Foto: akam1k3

Hedda Mae med snerten 90-talls inspirert låt

Del Tweet

Hedda Mae er ute med sin første single fra EP nr. 2 fra sin EP-triologi. Den snertne og spretne låten «Take It Or Leave It» er denne «Ukens single» på NPS Music.

Hedda og produsent/co-writer Benjamin Giørtz fortsetter å leke med det musikalske uttrykket og har re-oppdaget 90-tallet med inspirasjon fra artister som Justin Timberlake, Sugababes, Britney Spears og Nelly Furtado.

I motsetning til hennes forrige EP viser denne EPen en mørkere og tøffere side av Hedda Mae. Singelen handler om frustrasjonen over å ikke vite hvor man står i forhold til folk.

Vi tok en prat med talentfulle Hedda Mae om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Take It Or Leave It». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Så hyggelig, tusen takk! Denne låten er basically en rant som tar opp frustrasjonen rundt det å ikke vite hvor man har en person. Da vi skrev «Take it or leave it» kom faktisk melodilinjen og tekst før akkordene, hvilket var en ny skriveopplevelse for min del. Låten er, i likhet med majoriteten av låter i dette prosjektet, skrevet med Benjamin Giørtz. Den viser en annen side av Hedda Mae- universet enn det som har blitt presentert tidligere, og det synes jeg er gøy.

Det er også laget en musikkvideo til låten. Kan du fortelle litt om den, og når den slippes?

Musikkvideoen slippes i neste uke. Generelt er min kommende EP i stor grad inspirert av 90- og 00 talls-musikk, og jeg tenkte derfor at det hadde vært gøy å trekke elementer derfra inn i musikkvideoen. Resultatet ble en skamløs og fargerik video som parodierer store videoer fra denne tidsperioden.

Hva er det spesielle i Hedda Mae sitt musikalske univers?

Jeg tror det vil være det lekne uttrykket med et preg av nostalgi over seg. Det har vært viktig for meg å holde dører åpne når det kommer til å eksperimentere både med sound og låtskriving, noe jeg tror skinner gjennom i låtene.

2020s friskeste popnykommer

DN

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Sprudlende, vimsete og utålmodig, hehe. Når jeg ikke driver med musikk, liker jeg å henge med venner, trene og spise pad thai!! Noe jeg også gjør på fritiden er å ta et årsstudium, men det liker jeg ikke, så det snakker vi ikke noe om.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har alltid drevet med noe relatert til musikk, og har blant annet vært innom klassisk piano og kor tidligere. Da jeg gikk på ungdomsskolen, ble jeg introdusert for noe kalt «Lipstick music» – et kulturtilbud der jenter ble satt sammen i band. Det var der jeg virkelig fant tryggheten på scenen. Det tok jeg med meg videre, og jeg begynte å ta sangtimer hos Myrna Braza som introduserte meg for låtskriving. Jeg begynte vel å skrive fra jeg var 17 år. Siden da har det egentlig rullet og gått. Jeg er egentlig den eneste i familien som driver med musikk i den grad jeg gjør det nå. Det har imidlertid alltid vært mye musikk i heimen, noe jeg er veldig glad for.

…det er galskap at bergenske Hedda Mae fremdeles ikke er en stjerne – 5/6

VG

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Jeg skal ikke legge skjul på at det siste året har vært ganske spesielt. Året ble veldig annerledes enn jeg hadde sett for meg, og det har bydd på en del utfordringer som jeg ikke hadde sett for meg skulle komme. MEN! Dette har også vært det mest innholdsrike året jeg har hatt, og jeg er utrolig takknemlig for alt vi allikevel har fått til. Jeg slapp min første EP, fikk spilt på noen bransjefestivaler og konserter, og jeg har møtt mange bra og inspirerende mennesker. I tillegg har jeg fått masse tid til å skrive nye låter. Jeg gleder meg mildt sagt til veien fremover.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Som en kanskje også kan høre i musikken, har jeg mange og varierte inspirasjonskilder. Blant annet er Anderson .Paak, Bruno Mars, Zara Larsson, Sugababes og Justin Timberlake artister som jeg henter inspirasjon fra både sound- og låtskrivermessig. Jeg lar meg spesielt fascinere av Anderson .Paak, som rett og slett bare er en sinnssykt dyktig musiker. Det faktum at han spiller trommer på liveshowene sine synes jeg er helt rått!! I tillegg virker han som en skikkelig jordnær og kul person.

