Foto: Øystein Grutle Haara

Hedda Mae, en kommende popstjerne fra Bergen er ute med sin debutsingle

Del Tweet

Til nå har Hedda Mae holdt seg hjemme i Bergen, men det blir snart en umulighet for det som vil bli regnbyens nye popkomet. I samarbeid med produsent Benjamin Giørtz, slår 21-åringen Hedda Mae sammen fargerik popenergi med teft og groove, i det som er en unorsk og leken sjangerblanding.

Nå er hun ute med den fengende og kule debutsingelen, «Pride Goes Before A Fall» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

«Hovedkonseptet i «Pride Goes Before A Fall» er at det en gjør mot andre til syvende og sist vil falle tilbake på en selv. Det blir en annen måte å si «Karma is a bitch» på. Låten er som de fleste andre jeg har skrevet inspirert av hendelser i livet mitt. Frustrasjonen over å bli herset med når man egentlig bare vil være i fred er noe som gjenspeiler seg i teksten. Denne låten skrev jeg sammen med Benjamin Giørtz. Vi var egentlig midt i en annen låt, da vi lette etter trommesampler. Vi kom over en fløytelyd som begge kicket på, og i løpet av veldig kort tid hadde vi laget en ny låt. Det var som om låten skrev seg selv.», sier Hedda Mae selv om låten.

Maktdemonstrerende konserter og interesse fra stadig større del av musikkbransjen – alt tyder på at Hedda Mae kommer til å vokse seg stor gjennom et kanonår i 2020. På by:Larm spiller hun på Vulkan Arena og Rockefeller.

For Hedda Mae er det viktig at hennes låter er ekte, og hun sier selv;

«Jeg jobber for det meste med Benjamin i studio. Vi pleier alltid å jamme frem låtene før vi produserer dem. Jeg har nesten alltid sett for meg hva jeg vil skrive om på forhånd. Jeg foretrekker å skrive om egne erfaringer og hendelser, og det er viktig for meg at jeg mener noe med det jeg skriver. Da blir det liksom ekte. Det jeg liker best med å jobbe med Benjamin er at alt er lov – man er veldig åpen for uventede vendinger i låtene, noe jeg selv mener holder de interessante.»

I tillegg er hun så spent på å komme i gang, og forteller videre;

«Jeg kan nesten ikke vente å komme i gang. Nå har vi jobbet så mye bak kulissene uten at folk har peiling på hva dette prosjektet er. Så jeg gleder meg helt vilt til å vise frem alt vi har laget. Jeg er veldig spent på hvordan musikken blir mottatt, da jeg selv mener vi har laget noe som stikker seg ut i dag. Det blir selvfølgelig skummelt, men gøy.»

Vi tok en prat med Hedda Mae om blant annet debutsingelen hennes og planene videre fremover.

Gratulerer med debutsingelen din, «Pride Goes Before A Fall» som er produsert av Benjamin Giørtz. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Tusen takk for det. Dette var en låt som basically skrev seg selv. Vi var egentlig midt i en annen låt, men så kom vi tilfeldigvis over den nokså gjenkjennelige fløytesampelen. Vi nølte ikke med å starte på en ny låt, som ganske fort ble til «Pride Goes Before A Fall». I likhet med så og si alle andre Hedda Mae låter, er også denne skrevet med Benjamin Giørtz. Vi jobbet for første gang for litt over et år siden, og det har blitt et skikkelig bra samarbeid! Vi har veldig mange like referanser, og når vi skriver, er det ingenting som «Ikke er lov» – noe jeg synes gjør låtskrivingsprosessen ekstra gøy. Singelen handler kort fortalt om å være lei av å bli herset med, og at det en gjør mot andre til syvende og sist vil falle tilbake på en selv.

Mest tro på disse norske debutantene i 2020

Musikknyheter

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har vært skikkelig spennende, og det har jo vært et år hvor jeg har gjort veldig mye for første gang – og det får jeg et kick av. Først og fremst har jeg vært mye i studio og skrevet låter. Vi hadde vår første konsert med dette prosjektet på Vill Vill Vest, noe som var SINNSYKT gøy! Jeg spilte nylig på Trondheim Calling, og nå har jeg også sluppet min første låt. Mye som har skjedd.

Hvem er Hedda Mae og hva liker du å gjøre på fritiden?

En energisk tufs fra Bergen som er 21 år gammel. På fritiden lager jeg musikk i tillegg til å henge med venner, gå turer, trene osv. Har også tatt opp igjen litt fag på siden, men er ferdig til sommeren. Takk og lov for det. Hehe

The next nordic pop sensation

by:Larm

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har alltid drevet med noe relatert til musikk, og har blant annet vært innom klassisk piano og kor tidligere. Da jeg gikk på ungdomsskolen, ble jeg introdusert for noe kalt «Lipstick music» – et kulturtilbud der jenter ble satt sammen i band. Det var der jeg virkelig fant tryggheten på scenen. Det tok jeg med meg videre, og jeg begynte å ta sangtimer hos Myrna Braza som introduserte meg for låtskriving. Jeg begynte vel å skrive fra jeg var 17 år. Siden da har det egentlig rullet og gått. Jeg er egentlig den eneste i familien som driver med musikk i den grad jeg gjør det nå. Det har imidlertid alltid vært mye musikk i heimen og det er jeg glad for.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Nå har jo ikke jeg så mye å velge blant enda. Men! Det må nok være da vi spilte på Trondheim Calling og publikummet stod igjen og jublet lenge etter at vi var ferdige. Det føltes helt sykt bra.

