Foto: Pressebilde

Julelåt-aktuelle Thosebricks med viktig budskap om samhold i julen

Del Tweet

Siden Thosebricks, eller Tony Alexander Skjevik som han heter vant The Stream i 2016 har han fått millioner av streams for sine låter på Spotify. I tillegg til å være dj og produsent har han også en nydelig stemme.

Nå er han ute med den fengende og fine julelåten «Jul med deg» feat. Skjevik og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Vi tok en prat med Tony om blant annet låten, julen og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Jul med deg». Kan du fortelle litt om prosessen, produksjonen, og litt om lydbildet i den?

Tusen takk. Dette er en typisk ballade som jeg ville skulle være så enkel som mulig, på både tekst og melodi. Det er ingen hemmelighet at min inspirasjon og yndlings-julelåt er «Last Christmas» med Wham.

Jeg har alltid ønsket å lage en julelåt, og prosessen og produksjonen er gjort på et par dager, der jeg starter med noen akkordprogresjoner som jeg liker. Jeg starter alltid å produsere en intro til sangen for å sette stemningen på resten av låten. Så spiller jeg inn en «tullevokal» som jeg skriver en tekst på. Melodien er utrolig viktig.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

«Jul med deg» er en enkel poplåt som jeg ønsker å sende ut et budskap med. Det å kunne feire jul med noen man er glad i er utrolig viktig. Selvfølgelig har jeg pakket låten inn med rødt kjærlighetspapir for anledningen.

Hva føler du er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg har ofte fått tilbakemeldinger på at jeg treffer følelsene til lytterne mine. Så jeg vil si at det må være min spesielle evne, og formidle musikk som treffer. Det er også mye av grunnen til at jeg liker å skape musikk og skape følelser.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg startet å spille gitar og synge da jeg var 16 år. Da fant jeg ut at dette vil jeg fortsette med. Da jeg var 18 år startet jeg med musikkproduksjon, og syntes det var så moro å kunne skape en låt jeg kunne høre på, ut av «blanke ark». Ellers har jeg tidligere tatt med gitaren min rundt på gatene og spilt for folk.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg vil nok beskrive meg selv som en litt sjenert artist som trives best i studio på fritiden. Jeg har en nydelig datter på 3 år som jeg tilbringer mye av hverdagen min med. Så tiden jeg bruker utenom henne, går selvfølgelig til musikkproduksjon.

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er og hvordan det har vært for deg?

Musikkbransjen i dag er veldig tøff, og det er mye større sjanse for alle å nå frem med musikken sin via sosiale medier. Jeg trives utrolig godt med å kunne få lov til å gi ut egen musikk, uten å nødvendigvis måtte stå på en scene. Det har selvfølgelig vært både oppturer og nedturer i musikkbransjen, men det er akkurat de kontrastene jeg trenger for å få inspirasjon til å lage ny musikk.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Min sterkeste side som artist må vel være at jeg er ydmyk. Det gjør også at mine lyttere lettere kan komme i kontakt med den artisten jeg er og forhåpentligvis kjenne seg igjen i mine følelser. Da er jeg nok også uredd på en måte, siden jeg ikke er redd for å åpne meg opp – men blir nok litt redd når jeg står på en scene.

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Det må vel være hele «The Stream» sesongen jeg var med i 2016. Da var det liveopptredener hver fredag, og det er det sykeste, skumleste og det aller beste jeg har opplevd i min tid som artist.

Hva er det mest spesielle eller sprøeste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Det må vel være da lyden plutselig forsvant på live tv, og der stod jeg «naken» uten musikk på ørene. Det var drit skummelt, men også veldig artig. For hva var det verste som kunne skje etter det? haha.

Hva slags musikk har du vokst opp med og har noe av den musikken vært med deg hele livet?

Popmusikk som Backstreet Boys, Bryan Adams, Roxette, a-ha, Coldplay osv. er det jeg har vokst opp med. Generelt godlåter som jeg kaller det. De kunne jeg ikke vært foruten. De artistene har formet min smak, og jeg føler selv at jeg alltid lar meg inspirere melodimessig når jeg selv skriver musikk.

