Foto: Christian Misje

Hardtslående bergensere ute med ny single fra deres kommende album

Del Tweet

17. november slapp Magick Touch sin nye single “The Great Escape” digitalt via alle strømmetjenester. Dette er andre smakebit fra det kommende albumet ”Blades, Chains, Whips & Fire” som slippes 5. januar 2018 av Edged Circle Productions.

Magick Touch er et hardrockbeist fra byen mellom de syv fjell, som legger hovedvekten på kraften og energien i det allmektige riffet. Bandet består av Hans Kristian “HK” Rein på gitar og vokal, Christer Ottesen på bass og vokal, Bård “Heavy” Nordvik på trommer. Sammen dannet de Magick Touch i 2014, og ga ut debutalbumet “Electrick Sorcery” i 2015. Debuten fikk stor internasjonal anerkjennelse for sine upretensiøse, men likevel ektefølte, musikalske fornøyelser. Bandet fikk ros for solid låtskriving og evnen til å låte friskt i en allerede godt utprøvd sjanger.

Selv om Magick Touch er en trio, omfatter besetningen minst to vokalister og tre låtskrivere noe som gjør at man får flere band til prisen av ett! Et amerikansk magasin skrev attpåtil at de tre musikerne hørtes ut som en ”ti-manns rock’n’roll-maskin”.

Magick Touch byr på allsidig hardrock som flørter med flere sjangre og uttrykk, og er et villdyr som ikke vil settes i bås. Dette er enda tydeligere på “Blades, Chains, Whips & Fire” enn på debuten. Vokalprestasjonene er fulle av særpreg, rå riff blandes med satinerte harmonier og fengende refrenger, med smakfulle wah-wah-drasjerte gitarsoloer på toppen. Musikken er komponert av bandet og produsert av Geir Sætre sammen med dem. Vi tok en prat med bandet om blant annet den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med singlen ”The Great Escape”. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk for det. Frøet ble sådd på det årlige Magick Touch-julebordet, med noe sterkt i glasset og “Johnny The Fox” på platespilleren. Vi begynte å drømme om å lage en låt med samme drivet som åpningssporet “Johnny”. Etter hvert begynte gnistrende Lizzy-inspirerte riff å dukke opp i øvingslokalet, iblandet en liten dose Dio. Legg til en del lengsel og to deler desperasjon sammen med et fengende refreng, så har du oppskriften på god hard rock.

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Når en skal starte en internasjonal hardrock-epidemi kreves det mye planlegging og koordinering. Vi har ligget lavt mens vi har jobbet med vår mesterplan og kun gjort noen forefallende festival- og klubbjobber. I tillegg har det vært litt frem og tilbake i studio for å mikse og mastre albumet.

Hva vil dere si er det spesielle i Magick Touch sitt musikalske univers?

Som vi liker å påpeke, står det henrivende hardrock-riffet svært sentralt i vårt musikalske landskap. Kraft og energi er viktige virkestoffer sammen med de musikalske humørsvingningene som strekker seg fra optimistisk til desperat, stabil til ustabil, god til ondsinnet. Vi prøver å bruke hele paletten og ikke legge kreativiteten i lenker.

Hvem er Magick Touch?

Kort fortalt er vi tre mellomvoksne herremenn med stor kjærlighet for klassisk hardrock. I dagens musikk-klima, der nevnte sjanger stadig sjeldnere får oppmerksomhet (om det ikke er en eller annens avskjedsturné som omtales), blåser vi i glørne som igjen skal få fyr i hardrockens syndige bål.

Hvordan startet deres karriere og hva er deres musikalske bakgrunn?

Vi alle kommer fra diverse musikalske hold i Bergensområdet som strekker seg fra thrash metal til rock, og videre til pop. Vi trenger ikke å gå dypt inn i materien, men vi er erfarne musikknomader som fortsatt synes det er gøy å drasse på store forsterkere, store trommesett og spille høy og kompromissløs hardrock. En rekke tilfeldigheter førte oss sammen. Vi synes selv at dette er en nokså unik trekløver der alle har sin viktige plass, både kreativt og musikalsk. Kun oss tre, Nordvik, Ottesen og Rein, kan være Magick Touch.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

Vi nyter alt fra Sigrid og Dagny via Spidergawd til Enslaved og Fleshkiller. Det er ikke vanlig å fylle hele smågodtposen kun med jordbærfisk, liksom. Her i Bergen er det stadig interessante band som dukker opp, men stort sett av typen reinspikka pop, indiepoprock eller ekstremmetall. Men vi har godt selskap i Sahg og Audrey Horne som er to flotte hardrockband fra vår by. Sistnevnte deler vi jo seng (øvingslokale) med, og de gir til og med ut plate uken etter oss i januar. Så det kommer flere godbiter fra vårt lokale.

Har dere noen musikalske forbilder?

Vi har en svakhet for typer som er harde utenpå men litt myke inni. Bon Scott og Phil Lynott (og deres medsammensvorne) står meget høyt i kurs både hjemme og i øvingslokalet.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som band?

Vi var på jakt etter en produsent da vi skulle spille inn det som skulle bli “Blades, Chains, Whips & Fire” da superprodusenten Bob Ezrin (Alice Cooper, Pink Floyd og ikke minst Kiss!) sitt navn ble nevnt via en kontakt. Vi var i dialog om samarbeidet kunne realiseres. Ezrin synes at vi var dyktige musikere, og kom også med konstruktiv kritikk. Dessverre klarte vi ikke å lande avtale om tidspunkt for innspilling, men likevel helt vilt at han har hørt musikken vår og i tillegg kommet med innspill, som har vært med å løfte dette andre albumet vårt enda et nivå.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Vi spilte på Ålvikrocken i 2016 da et annet band kansellerte i siste liten. Magick Touch var på hugget og stilte på én dags varsel. Vi fikk fantastisk respons fra det lokale publikumet, og høydepunktet ble da vi spontant satt i gang “Ain’t No Love” (In The Heart Of The City), låten som Whitesnake gjorde til powerballadeklassiker i sine glansdager. Hele salen brøt ut i et uventet og ekstatisk allsangøyeblikk. Gode minner fra smelteverksbygda, der altså.

Hvilke musikalske planer har dere i 2018?

Som nevnt kommer vårt andre album “Blades Chains Whips & Fire” ut 5. januar 2018. I skrivende stund jobbes det med ulike varianter av promotering, inkludert konserter i inn- og utland. Uansett vil vi spre det glade budskap som er Magick Touch i uoverskuelig fremtid. Vi gleder oss enormt til å reise rundt å spille for våre brødre og søstre i ånden, og gi oss alle en velfortjent hardrockopplevelse.

Quiz

Hvor god er du på norsk metal?

Norge har en meget stolt metal historie og svært mange aktive band. Kan du din historie så vel som oversikt over nåtiden? Test deg i vår [...]

Ta quizen

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]