Foto: Helge Brekke

Nydelig smakebit fra Resas kommende EP

Del Tweet

Med musikken som hovedfokus er Theresa Frostad Eggesbø, alias Resa, en prominent artist og skuespiller best kjent fra den internasjonale Netflix-suksessen Ragnarok og SKAM.

Med bakgrunn fra den anerkjente musikkskolen LIPA i Liverpool og fire utgitte singler har hun utviklet et unikt sound som har høstet oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt via blant annet NRK P3 og Funky Panda.

Den siste tiden har Resa sammen med produsenter som Coucheron og Benjamin Giørtz testet ut nye landskap med musikken som har resultert i en dyp bagasje av låter hvor jazz, vintage disco og pop har blitt kombinert i en original og organisk forpakning.

Fredag 1. mai slapp Resa sin nye single «Love ain´t Free» på Toothfairy som er denne «Ukens single» på NPS Music. Singelen er hentet fra hennes kommende EP som slippes 13. mai. Basert rundt intimt pianospill og svevende melodilinjer leverer hun en single som tar deg med på en følelsesladet reise båret av Resas fortryllende stemme og Ted Whites estetiske produksjon.

«EPen «Dumb and Numb» er et utvalg av sanger som jeg har skrevet de siste to årene. Et prosjekt som har handlet i stor grad om løsrivelse og oppdagelse. Selvstendighet har vært noe jeg har verdsatt høyt og jobbet for de siste årene, men samtidig har jeg funnet meg igjen og igjen i ønsket om å føle mer. Dumb and Numb er min lille historie av det å jobbe mot en følelse så hardt at man sitter igjen nummen og dum, og nesten angrer på at man ikke tillot den.», forteller Resa om den kommende EPen.

Vi tok en prat med henne om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med den nydelige og følelsesladede låten «Love Ain´t Free». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten?

Takk! «Love ain’t Free» skrev jeg en kveld i november i fjor hjemme på pianoet mitt. Jeg ønsket å beholde den som en pianoballade, men ville ha litt dynamikk og subtil perkusjon. Jeg dro derfor til Liverpool for å jobbe med en produsent som heter Ted White, som er veldig dyktig på akkurat det, og så fikk jeg en av mine bestevenner Lasse Nymann til å legge til en fin pianomelodi i refrenget.

Hva handler denne låten om?

«Love ain’t Free» er den nyeste låten fra EPen som jeg skrev som motsvar til det kjente utsagnet «De beste ting i livet er gratis». Kjærlighet er ikke gratis, og prisen du betaler er å gå resten av ditt liv hardhjertet og med sorgen i en krok alltid og evigvarende – ganske dyrt spør du meg.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk/artistisk sett?

Jeg er også skuespiller så det har skjedd mer på den fronten det siste året, hvor jeg har spilt inn Ragnarok for Netflix, men det er viktig for meg å gi meg selv tid til å skrive musikk også da jeg har en veldig sterk kjærlighet for musikk.

Du er som nevnt skuespiller kjent fra bl.a. hovedroller i suksessfulle serier som Skam og Netflix-serien Ragnarok. Kan du fortelle litt om det?

Jeg har drevet med både musikk og skuespill hele livet, og det er dessuten to yrker som går veldig hånd i hånd, og er ganske like som kreative uttrykksformer. Jeg har likevel vært nødt til å velge én retning å satse på, og da har jeg har valgt musikken. Heldigvis har det vært noen som har tenkt på meg som skuespiller i diverse prosjekter mens jeg har studert musikk, og derfor har jeg fått muligheten til å gjøre begge deler. Det er jeg veldig takknemlig for.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang og hvilken musikalsk bakgrunn har du?

Jeg har alltid, siden jeg kan huske skrevet tekster, dikt og melodier, men jeg har alltid improvisert når det kommer til låtskriving. Det eneste instrumentet jeg kunne før var stemmen min, og jeg hadde aldri hatt noe undervisning i musikk. Jeg tror dog at kreativiteten blir testet når man har begrensninger, og jeg skrev derfor sanger akapella, og/eller spilte tilfeldige akkorder på piano som jeg synes hørtes fine ut. Det var først da jeg begynte på LIPA at jeg lærte musikkteori, men jeg kan fortsatt ikke noter.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg vil nok beskrive meg selv som en imøtekommende, åpen og kreativ person. Jeg liker å synge, skrive, spille skuespill, spille brettspill, elsker popcorn, glad i mennesker, vin, asmr og yoga.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg synes at Lana Del Rey’s melodier topper alle, og jeg synes selv at musikken hennes og stemmen minner om tidlige jazz-sangere, som igjen har vært en stor inspirasjon for meg, spesielt Billie Holiday og Chet Baker – men jeg blir inspirert hele tiden! For å nevne flere; Amy Winehouse, Nirvana, Joy Crookes, Portishead, Vulfpeck, Celeste, Rachel Chinouriri, Moses Sumney, Lola Young etc.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Mine norske favoritter er Fieh, Charlotte Dos Santos og Gurls fordi jeg er veldig glad i jazz og soul. Jeg setter også veldig pris på norske artister som tester nye sjangere og strekker populærkulturen lenger.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Thomas Dybdahl og jeg hadde laget noe fint.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure og hvorfor akkurat denne?

Jeg elsker musikalmusikk! Så jeg har en spilleliste ved navn «Guilty Pleasures» på Spotify kun reservert Glee covere av kjent musikk. Fantastisk.

Her kommer en liten utfordring hvor du må bevege deg et godt stykke unna din egen sjanger. Kan du nevne 3 norske «guilty pleasures» eller rett og slett «pleasures» fra følgende sjangre: rock, metal, vise, EDM, punk, country/americana, hiphop, folk eller klassisk/opera?

Jeg vet ikke om det er så guilty, men:

  • EDM – Stole the Show – Kygo
  • Hiphop – Jeg hører veldig lite på norsk hiphop for å være ærlig, men jeg liker veldig godt Pen Gutt for jeg synes han kjører en ny vri som jeg synes er kult, og Cezinando trenger jeg vel ikke nevne engang!
  • Rock – Brenn. Synes jeg er kult!
  • Vise – Bjørn Eidsvåg for alle penga. Favoritter: Floden, Eg ser, Skyfri Himmel
  • Folk – Siv Jakobsen

Innser nå at jeg ikke hører noe særlig på norsk hverken punk eller metal.

Artister blir berørt av corona-viruset med tanke på å bl.a. holde konserter osv. Hva gjør du for å få dagene til å gå i disse dager?

Jeg gjør yoga, leser Knausgård bindene (skal komme meg gjennom alle 6), drikker vin og spiller masse brettspill.

Hvilke planer har du videre i 2020?

I 2020 skjer EP slipp og jeg skal spille inn sesong 2 av Ragnarok. Forhåpentlig vis vil samfunnet åpnes snart slik at kulturlivet kan begynne igjen.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]