This is cool

Phil Taggart/BBC Radio 1

Du har fått masse lovord fra bransjen i både inn og utland. Hva tenker du om disse tilbakemeldingene, og hva føler du må til for å slå igjennom som artist i en tøff musikkbransje?

Shit, det er jo helt surrealistisk. Jeg klarer liksom ikke å tenke slik selv, da alt fortsatt føles så fjernt – men herregud, det er jo supergøy. Samtidig som at det er skremmende at folk plutselig har forventninger og meninger om prosjektet. For å overleve i en slik bransje tror jeg det ligger mye i å ha tro på det man driver med, og ikke gi opp tross alle opp- og nedturene som kommer- for de VIL komme. I tillegg tenker jeg det er viktig å ha bra folk rundt seg, og jobbe med folk man stoler på. Så lenge man har den tryggheten både rundt seg og innenfra har jeg tro på at man kan komme langt.

Hva er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Hmmm, vanskelig spørsmål. Kanskje det at jeg lar musikkgleden skinne gjennom både i musikken og når vi spiller live? Jeg elsker jo det jeg driver med, og det er veldig viktig for meg å ha det gøy, og at det ikke bare føles som en jobb.

Uredd? Både og. Gjennom årene har jeg funnet en viss ro der jeg har lært meg å gi ganske blaffen, og folk utenfra vil nok oppfatte meg som relativt trygg. Men jeg skal ikke legge skjul på at å slippe musikken gjør meg ganske nervøs fordi folk plutselig skal ha en formening om den.

This is super good

Iceland Airwaves

Har du noen musikalske inspirasjonskilder?

Som en kanskje også kan høre i musikken, har jeg veldig mange og varierte inspirasjonskilder. Blant annet er Anderson .Paak, Bruno Mars, Zara Larsson, Sugababes, Justin Timberlake og Tove Styrke artister jeg henter inspirasjon fra. Spesielt Anderson .Paak. Bare det at han spiller trommer på liveshowene sine synes jeg er helt rått!! I tillegg virker han som en skikkelig jordnær og kul person.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Det er det absolutt. Digger å høre på Gabrielle, Anna Of the North og Dagny, for de får meg alltid i godt humør – og Iris, som har tidenes diggeste musikk. Ellers hører jeg blant annet på Kakkamaddafakka, Sondre Justad, Beharie, Sigrid og Aurora – for å nevne noen få.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Hmm, jeg har helt ærlig ikke opplevd så mye sprøtt i den forstand enda. Tror det mest funny er alle meldingene jeg får av folk som er sånn «WOW are you 21? You look like 12». #Babyface4lyf

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Gøyalt spørsmål!! Kanskje Bernhoft? Han virker skikkelig kul, og så er han veldig bra.

Du skal spille på by:Larm (27.02 – 29.02). Kan du fortelle litt om dette?

Yes I am!! Jeg spiller torsdag kl. 23.00 på Vulkan Arena og på Rockefeller fredag kl. 21.30. Så det blir SHOW! Lover god stemning og dansefot.

Hvilket sted i Norge drømmer du om å spille på, og hvilken scene i Norge har overrasket deg mest?

Jeg har skikkelig lyst til å spille på Stavernfestivalen. Det er vel en av de få festivalene jeg faktisk har vært på, og det var så sykt gode vibes der, og så er det så fint der om sommeren. Ellers hadde det vært fett å spille lengre nord, for der har jeg vært alt for lite, men ja, jeg er generelt bare veldig gira på å spille. Det som har overrasket meg mest på være da jeg spilte på noe som het Bakkefestivalen for noen år tilbake med et band som jeg da var med i, og det var et veldig kult opplegg. De hadde bare satt opp en scene midt i en bakke i en gate i Trondheim. Sykt random, men veldig kult og god stemning.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Haha, ja. Jeg har en låt, og jeg spiller den hver gang jeg skal gire meg opp. Uansett hva. Låten «High» med Jesper Jenset cover av The Feelgood Orchestra. Thank me later.

Hvilke planer har du videre i 2020?

Det er absolutt flere låter på G! Har planlagt en del singler, og så kommer det nok en samling i løpet av høsten. Ellers så blir det både konserter og eventer, og jeg spiller blant annet på Rock Mot Rus i april. Jeg er veldig spent på å se hva vi lander i forbindelse med festivaljobber i sommer, men aller først- by:Larm.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]