Foto: Alvin Santos - Julie Hrcinova

Talling og Schneider i duett om fortidssjalusi

Del Tweet

Stina Talling sparker i gang 2022 med fengende «Tomorrow» med Emma Schneider som uventet duettpartner, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten handler om hvor vanskelig det kan være å la kjærestens fortid være fortid.

«Tomorrow», Stina og Emmas oppfordring om å tvinge hjertet til å se fremover ble sluppet på Sony Music Norway fredag 4. februar.

«Jeg håper ikke, jeg vet, at det er veldig mange som kan relatere. Dessverre. Å være fortidssjalu er helt normalt. Det er nesten umulig å ikke sammenligne seg og det man gjør sammen med tidligere forhold og opplevelser. Men det viktigste er å innse at når alt kommer til alt så har det ingenting å si, for nå er det dere det handler om!»

Siden Stina slo igjennom med BlimE-låten «Mer enn god nok» i 2019 har Stina utviklet seg mye som artist og person. Ikke så rart, for hvem forandrer seg ikke mye fra de er 16 til 19?

«En ganske stor del av meg er fortsatt en drittunge med syk humor. Men selv om jeg er omgitt av gode mennesker og har det trygt så er ikke livet bare enkelt av den grunn. Så musikken jeg gir ut nå er ikke bare annerledes fordi jeg synger på engelsk, den reflekterer nok en mer voksen og dypere side av meg.»

Stina kan fleipe med absolutt alt, men det å skrive og fremføre musikk betyr mye for henne. Hun håper hun kan formidle noe og treffe en nerve hos lytteren.

«Jeg er ung, og selv om jeg tilsynelatende tror jeg vet alt så vet jeg jo egentlig at jeg ikke vet. Hvis du skjønner? Men jeg opplever mye for første gang og da er det søren meg sterke saker. Det er for en grunn at mye bra kunst blir laget av unge mennesker. Vi tror jo oppriktig at vi er de første som tenker og føler og har det sånn, og selv om sosiale medier har filter så har ikke livet det.»

Låten «Tomorrow» startet med låtskriverne Bård Bonsaksen og Hilda Stenmalm, to av Stinas favoritter å jobbe med. Faktisk glemmer hun både tid og sted når hun er i studio med dem.

«Melodien var bare dødsfin, og teksten i demoen traff meg også veldig så den ville jeg jobbe videre med. Vi ble sittende i studio i flere timer, og jeg hadde det så fint at jeg aldri ville dra derifra. Faktisk skulle jeg videre og etter hvert sto en stakkars taxi utenfor og ventet. Sjåføren ringte og ringte og taksameteret gikk og gikk. Lurer på hvor mange streams jeg må ha for å dekke inn den taxiregningen?»

Stina er veldig stolt av resultatet, men så var det allikevel noe som manglet. Hadde det ikke vært kult om det var en duett? Så da startet jakten på en duettpartner. De mest åpenbare alternativene ble nettopp det, for åpenbare, og derfor forkastet til fordel for en annen ung artist som også slo gjennom i sosiale medier før hun satset på musikken. TikTok-fenomen og P3-favoritt Emma Schneider var litt overrasket over å bli spurt, men kicket på hele pakken.

«Låten er kjempekul, og jeg elsket tanken på å synge duett med Stina. Som jeg kanskje har nevnt noen (ok, ganske mange) ganger før så er jeg sjalu av meg så jeg kan så absolutt relatere til tematikken.»

Både Stina og Emma håper at låten kan være litt til hjelp for dem selv og andre som heller enn å nyte kjærligheten bruker tiden på å være sjalu eller bekymre seg unødig i et forhold.

«Man kan lære av fortiden, men ikke leve i den. Du må prøve å fokusere på det som er her og nå og stole på at kjæresten din valgte deg av alle de riktige grunnene. Kjærlighet kan være vanskelig, og det kan gjøre vondt, men det er verdt det!»

Så, vit at du ikke er alene i å synes at det noen ganger kan være vanskelig å ikke sammenligne fortid og nåtid, når det du egentlig skal er å tenke fremtid.

