve hos et voksende publikum over hele verden. Få unge artister i dag hadde tatt et samarbeid med Tyler, the Creator på strak arm, slik Anna gjorde (hun synger på to spor på albumet Flower Boy), samarbeid med Rejjiie Snow, HONNE eller landet en viral remix med The Chainsmokers. Debutens suksess kulminerte i at tittelsporet fra albumet dukket opp i Netflix-suksessen ‘To All The Boys I’ve Loved Before’. «Lovers» streames fremdeles over 100 000 ganger per dag, etter 5 måneder, og gikk inn på topp 100-listen i hele 171 land.

Det er sjelden vare i dag at et album organisk bygger seg opp på en slik måte, med låter folk blir forelsket i over tid, og en artist enda flere vil falle for i tiden som kommer. Alt dette har ført Anna Of The North – noen ganger helt tilfeldig – til der hun befinner seg i 2019. Den unike låtskriveren som treffer en nerve hos folk, uavhengig av kontinent, sjanger eller samarbeid. En popstjerne som kanskje alltid har vært der, litt skjult fra offentligheten. En fryktløs ung kvinne som til syvende og sist stoler på seg selv. Vi tok en prat med Anna om den nye singelen og planene videre fremover.

Anna Of The North – Leaning On Myself

Gratulerer med låten «Leaning On Myself». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten, hva den handler om og hvorfor du skrev den?

Takk, Låten «Leaning on Myself» er den første låten jeg skrev som solo-artist. Så det er kanskje mye av bakgrunnen for låten. Samtidig som den ble skrevet på et tidspunkt hvor jeg gjorde et lite oppgjør med meg selv og forskjellige mennesker i livet mitt.

Jeg kan vel ofte være litt av en pleaser, og i mange situasjoner setter jeg andre mennesker før meg. Det er viktig å ha det bra selv, prøve i hvert fall, hehe.

Det er også laget en musikkvideo til låten. Kan du fortelle litt om det?

Jeg møtte en regissør i LA. Han er veldig dyktig. Han har gjort noen utrolig fete videoer før, så når det ble snakk om å jobbe sammen var jeg veldig positiv. Det viktigste for meg var at jeg fikk være en engel-alv.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har jeg reist rundt og spilt – mest i sommer. Jeg har blant annet vært i Russland og Spania. Jeg gjorde også min første opptreden i USA da jeg var support for LANY i oktober. Jeg har også gjort mitt første egne headline show i USA i LA som var utsolgt. I tillegg har jeg har jobbet mye med ny musikk.

Hvilke tanker har du rundt den suksessen som du har oppnådd så langt?

Det er utrolig gøy at jeg får lov til å reise rundt i verden og spille musikken min. Det er ganske sykt når jeg tenker meg om!

Du har tilbragt en lengre periode i LA, der du har samarbeidet med storheter som Tyler, the Creator og så har du videreutviklet ditt musikalske uttrykk. Kan du fortelle litt om dette samarbeidet, og hva det har lært deg?

Jeg har lært utrolig mye dette året her. Jeg har møtt så mange forskjellige dyktige artister, og musikere. Mennesker som jobber på helt forskjellige måter og har helt forskjellige uttrykk. Mennesker som utfordrer meg til å bli bedre – og det håper jeg at jeg har blitt.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har alltid vært opptatt av musikk, men bare på hobbybasis. Pappa er musiker, og vi pleide å spille mye sammen. Han fortalte meg nylig noe jeg hadde glemt, nemlig at broren min, pappa og jeg pleide å ha band i kjelleren. Broren min på trommer, pappa på piano og jeg på vokal.

Hvem er Anna Of The North og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er nok akkurat som alle andre, bare at jeg liker å drive med musikk ekstra godt.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Det må nok være forrige gang jeg spilte i London, eller kanskje LA. Det er noe spesielt med egne headline show. Når alle er der for å se deg, og når alle synger med. Når jeg får møte mennesker som virkelig setter pris på musikken min.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Mange, men Celine Dion er den største. Hun er liksom sangpedagogen min. Jeg har sunget til musikken hennes av full hals hele livet. Fortsatt har jeg en lang vei å gå.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Det er utrolig mye bra musikk der ute om dagen, og det er så gøy å se så mange dyktige flinke norske artister ute i den store verden. Fredrik Høyer f.eks. – alle burde sjekke han ut. Nå er det jo slam poesi over digge beats da, men jeg lover deg at du kommer til å le og grine samtidig.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Jeg vet ikke helt, men jeg har en drøm om å skrive med Ina Wroldsen. Hun er så dyktig.

Hvilket scene i Norge drømmer du om å spille på?

Jeg har veldig lyst til å spille på Victoria Jazzscene – der er det så vakkert, men Rockefeller og Sentrum Scene hadde ikke vært dumt det heller.

Kan du nevne et stk. pleasure og hvorfor akkurat denne?

Riverdale. De har brukt noen av låtene mine i serien og derfor måtte jeg jo bare se på det. Jeg vet ikke hva jeg skal si jeg. En liten «by» i USA med så mye kriminalitet? Hvor en ungdomsgjeng rydder opp i alt rotet. Where is the president?

Hvilke planer har du videre i 2019?

Masse ny musikk og konserter. Jeg skal også spille på MoMa i mars, og det blir ganske kult.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Se Også

Anna of the North til Slottsfjell
Slottsfjell

Anna of the North til Slottsfjell

Anna of the North dukket plutselig opp fra intet og har fått internasjonal oppmerksomhet med sin quirky og gjennomførte stil både musikalsk og i framtoning. I [...]

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang
Intervju

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang

Legendariske Backstreet Girls har holdt det gående siden 1984 og de har ingen planer om å sette ned tempoet, tvert imot spiller de flere konserter, og [...]

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose
Intervju

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose

Nylig slapp Adam Douglas albumet, «Dancing For The Moon» på Grappa Musikkforlag som er en variert plate med alt fra nydelige ballader til groovy feel-good låter [...]

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum
Intervju

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum

Nylig slapp Levi Henriksen & Babylon Badlands sitt fjerde album, og som startet samme dag som Ari Behn døde. «Så jeg lot det brenne» handler om [...]

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop
Intervju

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop

True August slapp nylig sitt debutalbum, «Breathing Room» på Eleventeen Records, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. True Augusts artisteri er en fantasifull [...]