Foto: Truls Qvale

Hayes er ute med partybombe

Del Tweet

Fredag 6. mars slapp Thomas Hayes låten «Fuck This Place Up» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Han har med seg det svenske stjerneskuddet Wiktoria og Chicago-rapperen Famous Dex på denne låten som er en energibombe av en partylåt som passer like godt på dansegulvet som til en heftig treningsøkt. Den skiller seg ut fra hans tidligere låter «Where I Belong» og «Now or Never», og er en mer EDM type låt.

Om låten forteller Hayes; «Låt-tittelen viste seg å være et problem da vi mailet ulike versjoner frem og tilbake, så vi har bare kalt den FTPU til nå, men jeg satser på at det går greit med full tittel uten at noen blir krenket».

Ja, for «Fuck This Place Up» handler om å ha det hemningsløst gøy, og å gi blanke i konsekvensene, men ikke på en kjip og destruktiv måte?

«Nei altså, det er ikke en kommentar til klimadebatten, eller noe annet dypt. Her er det good vibes only – fest og moro!».

Frem til nå har HAYES kun samarbeidet med norske artister, men på «Fuck This Place Up» har han hanket inn vokalhjelp fra henholdsvis Sverige og USA.

Hayes er fornøyd med samarbeidet med den talentfulle jevngamle svensken Wiktoria, og forteller; «Hun er like hyggelig som hun er flink, så jeg håper vi får gjort låten live sammen også, det hadde vært utrolig kult».

Når det gjelder Chicago-rapperen Famous Dex fortsetter han;
«Jeg er fan, og fikk hjelp fra A&R-teamet mitt med å komme i kontakt med teamet hans, og jeg er veldig fornøyd med verset».

I tillegg til vokalistene er låten krydret med høy energi fra Blåsemafiaen, en av Skandinavias mest anerkjente blåserrekker, og Hayes digger dem, og synes at de er en utrolig kul gjeng som gir maks, hver eneste gang.

Alt i alt virker det som om HAYES nyter tilværelsen som artist og produsent og forteller videre;

«Jeg er skikkelig glad for å ha fått de mulighetene jeg har, og kan egentlig ikke tro hvor mye som har skjedd siden «Where I Belong» kom ut i august. Jeg lærer så mye av å jobbe med så mange bra folk, både på denne låten og ellers».

Høydepunkter hittil inkluderer aha-opplevelser i studio («dem har det heldigvis vært mange av!»), å spille live («å få dele scene med Nico & Vinz ikke bare én, men to ganger, har vært helt rått!»), å bli listet på radio («det er sjukehus å høre seg selv på radio, så takk P3, mP3 og NRJ!») og å trone øverst på New Music Friday på Spotify med «Where I Belong» («hvor mange andre debutanter får den plassen liksom?»).

«Når jeg tenker meg om har det vært veldig mange høydepunkter faktisk.
Det var utrolig kult at Arif likte remixen som jeg gjorde av «Hvem er hun» da jeg spilte på P3, og at den ble gitt ut, og at CAZZETTE laget en dansbar remix av «Now or Never» som får masse spins», avslutter han.

Vi tok en prat med Hayes om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med partylåten, «Fuck This Place Up», Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten?

Takk. FTPU har hatt en lang prosess med mange forskjellige vokalister, det tok tid før vi landet på det som vi oppfattet som perfekt. Jeg har kun hatt med mannlige vokalister på mine låter, og var veldig keen på en kvinnelig vokalist denne gangen. Svenske Wiktoria var et helt perfekt valg, så mye falt på plass med henne.

Kan du fortelle litt om hvordan samarbeidet med Wiktoria og Chicago-rapperen Famous Dex kom til, og også litt om hva Blåsemafiaen har tilført låten?

