Foto: Thea Leonora

Thea Marlene treffer i hjertet med sin nye EP

Del Tweet

Nylig ga artisten og produsenten Thea Marlene ut EPen, «Skyene – Som i tankene» på Paste Records, og som er denne «Ukens album» på NPS Music.

Hun har gjennom 2022 samlet alle de forskjellige følelsene hun har gått gjennom og brakt dem ut av kaoset ved å skrive og produsere rundt dem. De siste singlene har fått mye god respons, og blitt listet på flere ulike spillelister på Spotify, Apple Music, Tidal og flere. Hun har også fått oppmerksomhet på flere radiokanaler som NRK P1 og P3.

«Jeg har vært gjennom perioder der musikken har hjulpet meg med å komme meg videre, det har hjulpet å skrive om mye av det jeg har følt på. Gjennom denne EPen går vi fra å være innestengt i hodet mitt til å kjenne på kjærlighet igjen, for første gang på lenge. Innse at noen kun kjenner litt av deg, til å ville la tankene regne ned, til å ville være i nuet og ikke være opphengt i alle tankene, til å kjenne på at man kan ikke la det være sånn, man må komme seg ut av det. Jeg har nå kommet meg ut av alle disse tankene som krangler med hverandre. 2023 er et nytt år og jeg lukker kapittelet med alle de kjipe følelsene ved å slippe denne EPen» – forteller Thea Marlene.

Thea Marlene beskriver noen av låtene her:

«Forstå» er en låt som er et kaos av følelser. Når man møter på eksen sin igjen etter det har gått flere år og alle følelsene kommer tilbake – Hva gjør man da liksom? Man blir litt tatt på sengen og det føles som at det ikke har gått så lang tid som det har.
«Forstå» er en søt, håpefull, melankolsk låt som bare setter ord på det jeg følte den dagen, og som har hjulpet meg med å komme meg over den første eksen.

«Når veggene snakker» er en låt som beskriver det å ha alt for mange tanker
samlet i et for trangt hode, og det at man alltid har en person som stiller opp når det
trengs. Lett forklart. I min situasjon skrev jeg denne låten når snekkerne bygde
leilighet på loftet, og det føltes som at taket skulle rase – jeg fikk virkelig ikke roen
hjemme lenger. Frida – kusinen min er alltid der for meg når jeg trenger henne.
I den perioden tok hun litt ekstra vare på meg og hun gjorde at jeg taklet all denne byggingen. Hun fikk meg til å tenke på andre ting og ikke bli stuck i kaoset.

«Lyst til å være her» handler om at man har lyst til å være til stede i situasjoner man
kanskje synes er litt vanskelig. På videregående skole fikk jeg kyssesyken, og jeg visste ikke at jeg hadde det og trente hver dag i skibakken, jeg gikk toppidrett så det var ikke bare
bare. Dette gjorde at jeg til slutt fikk svak ME og slet skikkelig med energien over
flere år. «Lyst til å være her» satte ord på de dagene jeg var ekstra sliten og egentlig
bare ville være meg selv i situasjoner der jeg følte at jeg mistet meg selv på grunn av
energien. Jeg har nå blitt frisk fra svak ME og setter pris på å endelig kunne være meg selv fullt ut igjen.

NPS-redaksjonen: EPen inneholder syv nydelige låter med flotte tekster om vanskelige følelser i et fint og kledelig lydbilde som de aller fleste kan relatere til. Thea Marlene formidler låtene på ekte og ærlig vis, og med sin såre, nære og fine stemme treffer hun oss rett i hjertet med musikken sin. Dette er herlig, fengende melankolsk pop. Hun er absolutt en spennende artist og produsent som vi gleder oss til å følge med videre. Tre låter som vi gjerne vil fremheve er «Usagte ord», «La det ikke bli sånn» og «Når veggene snakker». Nydelige låter med flotte tekster og ikke minst fengende refrenger.

Thea Marlene har vært med å produsere alle låtene på denne EPen. Hun er en spesiell artist i en verden med et stort flertall mannlige musikkprodusenter, og hun tilhører derfor en liten, men eksklusiv gruppe. Bransjen har lenge vært mannsdominert og det finnes få kvinnelige produsenter. Selv om det etter hvert kan rette mot en likestilling, er det fortsatt en lang vei å gå.

Vi tok en prat med henne om den nye EPen, HIFI, musikkbransjen mat og planene videre fremover.

Gratulerer med EPen, «Skyene – som i tankene». Kan du fortelle litt om den, litt om hva som ligger bak tittelen og ordene «Skyene – som i tankene» og hva du ønsker å formidle gjennom denne?

