Foto: Guro Sommer Værland

Hedda Mae er ute med bangeren «Another Stranger»

Del Tweet

Fredag 3. juni slapp sprudlende Hedda Mae den catchy låten, «Another Stranger» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Dette er uten tvil Hedda Mae sin sterkeste låt til nå, og som hun har gledet seg lenge til å dele.

En herlig og fengende låt som bare venter på festivalsommeren hvor hun i år ENDELIG skal få reise rundt på scener over hele Norge. Her er det bare ta på seg solbrillene, sprette den Mango IPAen og smile fra øre til øre. Sommer blir det!!

«Another Stranger er en av de første låtene jeg skrev sammen med produsent Benjamin Giørtz, og er en personlig favoritt for min del. Jeg tror det er en låt mange vil kunne kjenne seg igjen i. Generelt tar låten for seg det jeg etter hvert har innsett er en sentral del av det å vokse opp – det å forholde seg til relasjoner som beveger seg inn og ut av livet ditt. Det er rart å tenke på at noen du en gang kjente godt og visste alt om, har blitt til hvilken som helst ukjent person på gaten eller en bekjente man ikke forholder seg til lenger, eller til og med til noen man prøver å unngå og møte på på butikken. Jeg håper andre vil like låta like godt som jeg gjør, og at vi sammen kan danse inn i sene sommernetter til den». – Hedda Grønhaug

Vi tok en prat med Hedda Mae om blant annet den nye låten, om det å være artist i Norge, koronatiden, mat og planene videre fremover.

Gratulerer med den fengende låten, «Another Stranger». Kan du fortelle litt om prosessen, produksjonen og litt om lydbildet i den?

Tusen takk! Jeg skrev låten med Benjamin i 2019, og det er faktisk en av de første låtene vi lagde sammen. Det føles sykt rart å slippe den tre år senere, men det er en låt som fortsatt betyr mye for meg, og som jeg fortsatt relaterer til. Det er uten tvil låten som har mest Scandic-pop referanser, og flere vil nok si det er en låt som treffer et bredere publikum enn hva jeg har sluppet tidligere. Låten er produsert av Benjamin Giørtz og Bjørn Helge Gammelsæter.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

Låten handler om følelsen en får når en ser en gammel kjenning, og innser at man heller vil snu og gå andre veien enn å gå bort og si hei. Det er en sykt rar, og i grunnen trist følelse, for man har gått fra å vite alt om denne personen til ikke noe som helst – og kanskje man ikke er interessert i å vite noe heller. Jeg har etter hvert lært at det er slik livet er – relasjoner kommer og går. Det er vel en del av det å vokse opp, enten man liker det eller ikke.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg tror det må være det lekne uttrykket med et preg av nostalgi over seg. Det har vært viktig for meg å holde dører åpne når det kommer til å eksperimentere både med sound og låtskriving, noe jeg tror skinner gjennom i låtene.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Sprudlende, vimsete og utålmodig, hehe. Dette er nok ikke noe banebrytende svar, men når jeg ikke driver med musikk, liker jeg å henge med venner og trene. Også er jeg alt for mye på TikTok.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har alltid drevet med noe relatert til musikk, og har blant annet vært innom klassisk piano og kor tidligere. Da jeg gikk på ungdomsskolen, ble jeg introdusert for «Lipstick music» – et kulturtilbud hvor jenter ble satt sammen i band. Det var der jeg virkelig fant tryggheten på scenen. Det tok jeg med meg videre, og jeg begynte å ta sangtimer hos Myrna Braza som introduserte meg for låtskriving. Jeg tror jeg var rundt 17 år da, så jeg begynte å skrive låter i relativ sen alder. Det var imidlertid da jeg begynte med dette, at jeg skjønte musikk var det jeg ville drive med. Låtskriving ga på mange måter mening til alt.

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er og hvordan det har vært for deg?

Jeg føler meg generelt veldig heldig som får jobbe med musikk i Norge. Det er få andre plasser det finnes så mange støtteordninger og tilrettelegginger for musikere. Norge er relativt lite, både på godt og vondt. Jeg føler de fleste i bransjen enten kjenner til eller vet om hverandre, og at det i mange sammenhenger er kort vei både mellom mennesker og muligheter, så lenge man oppsøker de. I et såpass lite land kan det nok imidlertid være vanskeligere å finne sin nisje og sitt publikum. Med dette sagt, oppfatter jeg musikk-Norge som hyggelig og trygt.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Jeg har ganske sterke meninger når det kommer til visjon og planlegging av prosjektet, noe som sikkert både kommer på godt og vondt. Jeg føler imidlertid det er viktig å ta valg og avgjørelser som man vet at man kan stå i selv – fordi magefølelsen slår sjelden feil. Om det har blitt tatt beslutninger man etter hvert skjønner ikke var riktig, vil det nok oppleves som mye kjipere om det var en beslutning man egentlig ikke var enig i fra starten av.

