Foto: Håkon Jørgensen

Henrik Høven har teamet opp med Andreyun på sin nye single

Del Tweet

Fredag 1. september slapp Henrik Høven låten ”Gotta Move On” feat. Andreyun, og som er produsert av JNS. Låten har en deilig sound og er denne ”Ukens single” på NPS Music.

Høvik-gutten Henrik Høven stiftet nok en del seere bekjentskap med da han som 14-åring deltok i MGP junior i 2014 hvor han kom på en fin 2. plass. Henrik liker å danse i tillegg til å lage musikk og fremføre den. For tiden går han på Rud videregående skole i Bærum som er en kjent musikkskole. Han jobber stadig med nye låter og kommende utgivelser for slutten av 2017 og 2018. Dette er hans femte single siden høsten 2015, og han har siden den gang utviklet seg som låtskriver og artist mot et mer urbant poputtrykk.

Andreyun er et av Toothfairys siste tilskudd. Tidligere basert i LA, London, Shanghai og Oslo er Andre det man trygt kan kalle en verdensborger. Siden 2015 har hip-hopperen skrevet og produsert musikk han digger; enten det er rap på hardt-hittende 808’s og funky breaks eller søte r&b toner over raske, organiske beats. Med oppmerksomhet fra 730.no, NRK P3, YLTV og Kingsize har unggutten allerede rukket å få solid oppmerksomhet fra undergrunnen i flere territorier, og er nok en av de eneste norske hip-hopperne som kan si at de jobber med noen av Kinas største navn innen sjangeren.

Den tidligere Ukas Urørt-vinneren siste single ”Different View” er listet på NRK P3, og mer musikk kommer fra han utover. Vi tok en liten prat med Henrik og Andreyun om blant annet deres singlesamarbeid og planene videre fremover.

Gratulerer med den flotte singlen ”Gotta Move On” hvor du er feat. artist Andreyun. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten?

Henrik: Vi var på en låtskriver-camp i Sverige som heter Song Farm og denne låten kom gjennom et samarbeid under campen.

Hvordan kom dette samarbeidet til, og hvilke musikalske kvaliteter setter dere pris på hos hverandre?

 Andreyun : Henrik hadde låten ferdig alt, og deretter ba han meg komme inn til studioet deres på campen, og etter kort tid var låten ferdig. 

Henrik du er 17 år, og du var med på MGP junior for 3 år siden hvor du kom på en fin andre plass. Hvilke minner og erfaringer tar du med deg derfra, og når og hvorfor bestemte du deg for å satse på musikken?

Henrik: MGP junior var en god opplevelse og jeg lærte mye om hvordan jeg skal skrive og lage musikk. Musikk har alltid vært en naturlig ting for meg, og jeg har hatt drømmen om å bli artist siden jeg var liten.

Andreyun, du har tidligere vært Ukas Urørt, hatt base i både LA, London og Shanghai og fått solid oppmerksomhet for din musikk. Kan du fortelle litt om dette og hva du føler er den spesielle ”Andreyunske” sounden som fenger publikum?

 Andreyun: Da jeg ble Ukas Urørt i 2014 åpnet det mange dører for meg. Den første produsenten jeg møtte etter å være det var faktisk JNS, som også produserte og var med å skrive «Gotta Move On». Andreyun-sounden er variert vil jeg si, og jeg prøver alltid å finne veier å nå ut til nye audienser. Tror folk blir fenget av at jeg tør å slippe forskjellig typer låter, bare for selve det kreative uttrykket.

Kan dere fortelle litt om hvordan det siste året har vært for dere musikalsk sett?

Henrik: Det siste året har vært utrolig lærerikt. Jeg har for det meste vært i studio og skrevet masse musikk. Jeg har vært på flere songwriter-camps både i Sverige og Nederland. Det er mye musikk i vente, så følg med.

Andreyun: Det siste året har vært ganske vilt. Det første halvåret var jeg i Kina og holdt på med en del slipp der borte og samarbeid med andre kinesiske artister. Etter at jeg kom hjem derfra har jeg sluppet noen nye singler, hvorav en av låtene er listet på P3. Det kommer mer musikk fra meg snart. 

