Foto: MTG Music

TikTok´eren Bølgen singledebuterer med et brak

Del Tweet

Fredag 3. juli slapp 19 år gamle Niklas Paulsen debutlåten «Er ikke verre» med et smell. Under artistnavnet Bølgen, har drammenseren allerede erobret videotjenesten TikTok, og jammen har han ikke hatt suksess med sin første single som musikkartist også. Singelen ble strømmet over 600 000 ganger på Spotify i løpet av helgen, og ble raskt å finne på toppen av de norske listene. Dette er en aldri så liten sensasjon fra helt ukjent artist.

I skrivende stund har singelen blitt strømmet over 1 million ganger på strømmetjenestene, og dette på kun 5 dager. For øyeblikket ligger han på en imponerende 2. plass på «Norway Top 50» på Spotify. Bølgen imponerer ikke bare med store tall på Spotify, men har også 114 000 følgere og 14 millioner visninger av videoene sine på TikTok.

Bølgen har skrevet tekster siden han var ti år, men har ventet på det riktige øyeblikket å dele musikken sin med offentligheten. Nå er det altså debutlåten, «Er ikke verre», som går på repeat i de norske hjem. Sangen er både leken og i tiden – det perfekte lydsporet til sommerlisten din.

Vi tok en liten prat med Niklas om blant annet den nye låten, TikTok og planene videre fremover.

Gratulerer med debutlåten din, «Er ikke verre» produsert av Henry Land. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten, og ditt samarbeid med produsenten på låten?

Tusen takk! Prosessen rundt låten har bestått av veldig mye moro, men også mye lytting og finjusteringer. Teksten hadde jeg klar da vi begynte å produsere så vokalene hadde vi etter én time i studio sammen, men det ble MANGE timer med de små detaljene.

Mitt samarbeid med Henry Land er helt fantastisk, han er ekstremt effektiv og veldig flink. Han hører også på alt jeg har og si, og det er utrolig befriende at vi stoler på hverandre. Vi er enige om en ting, og det er at det som gjør en låt fra og være bra til å være kjempebra er detaljene man ikke hører, men føler.

Hva handler låten om og hva er budskapet i den?

Låten handler om et forhold med to personer som har forskjellige tanker om hva som er viktig og gøy i livet. Budskapet er at man ikke bør sløse bort tiden med noen som stopper deg i å ha det gøy, og at man derfor bør gjøre noe med det. Det er ikke verre.

Debutlåten din har gjort braksuksess, og har blitt strømmet over 600 000 ganger i løpet av helgen. Hvilke tanker har du rundt det, og hvilke tilbakemeldinger har du fått på låten så langt?

Det er helt sykt! Jeg har jo alltid drømt om dette, og jeg har jobbet veldig hardt for det. Så når det først skjer, og det i tillegg går over all forventning så får man en følelse av uvirkelighet, og det er veldig gøy.

Jeg har fått utrolig gode tilbakemeldinger og jeg setter sykt stor pris på det. Ingenting er bedre enn å få skryt for arbeidet du har lagt inn.

Du er signert til MTG Music. Kan du fortelle litt om hvordan det skjedde?

Larry Bringsjord, som er sjefen i MTG Music, har jeg hatt kontakt med tidligere via bekjente. Han hørte musikken min for 2 år siden, og har siden den gang sagt at jeg har noe spesielt. Da jeg merket trykket fra produsenter og diverse etter å ha vist frem noe av musikken min på TikTok, tok jeg kontakt med Larry for å få råd. Vi dro på et møte sammen, og møtet endte opp med at jeg satt med en veldig god artistavtale i hånden. Ettersom Larry og jeg har møttes flere ganger før, og jeg også visste at han har vært interessert i meg de siste årene, føltes det som et veldig riktig valg basert på tillit. Det viser seg nå at det var riktig for oss begge.

Hva ligger bak artistnavnet Bølgen?

Jeg bestemte meg for Bølgen som artistnavn for ca. 4 år siden. Da var baktanken at «Bølgen» er en som tar over. Det høres kanskje litt sykt ut, men jeg tror mentaliteten bak «bølgen» har gjort dette mulig.

Du har 114 000 følgere og 14 millioner visninger av videoene dine på TikTok. Hvordan har du markedsført låten din der?

Jeg har brukt låten som en avslutning på serien jeg har kalt «er ikke verre», når det da ble klart at jeg var en signert artist, bestemte jeg meg for å ta med følgerne mine på hele prosessen av sangen, fra jeg satt på gutterommet til jeg satt i studio med Henry Land. Planen min er å fortsette å ta med følgerne mine litt bak kulissene.

Hvordan har du klart å bygge opp TikTok profilen din. Hva er oppskriften?

Først og fremst mye tid og mye hardt arbeid. Det er flere videoer jeg har brukt en hel dag og en hel bensintank på å lage. Det er det ikke veldig mange som gjør (i Norge) jeg tror folk rett og slett setter pris på at det er mye tid og krefter bak det man publiserer og at man ikke gjør noe halvveis. Det gjelder også med musikk.

