Foto: Guro Sommer Værland

Myra fra Stjernekamp er ute med bangeren «Dum & deilig»

Del Tweet

Myra er i vinden om dagen som deltaker i Stjernekamp, som EDVARD-prisvinner for sin tekst til låten «Hjemløs i egen ny», og for duetten, «Adams Sang» med Bjørn Eidsvåg.

Fredag 11. september slapp hun låten «Dum & deilig» som er denne «Ukens single» på NPS Music, og som er produsert av Lars Vaulars faste produsent Frode Kvinge Flatland.

Låten er en svært dansbar «hip house»-låt som nærmest tvinger deg til å danse og nynne, noe annet er jo nesten umulig, hvis man ikke er en trestokk da?

VG kastet en femmer på terningen og skriver; «Dum & deilig» lever opp til tittelen – over en sval housebeat gjør hun det klart hvor deilig det er å være ung, dum og på terskelen av verdensherredømme. Refrenget sitter etter få sekunder. Lykke til med å nynne på noe annet etter at du har hørt det.

Med sin uanstrengte rapping og lekende lyriske stil har Myra (Regina Tucker) etablert seg som et sterkt navn i den norske rap-floraen. Det hele startet da hun ville legge ut sin første låt «Hold An» på SoundCloud, og Leo Ajkics erklæring på sosiale medier om at «bransjen sover, men våkner snart». Dette førte blant annet til at Dagbladet, Bergens Tidende og Aftenposten skrev dyptgående artikler om henne. Siden da har hun spilt konserter over hele Norge, inkludert Øyafestivalen og Bergenfest.

I 2019 kom singelen «Stylist», som ble «Ukas låt» på NRK P3. «Hjemløs i egen by» ble fjerde låt av fire utgitte samme år, som har blitt listet på samme kanal. Det samme gjelder singelen «Hundre», som har blitt en liten sommerhit i 2020.

Vi tok en prat med Myra om blant annet den nye låten, Stjernekamp og planene videre fremover.

Gratulerer med bangeren, «Dum & deilig» Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Tusen takk. «Dum & deilig» kom til meg etter en bytur i sommer, hvor jeg dagen derpå satt igjen med en kraftig angst. Jeg var oppgitt over at jeg ikke bare var en av dem som tok meg en tur i skogen eller på fjellet istedenfor, haha. Dagen etter dro jeg i studio og tenkte at jeg ville lage en låt hvor jeg ikke var så hard mot meg selv. Man er jo bare ung en gang og det er vel lov å gå på en snurr?!

Gratulerer også med TONOs årlige pris – EDVARD-prisen i kategorien for beste tekst som du nylig mottok for låten «Hjemløs i egen by». Kan du fortelle litt om det, og hva en slik pris betyr for deg, og for din videre musikalske karriere?

Å vinne EDVARD- prisen i tekst var en stor bragd for meg. Å skrive tekster har jeg gjort hele mitt liv, og det er en stor del av den jeg er. Det er rett og slett en av mine største kjærligheter. Å formidle noe som også blir forstått av andre er oppløftende, og det oppmuntrer meg til å fortsette å skrive.

Hva føler du er det spesielle i Myra sitt musikalske univers?

Jeg tror det jeg selv setter pris på i mitt uttrykk er at jeg både har min identitet og etnisitet i den. Alt fra Bergen til Sierra Leone. Dette er forskjellige undertoner og kraft som jeg elsker å ta med meg i musikken min.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg ville sagt at jeg er en ganske avslappet person, men samtidig er jeg ekstrovert-introvert. Jeg er veldig glad i mennesker, og jeg liker best av alt å ha gode dager med folk jeg er glad i. Men noen rolige dager inne for meg selv hjelper meg alltid med å lade ordentlig opp.

Du er som kjent en av deltakerne i årets Stjernekamp. Kan du fortelle litt om hvordan det er å være med der, og om det er noen erfaringer som du vil ta med deg videre derfra?

Stjernekamp har vært en ganske surrealistisk opplevelse. Jeg kan enda ikke tro at jeg turte å si ja til det. Heldigvis har det vært en veldig god erfaring hittil. Jeg lærer mye om meg selv, og måter jeg kan utfolde meg på innen musikk. Det har inspirert meg til å tørre mer.

Hvilke sjangre gleder og gruer du deg til av de som gjenstår?

Angående sjangre har jeg vel gruet meg mest til opera, da dette kanskje er noe av det lengste jeg kommer bort fra hip hop. Ellers ser jeg frem til norsk på norsk sendingen og musikal, der kan jeg være ekstra ekstra.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Dette året har gitt meg, som mange andre, tid til å reflektere. Jeg har grepet muligheten til å skrive, utforske og bli bedre kjent med meg selv både på personlig plan og musikalsk. Planen videre er å fortsette å slippe musikk og forhåpentligvis blir det en mata festivalsommer neste år med mye ny musikk!

Har du noen inspirasjonskilder?

Jeg har i utgangspunktet ikke en spesifikk inspirasjonskilde. Jeg setter pris på gode tekster og god flyt, og blir som oftest grepet av musikk med god formidling av en følelse, tanke eller holdning.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Musikkscenen i Norge om dagen leverer virkelig, og det er fett å kunne være en del av den. Akkurat nå om dagen må jeg innrømme at jeg ikke hører særlig på musikk, da jeg er omringet av det store deler av hverdagen min. Ellers er jeg stor fan av artister som Kapteinen, Kamara og Dutty Dior.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Jeg vil si at det sprøeste og mest spesielle jeg har opplevd så langt som artist er hvordan jeg i det hele tatt ble en artist. Det hele startet i en über på vei hjem fra byen og resten er vel historie.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Jeg tror at et Aurora-samarbeid ville vært utrolig fett. Hun har en helt unik stemme, og det ville vært spennende å høre de to verdener møtes.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Guilty pleasure – jeg elsker en god fest på bygden, hvor jeg kan svinge meg til Vassendgutane, Salhusvinskvetten etc. Jeg tror egentlig jeg har en råner i meg!

Se Også

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose
Intervju

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose

Nylig slapp Adam Douglas albumet, «Dancing For The Moon» på Grappa Musikkforlag som er en variert plate med alt fra nydelige ballader til groovy feel-good låter [...]

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum
Intervju

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum

Nylig slapp Levi Henriksen & Babylon Badlands sitt fjerde album, og som startet samme dag som Ari Behn døde. «Så jeg lot det brenne» handler om [...]

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop
Intervju

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop

True August slapp nylig sitt debutalbum, «Breathing Room» på Eleventeen Records, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. True Augusts artisteri er en fantasifull [...]

Singleaktuelle Havanna Winter lager «spin off stories» av gamle filmer til sine låter
Intervju

Singleaktuelle Havanna Winter lager «spin off stories» av gamle filmer til sine låter

I 2020 fikk den nå 17-årige norske LA-baserte artisten og skuespillerinnen Havanna Winter verdensomspennende oppmerksomhet etter å ha gått viralt på TikTok, og for tiden har [...]

Kurt Nilsen feirer 20 år som artist med kjærlighets-EP og turné
Intervju

Kurt Nilsen feirer 20 år som artist med kjærlighets-EP og turné

Fredag 9. juni slapp han EPen «If Love Was A Song» via Lord Records/Sony Music Norway, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. EPen [...]