Vi tok en prat med Stina og Emma om blant annet den nye låten, inspirasjonskilder, mat, film og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Tomorrow» og ikke minst gratulerer til deg, Stina som nylig fylte 19 år. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten?

Stina: Takk takk takk. Prosessen med å skrive låten var vel for så vidt enkel. Den kom fra Bård Bonsaksen og Hilda Stenmalm. Jeg digget låten og ville jobbe videre med den. Videre fant jeg ut at det hadde vært kult å få med en annen artist på låten. Emma har jeg digget lenge, så da ble det henne.

Emma: Tusen takk. Jeg har selv ikke hatt en så stor rolle når det kommer til produksjonen av låten. All creds til Bård, Hilda, og Stina som har vært med på å lage den, jeg var bare utrolig heldig som fikk være med som artist. Kom til dekket bord for å si det sånn. Alt var liksom fiks ferdig, jeg fikk høre låten og fikk tilsendt teksten, og så var det bare rett inn i studio for å spille inn min vokal. Bedre service blir det ikke altså.

Hvordan kom samarbeidet mellom dere til på denne låten, hvordan har det vært å synge duett sammen og kan vi forvente flere låter fra dere sammen?

S: Jeg har alltid likt innholdet til Emma, både på TikTok og Spotify. Jeg synes også det er kult at to damer synger en kjærlighetslåt sammen. Det har vært utrolig kjekt å synge duett med Emma, og man skal absolutt ikke se bort ifra at det kan skje igjen i fremtiden.

E: Jeg synes Stina er en utrolig dyktig dame. Jeg har hørt på hennes tidligere låter og liker de skikkelig godt, så det var sinnsykt stas å skulle få lov til å bli med på låten hennes.

Hva ønsker dere å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

S: Låten handler om det å tenke på fortiden til sin partner, men samtidig hvorfor det ikke har noe betydning.

E: Det er jo i hovedsak Stina sin låt, men ut i fra det jeg har forstått så er jo hovedbudskapet at man skal godta at partneren din har hatt en fortid før deg, og at det liksom bare er sånn det er og ikke skal ha noen betydning.

Man kan lære av fortiden, men ikke leve i den. Hva legger dere i den teksten samtidig som dere kommer med en oppfordring om å tvinge hjertet til å se fremover?

S: Gjennom låten ønsker jeg å formidle at det er normalt å ha tanker om fortiden til kjæresten din innimellom, men at The end of The day så har det ingenting å si. Det er jo dere to nå.

E: Fortiden skal ikke holde deg tilbake.

Kan dere beskrive dere selv og si litt om hva dere liker å gjøre på fritiden?

S: Jeg går siste året på videregående skole, og gleder meg masse til å bli ferdig. På fritiden liker jeg å være med venner, kjæreste, spille musikk, synge og lage videoer til YouTubekanalen min.

E: På fritiden liker jeg ikke bare å sitte hjemme. Jeg er veldig glad i å gjøre ting, er veldig spontan av meg. Jeg liker å være kreativ og å finne på nye ting. Jeg elsker å sette meg ned med gitaren og bare skrive og komponere. Ellers gjør jeg de vanlige tingene som å kose meg med venner, familien og kjæresten min.

Hvordan og når startet det for dere med musikk og sang, og hva er deres musikalske bakgrunn?

S: Jeg har sunget og opptrådt siden jeg kunne snakke og gå. Jeg gikk i kor da jeg var liten, og publiserte en låt med noen andre YouTubere som kom på 2. plass på Spotify. Det var etter denne låten jeg ble signert av Sony Music.

E: Musikk og sang har alltid vært en stor del av meg helt fra jeg var liten. Jeg startet å spille gitar da jeg var 7 år, og sang har jeg drevet med helt siden jeg ble født typ. Musikk har alltid vært en stor interesse egentlig i hele min familie, så det har alltid vært sang og spilling fra tidlig alder.

Hva føler dere er deres sterkeste side som artister og er dere uredde typer?