Jeg er veldig takknemlig for at de ville være med. Mine A&R´s hjalp til å komme i kontakt med begge to, og det er sjukt digg med et team som hjelper meg med «my people will get in touch with your people» opplegget. De tar seg av e-poster og kontrakter og sånt, slik at jeg kan fokusere på musikken. Jeg ble tipset om Blåsemafiaen og jeg synes at det som var et fett hook ble enda fetere med organisk blås.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har vært veldig lærerikt, og jeg føler at jeg utvikler meg jevnt og trutt. Er litt rart at jeg på en side får mer og mer selvtillit, mens jeg på den andre siden blir veldig bevisst på at jeg har ekstremt mye mer å lære. Det er så mye spennende, men det er mest helheten av mange små oppturer og aha-opplevelser som tilsammen gir meg en god progresjon.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg synes det er vanskelig å beskrive meg selv, men tror de fleste som kjenner meg beskriver meg som en gladgutt. Jeg er ganske laidback av natur, men liker allikevel å være aktiv og sosial. På fritiden gjør jeg som de fleste andre; er med familie og venner. Spiller FIFA og cageball, ser på serier, står på ski, fester (noen ganger lite andre ganger mye) og liker å reise. Liker å lære nye ting, og siden jeg ikke er noe glad i å lese så blir det mye nerding på YouTube.

Hvordan og når startet det for deg med musikk, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har alltid likt musikk, men aldri spilt noe instrument eller tenkt at jeg skulle bli artist, men så startet det så smått med DJ’ing da jeg gikk på videregående. Avtalen med plateselskapet mitt har utgangspunkt i et DJ-prosjekt som bare vokste seg til noe mye større.

Hva er din sterkeste side som artist?

Det er vel at jeg er åpen for å lære og utvikle meg, og at jeg tør ta de mulighetene jeg får og gå «all in».

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Ja, naturligvis, og akkurat nå vil jeg trekke frem Calvin Harris og Ka2 fordi de har hele pakken. De har sterke låter, de får meg til å føle noe med musikken de gir ut, og det er sånn jeg vil bli som artist.

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Landstreff Bergen. Er rar og absurd opplevelse å ta over plassen til Tyga.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Det stemmer, det er utrolig mye bra. Jeg hører på veldig mye forskjellig musikk, og det varierer fra dag til dag, men jeg prøver å oppdatere spillelistene mine ganske jevnlig.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Musikkvideoinnspillingene er alltid kule. Jeg er jo veldig glad i å være foran kamera også, og nå er det lenge siden jeg har gjort noe som skuespiller, så jeg koser meg litt ekstra med det. Det at jeg «drepte meg selv» i videoen til «Where I Belong» var ganske spesielt. Vi spilte inn noen scener på en enorm sandstrand i Vadehavet på en øy i Danmark. Utover kvelden og natten ble det ikke bare veldig kaldt, men det blåste så mye inn fra Nordsjøen at vannet nesten stengte veiene vi skulle kjøre tilbake til fastlandet på.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Vanskelig! Det er så mange å velge mellom, men et samarbeid med energibomben Julie Bergan hadde garantert vært gøy. Hun har så mye mer enn en rå stemme. Da kunne vi tatt det helt fra låtskriving i studio til å stå på scenen med tonnevis av dansere og megaproduksjon med pyro og røyk.

Hvilket sted i Norge drømmer du om å spille på?

Jeg blir mer og mer motivert for å spille live nå og tror Stavernfestivalen ville vært et bra valg. Hadde digget å spille for et så bra publikum. Så kunne Julie, danserne og pyroteknikeren blitt med også.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller kun en pleasure?

Jeg synes ikke at det skal være noe «guilty» ved musikken man hører på i hvert fall. Kanskje det at jeg har så lett for å forsvinne inn i YouTube; du vet, jeg går inn for å se én video og plutselig har jeg sittet der og sett video etter video etter video om et eller annet helt sjukt random og unyttig.

Hvilke planer har du videre i 2020?

Jeg skal lage mer musikk, og har vært i en haug med sessions, så det er mye som må lages ferdig om jeg skal slippe mer musikk før fellesferien, og det vil jeg så absolutt. Det blir nok ganske mye studiojobbing, men jeg håper det dukker opp noe skikkelig morsomt.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]