Foto: Ricardo Bråtteng Rodrigues

Endelig er Horten-duoen Larsiveli og Makko Makeba ute med sin debut-EP

Del Tweet

Endelig er Horten-duoen som for mange er kjente for sine musikalske bidrag på utgivelser fra artister som Sushi x Kobe, Unge Ferrari og Mats Dawg, ute med sin debut-EP ”Brødrene Gjeddehjerte” som er denne ”Ukens album” på NPS Music.

Låten ”Thailando” er i rotasjon på NRK P3. De feiret med lyttefest på Paul’s Boutique i Oslo på slippdagen 10. mars, og så blir det releasekonsert på Rockefeller 21. april.

”Din favorittrappers favorittrapper (og -produsent)” – beskrivelsen har sjelden vært mer dekkende. Larsiveli (24) – er et rått raptalent med en inderlig og direkte stil, ”stahet og sult, blandet med ydmykhet og koketteri” (Natt & Dag). Storebror Makko Makeba (27) har levert produksjoner av ypperste merke i en årrekke, med sitt karakteristiske ”tåkete”, basstunge og melodiøse sound. Vi tok en prat med brødrene om bl.a. den nye EP`n og planene videre fremover.

Gratulerer med EP`n ”Brødrene Gjeddehjerte”. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt EP`n fra start til utgivelse?

L: Prosessen fra start til slutt har vært veldig lang men veldig lærerik. Vi er to sterke personligheter med sterke meninger så noen ganger kommer det i veien. Hverdagen har også kommet i veien noen ganger, men dette er første gangen for begge to så man må gjøre noen feil for å lære. Det har vært veldig moro og jeg føler at absolutt alle låtene er sinnsykt bra, og jeg er stolt av hva vi har fått til.

M: Lars og jeg har jobbet sammen i lang tid, men aldri sammen på et prosjekt på denne måten, så i starten handlet det om å finne litt frem til et felles «ground» vi kunne jobbe ut i fra. Et sted hvor vi følte en låt kunne tippe over til å høres altfor mye som en sololåt fra en av oss, og hvor begge kunne bidra med noe kult. 

Hva handler denne EP`n om og er det en rød tråd?

Lars: Selv føler jeg ikke at det er noen rød tråd på innholdet i låtene, men jeg føler det er en rød tråd soundmessig. Selv prøver jeg å formidle livet i Horten som Larsiveli med både oppturer og nedturer. Jeg har prøvd å lage musikk som er ærlig, men som også skal høres veldig bra ut med tanke på det melodiske.

Hvilken låt fra EP`n har dere et spesielt forhold til?

L: «Tar Meg» er min favoritt låt på EP`n. Jeg synes Makko bygger opp låten på en veldig bra måte før refrenget kommer. Han har også laget en helt unik bridge etter refrenget som er veldig stemningsfullt før verset mitt kommer inn og avslutter låten med et smell. Jeg husker da jeg spilte inn verset, og jeg kan enda huske den sulten og frustrasjonen jeg følte hver gang jeg hører på verset.

M: Siden den ble startet på så har jeg alltid vært veldig glad i Peng & Punan. Verset til Lars er solid som f… og jeg husker at jeg slet litt da jeg skulle spille inn mitt. Gitaren til Danne Mane er nydelig. Hooket er så enkelt og det er derfor jeg digger det – i tillegg kan du også danse til den. «Tar Meg» må jeg også trekke frem. Det er en grunn til at Lars’ vers er så og si det siste man hører i åpningssporet. Solid vers.

Det er mye bra norsk rap og hip hop for tiden. Hvordan ble deres musikalske samarbeid til, og hvordan er det norske rap og hip hop miljøet?

L: Vi har alltid samarbeidet, siden vi var små barn. Vi er jo brødre for real så Makko har så og si lært meg alt jeg kan om musikk. Vi samarbeider veldig bra og vi er flinke til å få ut det beste i hverandre. Det som ofte er litt vanskelig er at vi er to forskjellig mennesker som har levd to forskjellige liv. Så det som man hører på EP`n er fellesnevneren mellom Makko og meg. Det norske hip hop miljøet har blitt veldig stort og det er veldig mye bra ute. Jeg skulle gjerne ha sett litt mer samarbeid mellom forskjellige artister, men det har blitt bedre. Selv ”fucker” jeg med veldig mange rappere fra Bergen, og de gangene vi har spilt der tar de oss alltid godt i mot. Vi har også samarbeidet med flere fra Bergen, og jeg håper på å få jobbet med flere der borte. ”Shout out” til Bergen – jeg gleder meg til å dra tilbake. Min favorittby etter Horten.

Hvilke tanker har dere gjort dere rundt lydbildet av denne EP`n?