S: Min sterkeste side som artist tror jeg er at jeg ikke bare liker å synge på scenen, men også underholde. Jeg er ikke redd for å være åpen, og blir alltid glad om jeg kan få noen til å smile eller le. Jeg er en ganske uredd type, helt til det kommer til konkurranser. Det er jeg ikke noe fan av.

E: Jeg vil tro at min sterkeste side som artist er at jeg synger fra hjertet og ikke bare fra halsen og lungene. Men jeg vil absolutt ikke påstå at jeg er uredd. Det er alltid skummelt å skulle prestere på noe.

Kan dere fortelle litt om en av deres mest minnerike opplevelser fra en av deres liveopptredener?

S: Min mest minnerike opptreden er nok da jeg sang på VG-lista i Bergen. Stemningen var magisk. Det var sol og det var min egen hjemby – blir ikke bedre.

E: Dessverre har jeg ikke hatt sånn innmari mange liveopptredener, enda. Jeg håper og tror at jeg snart kan svare på det spørsmålet med et litt bedre svar enn det jeg har å komme med nå, hehe.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

S: Jeg er utrolig glad i Coldplay sine gamle sanger, og jeg har lyst til å skape noe som dem i fremtiden.

E: Bruno Mars, Maria Mena og Trygve Skaug. Felles nevner: De synger alle fra hjertet.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

S: Jeg pleier ikke å høre på så mye norsk musikk, men det blir alltid Unge Ferrari om jeg skal velge. Fyren lager helt magiske tekster.

E: Jeg hører på alt og ingenting. Så jeg har ikke noe spesielt som jeg hører på.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

S: Det morsomste (og flaueste) jeg har opplevd i løpet av artistkarrieren min er nok da jeg mistet mikrofonen på scenen mens jeg skulle danse til BlimE låten «Mer Enn God Nok». Folk stoppet å juble for å si det sånn.

E: Det morsomste jeg har fått oppleve frem til nå er at det har blitt etterspurt om jeg har kunnet signere bilder av meg selv. Med autografen min liksom. Hvor sjukt???

Har dere sett en bra film (eller serie) i det siste som dere vil anbefale?

S: Er det noe jeg elsker så er det norske humor tv-serier. Akkurat nå ser jeg på «Helt perfekt», noe som er veldig lett underholdning, MEN veldig gøy!! Filmen «Prisoners» og «Joker» er også absolutt å anbefale. Begge to er psykologiske og spennende filmer, noe som jeg elsker.

E: «Game Of Thrones». Sykt bra og fengende serie.

Har dere en favoritt-rett, i så fall hva?

S: Jeg elsker sushi. Sushi all day everyday. Kunne spist det hver dag. Det er en skam å si det, men jeg elsker Mac and Cheese også. All day. Everyday.

E: Jeg ELSKER fiskegrateng og sushi.

Hvilket sted drømmer dere om å spille på og hvilken scene har overrasket dere mest?

S: Jeg har ingen spesifikk scene jeg lengter etter å spille på, med mindre «Skal vi danse» gjelder. Jeg tar det som det kommer. Akkurat nå har jeg mest lyst til å stå i en liten bar og synge i bakgrunnen. MGP-scenen var den som overrasket meg mest, nettopp fordi det ikke var publikum OG direktesendt TV. Helsike jeg ble så nervøs.

E: Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har SJUKT lyst til å spille på Telenor Arena.

Hvis dere kan jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt?

S: Om jeg kunne jobbet med en norsk musiker hadde det blitt Unge Ferrari eller Åge Sten Nilsen. Tro det eller ei, men jeg elsker den rolige rocken. Da jeg møtte Åge på MGP ble jeg passe starstrucked.

E: Maria Mena. Fantastisk låtskriver og formidler.

Hvordan har korona-perioden fortonet seg for deres del, og hva er deres musikalske planer videre for 2022?

S: Det har dessverre vært mye mindre opptredener og studio tid i denne perioden, men nå håper jeg det snart letter. Planene for 2022 er å få ut mange nye låter og forhåpentlig vis opptre mye mer.

E: Det har blitt litt vanskeligere å få til møter og sessions i studio, noe som jeg synes er litt kjipt….men hallo, den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Jeg har mange spennende planer med musikken i 2022.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]