Hva inspireres du av musikalsk og hvilke norske artister/band/produsenter har du hørt mye på eller henter du inspirasjon fra?

Norske artister som jeg virkelig liker er Astrid S, Chris Holsten, Dagny og Emma Steinbakken. De har utrolig mange godlåter som fenger. Jeg føler produsentene bak deres låter, og som henter mye inspirasjon fra samme kilder som meg når det gjelder musikk. Produsentene Cato Sundberg i Rat City og Lars Kristian Rosness er virkelig dyktige produsenter.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg liker å høre på alt som kommer ut av ny musikk på f.eks. New Music Friday, og der er det sykt mye bra og mye norsk musikk som fenger meg veldig.

Har du en favoritt-matrett i så fall, og hvilken matrett kunne du spist 7 dager i uka?

Noe jeg kunne spist 7 dager i uken er kinamat. Kjøtt og ris med en god soyasaus – det er ikke mye mer som trengs da.

Hvilken film, serie eller bok skulle du helst sett at folk ser/leser?

Jeg er dessverre dårlig på å lese bøker, men det blir mye barnebøker med titting på bilder når datteren min skal legge seg. Ellers er jeg veldig fan av thriller serier som «YOU» og «Black Mirror».

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Jeg har så sceneskrekk, så det blir vel ikke så mye dagdrømming av akkurat det. Men hadde jeg fått tilbud om å stå på VG-lista, så hadde jeg selvfølgelig takket ja. Jeg prøver å kaste meg ut av komfortsonen så mye som mulig.

Hvis du kunne samarbeidet med en annen norsk musiker, uavhengig av om personen lever eller ei eller er aktiv som musiker i dag, hvem ville du valgt?

Jeg kunne virkelig tenkt meg en duett med Astrid eller Dagny, det hadde vært en stor opplevelse og en stor ære.

Er det noe du liker å gjøre spesielt i førjulstiden?

Jeg elsker å pynte til jul, så det blir en del lys og diverse. Det setter virkelig stemningen for julen. Starter gjerne i god tid og tar nødvendigvis ikke ned noe før godt ut i februar.

Hvordan og hvor skal julaften feires for deg og din familie?

Julaften i år blir med min datter Zelda. Vi har ikke helt bestemt oss enda for hvor vi skal feire jul, men god stemning, saftig julemat og gaver – det blir det.

Hva står på menyen på julaften og hva bare «må du ha» i julen?

Jeg er utrolig glad i jule-lefse med mye smør. Uten det smaker ikke medisteren det samme. Så det er vel en Hedmarks tradisjon som jeg alltid har med meg. Merker folk i Oslo titter litt rart på meg når jeg kaster i meg lefse på lefse.

Hva handler julen om for deg?

Julen for meg handler om kjærlighet, å kunne gi kjærlighet til andre, bry seg om andre og ikke minst sette pris på de jeg har igjen rundt meg. I tillegg er det viktig for meg å være takknemlig for det jeg har og ikke tenke på hva jeg ikke har.

Hvilken norsk julelåt og utenlandsk julelåt er dine absolutte favoritter?

«Himmel på jord» med Kurt Nilsen gir meg tårer i øynene hver gang, for Kurt synger den så med innlevelse.

«Last Christmas» av Wham er jo en stoooor favoritt som jeg digger å høre på i julen, den har en så fet og fengende melodi samt. en sår tekst som treffer veldig.

Har du et par spesielle juleminner som du har lyst til å dele med oss?

Juleminnene mine er vel for det meste god stemming i voksen alder. Barndomsminnene derimot er vel litt mer av den såre sorten. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk komme til et fosterhjem som har lært meg å feire jul sånn som den skal feires.

Hvilke planer har du videre?

Mine planer videre er å lage masse ny musikk for det kommende året. Nye samarbeid med andre artister. Tror 2023 vil gi masse med tanke på hva som skjer i verden. Det å kunne spre kjærlighet gjennom musikk er en veldig fin gave og noe alle trenger i livet sitt.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]