Foto: Christian Misje

Hardtslående bergensere ute med ny single fra deres kommende album

Del Tweet

17. november slapp Magick Touch sin nye single “The Great Escape” digitalt via alle strømmetjenester. Dette er andre smakebit fra det kommende albumet ”Blades, Chains, Whips & Fire” som slippes 5. januar 2018 av Edged Circle Productions.

Magick Touch er et hardrockbeist fra byen mellom de syv fjell, som legger hovedvekten på kraften og energien i det allmektige riffet. Bandet består av Hans Kristian “HK” Rein på gitar og vokal, Christer Ottesen på bass og vokal, Bård “Heavy” Nordvik på trommer. Sammen dannet de Magick Touch i 2014, og ga ut debutalbumet “Electrick Sorcery” i 2015. Debuten fikk stor internasjonal anerkjennelse for sine upretensiøse, men likevel ektefølte, musikalske fornøyelser. Bandet fikk ros for solid låtskriving og evnen til å låte friskt i en allerede godt utprøvd sjanger.

Selv om Magick Touch er en trio, omfatter besetningen minst to vokalister og tre låtskrivere noe som gjør at man får flere band til prisen av ett! Et amerikansk magasin skrev attpåtil at de tre musikerne hørtes ut som en ”ti-manns rock’n’roll-maskin”.

Magick Touch byr på allsidig hardrock som flørter med flere sjangre og uttrykk, og er et villdyr som ikke vil settes i bås. Dette er enda tydeligere på “Blades, Chains, Whips & Fire” enn på debuten. Vokalprestasjonene er fulle av særpreg, rå riff blandes med satinerte harmonier og fengende refrenger, med smakfulle wah-wah-drasjerte gitarsoloer på toppen. Musikken er komponert av bandet og produsert av Geir Sætre sammen med dem. Vi tok en prat med bandet om blant annet den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med singlen ”The Great Escape”. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk for det. Frøet ble sådd på det årlige Magick Touch-julebordet, med noe sterkt i glasset og “Johnny The Fox” på platespilleren. Vi begynte å drømme om å lage en låt med samme drivet som åpningssporet “Johnny”. Etter hvert begynte gnistrende Lizzy-inspirerte riff å dukke opp i øvingslokalet, iblandet en liten dose Dio. Legg til en del lengsel og to deler desperasjon sammen med et fengende refreng, så har du oppskriften på god hard rock.

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Når en skal starte en internasjonal hardrock-epidemi kreves det mye planlegging og koordinering. Vi har ligget lavt mens vi har jobbet med vår mesterplan og kun gjort noen forefallende festival- og klubbjobber. I tillegg har det vært litt frem og tilbake i studio for å mikse og mastre albumet.

Hva vil dere si er det spesielle i Magick Touch sitt musikalske univers?

Som vi liker å påpeke, står det henrivende hardrock-riffet svært sentralt i vårt musikalske landskap. Kraft og energi er viktige virkestoffer sammen med de musikalske humørsvingningene som strekker seg fra optimistisk til desperat, stabil til ustabil, god til ondsinnet. Vi prøver å bruke hele paletten og ikke legge kreativiteten i lenker.

Hvem er Magick Touch?

Kort fortalt er vi tre mellomvoksne herremenn med stor kjærlighet for klassisk hardrock. I dagens musikk-klima, der nevnte sjanger stadig sjeldnere får oppmerksomhet (om det ikke er en eller annens avskjedsturné som omtales), blåser vi i glørne som igjen skal få fyr i hardrockens syndige bål.

Hvordan startet deres karriere og hva er deres musikalske bakgrunn?

Vi alle kommer fra diverse musikalske hold i Bergensområdet som strekker seg fra thrash metal til rock, og videre til pop. Vi trenger ikke å gå dypt inn i materien, men vi er erfarne musikknomader som fortsatt synes det er gøy å drasse på store forsterkere, store trommesett og spille høy og kompromissløs hardrock. En rekke tilfeldigheter førte oss sammen. Vi synes selv at dette er en nokså unik trekløver der alle har sin viktige plass, både kreativt og musikalsk. Kun oss tre, Nordvik, Ottesen og Rein, kan være Magick Touch.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

Vi nyter alt fra Sigrid og Dagny via Spidergawd til Enslaved og Fleshkiller. Det er ikke vanlig å fylle hele smågodtposen kun med jordbærfisk, liksom. Her i Bergen er det stadig interessante band som dukker opp, men stort sett av typen reinspikka pop, indiepoprock eller ekstremmetall. Men vi har godt selskap i Sahg og Audrey Horne som er to flotte hardrockband fra vår by. Sistnevnte deler vi jo seng (øvingslokale) med, og de gir til og med ut plate uken etter oss i januar. Så det kommer flere godbiter fra vårt lokale.

