Foto: Wenche K. Andersen

Stjerneskuddet Victoria sang i stedet for å rope da hun kranglet med sin søster

Del Tweet

Noen mennesker er bokstavelig talt født til å synge. Kort tid etter at Victoria Karlskås Andersen kom til verden, skjønte mor og far at datteren deres kom til å bli en artist.

Managementet og plateselskapet tok umiddelbart kontakt med Victoria etter en TV-opptreden som ga hele Norge gåsehud og som gjorde Ina Wroldsen stolt.

I de første årene lånte Victoria kjente låter fra andre artister, men allerede som 10-åring skrev hun sin egen sang. Nå er hun ute med sin første offisielle single «Want It Back» som hun slapp fredag 25. januar, og som er denne «Ukens single». Låten har hun laget sammen med Tommy La Verdi, Petter Bjørklund Kristiansen og Jesper Borgen.

«Selv da jeg kranglet med søsteren min, så sang jeg istedenfor å rope, og når familien var samlet, hadde jeg alltid show på stuegulvet», forteller Victoria

Den røde tråden i teksten er å innse at kjærlighet gjør deg blind, noe Victoria fikk erfare på en tung måte.

«Jeg var i et forhold hvor jeg ga alt av meg selv – uten å få noe tilbake. Jeg elsket han mer enn jeg elsket meg selv, og hver dag elsket jeg meg selv mindre. Jeg godtok å bli behandlet dårlig, fordi jeg fryktet at det var meg det var noe galt med».

Selvbildet til Victoria var i ferd med å rakne, men til slutt klarte hun å si stopp. Eller som hun synger på låten: «now i’m done with that shit, i was addicted, i quit».

«Jeg ville tilbake til den Victoria som jeg én gang var, bare med noen erfaringer rikere og med mer guts. Det motiverte meg enda mer da drømmen om å bli artist kom, og derfor er det ekstra spennende at denne personlige sangen har blitt min første single» – fortsetter Victoria

Victoria ser ikke på seg selv som spesielt tøff, men hun har bygget seg opp en sterk vilje. Nå ønsker hun å inspirere folk som sliter.

«Jeg er en veldig følsom person med en ekstrem lyst til å hjelpe andre, derfor håper jeg at musikken min vil kunne komme til nytte. Enten det er direkte via sangene mine, eller at jeg får en større plattform som jeg kan bruke til noe positivt», sier telemarkingen.

Til tross for å være tenåring, er Victoria allerede godt i gang med å bygge seg nettopp dette; en plattform, og hun har over 40 000 følgere i sosiale medier. Under her kan du lese et intervju som vi har gjort med Victoria hvor du også kan se en rykende fersk musikkvideo til låten.

Gratulerer med den catchy låten «Want It Back». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk. Det hele startet med at Petter (Katastrofe) viste meg en halvferdig låt, som vi begge var enige om at kunne bli til noe veldig bra. Vi satte oss ned og spilte inn noen vokaler og det fungerte bedre enn vi trodde. Vi fulgte opp med sessions og fikk med oss Tommy La Verdi på låtskriving og plutselig satt vi der med låten. Vi endte faktisk med å bruke de aller første vokalopptakene, noe som er ganske kult å tenke tilbake på. Låten handler om å innse at man fortjener bedre, noe som kan være vanskelig i et forhold når begge er glade i hverandre. Den handler om det å vite sin verdi, åpne øynene og kutte ut det negative. Man blir blind på kjærligheten og personen som du er med blir mer noen du er avhengig av enn en du trenger. I sommer endte jeg et forhold hvor jeg ga alt av meg selv, men ikke fikk noe tilbake, noe som tok lang tid for meg å innse og å ta tak i. Jeg var helt knust og derfor ville jeg skrive en låt om at jeg ville ha hjertet mitt tilbake rett og slett. Dette er ikke noen «stakkars meg» låt, men heller en låt som handler om det å komme seg ut av et hvilket som helst forhold, med hodet hevet.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har vært veldig spennende. Jeg har gjort meg ferdig på videregående og fått meg to dyktige managere som skal hjelpe meg å nå drømmen min om å bli artist. Jeg har hatt litt sangoppdrag her og der, men vi har prøvd å holde oss litt tilbake og heller fokusert på studio. Vi har nemlig sittet på denne låten en god stund, og kun ventet på den rette tiden for å slippe den. I mellomtiden har jeg også holdt på med andre låter, noe som er veldig gøy og spennende. Det mest spennende som har skjedd alt i alt, må nok være å ha blitt signet med Petter og Stian (Staysman). Jeg gleder meg bare til å se fortsettelsen, fordi det er nå det starter på ordentlig.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har alltid elsket å synge. Som mamma sier: «du sang før du lærte deg å snakke». Jeg sang overalt og til og med da min søster og jeg kranglet, så sang vi det vi følte i stedet for å rope, haha. Jeg begynte sakte, men sikkert, å opptre litt på blant annet Frelsesarmeen og skoleopptredener osv. 2016 kom, og da meldte jeg meg på Idol tross frykten for å mislykkes. Etter min deltakelse der åpnet mange flere dører seg. Jeg ble booket inn til bryllup og andre eventer og ikke minst, så ble jeg kontaktet av Christian og Andreas i Excite Agency som i dag er mine managere. Oppveksten min er altså basert på veldig mye musikk, men det er ikke før nå det begynner å bli mer seriøst.