M: Jeg tror ikke vi tenkte så altfor mye over ting da vi startet. Vi hørte på beats, lagde mer beats, skisset opp noen ideer og bygde videre på noen andre. Hver session kunne variere mellom flere forskjellige fremgangsmåter fra gang til gang. Noen ganger slik og andre ganger sånn. Låtene vi har valgt er de vi har hatt mest lyst til å ha med på EP`n, da det er de låtene som representerer hvor vi var i hodet, livet og musikalsk på det tidspunket vi lagde låter til EP`n.

Hvem er dere, og hva liker dere å gjøre på fritiden?

L: Jeg er Lars Reiersen, 24 år og er ”born and raised” i Horten. Jeg har to sønner, en på 6 og en på 1 år så fritiden går med på å være sammen med dem. Om ikke så finner du meg på Borrevannet med en kasse øl. Jeg har drevet med musikk så lenge jeg kan huske, og det har alltid vært sånn. Vi har en far som har spilt gitar både som soloartist og i band så lenge vi har levd.

M: Tror jeg er en vanlig kis som gjør uvanlige ting. Mye av fritiden går med til enten å spille inn eller produsere musikk, men når jeg ikke gjør det så finner du meg nok i bakskauen eller på Borrevannet veldig ofte (det er en innsjø i Horten). Ellers er jeg sammen med Losjen, med dama, fisker litt – kanskje jeg lager et bål også. 

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

L: Det siste året har vært lærerikt. Vi har lært mye om hvordan prosessen med å få ferdig og få ut en utgivelse er. Vi har også begynt å spille inn solo-låter som skal på soloprosjektene våre – så det er spennende. Vi har også hatt noen vellykkede spillejobber med masse folk. Vi dro blant annet tilbake til Bergen i august i fjor og spilte på Klubb Kok med JNS og Dårlig Vane, og etterpå så hang vi ute med alle gutta fra Bergen – det var ”all love”.

M: Det har handlet mye om å ferdigstille EP`n. Etter at det var gjort har jeg jobbet med ny musikk for meg selv og andre. F.eks Mats Dawg og Jesper Grønn.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

M: Daogen – Ingen gjør det som han. Store P leverer alltid. Unike saker. Ingen gjør det som han gjør heller. Ellers så synes jeg det kommer mer og mer spennende nykommere. Den nye singlen og videoen til Jonas V var smek som f…! Skaterboy Rico bør alle gjøre seg klar for. 

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

L: Jeg får inspirasjon av absolutt alt. Det kan være en sanger eller rapper jeg aldri hører på ellers, men så kan andre verset på låten til han eller hun plutselig inspirere meg. Jeg har favorittartister men ikke forbilder jeg prøver ikke å ha en annen persons karriere som en mal.

M: Enig med Lars. Dropper å nevne navn på inspirasjonskilder. Da blir det bare tatt som at jeg vil høres ut som det eller det, han eller de.

Hva er det morsomste, sprøeste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

L: Uff det er veldig mange. Jeg fikk en BH kastet opp på scenen. Det var hyggelig.

M: Synes det var sprøtt da vi spilte på Blå og Lars og jeg gikk forbi en gruppe med mennesker inne i lokalet hvor en av kisene bryter ut «Ey halla! Husker du meg eller? Du banka meg på fest hos han derre derre..» med et stort smil om munn. Kjempefornøyd. Det synes jeg var litt passe haha.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste minne fra en av deres liveopptredener?

L: Det beste minnet jeg har fra en liveopptreden er da vi var backstage i Bergen på Vibbefest og Skaterboy Rico satt og trommet på bordet mens alle gutta freestylet. Det var et skikkelig hip hop øyeblikk som jeg aldri kommer til å glemme – god stemning.

Hvilke musikalske planer har dere videre i 2017?

L: Så langt har vi bare en konsert som er offentliggjort og det er på Rockefeller 21. april. Det kommer selvfølgelig flere byer og datoer etter hvert. Vi har også musikkvideoer som vi må få ut med låter fra EP`n. Ellers så er det for meg å jobbe meg ferdig med et soloprosjekt.

M: Det første som skjer er at vi sparker i gang konserter med å ha releasekonsert for EP`n på Rockefeller 21. april. Det blir vilt! Ordner og koker noe flott til alle som tar turen for å rocke med oss. Så skal vi selvfølgelig til Bergen – alltid bra i Bergen! Vi kommer nok til byen din og vi gleder oss noe veldig. Ellers driver vi begge to og spiller inn og jobber med låter til nye individuelle prosjekter. Altfor tidlig å si noe om hva og hvilken form det kommer i, men det er spennende saker. I tillegg prøver jeg alltid å jobbe med andre dyktige artister om det så går i gjestevers eller produksjon.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]