Hvem er Henrik og Andreyun og hva liker dere å gjøre på fritiden?

Henrik: Livet går for det meste i skole og musikk. Ellers så liker jeg å dra på konserter og festivaler. 

Andreyun: Er ikke så mye å fortelle, det går mye i musikk og soul-searching.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker dere å høre på for tiden? 

Andreyun: Innenfor norsk musikk hører jeg mye på Hester V75, og en plate jeg har gått mye tilbake til er SEYEM sin «Eva» som jeg føler er sterkt undervurdert.

Henrik: Jeg liker for det meste r&b, pop og hip hop. Favorittene i Norge er Arif, Unge Ferrari og Cezinando.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Henrik: Utenfor Norge blir det fort Bruno Mars, Justin Bieber og The Weeknd. All musikk som får meg til å danse. 

Andreyun: Mye Ramriddlz og Mura Masa akkurat nå, i en følsom sone så hører mye på Marc E. Bassy’s «Groovy People» EP.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste musikalske opplevelser så langt som artister?

Henrik: De beste opplevelsene musikalsk for meg var da jeg varmet opp for Isac Elliot. Har også varmet opp for flere som Gabrielle og OnklP – det var også utrolig gøy.

Andreyun: Føler det er så mye forskjellig som skjer at det meste er ganske utrolig, men å freestyle med jay electronica og rocke Roc-A-Fella chainet hans på scenen var en ganske minneverdig opplevelse.

Hvilke andre musikalske planer har dere i 2017/2018? 

Henrik: Kommer til å produsere og lage masse musikk. Kommer også til å ha mange flere konserter, så følg med på sosiale medier for å sjekke ut de neste konsertene.

Andreyun: Jeg slipper noen nye singler fremover nå, og deretter satser jeg på å slippe en EP i løpet av året. Spille noen flere konserter, make some China moves, sachi lyfe.

Se Også

Mange har spilt i band, men de færreste overlever 40 år på veien
Intervju

Mange har spilt i band, men de færreste overlever 40 år på veien

Petter Wavold og bandet inviterer til fest i kjent stil i Trondheims storstue, Olavshallen 24. mai. Gikk du glipp av det sagnomsuste 30-års jubileet får du [...]

Solid albumdebut av R&B-artisten Louam
Intervju

Solid albumdebut av R&B-artisten Louam

Den 14. februar slapp Louam sitt debutalbum «Wreckless Love» som er denne «Ukens album» på NPS Music. R&B-artisten og låtskriveren fra Oslo har laget et album [...]

Stockhaus og Vilde Tuv er ute med den euforiske låten «Tid»
Intervju

Stockhaus og Vilde Tuv er ute med den euforiske låten «Tid»

Kristian Stockhaus, opprinnelig fra Stockholm er en Bergen-basert artist som har gjort seg bemerket som låtskriver, produsent og DJ. I tillegg til hans soloprosjekt Stockhaus er [...]

Countryikonet og jubilanten Ottar «Big Hand» er ute med sitt aller siste studioalbum!
Intervju

Countryikonet og jubilanten Ottar «Big Hand» er ute med sitt aller siste studioalbum!

Ottar «Big Hand» Johansen fylte 70 år den 29. januar og signaliserer nedtrapping på en karriere som har strukket seg over fem tiår. Den 13. februar [...]

Et solid stykke arbeid fra Tromsøbandet The Late Great
Intervju

Et solid stykke arbeid fra Tromsøbandet The Late Great

The Late Great albumdebuterte med det kritikerroste «Songs From The 21st Century» i 2016 som også var «Ukens album» på NPS Music. Albumet ble tatt godt [...]

Anna Of The North har alltid ønsket seg alveører og englevinger
Intervju

Anna Of The North har alltid ønsket seg alveører og englevinger

Den 6. februar slapp Anna Of The North sin første single siden det kritikerroste debutalbumet «Lovers». Låten «Leaning On Myself» markerer en ny begynnelse, samtidig som [...]