Når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Da jeg var 10 år begynte jeg å skrive om store poplåter til norsk. Jeg søkte på karaokeversjon på YouTube og skrev om sangen nøyaktig likt med melodien i originalsangen. Tror det var da jeg lærte meg å skrive riktig i forhold til instrumental, men tør ikke å tenke på hvor dårlig tekstene var. Etter hvert fant jeg instrumentallåter som produsenter la ut på YouTube og skrev egne melodier til de jeg syntes var kule, og det har jeg holdt på med til den dag i dag.

Hvordan har det siste året vært for deg?

Det siste året har vært spennende. Jeg begynte å studere og flyttet for meg selv, men det var da coronaen kom at det virkelig ble spennende – det var da jeg så muligheten.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg beskriver meg selv som en veldig aktiv og utadvendt person. Jeg sitter sjelden stille og er alltid på farta. Jeg har veldig mange hobbyer, så jeg liker generelt å bare ha noe å gjøre hele tiden.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Unge Ferrari har siden han begynte som artist vært en stor inspirasjon. Han var den som fikk meg til å forstå hvordan man kan gjøre norsk musikk kult. Post Malone mener jeg er et geni, ettersom han ikke låser seg til noe sjanger – han er bare en artist.

Sjanger

Norsk på Norsk

Det finnes utrolig mye bra norsk på norsk! Her har du et lite utdrag vi har satt sammen for deg.

Les mer

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Det som er litt rart er at jeg sjelden hører på så mye musikk når jeg er alene. Har aldri vært en som må høre på musikk på bussen eller i bilen, grunnen til det er fordi jeg selv sitter og lager melodier i hodet HELE tiden. Jeg er litt mer av typen som lytter veldig nøye når jeg hører en sang, men jeg har «DEKNING» av Dutty Dior på hjernen nå da, selv om den ikke er ny.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Unge Ferrari, rett og slett fordi jeg liker alt han lager.

Her kommer en liten utfordring. Kan du nevne 3 norske «guilty pleasures» eller rett og slett «pleasures» fra følgende sjangre: rock, metal, vise, EDM, punk, country/americana, hiphop, folk, jazz, soul/R&B eller klassisk/opera?

Det var litt av en utfordring, men her er 3 guilty pleasures.

  1. Jahn Teigen – «Vakreste som fins»
  2. Postgirobygget – «Sommer på jorda»
  3. Vassendgutane – «Granada»

Artister blir berørt av corona-viruset. Hvordan berører dette deg personlig, og hva gjør du for å få dagene til å gå?

For min del så var det corona som startet alt. Da hadde jeg plutselig masse tid, og jeg så muligheten til å komme frem i lyset. Jeg tenkte; er det en tid man skal komme frem i lyset via sosiale medier, så er det nå, siden alle allikevel satt hjemme og kjedet seg. Jeg har ikke kjedet meg et sekund under coronakrisen, noe som man kan se i videoene mine. Jeg kjøpte meg kajakk, og det har underholdt meg.

Hvilke andre planer har du videre i 2020?

Først og fremst lage mer musikk. Jeg har også lyst til å ta med følgerne mine på reisen i dette eventyret – det vil si videoer på TikTok. Så jeg håper på masse jobbing og fulle timeplaner, for det elsker jeg.

Se Også

The Holy Mountain med grensesprengende og utsøkt skandinavisk melankoli
Intervju

The Holy Mountain med grensesprengende og utsøkt skandinavisk melankoli

Avant-garde popgruppen The Holy Mountain slapp nylig sitt album «The Dawns Here Are Quiet» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet kan beskrives som [...]

Stjerneskuddet lille Caesar «brenner» for å gjøre noe på sin nye single
Intervju

Stjerneskuddet lille Caesar «brenner» for å gjøre noe på sin nye single

Fredag 19. mai slapp lille Caesar låten «brenner» via EMI Music Norway og Universal Music Norge som er denne «Ukens single» på NPS Music, og det [...]

Albumaktuelle Eide Olsen; «Du er aldri så fri som når du er fanget i kjærlighet»
Intervju

Albumaktuelle Eide Olsen; «Du er aldri så fri som når du er fanget i kjærlighet»

Etter utgivelsen av albumet «Cross My Heart» (2021), innledet låtskriver og artist Eide Olsen et tett samarbeid med Eirik Grønner (Kurt Nilsen, Endre Nordvik) i Bergen, [...]

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album
Intervju

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album

Låtskriver og artist Emilie Hollow slapp nylig sitt andre album, «Solitude» på Universal Music Norway, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet er [...]

Den spennende nykommeren MAIH er ute med energisk Scandipop
Intervju

Den spennende nykommeren MAIH er ute med energisk Scandipop

Fredag 12. mai slapp MAIH den fengende låten «You Don´t Know Me Anymore» via Stadion Records/Virgin Music Norway, og som er denne «Ukens single» på NPS [...]

Endre Nordvik brer om seg med varme og kjærlighet på sitt nye album
Intervju

Endre Nordvik brer om seg med varme og kjærlighet på sitt nye album

I løpet av de siste årene har du kanskje bevisst eller ubevisst hørt musikken til Endre Nordvik, med sanger som «I´m in Love with you», «Someone [...]