Foto: Karoline Aasheim

Singleaktuelle Ramón vil bare danse igjen

Del Tweet

Artist, låtskriver, multiinstrumentalist og produsent Ramón fra Oslo fant musikk som en måte å uttrykke seg på.

Siden 11-års alderen har musikk vært en ledende rolle i artistens liv, og han har bemerket seg for sin sterke musikalitet, sitt låtskriver-talent og imponerende vokalprestasjon.

Nå er Ramón tilbake med mer musikk og han slapp nylig den fengende låten «Jeg Vil Bare Danse Igjen» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er en låt som er starten på et nytt kapittel og har et tema som er veldig aktuelt for mange unge mennesker i dag.

I 2020 debuterte Ramón på norsk og slapp EPene, «NÅR ER DET OVER» og «HVIS JEG VÅKNER OPP IGJEN», og som begge mottok gode kritikker. Begge to ble skrevet av Ramón og produsert av Andreas Bache Wiig. Singelen «For Alltid» fikk stor suksess på NRK P3, og var på toppen av Spotify sin spilleliste «Morgenkaffe» i flere uker.

Vi tok en prat med Ramón om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Jeg Vil Bare Danse Igjen». Kan du fortelle litt om prosessen rundt den?

Tusen takk! Det er en morsom historie rundt låten faktisk. Når man er artist og låtskriver så er det jo viktig å tenke nytt hele tiden og finne inspirasjon der man kan. Jeg var på besøk hos en venninne som nettopp hadde dekorert rommet sitt med masse fete plakater og shit. I tillegg hadde hun hengt opp bokstaver hvor det stod «Jeg Vil Bare Danse Igjen» på veggen, og det inspirerte meg til at jeg dagen etter gikk i studio og skrev låten.

Hva handler låten om og hva ønsker du å formidle gjennom den?

Det handler egentlig ikke så mye om situasjonen vi er i, men mer om tankene man kanskje sitter igjen med når man er isolert og ikke kommer seg noe sted. Jeg har opplevd at jeg blir fort sjalu på mennesker som har det bedre enn meg? Ikke nødvendigvis får til ting, men har det bedre opp i hodet og håndterer situasjoner bedre enn meg – men så vil jeg jo også bare danse igjen, haha.

Hvilke tanker har du rundt lydbildet i låten?

Produsenten som jeg jobber med og jeg er veldig flinke til å ikke tenke så veldig mye når vi lager musikk, og vi gjør bare det som er naturlig. Jeg synes noe av det feteste i låten er hvordan vi setter stemningen ved å legge vokalen i et «rom» som skaper litt den ute-på-klubben-følelsen. Ut over det tenker jeg ikke så mye når jeg lager musikk.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Godt spørsmål! Jeg fikk nettopp høre fra noen at jeg lager «den feteste norske RnB musikken», men jeg visste ikke at jeg gjorde RnB engang. Jeg tror det unike er at jeg først og fremst har klart å skape en sound som jeg ikke har hørt på norsk før. Store synther, mye kor og komprimert vokal gjør det til et spennende univers jeg gleder meg til å jobbe mer med.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er ganske LOL, men litt slitsom. Jeg må gjøre noe hele tiden og orker ikke kjede meg – verste jeg vet. På fritiden gjør jeg mye forskjellig som for eksempel å trene, skrive, lese, og være med venner, og noen ganger kommer jeg i faser hvor jeg blir ekstremt interessert i en spesifikk ting. I sommer kjøpte jeg meg en tatoveringsmaskin og trodde på ekte at jeg skulle bli tatovør, men nå for tiden er jeg veldig opptatt av negler og neglelakk.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har alltid sunget og alltid vært veldig kreativ. Mamma skjønte fort at jeg ikke var dritdårlig, så hun begynte å ta meg med på masse auditions og fort var jeg med i flere musikaler – men så ble jeg tenåring og syntes alle og alt var teit, så jeg sluttet. Etter det begynte jeg å skrive masse dikt, og etter hvert å skrive låter – and the rest is history.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Jeg føler min sterkeste side er at jeg nå har full kontroll over mitt artistiske uttrykk. Jeg kom uheldigvis inn i bransjen litt for tidlig og ble litt herset med, men nå har jeg tatt tilbake den kontrollen. Ingen 50 år gammel mann som står bak spakene, bare Ramón 22 år fra Ski. Jeg tror det at jeg har opplevd mange skuffelser og nederlag har gjort at jeg har blitt en uredd type – men jeg er fortsatt redd for veldig mye, det tror jeg man hører i musikken min også.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Jeg har hatt et fantastisk år med musikken og jobbet med så mange dyktige mennesker. Høydepunktet er å være i studio med Unge Ferrari aka Stig Brenner. Det vet jeg at 15 år gamle Ramón hadde slitt med å tro på om noen hadde fortalt han det.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg har flere, men så klart er Stig en superinspirasjon. Emilie Nicolas er en jeg på ekte hadde dødd for, jeg elsker den dama. Musikken hennes er uten noen spilleregler og jeg elsker at hun gir f… i form. Jeg hater å forholde meg til noe som helst når jeg skriver musikk, og Emilie er en mester på å bare la musikken leve.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg hører mye på Nora Collective om dagen, det er så mye teit bra som kommer fra dem. Sebastian Zalo er også en favoritt, spesielt den siste EPen hans «Refleks». I tillegg så går det ikke en dag uten at jeg hører på Cezinando, han er den beste tekstforfatteren vi har i dag, NO CAP!