Har dere noen musikalske forbilder?

Vi har en svakhet for typer som er harde utenpå men litt myke inni. Bon Scott og Phil Lynott (og deres medsammensvorne) står meget høyt i kurs både hjemme og i øvingslokalet.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som band?

Vi var på jakt etter en produsent da vi skulle spille inn det som skulle bli “Blades, Chains, Whips & Fire” da superprodusenten Bob Ezrin (Alice Cooper, Pink Floyd og ikke minst Kiss!) sitt navn ble nevnt via en kontakt. Vi var i dialog om samarbeidet kunne realiseres. Ezrin synes at vi var dyktige musikere, og kom også med konstruktiv kritikk. Dessverre klarte vi ikke å lande avtale om tidspunkt for innspilling, men likevel helt vilt at han har hørt musikken vår og i tillegg kommet med innspill, som har vært med å løfte dette andre albumet vårt enda et nivå.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Vi spilte på Ålvikrocken i 2016 da et annet band kansellerte i siste liten. Magick Touch var på hugget og stilte på én dags varsel. Vi fikk fantastisk respons fra det lokale publikumet, og høydepunktet ble da vi spontant satt i gang “Ain’t No Love” (In The Heart Of The City), låten som Whitesnake gjorde til powerballadeklassiker i sine glansdager. Hele salen brøt ut i et uventet og ekstatisk allsangøyeblikk. Gode minner fra smelteverksbygda, der altså.

Hvilke musikalske planer har dere i 2018?

Som nevnt kommer vårt andre album “Blades Chains Whips & Fire” ut 5. januar 2018. I skrivende stund jobbes det med ulike varianter av promotering, inkludert konserter i inn- og utland. Uansett vil vi spre det glade budskap som er Magick Touch i uoverskuelig fremtid. Vi gleder oss enormt til å reise rundt å spille for våre brødre og søstre i ånden, og gi oss alle en velfortjent hardrockopplevelse.

Quiz

Hvor god er du på norsk metal?

Norge har en meget stolt metal historie og svært mange aktive band. Kan du din historie så vel som oversikt over nåtiden? Test deg i vår [...]

Ta quizen

Se Også

Melankoliker Paal Flaata tolker kjente og ukjente låter så hjertet brister på sin nye plate
Intervju

Melankoliker Paal Flaata tolker kjente og ukjente låter så hjertet brister på sin nye plate

Når den nye platen til Paal Flaata åpner med en perfekt fremført og fullstendig hudløs tolkning av Charlie Rich-klassikeren «You Never Really Wanted Me» er det [...]

Brutal dynamikk og enorme klangfarger løfter Once Awake
Intervju

Brutal dynamikk og enorme klangfarger løfter Once Awake

Onsdag 23. november slapp Once Awake sitt selvtitulerte album som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet blir promotert med en turné i England og [...]

Singleaktuelle Bo Milli er en av de mest spennende nye artistene på indiehimmelen
Intervju

Singleaktuelle Bo Milli er en av de mest spennende nye artistene på indiehimmelen

Den bergensbaserte fremadstormende artisten Bo Milli slapp den fete singelen «FOMO» fredag 25. november som er denne «Ukens single» på NPS Music. Låten er co-produsert av [...]

Albumaktuelle Therese Ulvan jaktet «The American Dream»
Intervju

Albumaktuelle Therese Ulvan jaktet «The American Dream»

Med lang fartstid i musikkbransjen har Therese Ulvan turnert verden rundt, vunnet priser og samarbeidet med store internasjonale artister. Hun fikk en fantastisk start på sin [...]

Nordgarden er ute med et knallbra album
Intervju

Nordgarden er ute med et knallbra album

Nylig slapp singer-songwriter Nordgarden albumet, «All We Need» som er spilt inn i episke Athletic Sound i Halden og som ble mikset og produsert av Bjarne [...]

Tommy Fredvang sjarmerer med ærlig og fengende album på norsk
Intervju

Tommy Fredvang sjarmerer med ærlig og fengende album på norsk

Fredag 18. november slapp Tommy Fredvang sitt tredje album, «Våken» hans andre på norsk, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet inneholder 11 [...]