Foto: Rasmus Thallaug

Talentfulle Farida er tilbake med ny og spennende musikk

Del Tweet

Den talentfulle R&B-artisten Farida fra Gjøvik er endelig tilbake med ny musikk, to år siden sist. «IGotBetterThingsToDo» er hennes første single fra hennes kommende EP, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten har blitt listet på NRK P3, og er laget av Farida selv og hennes produsent og samboer Rasmus Thallaug, også kjent som artisten UNDR. «IGotBetterThingsToDo» handler om egenverd, det å bry seg mindre om utfallet av enhver situasjon og heller være mer fokusert på reisen.

I 2016 både opptrådte og vant Farida «Forbildeprisen» under by:Larm og mottok 100 000 kroner. Dette er en pris som skal motivere unge artister til å fortsette å satse på musikken og være forbilder for andre talenter. Hun har tidligere spilt på Øya-festivalen og på SXSW i Texas som er en av verdens største musikkfestivaler. Hun har blant annet blitt omtalt i det New York baserte musikkmagasinet, The Fader og selveste Billboard Magazine, og hun har tidligere jobbet med produsentene til Khelani og Jhene Aiko i Los Angeles.

I juni 2019 var Farida ferdig med sin utdannelse på LIMPI, Lillehammer Institute of Music Production, som ble startet av Stargate-produsent Tor Erik Hermansen, artist Espen Lind, manager Lars Hustoft, komponist Magnus Beite og musikkprodusent Amund Bjørklund. Det er kun etablerte artister som får søke seg inn på den ettårige utdanningen. Vi tok en prat med henne om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «IGotBetterThingsToDo». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Tusen takk! Den ble laget i august 2019 av kjæresten min Rasmus som er produsent og går under navn UNDR og meg.

Låten handler om egenverd, det å bry seg mindre om utfallet av enhver situasjon og heller være mer fokusert på reisen. Den showcaser det å være i en situasjon der ingen tror på deg og du må overbevise deg selv dag etter dag, år etter år, at de tar feil og at din tid vil komme med fokus, tålmodighet og tro. Rett og slett.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Jeg har egentlig ikke gjort annet enn å være i studio, skrive for andre og jobbet frem mot dette øyeblikket. Det har vært mye spennende i form av nye mennesker, kontakter og utvikling.

Hvem er Farida og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg liker å buldre, men har ikke fått gjort det på en stund, hehe. Jeg drikker ikke så du ser meg ikke på byen. Jeg er opptatt av å kunne gjøre dette så lenge kroppen min vil så jeg fokuserer mye på helse, trening og øving. Hjernen min koker 24/7 på grunn av musikk så jeg liker å kunne koble av med serier, familie og andre små hobbyer. Dans er noe av det morsomste og mest krevende jeg vet om og en stund siden jeg har fått danset, men det blir mer av det i fremtiden.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg er ikke helt sikker faktisk. Kjærligheten for musikk kom nok med morsmelken, og som mange andre barn var jeg også ekstremt aktiv i dans og musikk som toddler, og jeg var omringet av foreldre som også likte musikk og dans så det falt naturlig.

Jeg fant ut at jeg ville ta det seriøst da jeg var 14 år og skulle konfirmeres. Jeg sang for 2500 mennesker og elsket følelsen av det, så det satte nok i gang noe. Etter det har det vært en rollercoaster av øving, avslag, mer øving, mer avslag til man blir herdet og bare nyter prosessen av seg selv. Jeg har gått lydteknikk på Noroff og et år på Stargate sin skole LIMPI.

Hva har skjedd musikalsk for deg i tiden etter at du mottok Forbilde-prisen på by:Larm i 2016?

Bra spørsmål! Etter 2016 følte jeg at jeg hadde hatt et år med mye personlige mål som hadde blitt oppfylt men jeg følte meg tom innvendig i form av at jeg følte jeg satt fast i et lydbilde og sjanger, og jeg hadde også fletter som folk ville ha. Selv om jeg ikke egentlig tror noen brydde seg så særlig om hva jeg ville gjøre etterpå så er det den følelsen av at man ikke lever opp til forventninger. Så til slutt tok jeg et valg om å begrave meg i studio, utfordre meg selv, utforske nye ting, øve mer på stemmen, bli bedre låtskriver og ikke minst finne ut av hva jeg ønsker uten å bli påvirket av den verdenen vi lever i nå hvor folk sin «attention span» er fem sekunder. Det er vanskelig å holde følge, så jeg er veldig fornøyd med hvor jeg er nå, så håper jeg folk liker det.

