Foto: Adrian Steine

Lotte, poptalentet fra Jessheim er ute med EP

Del Tweet

Fredag 12. juni slapp Lotte EPen «Belong» som er denne «Ukens album» på NPS Music. EPen inneholder fire fengende gode poplåter som handler om ung naiv kjærlighet, svik, selvransakelse og ettertanke.

Lotte fra Jessheim utenfor Oslo dukket opp som en ny spennende artist våren 2020 da låten «Show Me Shadows» ble spillelistet av P3 og hun ble kåret til månedens Urørt. Siden har også singelen «Mess» blitt hyppig spilt på radioen.

Våren 2020 skulle bli året hvor Lotte virkelig ville satse alt 100 % på musikken, men så kom covid-19 til Norge, og hun endte opp med ekstraskift og overtid på sykehuset hvor hun jobber som sykepleier i stedet. Innimellom har hun fått litt tid til å skrive noen låter sammen med Henrik Haraldsen Sveen (Henrik The Artist, Rytmeklubben, Gabrielle, Anna of the North, Hkeem m.m.) hvor hennes tanker har fått utløp.

I følge Lotte tar EPen «Belong» opp flere viktige temaer;

«‘Belong’ handler om å møte den perfekte som man tror man skal være sammen med resten av livet samt redselen for å miste en man er glad i. ‘Don´t Tell’ er mer en break-up-låt med attitude, og selv om det er trist så får låten deg fremdeles i humør til å danse. ‘Show Me Shadows’ er en låt om selvransakelse hvor man prøver å være som alle andre men samtidig bare vil være seg selv, om å tørre ta plass eller skille seg ut når man er ung og usikker. Mens ‘Mess’ er en hyllest til det uperfekte og en påminnelse til unge i dag om at man ikke kan være perfekt hele tiden».

Selv ønsker hun å lage sårbare feelgood-låter basert på pop, men som også henter også inspirasjon fra hiphop og pop-punk. «Jeg kan vel si det sånn at jeg er ganske inspirert av en blanding av musikken jeg hørte på som barn».

Vi tok en prat med Lotte om blant annet den nye EPen og planene videre fremover.

Gratulerer med EPen, «Belong». Kan du fortelle litt om prosessen rundt den fra start til utgivelse?

Tusen takk! EPen er en samling av noen av låtene som Henrik The Artist (Henrik Haraldsen Sveen) og jeg har jobbet med siden august 2019. Prosessen er ikke så veldig unik fra hvordan andre låtsamlinger blir til, men det viktigste for oss har hele tiden vært å ha det gøy med det vi gjør og lage musikk vi selv vil høre på.

Hva handler denne EPen om og hva ønsker du å formidle gjennom den?

Den handler jo om mye forskjellig, men jeg ønsker å formidle det jeg har behov for å formidle på et vis. Inspirert av andres eller egne opplevelser, erfaringer og følelser. Det er alltid viktig for meg å kunne stå inne for budskapet jeg selv skal gi ut og sånn sett føler jeg at jeg har gjort noe riktig.

Hvilken låt har du et spesielt forhold til fra EPen?

Jeg synes «Don’t Tell» er ganske morsom. Den handler egentlig om at jeg ble ringt opp fra et inkassoselskap i starten på en studiosession som påstod at jeg skyldte masse penger som jeg ikke visste om. Jeg hadde byttet telefonabonnement da jeg flyttet til Oslo og trodde at jeg hadde nedbetalt telefonen og tenkte ikke så mye over det. Det viste seg at telefonregningen ikke var nedbetalt og alle regningene var blitt sendt til min forrige adresse. Jeg følte meg dypt sveket av telefonselskapet da jeg hadde vært trofast kunde i 10-15 år.

Hva føler du er det spesielle i Lotte sitt musikalske univers?

