Foto: Christian Zervos

Coucheron er ute med energisk kanonkule og musikkvideo

Del Tweet

Nesøya-artisten og produsenten, Coucheron (Sebastian Kornelius Coucheron–Gautier Teigen) er ute med den herlige og funky låten «Cannonball» på Toothfairy som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Med Coucherons signaturproduksjon og han selv på vokal med et catchy refreng med kledelig falsett som gir oss assosiasjoner til Donkeyboy er dette en spretten feel-good-låt med masse gode sommervibber. Til låten har han sluppet en spesiell musikkvideo hvor han gjør et spenstig men også farlig stunt.

I mars slapp han den catchy discolåten «Can’t Stop» som ble listet på NRK P3 i tillegg til å få spilletid på radiostasjoner både i Tyskland og USA.

Vi tok en prat med han om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Cannonball». Kan du fortelle litt om prosessen rundt den, litt om lydbildet og hva den handler om?

Tusen takk! Prosessen rundt «Cannonball» har vært pinlig lang, og ganske sammensatt. Låten startet i en session med megaflinke Oskar Nordbø, og var på tidspunktet en ganske rolig akustisk låt. Jeg beholdt refrenget, men «remikset» resten av låten og skrev den om. Jeg har vært litt redd for låten generelt fordi idéen er så veldig catchy, og da føler man kanskje et visst ansvar for at låten må leve opp til et visst potensiale. Jeg er glad for at jeg på et punkt klarte å senke skuldrene og etter hvert slippe den, det skjer nesten aldri med idéer som har ligget en stund.

Du har også sluppet en musikkvideo til låten hvor du gjør et spesielt stunt. Kan du fortelle litt om produksjonen av den?

Min manager, Toby, var primusmotor/regissør på videoen. Han var peppet på idéen om en menneskekanon. Hot Rod var også en tydelig referanse, hehe. I bygget hvor jeg har studio sitter det en haug med andre kjempeflinke folk, deriblant Christian Zervos fra kunstner-gruppen Duer (@duerart), som bygde kanonen, samt Amund Teien Lund som skjøt videoen.

Hva er det spesielle i Coucheron sitt musikalske univers?

Det kan være vanskelig å se sånne ting selv, men jeg får ofte høre at det er noe lekent ved musikken min. Jeg har litt adhd på produksjon, og en litt lei tendens til å heller slenge inn for mange ting i låten enn for få. Jeg skylder på Basement Jaxx, hehe.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Til vanlig lever jeg litt som en pensjonist, egentlig. Bor med kjæreste og hund på Grünerløkka, og utenom musikk tenker jeg mest på mat.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg startet å spille trommer og gitar som 10-åring. Litt usikker på hvor motivasjonen kom fra, men jeg var alltid sykt opptatt av musikk som barn. Det beste jeg visste var å høre på CDer, og i helger var jeg mest interessert i å sitte på rommet og høre på Iron Maiden eller Turbonegro. Min stebror introduserte meg for FL Studio da jeg var 14 år. Jeg var ikke noe særlig opptatt av dansemusikk/EDM, det bare ble litt sånn siden jeg lagde musikk på data.

Hva føler du er din sterkeste side som artist?

Min sterkeste side som artist og produsent er nok at jeg alltid er keen på å lære mer. Jeg er sykt glad i all slags musikk og føler meg vel så komfortabel med å lage indierock som french house.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Jeg har begynt å synge selv, det har vært en døråpner på mange måter. I tillegg så har jeg kanskje begynt å gi litt mer f…, bry meg litt mindre om hva andre synes. Det har jeg slitt mye med tidligere.

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Hmm, denne er litt tricky. Jeg har sykt mange gode minner fra Coucheron-konserter. Hovefestivalen siste året den ble arrangert husker jeg veldig godt, men den mest minnerike opplevelsen var fra en Lemaitre-konsert jeg var med å spille på i San Diego. Da tisset jeg på meg midtveis under konserten. Det var en deilig opplevelse!

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Mine største inspirasjonskilder musikalsk er nok Justice, Daft Punk og Lemaitre.


Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg er stor fan av Jerry Folk. Veldig inspirert av det han slipper om dagen. Jeg er også superinspirert av hva Lokoy får til!

Hva er det sprøeste, morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Grammy-nominasjon med Kehlani. Det var surrealistisk.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Donald Trump. Sucky fyr, men sjukt lættis.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Kygo eller Alf Prøysen.

Hvordan har Covid19/korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for 2021?

Korona-perioden har føltes ganske normal, jobbmessig. Jeg har vært heldig med å få jobbe like mye som før i studio. I 2021 er jeg keen på å slippe mer musikk enn noen gang!!!

Se Også

EP-aktuelle Debora imponerer med sin gode pop-teft
Intervju

EP-aktuelle Debora imponerer med sin gode pop-teft

Med sin klare vokal og ufiltrerte tilnærming til livsutfordringer som identitet, tvil og usikkerhet, har Debora allerede fra første utgivelse med «Oh Maybe» høstet gode omtaler. [...]

Få en positiv sommerboost av Kryger
Intervju

Få en positiv sommerboost av Kryger

Marie Kryger fra Sandnes er stemmen bak den fremadstormende popartisten, Kryger, og fredag 26. mai slapp hun den oppløftende låten «Se på meg nå» som er [...]

The Holy Mountain med grensesprengende og utsøkt skandinavisk melankoli
Intervju

The Holy Mountain med grensesprengende og utsøkt skandinavisk melankoli

Avant-garde popgruppen The Holy Mountain slapp nylig sitt album «The Dawns Here Are Quiet» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet kan beskrives som [...]

Stjerneskuddet lille Caesar «brenner» for å gjøre noe på sin nye single
Intervju

Stjerneskuddet lille Caesar «brenner» for å gjøre noe på sin nye single

Fredag 19. mai slapp lille Caesar låten «brenner» via EMI Music Norway og Universal Music Norge som er denne «Ukens single» på NPS Music, og det [...]

Albumaktuelle Eide Olsen; «Du er aldri så fri som når du er fanget i kjærlighet»
Intervju

Albumaktuelle Eide Olsen; «Du er aldri så fri som når du er fanget i kjærlighet»

Etter utgivelsen av albumet «Cross My Heart» (2021), innledet låtskriver og artist Eide Olsen et tett samarbeid med Eirik Grønner (Kurt Nilsen, Endre Nordvik) i Bergen, [...]

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album
Intervju

Emelie Hollow er ute med nært og vakkert album

Låtskriver og artist Emilie Hollow slapp nylig sitt andre album, «Solitude» på Universal Music Norway, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet er [...]