Foto: Helge Brekke

Nydelig smakebit fra Resas kommende EP

Del Tweet

Med musikken som hovedfokus er Theresa Frostad Eggesbø, alias Resa, en prominent artist og skuespiller best kjent fra den internasjonale Netflix-suksessen Ragnarok og SKAM.

Med bakgrunn fra den anerkjente musikkskolen LIPA i Liverpool og fire utgitte singler har hun utviklet et unikt sound som har høstet oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt via blant annet NRK P3 og Funky Panda.

Den siste tiden har Resa sammen med produsenter som Coucheron og Benjamin Giørtz testet ut nye landskap med musikken som har resultert i en dyp bagasje av låter hvor jazz, vintage disco og pop har blitt kombinert i en original og organisk forpakning.

Fredag 1. mai slapp Resa sin nye single «Love ain´t Free» på Toothfairy som er denne «Ukens single» på NPS Music. Singelen er hentet fra hennes kommende EP som slippes 13. mai. Basert rundt intimt pianospill og svevende melodilinjer leverer hun en single som tar deg med på en følelsesladet reise båret av Resas fortryllende stemme og Ted Whites estetiske produksjon.

«EPen «Dumb and Numb» er et utvalg av sanger som jeg har skrevet de siste to årene. Et prosjekt som har handlet i stor grad om løsrivelse og oppdagelse. Selvstendighet har vært noe jeg har verdsatt høyt og jobbet for de siste årene, men samtidig har jeg funnet meg igjen og igjen i ønsket om å føle mer. Dumb and Numb er min lille historie av det å jobbe mot en følelse så hardt at man sitter igjen nummen og dum, og nesten angrer på at man ikke tillot den.», forteller Resa om den kommende EPen.

Vi tok en prat med henne om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med den nydelige og følelsesladede låten «Love Ain´t Free». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten?

Takk! «Love ain’t Free» skrev jeg en kveld i november i fjor hjemme på pianoet mitt. Jeg ønsket å beholde den som en pianoballade, men ville ha litt dynamikk og subtil perkusjon. Jeg dro derfor til Liverpool for å jobbe med en produsent som heter Ted White, som er veldig dyktig på akkurat det, og så fikk jeg en av mine bestevenner Lasse Nymann til å legge til en fin pianomelodi i refrenget.

Hva handler denne låten om?

«Love ain’t Free» er den nyeste låten fra EPen som jeg skrev som motsvar til det kjente utsagnet «De beste ting i livet er gratis». Kjærlighet er ikke gratis, og prisen du betaler er å gå resten av ditt liv hardhjertet og med sorgen i en krok alltid og evigvarende – ganske dyrt spør du meg.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk/artistisk sett?

Jeg er også skuespiller så det har skjedd mer på den fronten det siste året, hvor jeg har spilt inn Ragnarok for Netflix, men det er viktig for meg å gi meg selv tid til å skrive musikk også da jeg har en veldig sterk kjærlighet for musikk.

Du er som nevnt skuespiller kjent fra bl.a. hovedroller i suksessfulle serier som Skam og Netflix-serien Ragnarok. Kan du fortelle litt om det?

Jeg har drevet med både musikk og skuespill hele livet, og det er dessuten to yrker som går veldig hånd i hånd, og er ganske like som kreative uttrykksformer. Jeg har likevel vært nødt til å velge én retning å satse på, og da har jeg har valgt musikken. Heldigvis har det vært noen som har tenkt på meg som skuespiller i diverse prosjekter mens jeg har studert musikk, og derfor har jeg fått muligheten til å gjøre begge deler. Det er jeg veldig takknemlig for.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang og hvilken musikalsk bakgrunn har du?

