HULDRA

HULDRA

Hanne Tveter

Beskrivelse

I VEIKRYSSET MELLOM JAZZ, FLAMENCO OG NORSKE FOLKETONER

Hanne Tveter er tilbake med nytt soloalbum, Huldra, der hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom spanske og norske musikktradisjoner.

Tveter tar oss inn i et univers hvor norske folketoner og middelalderballader møter spanske tradisjonssanger og poesi av bl.a. Federico Garcia Lorca – gjendiktet med hennes egne ord på norsk og spansk og formidlet slik en nordisk hulder med sterke røtter til både Odalen og Andalucía, kan gjøre det. Soloalbumet som har tatt form over de siste par årene, er hennes åttende utgivelse, produsert av Musikkmakeriet.

Ni unike spor er blitt skapt på Tveters reiser mellom Oslo, Sevilla og Madrid.

Huldra er et samarbeid med internasjonale jazzmusikere og flamencoartister i verdensklasse som den spanske Maestro flamencogitaristen Gerardo Núñez og den kanadiske fløytisten Lara Wong, pianistene Diego Amador, Dani Garcia Diego, Pepe Rivero og Alex Conde, kontrabassist Pablo Martin Caminéro og trommeslager Shayan Fathi, som også har mikset og mastret albumet.

Lanseringskonserten holdes på Riksscenen i Oslo lørdag den 02/09 med et topp team spanske musikere: Alex Conde (piano), Yelsy Heredia (kontrabass), Jorge Pérez (trommer) samt den norske gjestesolisten Karl Seglem (sax og bukkehorn), i tillegg til en unik opptreden av den Grammy-premierte flamencodanseren Nino De los Reyes. Her forenes flamencoens rytmiske kompleksitet med vital jazzimprovisasjon.

Tveter har i en årrekke iverksatt sterke samarbeid og gjort seg bemerket hos både publikum og presse i Spania, Mexico og her hjemme med sin særegne fusjon av uttrykk.

«Dette albumet har vært en omfattende indre reise med utgangspunkt i mine norske røtter, mens jeg utforsket tradisjonell spansk musikk. Jeg har utviklet nye nyanser av både stemmen min og i meg selv, og koblet meg tilbake til de essensielle feminine kreftene og friheten i å improvisere vokalt. Jeg vil takke de utrolige musikerne, teknikerne og venner som har fulgt meg på denne reisen», sier Hanne Tveter og legger til «HULDRA, overlates herved til lytterne!»

Du liker kanskje også