Foto: Balder Maximus / GROW

Indie-kometen Alva Ravn er aktuell med ny single og stilfull video

Del Tweet

Den unge norske indie-kometen Alva Ravn tok by:Larm med storm etter å ha kun gitt ut debutsingelen «Precious Prey» i 2019.

Nå er hun aktuell igjen med sin andre single, den nydelige og melankolske låten «Fall» hentet fra hennes kommende EP «Hindsight» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Lyttere kan se frem til en unik blanding av indie-drømmepop og R&B. Låten starter med at Ravn trekker lytterne inn med en humørfylt elektronisk ballade støttet av synth og senere et harmonisk kor og dempet orkester-fiolin. Det hele er satt sammen av Alva Ravn i samarbeid med den fremadstormende danske produsenten Rasmus Olsen.

Dette er en svulmende låt som vil ta over kroppen, omtrent som man vil føle om Alva Ravn som artist. Hun har tidligere blitt beskrevet som en «bombastisk stemme» av Niklas Kolell fra Sound Kartell og fått stor støtte fra musikk magasinenet GAFFA og Bands of Tomorrow. Sistnevnte plasserte hennes «Precious Prey» på deres årlige liste av «25 beste låter utgitt i 2019».

«Fall» er akkompagnert med en stil rik og vakker musikkvideo fra regissøren Joakim Johansen som deler sine ord:

«Storyen er veien ut av noe usunt. Hvordan man er fanget i et alt for lite rom, som er bygd for andres behagelighet og ikke stort nok for hvem man egentlig er. Så man knekker bein og lemmer og vrir seg ut til man står helt fri i et rom stort nok for hele seg selv. Ingenting lagd for andre, alt lagd for seg selv.»

Alva Ravn planlegger å ha et produktivt år med flere musikk slipp på løpende bånd og det hele skal toppes med hennes etterlengtet debut EP «Hindsight» 28 mai 2021, og hun er samtidig klar til å gå inn i det internasjonale søkelyset.

Alva Ravn er en 23 år gammel norsk artist, låtskriver og produsent fra Oslo. Hennes musikalske talent ble tydelig mens hun fortsatt var tenåring. Da hun vokste opp fordypet hun seg i soul, gospel og rock, alt mens hun utforsket byens blomstrende indie-undergrunn. Til slutt fant seg selv i sitt eget lydlandskap – en dyster, men romantisk lyd av indie-drømmepop og RnB fylt av stemningsfulle historier med rå følelser.

I 2019 markerte Alva Ravn sin ankomst som den neste store snakkisen i musikkbransjen med debut-singelen «Precious Prey». Hun fikk raskt oppmerksomhet fra lyttere og globale publikasjoner. Dette fikk henne plassert på noen av Nordens største festivaler og med en unik liveopptreden ble forventningene fra samtlige medier oppfylt.

Da musikkbransjen stoppet under pandemien i 2020, var Alva uheldig. Hun trakk seg tilbake til studioet sitt der hun tilbrakte hele året med å lage mer musikk som skulle bli hennes debut-EP med med tittelen «Hindsight».

Vi tok en prat med Alva om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Fall». Hva handler denne låten om?

«Fall» handler om den melankolske følelsen høsten medbringer og hvordan den nesten kan forføre tankene og trekke de ned en dyster, men likevel vakker vei – i stor kontrast til det lette og svevende mindsettet sommeren kommer med.

Du har også sluppet en musikkvideo til låten. Kan du fortelle litt om den og hva du ønsker å formidle gjennom den?

I musikkvideoen til «Fall» ville jeg fange nettopp dette. Vakre farger og lys på en kropp med bevegelser som uttrykker frustrasjon og fangenskap gjennom en sløret kameralinse.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg fikk en gitar i 12 års gave og har siden det sunget og skrevet litt, men aldri ordentlig før jeg flyttet til København og startet på musikkskole der. Jeg ble introdusert for Logic og så plutselig en verden med nye muligheter innenfor musikk. Jeg har aldri kunnet noter eller vært skarp innenfor musikkteori, men etter Logic har jeg lært meg selv piano og mye mer.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Min sterkeste side er nok at jeg alltid følger magefølelsen min og gjør og sier det jeg vil gjennom musikken min. Jeg er nok ikke en uredd type, jeg som de fleste andre blir nervøs av å stå på scenen – men alt blir bedre med trening og jeg angrer aldri.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Jeg har laget mye musikk som kommer ut dette året.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Det må nok være under by:Larm i kulturkirken Jakob. Det var en av mine første konserter og jeg var mer nervøs enn noen gang (som jeg sikkert kommer til å være når jeg skal på scenen igjen etter dette året, haha), men akustikken i kirken og røykbelagt lilla/blå lys ga meg et ideelt rom for å uttrykke meg selv. Pluss at jeg kunne si «møt meg i kirken ved midnatt» som ga meg den perfekte mengde hekseri til å fortrylle alle.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Den første inspirasjonen innenfor musikk som jeg hadde var Kate Bush, etterfulgt av Susanne Sundfør – de treffer meg på en helt spesiell måte. Utover det har jeg hatt mye glede av FKA Twigs, Bon Iver, Still Woozy, Lorde og Frank Ocean.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Mine norske favoritter er Susanne Sundfør, Ary, Resa, Jerry Folk og Okay Kaya, SASSY 009 og MOODindigo. I love them all.

Hva er det sprøeste, morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Vel reisen har ikke vært så lang enda, men jeg tror det må bli da jeg opplevde en flystreik rett før et liveshow, etterfulgt av å bli dårlig på flyturen, ha tekniske problemer på lydprøven og kaste opp 20 min. før jeg skulle på scenen.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Spise mat og drikke vin i sengen, mens jeg ser på Queer Eye. I love it and I’m not ashamed.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Jeg drømmer om å spille på NPR tiny desk. Det er en kanal som jeg har fulgt med på siden jeg var 14 år, og som jeg har funnet mange fantastiske artister gjennom.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Susanne Sundfør, Ary eller SASSY 009. Det er så mange bra damer der ute, og det ville vært en ære å jobbe med noen av dem.

Hvordan har Covid19/korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for 2021?

Det har definitivt vært en vanskelig tid å være musiker i, det er ikke så mye å si på det, men jeg har brukt tiden så godt jeg kan og vært mye i studio og har endelig fått prosjektet mitt på hjul. I 2021 gir jeg ut en del musikk, inkludert en EP og flere videoer, så det blir spennende.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]