Hvem er Victoria og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er en jente med masse energi til tider. Jeg er ekstremt glad i mennesker og vil drive med musikk for blant annet å hjelpe mennesker. Jeg har også alltid vært en veldig aktiv jente. Jeg har vært apparat-turner siden jeg var 3 år gammel og generelt elsket idrett ved siden av musikk. Nå som jeg har flyttet og driver med musikk på et annet nivå, så har jeg ikke like god tid til dette, men jeg opprettholder det fortsatt på fritiden. Ved siden av musikk på fritiden, så liker jeg og omgås med mennesker som gjør meg glad og å danse. Det er for det meste det det går i.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Det er faktisk en av mine Idol-opptredener som er et av de mest minnerike liveopplevelsene jeg har hatt. Det var nemlig den gangen jeg sang Dirty Diana», den uken vi skulle synge en sang av vårt musikalske forbilde. Det er første og eneste gang jeg ikke var «nervøse Victoria» på TV. Jeg husker jeg stod der og tenkte «hva skjer, hvorfor skjelver jeg ikke?». Jeg var så bestemt hele den uken på at nå skulle jeg søren meg vise de at jeg kan jeg også, også klarte jeg det. Det var i hovedsak tilbakemeldingene jeg fikk i ettertid som gjorde at det her er en opptreden jeg aldri kommer til å glemme. Hele greia var så spesiell og det var det flere av de som fulgte med den sesongen som syntes også.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Mitt musikalske forbilde har alltid vært og vil alltid være Michael Jackson. Alt han gjorde var så unikt og jeg digget måten ingen var som han på. Når det kommer til hvem jeg tar inspirasjon fra, så er den ingen spesifikke. Jeg tar litt fra alle som jeg synes gjør noe bra.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg hører egentlig på alt som er av musikk og mye av det er veldig anonyme låter egentlig, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg hører på det som ligger på første og andre plass på topplistene også. Av norsk musikk så hører jeg stort sett på Karpe og Unge Ferrari. Grunnen til det er blant annet at tekstene er så utrolig bra. Jeg finner nye metaforer for hver gang jeg hører på låtene deres og i tillegg så er melodiene så sinnsykt bra og passende. Jeg digger de, rett og slett. Når det er sagt, så hører jeg på de fleste andre norske artister også, men de to er favorittene.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det sprøeste som har hendt er faktisk at noen har grått når de har møtt meg. Det er jo bare helt vilt å tenke på fordi jeg er jo faktisk bare en helt vanlig person akkurat som dem. Jeg synes det er veldig veldig hyggelig å tenke på at jeg kan gjøre noen glad bare ved å være meg selv, så det er jo noe jeg absolutt setter stor pris på, og det er bare litt sprøtt å tenke på at noen blir så glad av å treffe lille meg.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Noe som har vært en drøm lenge er å jobbe med Karpe. Det er veldig mange flinke norske artister, som jeg mer enn gjerne kunne tenkt meg å jobbe med, men jeg må ærlig innrømme at Karpe ligger øverst på listen.

Hvilket sted/scene i Norge drømmer du om å spille på, og hvilken scene i Norge har overrasket deg mest og hvorfor?

Min store drøm er å få spille i Spektrum en gang – det er ikke noe å legge skjul på selv om det virker ganske urealistisk. Jeg har sunget på Wrightegaarden to ganger, en gang på den lille og en gang på den store sammen med en annen. Den store scenen der er vel den største scenen jeg har stått på utenom Idol-scenen, så det var ganske overraskende å stå der og innse hvor liten man er i forhold, samtidig som at det er deg folk faktisk følger med på.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure og hvorfor akkurat denne?

Jeg vet ikke om andre regner dette som en guilty pleasure, men poteter i brun saus, wow. På julemiddagen når vi har et bord fullt av masse god og forskjellig mat, så fyller jeg hele tallerkenen med poteter og brun saus. Det er ikke et snev av noe annet. Får jeg servert det, så er jeg i himmelen. Det trengs ikke noe mer.

Hvilke planer har du videre i 2019?

Planene for 2019 er å jobbe beinhardt. Jeg har flere låter på lager og jeg klarer ikke å vente med å gjøre de ferdige og vise de frem. Jeg jobber med flinke folk og det håper jeg at jeg kan fortsette med fordi det er så moro. Jeg håper selvfølgelig at det blir masse konserter ut av det – det blir spennende å se. Det skal hvert fall jobbes masse med musikk, det er helt sikkert.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]