Foto: Anders Bjørtomt

Henrik Høven er ute med ny og catchy single

Del Tweet

Allsidige Henrik Høven slapp nylig den fine og fengende låten «If I Was You» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er den andre i en rekke av nye solosingler som kommer fra 20-åringen utover i 2021.

Basert på den ofte brukte setningen; «jeg hadde ikke gjort det, hvis jeg var deg» har han sammen med produsent Einar Eriksen Kvaløy skrevet en låt om skuffelsen man føler når noen gjør noe mot deg, som du aldri kunne sett for deg å gjøre tilbake.

Henrik har også fått et nytt publikum gjennom flere høyprofilerte samarbeid. I desember 2020 ga han ut singelen «Don’t Know Where To Go» sammen med svenske Lucas Estrada og tyske Blinded Hearts, som har nærmere 6 millioner streams. Henrik Høven er også veldig aktiv med å skrive for andre artister og 8. januar slapp han singelen «Come On Over» som han har skrevet og fremfører sammen med den nederlandske produsentduoen Oomloud.

Ved siden av artistkarrieren går han nå andreåret på låtskriving og produksjon på Høyskolen Kristiania. Koronatiden har Henrik brukt til å skrive masse ny musikk, både til seg selv og til andre artister. Han tilbringer mye tid i studio med jevngamle produsenter, og utvikler soundet sitt videre etter debut-EPen «ALLSTAR». Henrik Høvens talent strekker seg over flere utøvende områder blant annet som låtskriver, artist, danser og skuespiller. Du så han sist i en birolle som medlem av det fiktive bandet Hernandez i sesong 2 av NRK P3s tv-serie «Blank» i 2019.

Vi tok en prat med Henrik om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «If I Was You». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten, hva den handler om og hva du prøver å formidle gjennom den?

Takk for det. «If I Was You» er skrevet sammen med produsent og låtskriver Einar Kvaløy på en vakker sommerdag. Låten handler om å føle seg sviktet. Man sitter ofte igjen med spørsmål og henger seg opp i hvordan man skulle ha gjort ting annerledes. Jeg bygger også selve tittelen «If I Was You» på de gangene folk sier «hvis jeg var deg, ville jeg ikke gjort det». Ofte er ting enklere sagt en gjort.

Hvilke tanker har du rundt lydbildet i låten?

Jeg ønsket å skape et enkelt lydbilde med få elementer. Kassegitaren skaper en veldig nær og personlig stemning som jeg liker veldig godt, mens refrenget er eksplosivt og stort.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg kommer egentlig fra R&B, så måten jeg uttrykker meg på er inspirert av gamle helter som «Justin Timberlake» og «Ne-Yo». Derfor synes jeg det er sykt gøy å lage mer organiske poplåter, det skaper en fin balanse mellom det gamle og nye som jeg ELSKER, og jeg håper selvfølgelig at de som hører føler det samme.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg vil beskrive meg selv litt forskjellig i forhold til hvordan jeg føler meg. Pandemien har gjort at jeg har blitt mye mer sprikende i humøret. Om dagen er jeg som regel veldig blid og fokusert. Jeg skriver masse musikk, maler, spiser og sover.

Låten «Don’t Know Where To Go» som du har vært med å skrive passerer snart 6 millioner streams og har vært blant Spotifys 50 raskest klatrende dance-låter i Europa. Kan du fortelle litt om det og hvordan det føles for deg?

WOW, det hørtes kult ut når du puttet det sånn, haha. Låten skrev vi for litt over et år siden og jeg husker det var en av de første gangene jeg skrev house/dance music. Korona åpnet en helt ny verden for meg som låtskriver og jeg har jobbet med folk fra hele verden over Zoom. Når jeg drar i studio er alltid målet å ha det gøy, slik skriver jeg best. Suksessen den fikk var helt sykt gøy og jeg fikk bare enda mer blod på tann og sikker på hva jeg skal gjøre. Samtidig er jeg ikke i nærheten av fornøyd (noe jeg aldri kommer til å bli) så jeg skal bare fortsette i det tempoet jeg gjør nå.