Jeg har alltid, siden jeg kan huske skrevet tekster, dikt og melodier, men jeg har alltid improvisert når det kommer til låtskriving. Det eneste instrumentet jeg kunne før var stemmen min, og jeg hadde aldri hatt noe undervisning i musikk. Jeg tror dog at kreativiteten blir testet når man har begrensninger, og jeg skrev derfor sanger akapella, og/eller spilte tilfeldige akkorder på piano som jeg synes hørtes fine ut. Det var først da jeg begynte på LIPA at jeg lærte musikkteori, men jeg kan fortsatt ikke noter.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg vil nok beskrive meg selv som en imøtekommende, åpen og kreativ person. Jeg liker å synge, skrive, spille skuespill, spille brettspill, elsker popcorn, glad i mennesker, vin, asmr og yoga.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg synes at Lana Del Rey’s melodier topper alle, og jeg synes selv at musikken hennes og stemmen minner om tidlige jazz-sangere, som igjen har vært en stor inspirasjon for meg, spesielt Billie Holiday og Chet Baker – men jeg blir inspirert hele tiden! For å nevne flere; Amy Winehouse, Nirvana, Joy Crookes, Portishead, Vulfpeck, Celeste, Rachel Chinouriri, Moses Sumney, Lola Young etc.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Mine norske favoritter er Fieh, Charlotte Dos Santos og Gurls fordi jeg er veldig glad i jazz og soul. Jeg setter også veldig pris på norske artister som tester nye sjangere og strekker populærkulturen lenger.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Thomas Dybdahl og jeg hadde laget noe fint.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure og hvorfor akkurat denne?

Jeg elsker musikalmusikk! Så jeg har en spilleliste ved navn «Guilty Pleasures» på Spotify kun reservert Glee covere av kjent musikk. Fantastisk.

Her kommer en liten utfordring hvor du må bevege deg et godt stykke unna din egen sjanger. Kan du nevne 3 norske «guilty pleasures» eller rett og slett «pleasures» fra følgende sjangre: rock, metal, vise, EDM, punk, country/americana, hiphop, folk eller klassisk/opera?

Jeg vet ikke om det er så guilty, men:

  • EDM – Stole the Show – Kygo
  • Hiphop – Jeg hører veldig lite på norsk hiphop for å være ærlig, men jeg liker veldig godt Pen Gutt for jeg synes han kjører en ny vri som jeg synes er kult, og Cezinando trenger jeg vel ikke nevne engang!
  • Rock – Brenn. Synes jeg er kult!
  • Vise – Bjørn Eidsvåg for alle penga. Favoritter: Floden, Eg ser, Skyfri Himmel
  • Folk – Siv Jakobsen

Innser nå at jeg ikke hører noe særlig på norsk hverken punk eller metal.

Artister blir berørt av corona-viruset med tanke på å bl.a. holde konserter osv. Hva gjør du for å få dagene til å gå i disse dager?

Jeg gjør yoga, leser Knausgård bindene (skal komme meg gjennom alle 6), drikker vin og spiller masse brettspill.

Hvilke planer har du videre i 2020?

I 2020 skjer EP slipp og jeg skal spille inn sesong 2 av Ragnarok. Forhåpentlig vis vil samfunnet åpnes snart slik at kulturlivet kan begynne igjen.

Se Også

The Holy Mountain med grensesprengende og utsøkt skandinavisk melankoli
Intervju

The Holy Mountain med grensesprengende og utsøkt skandinavisk melankoli

Avant-garde popgruppen The Holy Mountain slapp nylig sitt album «The Dawns Here Are Quiet» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet kan beskrives som [...]

Stjerneskuddet lille Caesar «brenner» for å gjøre noe på sin nye single
Intervju

Stjerneskuddet lille Caesar «brenner» for å gjøre noe på sin nye single

Fredag 19. mai slapp lille Caesar låten «brenner» via EMI Music Norway og Universal Music Norge som er denne «Ukens single» på NPS Music, og det [...]

Albumaktuelle Eide Olsen; «Du er aldri så fri som når du er fanget i kjærlighet»
Intervju

Albumaktuelle Eide Olsen; «Du er aldri så fri som når du er fanget i kjærlighet»

Etter utgivelsen av albumet «Cross My Heart» (2021), innledet låtskriver og artist Eide Olsen et tett samarbeid med Eirik Grønner (Kurt Nilsen, Endre Nordvik) i Bergen, [...]

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album
Intervju

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album

Låtskriver og artist Emilie Hollow slapp nylig sitt andre album, «Solitude» på Universal Music Norway, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet er [...]

Den spennende nykommeren MAIH er ute med energisk Scandipop
Intervju

Den spennende nykommeren MAIH er ute med energisk Scandipop

Fredag 12. mai slapp MAIH den fengende låten «You Don´t Know Me Anymore» via Stadion Records/Virgin Music Norway, og som er denne «Ukens single» på NPS [...]

Endre Nordvik brer om seg med varme og kjærlighet på sitt nye album
Intervju

Endre Nordvik brer om seg med varme og kjærlighet på sitt nye album

I løpet av de siste årene har du kanskje bevisst eller ubevisst hørt musikken til Endre Nordvik, med sanger som «I´m in Love with you», «Someone [...]