Foto: Joakim Riise

MAS kickstarter 2023 med catchy låt om tung kjærlighet

Del Tweet

Siden 2021 har MAS rukket å etablere sin egen sound og blitt lagt merke til i musikk-Norge. Han har tilbrakt mye tid i studio og dette har resultert i listing både på P3,P3X, MP3 og varme omtaler i NRK og 730.no.

Fredag 27. januar slapp han den herlige poplåten «Veggene Brenner» via Toothfairy som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Dette er en 80-talls inspirert låt om en destruktiv kjærlighet som tar fra deg din mentale helse og etterlater deg i sorg. Den er produsert av Simen Gonder og er drevet av nostalgiske synther, fengende melodier og en uptempo beat – inspirert av artister som blant annet The Weeknd, Post Malone og Michael Jackson. Mas har en emosjonell og ektefølt vokal som virkelig understreker tekstene.

Nykommeren MAS er en artist som har hatt en oppvekst litt utenom det vanlige og har gjennom de tunge tidene laget musikk som en terapi og utløp for vonde følelser. I 2019 tok 26-åringen steget og bestemte seg for å gjøre musikken til en karriere. MAS lever i et landskap preget av tunge urbane beats med sårbare temaer og energiske hooks. Tekstene har ofte rot i egen levde erfaringer men kan allikevel være lette å relatere til.

MAS er klar for 2023, og den spennende reisen det vil ta både kunstnerisk og musikalsk. Vi tok en prat med han om blant annet låten, det å være artist i Norge, HIFI, mat og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Veggene Brenner». Kan du fortelle litt om prosessen, produksjonen, og litt om lydbildet i den?

Tusen Takk! Denne låten har det vært mye jobb rundt. I produksjonen gikk vi for en 80-talls – Michael Jackson, The Weeknd type instrumental, med fengende synths og catchy melodier. Selve produksjonen av låten tok vel ikke altfor lang tid, det som var mest tidskrevende var å få miksen på plass. Det brukte vi gjerne 3-4 måneder på.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

Jeg ønsker å få frem de tunge sidene av et forhold til en person som er veldig destruktiv og «toxic», hvor man gjerne sliter med å komme seg ut. Det som gjør at man ofte mister seg selv veldig, og oppfatningen av hva som er riktig og galt.

Hva føler du er det spesielle i ditt musikalske univers?

Personlig har jeg hatt en oppvekst litt utenom det vanlige, og gjennom de tunge tidene så har musikk gitt meg så mye fred og ro. kall det gjerne terapi. Dette er det jeg også prøver å skape for alle som hører på min musikk. Musikk med følelser, noe som man veldig ofte i vår tid glemmer er viktig.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Haha, ja da må vi jo tilbake til da jeg var kun 2-3 år. Mine foreldre og jeg merket at jeg som barn var utrolig glad i å danse foran folk, synge foran folk, og ja rett og slett opptre. Musikktekster satt etter kun noen få lyttinger som barn, og etter det så har det bare vært meg gjennom alle disse årene til jeg i 2019 bestemte meg for å prøve å gjøre musikken til en karriere. Jeg har blitt kjent med masse kule folk, og jeg jobber med noen av dem fortsatt den dag i dag.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er egentlig litt rar på det der. Jeg elsker å ha masse å gjøre, å være sosial og henge med venner osv. på fritiden min, men jeg tror jeg liker tanken om det bedre enn å faktisk være sosial, haha. Kanskje jeg kan defineres som en introvert som kan være ekstrovert når han må.

Vi samarbeider med HiFi Klubben, og hos dem handler alt om god lyd. God lyd vet vi at også betyr mye for mange artister. Kan du si noe om hva du mener er god lyd, og hva det betyr for deg? Hvilket produkt i HiFi Klubben komplette lyd-sortiment mener du vil kunne ta deg nærmere lyden du nettopp beskrev?

For meg er god lyd når man kan få frem alle elementene i musikken uten at de krangler med hverandre. Samtidig som noise cancelling hjelper med å fjerne all støy. Det er veldig viktig for meg å kunne føle at musikken tar meg med til et «annet sted» når jeg lukker øynene. Her tror jeg i mitt tilfelle at Bowers & Wilkins p17 S2 er det jeg hadde valgt ut.

