Foto: Skorstøl Foto

Torine Michelle er redd for å være alene i den helt ferske musikkvideoen til debutsinglen ”Weak”

Del Tweet

Den 17-årige Arendalsjenta Torine Michelle Jensen Bjåland har allerede klart å gjøre seg bemerket i musikk-Norge. I tillegg til å ha kommet på en fin 9 plass i Idol i fjor, ble hun også håndplukket av Alan Walker til å være solist på spillejobber i både Italia og Spania.

Dette skjedde rett etter at hun sa ”Det er ikke siste gang folk hører fra meg” i beste sendetid på TV2 i fjor. Hun har med andre ord holdt løftet sitt. Nå er Torine altså aktuell med debutsinglen ”Weak”, som har blitt visualisert i den helt ferske musikkvideoen, signert Gino Bless og Global Fire Creative. I videoen følger vi Torine i et turbulent forhold, som er inspirert av sanne hendelser.

”Låten ”Weak” skrev jeg på vegne av min venninne, og den handler om at hun er i et forhold hvor kjæresten er kontrollerende og psykopatisk. Hun prøver å komme seg bort, men han slipper ikke taket” sier Torine om debutsinglen.

”Det er nok flere enn man tror som opplever psykisk vold, men som ikke klarer å komme seg bort, og dette er et viktig tema å ta opp” legger hun til.

Låten befinner seg i et urbant landskap mellom pop og rnb, og stemmen til Torine kan fort minne om både Rihanna og Zara Larsson. Vi tok en liten prat med Torine om bl.a. den nye singlen, Idol-deltakelsen og ikke minst om det å lage en musikkvideo for aller første gang.

Gratulerer med flotte debutsinglen din, ”Weak”. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Tusen hjertelig takk! Låten skrev jeg på vegne av min venninne som ikke var i et godt forhold. Eks-typen hennes var sjalu, kontrollerende og psykisk voldelig mot henne. Hun klarte ikke å la han gå, fordi de gangene de hadde det bra så var det så kjempebra, men de stundene der hadde de ikke så ofte. Så sangen handler om det at hun ikke klarer å la han gå. Prosessen har vært kjempegøy, men krevende. Det er jo dette jeg vil!

Du har også sluppet en musikkvideo til låten. Kan du fortelle litt om prosessen rundt den?

Det å spille inn musikkvideo er noe jeg aldri har gjort før. Det var kjempegøy. Været var perfekt, det var god stemning og tiden gikk fort. Vi prøver jo å få frem budskapet gjennom filmen. Vi prøver å få frem at hun prøver å komme seg vekk fra det dårlige forholdet, men hun klarer det ikke. Jeg tror det er viktig å snakke om psykisk vold. Det er nok mange unge jenter og gutter der ute som opplever dette og tror at det er deres feil. Jeg spiller jenta og kjæresten min Egil spiller den sjalu gutten. Musikkvideoen ble produsert av Jan-Erik Mæland aka Gino Bless og Craig Johnson fra Global Fire Production. Jeg er så glad for at vi ble kjent med Gino og resten av crewet. Hadde det ikke vært for folkene bak kamera så hadde musikkvideoen aldri blitt så bra. Det er mange ting som skal på plass rundt en musikkvideo, og Rita Røisland, den kuleste makeupartisten jeg har møtt og Dag Skorstøl, den flinke fotografen har også spilt en veldig stor rolle i prosessen. Min mor er nok min største støttespiller og uten henne hadde det ikke blitt noen musikkvideo. Hun er min manager, partner og bestevenn. 

Hvordan startet det hele for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har egentlig sunget så lenge jeg kan huske. Mamma har fortalt meg at jeg sang før jeg kunne snakke. For meg har det egentlig alltid vært musikk. Jeg sang min første solo da jeg var fire år og jeg visste ganske tidlig at det å stå på en scene å synge var min greie. Noen vil bli sykepleier, noen vil bli brannmann og jeg vil være artist.

Du var med i Idol i 2016 som 16-åring hvor du var en av de ti som kom til finalen og livesendingene. Kan du fortelle litt om den opplevelsen?

Det å være med på Idol var et eventyr. Jeg har alltid hatt lyst til å melde meg på, men jeg trodde aldri jeg skulle komme så langt. Det var noe helt annerledes å synge på TV, og ikke minst det å konkurrere. Det er så mange flere ting enn bare å synge en sang, jeg følte litt at jeg deltok på et sirkus. Jeg lærte veldig mye, og jeg vokste veldig i Idol-perioden, både som artist og personlig. Jeg ble vel mer klar over hvem jeg er og hva jeg vil.

Hva vil du si er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg er fortsatt ung og holder fortsatt på å finne meg selv. Jeg har akkurat starter karrieren min som artist, men noe som er viktig for meg er at låtene mine har en mening. Jeg skriver alltid personlige låter. 

Hvem er Torine Michelle og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er en ganske sprudlende jente, men også veldig bestemt. I vennegjengen er jeg kanskje den som sier i fra og passer på alle, men også den som tuller og ler. Jeg danser ballett, moderne og jazz, men går også på kickboksing. Jeg elsker å henge med venner og egentlig ha det gøy. Jeg er kjemperedd for katter, men har bestemt meg for å kjøpe en haha. Jeg lever på sjokolade og bruker alle pengene mine i skolekantinen.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Oi, jeg har faktisk opplevd utrolig mye rart som artist. Jeg har opplevd at menn har kommet med blomster på døren blant annet,og folk som kommer opp på scenen og prøver å danse med meg. Rett etter at jeg røk ut av Idol dro jeg på en fest med noen venninner, og der møtte jeg folk som ville ta selfies med meg – det er kjempekoselig det. Men så var det en som ikke slapp til fordi det stod for mange rundt meg, så han tok en stol og hoppet like gjerne rett oppå meg så jeg gikk i bakken med et brak og med han over meg haha.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden, og hvorfor? 

Ja! Det er så mye bra musikk for tiden, jeg elsker det! Akkurat nå hører jeg masse på Hkeem og Temur. I tillegg hører jeg mye på sangene til Unge Ferrari hvor Tomine Harket er med, jeg bare elsker de sangene.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Akkurat nå digger jeg alt Zara Larsson og Rihanna gjør. Jeg elsker både hva de står for og musikken deres. Drømmen er vel å bli som Rihanna.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2017?

Det er ikke så mye jeg kan si enda, men det kommer garantert mer!

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]