Foto: Skorstøl Foto

Gino Bless – Nå er livet mitt komplett

Del Tweet

Gino Bless er ute med gladlåten ”Hallelujah” som gjestes av den Kristiansand-baserte rapperen Twisted Artistics.

Låten er preget av catchy melodier og får frem sommerstemningen med et budskap om å løfte frem det gode. Den er produsert av bergenseren Harald Melvær Øgaard. Vi tok en liten prat med Gino om blant annet den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med den catchy sommerlåten ”Hallelujah”. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk for det. Vi er gira!! Eg og wifey mistet et barn ca. 10 uker ut i svangerskapet for et par år siden. Det var en tung tid for oss etter dette og det er vel kanskje derfor grunnen til at gleden er stor og tittelen Hallelujah falt på plass med den nye singlen min. Hallelujah skrev eg bare noen få dager etter at min sønn Isak ble født (31. mai). Det å få være med på en fødsel er definitivt det sterkeste og mest følsomme eg noen gang har vært med på. Det var både gledestårer og latter. Den følelsen der du bare kjenner at livet endelig har blitt komplett.

Inspirert av de dårlige og tragiske nyheter med terror og kaos i verden, så gikk eg i studio sammen med min tjommi Twisted Artistics. Eg viste han en beat fra produenten min Harald Melvær Øgaard og vi ble enige om å lage en skikkelig gladlåt. Målet var at denne skulle motivere både folk i gaten og vår neste generasjon som min sønn Isak til å lyse opp verden rundt seg. Kort oppsummert, Hallelujah er definisjonen av et eneste stort gledesrop!

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har vært veldig bra med flere oppturer. Eg har fått spille mange konserter og gitt ut jevnlig ny musikk. Eg sitter vel mest igjen med at dette året har inspirert meg til å ville fortsette med musikken. Inspirasjonen kommer mest fra de folkene som sender meg meldinger om at musikken min gjør noe med dem. Det er en fin flyt om dagen og eg føler det er noe på gang. Det som kanskje har vært det feteste det siste året er at låtene begynner å få en mer ”happy” sound enn alt det melankolske som eg tidligere ga ut. Shit, eg er jo gift og har en kid nå, så føler eg ikke kan klage så mye lenger. He he.

Hva vil du si er det spesielle i ditt musikalske univers?

Før kunne eg si at soundet mitt var preget av triste tekster og instrumenter som piano, strykere og tunge trommer. Nå er soundet mye mer melodiøst og det har et mye mer ”happy” preg over seg. I tillegg forsøker eg å synge en hel del mer med god hjelp av autotunen her og der he he.. Ellers vil eg si at låtene mine er preget av mye positivitet og oppmuntrende budskap med fokus på ordene tro, håp og kjærlighet.

Hvordan startet det hele for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Eg vokste opp i et hjem der det alltid var lyd enten på TVen eller på cd-spilleren. Min mor hørte på det meste av musikk og hadde en rimelig stor samling med LP-plater. Eg husker hun plasserte meg i sakkosekken med headsettet på og på ørene hørte eg countryartisten Garth Brooks. Dette er vel kanskje min ”guilty pleasure” at country er absolutt noe eg kan høre på en sjelden gang. Det er noe med de der tekstene som har så mye kjærlighet i seg. Tror det har med at oppveksten min var kjip mens fattern var i fengsel og min mor tok seg av meg.

Etter hvert gikk jo det over til hip-hop i tenårene med artister som 2Pac, Puff Daddy, Wu Tang, Nas, Cypress Hill, N.W.A, Snoop Dog og Bone Thugs N-Harmony. Siden barndommen og tenårene så var det faktisk først i 2003 at eg fant ut at musikk er noe eg vil satse på. Da gikk eg mitt første år på skole i Kristiansand og det var også samme år hvor eg traff Rebekka som er min kone.

Hvem er Gino Bless og hva liker du å gjøre på fritiden?

