Nå er Lucia klar for å dele sin fantastiske stemme og talent med resten av verden

Del Tweet

Lucia Banfield er en 21 år gammel ny og særdeles talentfull artist i Norges soul- og jazzlandskap, og i dag slapp hun sin debutsingle ”Ray Of Sun”. Nå er Lucia klar for å dele sin fantastiske stemme og talent med resten av verden gjennom sin nye single.

Dette er en vakker og sjelfull jazzlåt som er skrevet og komponert av den bergenske soulartisten Myrna Braza og produsert av Myrnas makker og kjæreste, TomTom.

Lucia har sine røtter fra Karibien, men flyttet til Nederland som 2-åring, og deretter til Norge (Valdres) da hun var 9 år. Da hun begynte på VGS flyttet hun til Gjøvik, og nå bor hun i Bergen der hun satser på drømmen om å bli artist. Livet i Norge har gitt Lucia motivasjon og inspirasjon til å følge drømmen som artist, og et av høydepunktene i karrieren så langt er sin opptreden for den norske kongefamilien, samt en amerikansk admiral og hans familie.

Selv sier Lucia:

«Etter mange år som coverartist følte jeg at det var på tide å lage en single. Denne drømmen ble til virkelighet med hjelp av Myrna og TomTom. ”Ray Of Sun” betyr svært mye for meg, da dette symboliserer starten på min sangkarriere. Låten har forsterket min lidenskap for musikk, og motivert meg til å fortsette å lage min egen musikk. Det er lite som kan leve opp til den gleden musikk gir meg, og det er nettopp derfor jeg driver med det. Musikk har alltid vært en stor del av meg, da den har vært der gjennom tykt og tynt. Det finnes ingen bedre måte å uttrykke mine følelser på, og det er disse følelsene jeg ønsker å dele med verden.

I fremtiden ønsker jeg å lage låter som folk kan relatere seg til. Låter som de kan høre på når de er glade og når livet har snudd seg opp ned. Jeg ønsker å bruke mitt talent til å dra frem følelsene og kanskje gjøre en liten endring i hjertene til de som lytter. Målet mitt er å lage en EP i løpet av de neste to årene, og det er lite tvil om at jeg skal få til dette». Vi tok en liten prat med den unge sangfuglen Lucia om blant annet hennes debutsingle og planene videre fremover.

Gratulerer med din nydelige debutsingle ”Ray Of Sun”. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Jeg har alltid hatt lyst til å lage en single, men visste ikke helt hvordan jeg skulle starte. Når jeg fikk høre om den fantastiske låtskriveren og sangerinnen Myrna Braza følte jeg det var riktig å be henne om hjelp med å få komme i gang. Hun skrev denne låten til meg, og den var helt perfekt i forhold til hvem jeg er og hva jeg ønsket å få frem. Låten handler om min kjærlighet for min forlovede Henrik Falk som også driver med musikk. Den beskriver mine følelser og tanker for denne personen.

Hvordan startet det hele for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Siden jeg ble født har jeg alltid blitt omringet av musikk. Både min far og mor har drevet med sang siden de var ungdommer, og det er dem jeg har fått min musikalitet fra. Fra jeg var 3 år gammel har jeg elsket å synge. Hver gang vi var i en butikk, tok jeg sjansen og sang så alle kunne høre meg. Gleden av å opptre har alltid ligget i kroppen, og det finnes ingenting som kan måles med den følelsen.

Da jeg flyttet til Norge fant jeg ut hvor mye musikk betydde for meg. Valdres så talentet mitt og sørget for at jeg fikk mange spillejobber. Dette førte til at jeg forbedret meg som sanger og som gjorde at min lidenskap for musikk vokste drastisk! Jeg vil derfor alltid være takknemlig for de i Valdres som hjalp meg opp og fikk meg til å skinne! Spesielt vil jeg takke min tidligere sanglærer Gudbrand Heiene  som hjalp til med å styrke både min stemme og selvtillitt.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har dessverre vært veldig stille. Jeg fikk diagnosen «epilepsi» noe som snudde verden litt opp ned. Nå som jeg har funnet frem til mitt gamle jeg, er jeg klar til å oppleve nye ting og forhåpentlig opptre igjen. Det siste året har i hovedsak gått med til å skrive tekster og å komme med ideer til fremtidige låter.