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er og hvordan det har vært for deg?

Nei hva skal man si, alt som krever suksess er jo tøft, og ingenting bra skal være lett. Det er ikke lett å skape seg et «team» som jobber gratis når man er nybegynner, og for ikke å snakke om alt av utgifter som man må dekke selv når man er en independent artist. Så på den fronten har det jo vært krevende, men man investerer jo i seg selv. I tillegg til at du må sjonglere mellom en 8 – 16 jobb samtidig som du jobber med musikk resten av dagen. Dette tror jeg veldig mange artister kjenner seg igjen i.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Jeg vil egentlig si at min sterkeste side som musiker er at jeg prøver å holde tekstene mine og musikken min så ekte som mulig, basert på ekte hendelser, slik at andre også kan kjenne seg igjen i dem – noe man gjerne mangler litt i musikkbransjen i dag. Selv om musikkbransjen er en tøff bransje å jobbe seg opp i så har jeg satset alt på dette, og det vil jeg si er en ganske stor risiko å ta og derfor føler jeg også at jeg ikke er redd for å ta risikoer.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Det tror jeg må ha vært da vi spilte på Rockefeller – det var gøy det. Helt fullt med folk, og jeg tok min første stagedive.

Hva er det morsomste eller mest spesielle øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

I starten av karrieren min så var jeg jo litt redd for om dette var noe for meg, og om jeg gjorde ting riktig, men så etter min tredje single, fikk jeg så massivt mye støtte fra radiostasjoner som P3, MP3, listinger på Spotify, omtaler på 730 osv., og da fikk jeg på en måte den bekreftelsen på at dette er det jeg skal gjøre da – det var veldig spesielt for meg.

Hva slags musikk har du vokst opp med og har noe av den musikken vært med deg hele livet?

Jeg har vokst opp med mye forskjellig musikk egentlig, alt fra persisk, til indisk, til Michael Jackson og George Michael. Interessen min for musikk begynte virkelig da jeg først hørte 50 Cent og Eminem tidlig på 2000-tallet. Mye av dette har vært med på å forme musikkinteressen min og inspirasjonen min.

Hva inspireres du av musikalsk og hvilke norske artister, band og produsenter har du hørt mye på eller henter du inspirasjon fra?

Inspirasjonen min kommer fra mye forskjellig og ikke kun en artist spesifikt. Det er veldig mye bra musikk i Norge for tiden så jeg hører på mye forskjellig norsk musikk som for eksempel Karpe, Jonas Benyoub og Arif.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Det er det absolutt, og hører mye på Karpe som har utviklet seg på en helt sinnsyk måte. De har alltid hatt fet musikk, men de siste årene nå har de virkelig utviklet seg kunstnerisk og det gjør det så mye mer annerledes enn det meste som kommer ut. I tillegg legger de litt mer vekt på «utenlandsk kultur» i norsk musikk som gjør det ekstra kult.

Har du en favoritt-matrett i så fall, og hvilken matrett kunne du spist 7 dager i uka?

Persisk Kebab 10/10 ganger. Glem norsk kebab i pita, vi snakker kebab på spyd med safranris, tzatziki, salat osv. – det kunne jeg spist hver dag.

Hvilken film, serie eller bok skulle du helst sett at folk ser?

Min favorittserie er jo selvfølgelig «Breaking Bad», men den har de fleste sett. Skal du se på en film så er «Interstellar» filmen. Jeg elsker den!! og har sett den så mange ganger.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest og hvorfor?

Jeg drømmer om å kunne fylle opp Telenor Arena en dag når vi tenker i Norge, det er absolutt et mål. Scenen som har overrasket meg mest må være Rockefeller, en fullspekket sal på Rockefeller og du spiller med det anlegget og lysshowet – helt nydelig.

Hvis du kunne samarbeidet med en annen norsk musiker, uavhengig av om personen lever eller ei eller er aktiv som musiker i dag, hvem ville du valgt?

Jeg har veldig lyst til å kunne lage et prosjekt forhåpentlig vis en gang i fremtiden med Arif, eller Chirag. Det hadde vært helt sykt.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2023?

Vi har helt klart planer om å slippe mer musikk, kanskje arrangere en showcase med gjengen, og spille konserter.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]