Tusen takk! Låtene heter «La skyene få regne ned», og alt som ligger bak denne EPen er jo bare alle tankene og følelsene mine. Jeg bare lar alle tankene regne ned i disse låtene, og de hjelper meg også med å komme meg over vanskelige perioder noen ganger. Jeg slapp den på starten av 2023 for å lukke 2022 kapittelet for meg selv, og så er det jo bare et pluss hvis folk liker å høre på det, eller kjenner seg igjen.

Kan du fortelle litt om prosessen rundt EPen fra start til utgivelse?

Prosessen har som oftest begynt med en følelse som jeg bare har tatt inn i musikken. Jeg produserer jo det meste selv, men har valgt å ta med meg noen produsenter på noen av låtene. Det er noen ganger litt vanskelig å gjøre alt selv, og den kreative prosessen kan fort stoppe opp. Det samme gjelder når det kommer til skrivingen, og det kan stoppe opp iblant når man tenker at man skal gjøre alt selv. Jeg har vært så heldig å ha noen venner å ringe til hvis jeg mangler en setning, eller hvis jeg trenger hjelp til å formidle de riktige ordene.

Hvilke tanker har du gjort deg rundt lydbildet av denne EPen?

Jeg har ikke tenkt så mye på lydbildet i låtene fordi jeg har bare gjort det jeg selv har følt for. Jeg synes det er viktig å gjøre ting etter feelingen når det kommer til musikk. Jeg gjør musikken etter følelsen, ikke teorien – og har valgt å godta de valgene som bare føles rett.

Hvilke låt har du et spesielt forhold til fra EPen?

Jeg har et spesielt forhold til alle, men hvis jeg skal trekke frem en jeg tenker mest på må det kanskje være «Når veggene snakker». I fjor gikk jeg gjennom en periode der det ble bygd leilighet på loftet hvor jeg bodde, så veggene snakket bokstavelig talt, hahah. I den perioden var kusinen min (som også er bestevenninnen min, søsteren min og egentlig alt det der) der for meg. Hun betyr veldig mye for meg, og er den som «visker bort kaoset».

Hvor har du hentet inspirasjon fra til å skrive låter til denne EPen?

Skapelsen av hele denne EPen har vært at jeg har følt på noe, skrevet om det og gjort alt fra skriving til produksjon i løpet av noen dager – og da for det meste på rommet mitt. Jeg har de dagene hvor jeg får skikkelig inspirasjon av en følelse, og som oftest er det de kjipe følelsene som kommer frem – men etter at jeg er ferdig med å få ut følelsene i en låt er jeg den lykkeligste på jord. Det å få ut tankene på denne måten gjør at jeg aldri helt vet hvordan låtene blir, og først når den er ferdig blir jeg litt overrasket over meg selv. Tenk at noe så vondt kan gjøres om til noe så godt. Det er en god følelse. Jeg henter inspirasjonen fra følelsene mine og ting jeg ser, hører, føler på osv.

Vi samarbeider med HiFi Klubben, og hos dem handler alt om god lyd. God lyd vet vi at også betyr mye for mange artister. Kan du si noe om hva du mener er god lyd, og hva det betyr for deg? Hvilket produkt i HiFi Klubben komplette lyd-sortiment mener du vil kunne ta deg nærmere lyden du nettopp beskrev?

Jeg mener god lyd er når man hører alle detaljene og det ikke er for mye bass. Personlig liker jeg et klart lydbilde. Jeg tenker jo hele tiden på produksjonen i låter jeg hører, så lydkvalitet er utrolig viktig for meg, og jeg tror at nye høyttalere som «Argon Audio Forte 55» i stuen hadde vært perfekt for meg for å få med meg alle detaljene og høre på god musikk.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Kanskje det at jeg begynner å få en tydelig sound. Nøyaktig hva det innebærer kan dere jo lytte dere frem til, men noen eksempler er: Masse koringer, gitar, runde myke lyder, og det at jeg er kvinne som produserer det meste selv.