Gino Bless er en stadig vekk kreativ og sulten bergenser med mange baller i luften. Eg driver plateselskapet G’Bless Records, Make It Management, produserer musikkvideoer, er selv artist og tar på meg inn i mellom en del prosjektleder-jobber. I tillegg reiser eg rundt i fengsler og skoler hvor eg holder foredrag for å forebygge rus, vold, kriminalitet og antimobbe-kampanjen Snakk Om Mobbing. Så når det kommer til min fritid så dedikerer eg den til min kone, min sønn, familie og treningen. ALL IN.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det kanskje mest feteste eg har opplevd er Pink Party i Kristiansand i fjor da eg spilte foran 17 000 mennesker. Det mest spesielle må være de tilbakemeldingene fra folk som hører på musikken min som har sendt meg mailer om at musikken har reddet livet deres. Husker spesielt en historie om en kar som sa han hadde plukket det treet han skulle henge seg i, men da han kom over en sang som heter Frykt Ikke og Elsket som eg har skrevet sammen med tjommien Roger, så ombestemte han seg. Helt sykt å tenke på at man har bidratt til å redde liv. Flere ganger har folk kommet til meg etter en konsert og sagt at musikken inspirerer de til å tro og håpe mer. Det er vel kanskje det sterkeste eg sitter igjen med. Husker også en gang eg møtte en kar i fengselet som sa at en av sangene hadde fått han på en ny kurs og når han nå skulle løslates så gikk han rett ut i en ny jobb og en dame og kid som ventet på han. Rusfri, skolert med ny jobb og et nytt liv. Fy søren, er jo helt sinnsykt å tenke på egentlig.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Ja shit asså! Eg er så sykt imponert over standarden i Norge om dagen. Eg hører egentlig på så mye at det blir vanskelig å trekke frem noen få artister. Men hvis eg skal trekke frem noen i hip-hop sjangeren, så kan eg jo nevne 46Simmy, Unge Ferrari, Larsiveli og Makko Makeba, BlackO, Store P, Cezinando, JNS, Pasha, Kholebeatz og Lars Vaular. Alle disse har noe som skiller seg ut og som eg mener bør få fortsette å skinne.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

For tiden blir eg veldig inspirert av den danske hip-hop scenen. Artister som Gilli og Sivas hører eg nesten daglig på. Artister som har karakter og som virkelig er et forbilde så kan eg nevne Andy Mineo og Lecrae fra USA. He he det er sikkert noen som kommer til å ”hate” på meg nå, men eg føler virkelig det siste albumet til Justin Bieber. Den kid´n der har så sykt mye talent.

Kan du fortelle litt om et av dine beste minner fra en av dine liveopptredener?

Da må eg trekke frem Skjægårdsgospel Music Festivalen for noen år tilbake når hele G’Bless klikken stod på scenen sammen. Sowdiak, Twisted Artistics, JNS (tidligere medlem), Obi One, 46Simmy og eg som gjestet oss. Det var bare så sykt varmt, så sykt stappa med folk i den der gymsalen hvor vi spilte og publikummet klikket helt med oss. Energien, kjemien og alt stemte liksom den dagen der. Folk stod i kø utenfor og kom seg ikke inn. Ha ha så sykt oppsig, men det kunne faktisk ha gått så galt den kvelden også. For rett før vi skulle på scenen så fant ikke eg Macbook´en. Den var borte vekk og panikken steg noen hakk for å si det mildt. Ute stod folk og klappet oss frem og stemningen var helt insanse. I mellomtiden løp eg og hele gjengen rundt for å finne igjen Macbook´en. Noen få minutter senere blant en fullsatt gymsal så kom det plutselig en kis bort med bagen og vips var vi på scenen og laget kanskje vårt beste show til nå.

Har du noen spennende planer i sommer?

Denne sommeren dedikerer eg til min wifey og nyfødte sønn først og fremst utenom singlesatsingen ”Hallelujah”. Så det blir nok masse tid til å spise is, grille og chille hjemme på Sørlandet sammen med familie og venner. Eg skal ellers spille noen konserter i sommer, bl.a. førstkommende lørdag 24. juni så spiller eg i Kristiansand på Pink Party foran en utsolgt arena som tar i mot 12 000 mennesker med Isaac Elliot, Ylva og Kingwings Crew. Dagen etter spiller vi på et av Norges største fotballturneringer Sør Cup som også huser en del tusener. Senere i juli stikker eg til Trondheim for å spille og ellers kommer eg nok til å jobbe i studio med noen nye låter og forberede høsten hvor det allerede er booket en del shows frem mot julen.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2017?

Har satt meg et mål om å gi ut en ny EP tidlig 2018 og heller fokusere på singleslipp gjennom høsten 2017. Flere konserter er som nevnt booket, så da blir det spillejobber hver måned frem til jul. Sånn ellers så er de to selskapene mine G’Bless Records og Make It Management under utvikling, så det kan skje en del fete endringer der det kommende året. Det blir i hvert fall en god del aktivitet og tagging på Instagramkontoen min fremover og sikkert travle måneder med bleieskift arbeid.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]