Jeg har ganske lite kunnskap om «hva som er lov og ikke lov» i de ulike musikksjangerne og har lært det meste av meg selv, noe som er med på at jeg bare gjør ting som jeg vil uten å tenke så mye mer over det. I mitt univers er det vel sånn sett veldig få regler.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg selv vil vel beskrive meg som rastløs, blid og ganske morsom. Andre vil nok beskrive meg som hissig og distrè, men med et glimt i øyet. På fritiden liker jeg å reise, utnytte alt norsk natur har å by på og henge med venner.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Musikk er noe jeg alltid har drevet med, jeg kommer fra en nokså musikalsk familie og det har derfor bare vært naturlig å holde på med det. Første gang jeg skjønte at jeg var mer interessert i musikk og sang enn andre på min alder var i tredje eller fjerde klasse da jeg ble spurt om å synge en solo på en julekonsert og derfra har det bare gått oppover. På faglig basis har jeg vel ca. et år med pianotimer bak meg, ellers har jeg lært mye av familie og venner.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Min favoritt liveopptreden er fra en øde strand i Portugal hvor jeg spilte en trelåters intimkonsert for tre venner som vi ble kjent med på tur i campingvanen til forloveden min og jeg. Det var veldig filmstemning og samtlige ble tårevåte.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Ja, mange! Nå om dagen er jeg veldig fan av Tove Styrke og Charlie XCX – mest fordi jeg kan høre gjennom albumene deres uten å ville swipe til neste låt.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden og hvorfor?

Det nye albumet til Emilie Nicolas er favoritten for tiden, hun gjør alltid noe litt nytt og treffer hver gang. Ser veldig opp til Girl In Red, Highasakite, Unge Ferrari og Cezinando, det nytes med deres musikk i mine ører.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Helt klart Vazelina Bilopphøggers. det hadde vært veldig gøy. Jeg har mye minner med musikken deres.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Da det ble covid lockdown og kaos på jobb, og kaos i bransjen trengte jeg noe å se på som gjorde at jeg klarte å la være å sjekke VG og mail hvert femte minutt. Jeg har aldri sett på det før, men jeg ble fullstendig avhengig av Ex on the beach.

Her kommer en liten utfordring hvor du må bevege deg et godt stykke unna din egen sjanger. Kan du nevne 3 norske «guilty pleasures» eller rett og slett «pleasures» fra følgende sjangre: rock, metal, vise, EDM, punk, country/americana, hiphop, soul/R&B, folk eller klassisk/opera?

VIKING_DEATH_TRAP.EXE !! jeg liker å høre på dem hvis jeg er sint, så jeg kan bli enda sintere. Vazelina sin «Spikre Paller» får meg alltid i godt humør, helst med litt koring fra kjæresten, da er det topp stemning. Kjartan Lauritzen sin «La meg være i fred» var min største grunn til å komme meg opp kl 05.30 for å orke å sette meg i den kalde bilen på vei til jobb. Jeg bodde hjemme hos mamma og pappa en vinter for et par år siden og da kunne jeg sitte i bilen og høre den på repeat samtidig som jeg slurpet morgenkaffe som mamma hadde laget til meg – det var tider…

Hvilket sted i Norge drømmer du om å spille på?

Drømmer først og fremst om at det snart blir mulig å spille live musikk igjen. Hadde vært deilig å spille på Vinjerock, har aldri vært der, men en blanding av musikk og verdens fineste natur ser veldig innafor ut.

Artister blir berørt av corona-viruset med tanke på å bl.a. holde konserter osv. Hvordan berører dette deg personlig, og hva gjør du for å få dagene til å gå?

Jeg jobber som sykepleier, så sånn sett har jeg ikke noe problem med å få dagene til å gå. Bortsett fra det berører jo pandemien meg på samme måte som for andre artister, lite (eller ingen haha) planlagte konserter, og med mye tid på sykehuset den siste tiden har overskuddet til å lage musikk vært fraværende. Nå føler jeg selv at jeg har bedre kontroll på situasjonen og begynner endelig å få litt overskudd til å lage musikk igjen.

Hvilke planer har du videre i 2020?

Håper på å lage masse mer musikk, og gi ut mer musikk. Gleder meg til en etterlengtet liten ferie fra sykepleieruniformen og så tar jeg en dag av gangen.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]