Foto: Joon Brandt

Ulrikke slipper sin første single etter finalen i Melodi Grand Prix

Del Tweet

Ulrikke er en up and coming artist som driver sitt eget plateselskap (Ulrikke Records). Fredag 16. juni slapp hun sin tredje single ”Sick of Love” som er denne ”Ukens single” på NPS Music. Låten har hun skrevet sammen med ThoseBricks, vinneren av TV2s konkurranse ”The Stream”, og som er produsert av Einar K Five.

Ulrikke har gjort seg bemerket nasjonalt med sin deltagelse i blant annet The Voice i 2015 og årets Melodi Grand Prix hvor hun endte på en fin 4. plass med låten ”Places” som hun også skrev sammen med ThoseBricks. Låten fikk en 5’er av VGs anmelder, og musikkvideoen til låten ble spilt inn i Sri Lanka.

20. januar 2017 slapp hun sin første single ”Play With” som ble brukt av det internasjonale kosmetikkmerket IsaDora i deres internasjonale tv-reklame som ble sendt til over 45 land. Ulrikke slapp også sin første musikkvideo til låten som er regissert av Joon Brandt.

20. juli har hun premiere på ”George Michael Tribute Show” med blant annet Gaute Ormåsen. 19. august kan man se Ulrikke avslutte NRKs Sommeråpent live med låten ”Places”. Vi tok en prat med Ulrikke om blant annet den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med den flotte singlen ”Sick Of Love”. Kan du fortelle litt om dette samarbeidet, prosessen rundt låten og hva den handler om?

Tusen takk. Låten har jeg skrevet sammen med Tony/ThoseBricks, og den er produsert av Einar K Five. Tony og jeg møtte hverandre for første gang under Idol i 2013. Det begynner å bli noen år siden allerede. Vi ble fort venner og har laget en del sanger sammen. Tre av dem har jeg nå gitt ut på eget plateselskap.

Svart på hvitt, så handler låten om at man blir litt blendet av forelskelsen. Man ser kanskje bare de flotte og fantastiske sidene, men etter hvert så dukker det opp mer under overflaten. Rytmene og melodien i låten er viktig for meg.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

 Dette året har vært helt crazy. Jeg har opplevd så mye fantastisk som jeg aldri kommer til å glemme. I slutten av januar tok jeg med meg et team på 15 personer til Sri Lanka hvor vi spilte inn musikkvideo til min andre single ”Places”. Det var en sinnsyk opplevelse. Vi danset blant giftige slanger, skorpioner og edderkopper, fikk nesten ikke med oss noe av kamerautstyret gjennom tollen der nede og måtte reise rundt med politieskorte under innspillingen. Det var kaos, men jeg elsket det!

Flere vil nok huske deg for din deltakelse i både Idol, The Voice og ikke minst nå sist MGP. Hvordan har det vært å delta i disse konkurransene, og hva har du tatt med deg videre av erfaring og lærdom fra dette?

Jeg koste meg skikkelig da jeg var med på disse programmene, og jeg sitter bare igjen med fine minner og erfaringer. Det jeg absolutt har tatt med meg videre fra hvert program er det at man overlever alltid de 3-4 minuttene man faktisk opptrer på tv. Jeg blir mindre og mindre nervøs for hver gang. Spesielt under MGP klarte jeg virkelig å nyte mine to opptredener i finalen. Det var en spesiell opplevelse.

Hva vil du si er det typiske i ditt musikalske univers?

Jeg elsker musikk som får meg til å ville danse og bevege på hipsa. Jeg hører nesten bare på musikk når jeg kjører bil (skal sies at jeg kjører latterlig mye bil), og da trenger jeg energi. Hører mye på, og lager mye musikk som er up-tempo! Så vil nok kanskje si at det er det mest typiske hos meg.

Hvordan startet det hele for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Pappa spilte og sang i band da han var ung, så jeg antar at de musikalske genene er fra han. Jeg gikk på barnegospel da jeg var liten og søt. Jeg har alltid vært veldig utadvendt og elsket å synge og lage show for folk så ofte jeg kunne. Ganske sikker på at jeg har hatt mange ufrivillige publikummere opp igjennom årene. Haha. Spilte også teater frem til jeg var 18 år, så mye av gleden for musikk og dans kommer derfra.

Hvem er Ulrikke og hva liker du å gjøre på fritiden?

Når jeg ikke øver, svarer på mail, lager musikk eller opptrer, så elsker jeg å se på tv-serier. Er en sucker for that, liksom – og så er jeg veldig glad i å trene.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden? 

Ja, det er fantastisk! Arif, Mugisho og Gabrielle lager jo absolutt musikk som svinger, og Julie Bergan, Astrid S og så mange flere.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Beyoncé er rett og slett Queen! Hun er mitt absolutt største forbilde. Hun synger og danser fletta av de fleste, ser alltid rå ut og gir aldri mindre enn 100 %. Baaam!

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

For meg er det ikke alltid de «største» opptredenene som betyr mest. Jeg husker spesielt en gang hvor jeg sang i et bryllup hvor bruden ikke visste at jeg skulle synge. Jeg sang en låt som betydde mye for henne, og det ble et skikkelig sterkt øyeblikk. I fjor holdt jeg også min første julekonsert. Det ble en varm og god stemning mellom publikum, bandet og meg. Jeg ble skikkelig rørt av hvor mange som kom og av bare alt! Det var en spesiell opplevelse for meg.

Har du noen spennende planer i sommer og hva er det beste du kan kose deg med på sommeren?

Først stikker jeg en tur til Spania for å synge der nede i en uke, så blir jeg igjen der nede for å bare nyte solen og kose meg i nesten to uker til. Ferden derfra går rett til Hankø i Fredrikstad hvor jeg skal gjøre et ”George Michael Tribute Show” sammen med blant annet Gaute Ormåsen og et 12-manns orkester. Så skal jeg synge på noen private arrangementer osv. Til slutt avslutter jeg NRKs Sommeråpent med låten min «Places» når de kommer til Sarpsborg 19. august. Det blir en sommer med masse musikk og moro.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2017?

Jeg jobber for tiden masse i studio med mer musikk. Gleder meg til å gi ut flere låter senere i år. Usikker på om det kommer et album med det første, men man vet jo aldri. Jeg skal i hvert fall sette opp en ny julekonsert. Det er jeg helt sikker på. Jeg har også mange andre spennende ting på tapetet fremover, men noe må jo holdes hemmelig.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]