Jeg liker meg best i et landskap av luftig og melodisk norsk pop. Jeg vil at folk skal kunne relatere seg til musikken og tekstene, samt at man skal kjenne seg igjen i følelsene rundt musikken. Gjennom musikken ønsker jeg å fortelle historier som er inspirert av mine følelser

Thea Marlene

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Allerede da jeg var rundt 3 år begynte jeg å kommentere at mamma ikke traff tonen, så det var kanskje et tegn. Jeg begynte å spille piano i 1. klasse på barneskolen, men var ikke så samarbeidsvillig den gang, hehe. Mamma skulle melde meg av pianotimer, men gikk på feil møte og klarte å skaffe meg en plass på gitarkurs i stedet for. Jeg hadde heller ikke så mye motivasjon der, men likte Justin Bieber, så siden jeg fikk spille han så fortsatte jeg. Jeg begynte å produsere som 14-åring i GarageBand og fikk andre til å synge på det, men jeg ble nesten aldri fornøyd, så jeg begynte bare å gjøre det selv i stedet for. Jeg har egentlig aldri tenkt på meg som noen sanger, men det har bare blitt sånn.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg vil beskrive meg selv som en hardtarbeidende jente som ofte tar fornuftige valg, men skeier ut i blant. En som er rolig å være rundt, men som også kan ha overtenning.
På fritiden liker jeg å være med venner, gå tur, lage en god middag når jeg har tid og egentlig stå på ski, men det har jeg ikke så mye tid til lenger.

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er og hvordan det har vært for deg?

Jeg har hørt at det er ganske tøft, men det skremmer ikke meg. Jeg produserer jo også en del for andre, så jeg har to ben å stå på til syvende og sist. Hittil synes jeg det går riktig vei, og når det går nedover er det bare å jobbe enda hardere, samme som hvis det går oppover. Det er jo den «tøffe veien» som er det morsomme, og det som er mest spennende.

Med mystisk, melankolsk, håpefull, søtt, tankefullt og chill sound på denne EPen håper jeg at man kan få litt håp i tunge perioder og når man kanskje har det litt kjipt

Thea Marlene

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Som artist er det kanskje det at jeg produserer det meste selv, så jeg er ikke alltid avhengig av andre. Jeg er en veldig redd type, har sceneskrekk og hele pakka, men jeg synes egentlig det er ganske bra fordi da har jeg mye å jobbe med – jeg kan bare bli bedre.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg har ikke opptrådt så mye enda, men på releasefesten min tok jeg to låter, og vennene mine var utrolig støttende. Det varmet hjertet mitt.

Hva er det morsomste eller mest spesielle øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Det er vanskelig å komme på noe spesifikt, men kanskje det å bare få bekreftelse fra dyktige folk i bransjen og at jeg driver med noe riktig med tanke på produksjon osv.

Ofte ser folk litt dumt på meg når jeg sier jeg produserer, og har produsert all min egen musikk. Det er så få andre jenter som holder på med musikkproduksjon

Thea Marlene

Hva slags musikk har du vokst opp med og har noe av den musikken vært med deg hele livet?

Mamma spilte mye klassisk musikk og opera da jeg var liten. Jeg merker at jeg liker den slags musikk i dag, men det er ikke noe jeg hører på eller har tatt med meg videre. Jeg liker veldig godt å bli tatt med på en musikalsk reise når jeg produserer for andre, og det har jeg kanskje tatt fra det da.

Hva inspireres du av musikalsk og hvilke norske artister, band og produsenter har du hørt mye på eller henter du inspirasjon fra?

Mye forskjellig, men jeg er jo veldig glad i norsk pop. Gabrielle, SKAAR, Stig Brenner.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Nå om dagen hører jeg egentlig ikke så mye på musikk siden jeg driver med musikk hele tiden, men jeg liker alltid å høre på Gabrielle – hun er «queen». Hvorfor er fordi hun er utrolig flink til å skrive og jeg bare digger viben i låtene hennes – det funker alltid.

Har du en favoritt-matrett i så fall, og hvilken matrett kunne du spist 7 dager i uka?

Jeg kunne spist taco hver dag, til alle måltider hele tiden. Det funker alltid, og det er jo salat, kjøtt og hele pakka.

Hvilken film skulle du helst sett at folk ser?

Jeg ville valgt «Mamma mia!» – jeg bare elsker den.

Hvis du bare kan høre på én eneste sang resten av livet; hvem ville du valgt?

«Say something now» av SKAAR, jeg blir aldri lei av den. Wow for en låt.

Hvilket sted drømmer du om å spille på?

En kjempestor konsert på Hvaler, midt oppe på fjellet med havet i bakgrunnen – det er en drøm!

Hvis du kunne samarbeidet med en annen norsk musiker, uavhengig av om personen lever eller ei eller er aktiv som musiker i dag, hvem ville du valgt?

Gabrielle! Det hadde vært så fett å produsere en låt for henne eller bare jobbe med henne.

Hvilke andre musikalske planer har du for 2023?

Mange. Jeg driver med en spennende collab som skal ut i mars – vær klare! Ellers produserer jeg en del for andre også som er veldig givende. Veldig spent på når de skal gi ut også. Skriver også egen musikk om dagen – så det kommer mer.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]