Hva slags utstyr foretrekker du å bruke til å produsere, og hvilken VST (instrument eller effekt) vil du beskrive som essensiell i dine produksjoner?

Når jeg skriver er jeg ikke opptatt av utstyret. Det aller viktigste utstyret man kan ha er et bra team. Positiv energi gjør at jeg nesten kunne ha skrevet hvor som helst og når som helst med eller uten noen form for «utstyr». Samtidig er det selvsagt greit at man har noen form for instrument og opptaksmulighet (men det har vi jo med oss hele tiden på mobilen). Når det kommer til effekter osv. i produksjonen, så elsker jeg og bruke vocoder på vokalen. Dette gjør nesten alltid at vokalen blir mye mer vakker.

Hvordan var din egen reise inn i elektronikaens magiske verden? Hva var utløsende for at det gikk fra interesse til egne produksjoner?

Min reise har allerede vært lang, og jeg vil tørre og påstå at jeg alltid har vært sikkert på hva jeg ville gjøre. Spurte du meg i barnehagen hva jeg skulle bli, så var svaret artist (noen ganger politimester også, men men). Jeg begynte å skrive og produsere på GarageBand på iPaden da jeg var rundt 10-11 år, og siden da har jeg aldri stoppet. Samtidig så er det ingen tvil om at det var idolene mine som gjorde meg interessert i å stå på scenen og skape eget materiale. Michael Jackson var og er fortsatt til den dag i dag mitt aller største idol.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har fra ung alder både sunget, spilt teater og danset.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Som artist er jeg veldig allsidig, og uredd i den forstand at jeg tør å satse, men når det kommer til å spille live så er det klart at jeg alltid er supernervøs.

Du har satt sammen en 20+5 spilleliste til oss. Har du hatt et bestemt fokus vedr. utvelgelsen av låtene som du ønsket å ha med i listen?

I spillelisten har jeg valgt å fokusere på de nye artistene i Norge som synger på engelsk.

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Vel, jeg kommer aldri til å glemme de jentene som la seg oppå bilen min da jeg skulle kjøre vekk fra en konsert i Gjøvik… det var sykt.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Michael Jackson var og er fortsatt til den dag i dag mitt aller største idol.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Sjekk ut min 20+5 spilleliste. Der finner du det jeg liker å høre på.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Mye sprøtt har skjedd, men jeg synes det er rart når folk har dukket opp utenfor døren min hjemme. Ikke at det er ubehagelig, men man vet ikke helt hva man skal gjøre i slike situasjoner. Jeg har fått 5 kg med smågodt i plastpose i posten, det var også ganske gøy.

Kan du nevne en guilty pleasure eller en pleasure?

Jeg har ingen guilty pleasures. I min verden er det begrepet kun for folk som ikke tør å innrømme at de liker noe som de tenker andre kanskje kan oppleve som litt flaut. Jeg står for alt jeg ser og hører på. I det siste har jeg hørt latterlig mye på gamle hits fra Florida, Rihanna og Nicky Minaj. ALLE må høre på «Where Them Girls At» av David Guetta.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Jeg har mega lyst til å jobbe med Cashmere Cat…

Hvordan har Covid19/korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for 2021?

Korona har gjort at jeg har hatt muligheten til å skrive helt sykt mye musikk både for meg selv og andre. Planen for 2021 blir spennende, men vi får se hvordan det går med dette viruset. En ting er i hvert fall klart, jeg har masse musikk som venter på å bli sluppet.

Se Også

Henrik Høven har teamet opp med Andreyun på sin nye single
Intervju

Henrik Høven har teamet opp med Andreyun på sin nye single

Fredag 1. september slapp Henrik Høven låten ”Gotta Move On” feat. Andreyun, og som er produsert av JNS. Låten har en deilig sound og er denne [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]