Kan du fortelle litt om hvordan det har vært for deg å tilbringe tiden på LIMPI, hva det har gjort for deg musikalsk sett og hva du tar med deg videre?

Jeg ble ferdig på LIMPI i juni 2019, og jeg var første kull ut. Personlig lærte jeg utrolig mye av Tor Erik Hermansen, Fred Ball og ikke minst lærerne Amund Bjørklund, Magnus Beite og Lars Hustoft. Jeg vil alltid kunne ta i bruk disse verktøyene så lenge jeg driver med musikk, og videre vil jeg ta med meg alle de gode kontaktene jeg har fått og all verdifull erfaring som jeg har fått.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Det var nok ØYA-festivalen i 2016 på Bibliotekscenen. Jeg trodde kanskje det bare ville komme 40 personer, men så kom det nærmere 1000 mennesker og jeg ble helt tatt av banen. Det var magisk! Jeg vil også trekke frem det å varme opp for Dua Lipa på Parkteatret som en flott opplevelse.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg vil jobbe med Pharrell Williams fordi jeg identifiserer meg veldig med han som en «left of center» kreativ person som ønsker å finne magi der ingen andre leter så ofte. Tror det kunne vært et spennende samarbeid. Rihanna fordi hun er Rihanna. Tame Impala fordi lydbildet er så fortryllende. Rosalia, fordi hun synger fantastisk bra, og lager mye musikk som også ikke er langt unna Rai, som er Algerisk folkemusikk.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg er faktisk ikke så veldig flink til å høre på ny musikk om dagen siden jeg har jobbet så mye med min egen. Men ellers, så liker jeg å holde følge og høre på nye artister, og da spesielt album. Jeg elsker når artister kommer med album, så jeg virkelig kan høre hva de har lagt av seg selv i det – det er så spennende. Sjekk ut UNDR – det er helt fantastisk musikk.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det er veldig mye men jeg kan ta frem et øyeblikk, og det var da jeg var i Los Angeles i studio. Jeg er veldig fan av Jhené Aiko, og skulle jobbe med produsenten hennes. Dette var før albumet hennes «Souled Out» hadde kommet ut, og jeg fikk høre noe av albumet. Det føltes som jeg fløy på 1. klasse da jeg fikk den muligheten, hehe.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Ina Wroldsen eller Lene Marlin(!!!) Ring meg!

Det er MGP-feber i Norge for tiden. Hvilket forhold har du til Melodi Grand Prix, og kan det tenkes at vi noen gang kan se deg på en MGP-scene?

MGP har alltid vært fest og moro siden jeg var liten, og det er alltid spennende å se hva som er med og ikke minst hvem som vinner selve Eurovision fordi det kan slå alle veier. Når det kommer til egen deltagelse så er det ikke min kopp te slik sett, men det blir gøy å følge med i år uansett, og jeg er fan av programmet.

Hvilket sted i Norge drømmer du om å spille på, og hvilken scene i Norge har overrasket deg mest?

I forhold til hvilken scene jeg vil ønske å spille på så må det være enten på Stavernfestivalen eller Findings Festival. Når det gjelder hvilken scene som har overrasket meg mest så må jeg trekke frem Bibliotekscenen på ØYA.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller pleasure?

Jeg har faktisk ingen guilty pleasures fordi jeg aldri er flau over ting jeg liker, haha. Men en av mine favorittserier i hele verden er Gilmore Girls. Den minner meg om Hunndalen hvor jeg vokste opp. Elskkkker den serien, og har runnet den to ganger bare i 2019.

Hvilke planer har du videre i 2020?

Kommer en låt til allerede nå i februar, så jeg gleder meg til å vise mer. Det kommer også en EP denne våren som jeg gleder meg til å slippe, og som er produsert og skrevet av bare UNDR og meg. Vi har lagt mye arbeid i EPen så det blir spesielt gøy å slippe den. Jeg har en del ting på agendaen, men ingenting jeg kan røpe ennå. Følg med! Takk for praten.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]