Du har opptrådt for den norske kongefamilien. Kan du fortelle litt om det?

Først og fremst var dette en fantastisk og unik opplevelse som jeg fikk dele med en del andre ungdommer rundt omkring i landet. Dette fant sted da kongeparet dro ut på fylkesturen sin. Jeg var en av de få ungdommene som ble plukket ut for å opptre for kongeparet. Bilder av dette kan en finne i kongeboken.

Å se uttrykkene i ansiktene til kongen og dronningen da jeg sang var fantastisk. Dronningen fikk tårer i øynene, og takket for en vakker opptrede. Dette er et minne jeg skal ta vare på lenge!

Hvem er Lucia Banfield og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er en soul og jazzartist som ble født i Karibien (St. Martin) hvor jeg ble boende frem til jeg var ca. 2 år. Etter det flyttet vi til Nederland, da dette er hjemlandet til min far. Da jeg var 9 år gammel flyttet vi til Norge fordi familien ønsket å utforske Norges vakre natur.

Jeg bor for øyeblikket i Bergen hvor jeg har studert i 2 år. Jeg bruker min fritid på å trene, skrive tekster, drive med musikk, fotografere og være med venner. Tre ord folk har brukt til å beskrive meg er: Sjelfull, lidenskapelig og ærlig.

Hva er din drøm med musikken og hvordan vil du prøve å oppnå den?

Jeg ønsker å gi verden en smak av hvem jeg er, dele min historie og mine følelser gjennom sang. Min drøm er å skrive tekster som folk kan relatere seg til, og som vil få dem til å tenke. Hovedgrunnen til hvorfor mennesker elsker musikk, er pga. at det får dem til å føle noe og som er tilstede gjennom alle livets stadier. Jeg ønsker å være en del av dette.

Jeg tror det er mange gode opplevelser man kan hente fra å drive med musikk, og det er mye glede en kan spre gjennom det. Min aller største drøm er å dra til forskjellige steder i verden og spre nettopp denne gleden, spesielt i de fattige landene. Jeg tror jeg kan oppnå dette ved å fortsette slik jeg gjør og utvikle meg som artist. Dette innebærer å være aktiv i musikkmiljøet, få gode kontakter og ved å nå så mange folk som mulig.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Noe av det morsomste og kleineste jeg har opplevd var vel da jeg skulle opptre for Drømmestipendet. Generalprøven gikk strålende, men da jeg skulle til å opptre gikk alt som kunne gå galt, galt. Jeg glemte teksten, sang feil toner og sa «nei» tusen ganger gjennom låten… Det gikk ikke helt som planlagt.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg liker å høre på alt som er nytt egentlig. Det er så mye jeg liker så det er vanskelig å plukke ut noen spesielle. Så lenge låten har en god tekst, gir meg glede eller gir meg noe jeg kan relatere meg til så er det noe jeg hører på.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

I mange år har det vært Amy Winehouse som har vært mitt forbilde fordi hun hadde et fantastisk særpreg, skrev utrolige låter og ikke var redd for å være ærlig i alle sine tekster. Grunnen til dette er fordi jeg setter pris på de «ikke overfladiske» låtene som folk virkelig kan relatere seg til.

Kan du fortelle litt om en av dine beste minner fra en av dine liveopptredener?

Det beste minnet jeg har når det gjelder liveopptredener er fra UKM (Ungdommens Kulturmønstring) da publikum var i ekstase. Å bli filmet gjorde hele opplevelsen ti ganger mer spennende. Tilbakemeldingene jeg fikk var fantastiske og det var de som var der også! Jeg tror det er mange som kan si seg enige i at UKM har gitt dem noen av deres beste minner.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2017?

Jeg driver for øyeblikket og jobber med en ny og egen single som jeg tror vil bli bra! Jeg har også fått noen gode kontakter i Kristiansand (hvor jeg nå skal flytte til) og fått ordnet noen spillejobber.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]