Ellers – kanskje det at jeg lar musikkgleden skinne gjennom både i musikken og når vi spiller live? Jeg elsker jo det jeg driver med, og det er veldig viktig for meg å ha det gøy, og at det ikke bare føles som en jobb. Uredd? Både og. Gjennom årene har jeg funnet en viss ro hvor jeg har lært meg å gi ganske blaffen, og folk utenfra vil nok oppfatte meg som relativt trygg.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg hadde min første egne headliner-turné i Norge i fjor høst, og vi hadde vår siste konsert på BLÅ i november. Jeg var syk og veldig dårlig, men vi bestemte oss for å gjennomføre konserten likevel – og det er jeg veldig glad for! Det var så sykt bra stemning i rommet og det var veldig stas at det kom så mange. På mange måter ble denne konserten et «det er dette vi har jobbet for» øyeblikk. I og med at det meste av karrieren min (hvis man kan kalle det det) har funnet sted under en pandemi, har det å spille for stående, tett, dansende publikum som kan låtene mine, vært noe jeg generelt har hatt til gode. Så det å endelig å få denne opplevelsen var helt rått.

Hva er det flaueste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Dette er kanskje ikke det flaueste som har skjedd, men mest «ah, er det mulig» øyeblikket. I høst klarte jeg å poste kredittinformasjonen min på sosiale medier. Det lå ute i 4 timer før noen sendte meg melding og gjorde meg obs på det.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Backer! Digger blant annet Beharie og Metteson, synes de har en sound og fremtoning som skiller seg ut i musikk-Norge i dag. Generelt vil jeg si at 20+5 listen som jeg har laget er en god representant for norsk musikk som jeg hører på – mye snacks og nostalgi!

Har du en favoritt-matrett i så fall?

Sushi tror jeg – med søtpotet fries og kremost. Come at me! En god Pad Thai er heller ikke feil.

Har du sett en bra film eller serie i det siste som du vil anbefale?

Er midt i 4 sesongen av «Stranger Things». Det er rett og slett sykt spennende, og jeg elsker estetikken. Ellers har jeg nylig tinget «Pirates of the Caribbean». Trenger kanskje ikke å forklare hva som inspirerte meg til å gjøre det?

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Scenen som har overrasket meg mest, må ha vært den vi spilte på under SPOT-festival i Århus i år. Jeg ble veldig overrasket over hvor mange det var som kom, og at mange av de kunne låtene. Kick! Har skikkelig lyst å spille på Øya og Roskilde.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Vanskelig å velge kun én, men kanskje Lemaitre. Synes de har laget sinnsykt mye kult opp gjennom.

Er det noe du virkelig brenner for og hvorfor?

Dette er vel sikkert både banalt og forutsigbart, men jeg brenner jo veldig for å lage og spille musikk. Som jeg nevnte tidligere, er det skikkelig stas å endelig komme i gang etter en pandemi. Vi har vel alle vært uttørstet på gode konsertopplevelser, og jeg ser veldig frem til en ordentlig festivalsommer.

Hvordan har korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer videre for?

Det er så rart, for det føles allerede som at pandemien ikke har skjedd – det er sykt hvor fort man kan venne seg til en normal hverdag igjen. Jeg klarer nesten ikke å se for meg at ting var stengt for kun måneder siden. Det var uten tvil en elendig timing på når pandemien inntraff- jeg hadde nettopp sluppet min første låt og jeg hadde så vidt kommet i gang med prosjektet, og hele oppstarten ble ganske amputert. Jeg føler likevel at vi har gjort det beste ut av det; vi har tross alt fått spilt ganske mye live og slippet masse musikk, og jeg føler meg tryggere enn noensinne både på meg selv som artist og på retningen jeg vil dra prosjektet i videre. Nå er jeg bare veldig giret på å fortsette reisen i et så og si pandemifritt samfunn. Yiha!

Se Også

Hedda Mae med snerten 90-talls inspirert låt
Intervju

Hedda Mae med snerten 90-talls inspirert låt

Hedda Mae er ute med sin første single fra EP nr. 2 fra sin EP-triologi. Den snertne og spretne låten «Take It Or Leave It» er [...]

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose
Intervju

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose

Nylig slapp Adam Douglas albumet, «Dancing For The Moon» på Grappa Musikkforlag som er en variert plate med alt fra nydelige ballader til groovy feel-good låter [...]

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum
Intervju

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum

Nylig slapp Levi Henriksen & Babylon Badlands sitt fjerde album, og som startet samme dag som Ari Behn døde. «Så jeg lot det brenne» handler om [...]

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop
Intervju

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop

True August slapp nylig sitt debutalbum, «Breathing Room» på Eleventeen Records, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. True Augusts artisteri er en fantasifull [...]

Singleaktuelle Havanna Winter lager «spin off stories» av gamle filmer til sine låter
Intervju

Singleaktuelle Havanna Winter lager «spin off stories» av gamle filmer til sine låter

I 2020 fikk den nå 17-årige norske LA-baserte artisten og skuespillerinnen Havanna Winter verdensomspennende oppmerksomhet etter å ha gått viralt på TikTok, og for tiden har [...]