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det mest spesielle som jeg opplever som artist er meldingene jeg får om hvor viktig låtene mine er for folk. Jeg får på ekte daglige meldinger om hvor mye folk kjenner seg igjen i kjærlighetssorgen jeg skriver om. Det å ha samtaler med unge gutter og jenter som føler på dette så intenst er så spesielt, umulig å sette ord på det.

Du har satt sammen en 20+5 spilleliste til oss. Hvordan har det vært, har du hatt et bestemt fokus vedr. utvelgelsen av låtene som du ønsket å ha med i listen, og har du møtt på noen «utfordringer» underveis?

Det har jeg. Jeg er ikke en veldig spilleliste type of guy (jeg hører mest på album), men denne spillelisten kommer jeg garantert til å høre masse på. Jeg har faktisk bare tatt låter fra mine favorittalbum og artister med mye fokus på norske tekster.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Marcus og Martinus. EN STOR GUILTY PLEASURE. «Love You Less» er en vibe og om noen mener noe annet så kan de bare sende meg en melding så skal jeg argumentere for hvorfor det er en bra låt.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Jeg drømmer om å spille i Jakob Kulturkirke. Det tror jeg hadde blitt magisk, men nå om dagen drømmer jeg om å spille generelt. Den scenen som har overrasket meg mest var da jeg spilte på Arena Bar i 2018 hvor publikum var helt crazy!

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Emilie Nicolas eller Jahn Teigen. Emilie Nicolas fordi hun er min Gud. Jahn Teigen fordi jeg elsker Jahn Teigen og det hadde vært så sykt fett å ha en låt med han. Jeg vurderer å sample en låt bare så jeg kan putte han som feature.

Hvordan har Covid19/korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for 2021?

Det har vært et vanskelig år for verden og på privaten, men karrieremessig har det vært et fantastisk år for min del. Jeg har prosjekter som ikke er musikkrelaterte som jeg gleder meg til å dele med folk, men mine musikalske planer for 2021 er først og fremst å slippe ny musikk. I tillegg gleder jeg meg til den eneste gigen jeg har booket i 2021. Jeg spiller på SALT 21. mai, men det er straks utsolgt!

Se Også

The Stream Ramón knocker til med egenskrevet låt
Intervju

The Stream Ramón knocker til med egenskrevet låt

Etter å ha landet på en femteplass i The Stream i 2016 er Ramón nå klar for å vise frem sitt særegne talent som både artist [...]

Tuvaband med elegant og drømmende album
Intervju

Tuvaband med elegant og drømmende album

Tuvaband er en kritikerrost artist med en imponerende internasjonal profil som har over 40 millioner avspillinger på Spotify, og det er det eklektiske soloprosjektet til låtskriveren, [...]

Fet smakebit fra ATENAs kommende album
Intervju

Fet smakebit fra ATENAs kommende album

ATENA har opparbeidet seg til å bli en av de mest bemerkelsesverdige og eksperimentelle metalcore-bandene fra Norge, og beviser at den norske metallscenen har mer enn [...]

Haavard Mota, storbypopens godt bevarte hemmelighet albumdebuterer
Intervju

Haavard Mota, storbypopens godt bevarte hemmelighet albumdebuterer

Haavard Mota er en Oslo-basert låtskriver, som allerede har levert flere singler som har fanget både fans og pressens interesse. Første single «Penthouse svermeri» kom sommeren [...]

Vaarin er ute med sterk og mystisk smakebit fra sitt kommende album
Intervju

Vaarin er ute med sterk og mystisk smakebit fra sitt kommende album

I 2018 mottok Vaarin både terningkast 6 fra Dagsavisen og 5 fra Aftenposten for sin debutplate «Even If I Started Seeing Rainbows». Fredag 13. januar slapp [...]

Albumaktuelle Ledfoot har skapt sin egen sjanger med en helt spesiell signatur
Intervju

Albumaktuelle Ledfoot har skapt sin egen sjanger med en helt spesiell signatur

Den norgesbaserte amerikanske artisten Ledfoot slapp nylig albumet, «Coffin Nails» på TBC Records. Dette er både tøft, særegent og lekent. «Dette albumet ble spilt inn og [...]