Love it!

The Independent

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Enig. Jeg vil si at 20+5 listen som jeg lagde er en god representant for norsk musikk som jeg hører på – generelt mange bra låter som gir godt humør og fine throwbacks.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Bare det å få lov til å gjøre det jeg elsker på fulltid synes jeg er helt sprøtt. Dette året har jeg gjort veldig mye for første gang, og derfor har mange begivenheter føltes veldig spesielle- som for eksempel har det å slippe min første single, første EP og spille min første konsert vært skikkelig stas.

The new nordic pop-sensation

by:Larm

Kan du fortelle litt om en av dere beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Akkurat nå er den konserten jeg husker aller best den jeg spilte på Vill Vill Vest i 2019. Dette var den første konserten jeg spilte med dette prosjektet, og det lå en spenning i rommet som jeg aldri har fått kjenne på før. Det var ekstra gøy å få lov til å presentere låter av meg som ingen hadde hørt før, for da visste ikke folk hva de kunne vente seg.

Du har satt sammen en 20+5 spilleliste til oss. Hvordan har det vært, har du hatt et bestemt fokus vedr. utvelgelsen av låtene som du ønsket å ha med i listen, og har du møtt på noen «utfordringer» underveis?

Det stemmer! Det var veldig deilig å dykke litt ned i norsk musikk igjen, det er så ufattelig mye bra! En utfordring har rett og slett vært å korte ned listen, for det er så mange låter som har en spesiell plass i hjertet mitt. Listen er en god blanding av artister som jeg ser opp til, låter som har preget oppveksten min, og låter som får det til å rykke i dansefoten. En go´liste, om jeg får si det selv.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Det er en cover av «High» (Jesper Jenset) av The Feelgood Orchestra. Siden vi basically har vært i lockdown i et år nå, har jeg ikke fått danset fra meg til denne enda.

This is cool

Phil Taggart/BBC Radio 1

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest og hvorfor?

Akkurat nå er det eneste jeg har lyst til å spille for folk igjen – samme hvor. Scenen som har overrasket meg mest tror jeg må være den jeg spilte på da jeg var med på en festival kalt Bakkefestivalen med mitt daværende band. Den var satt opp midt i en bakke i en gate i Trondheim, og jeg synes det var et skikkelig fett konsept.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Ina Wroldsen! Fy søren, for en rå dame hun er.

Hvordan har Covid19/korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for 2021?

Det siste året har båret et sterkt preg av at mesteparten av planer enten har blitt avlyst eller utsatt, spesielt når det kommer til livespilling, noe som tidvis har vært krevende å forholde seg til. Men sånn er det jo for alle, og jeg føler at jeg i løpet av den siste tiden både har lært mye om meg selv og funnet litt mer ut av hvor jeg vil ta prosjektet videre. Vi har blant annet bestemt oss for å gi ut en EP-triologi, da å slippe musikk stort sett er det en kan gjøre når konsertscenene er stengt. Planen min for 2021 blir altså å slippe masse musikk, og få satt opp noen konserter når ting forhåpentlig vis åpner igjen.

Se Også

Hedda Mae er ute med bangeren «Another Stranger»
Intervju

Hedda Mae er ute med bangeren «Another Stranger»

Fredag 3. juni slapp sprudlende Hedda Mae den catchy låten, «Another Stranger» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er uten tvil Hedda Mae [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]