Foto: Pressebilde

Chris Medinas nye låt «Cut Me» handler om å være sårbar uten å miste fotfeste

Del Tweet

Det har vært stille fra amerikaneren Chris Medina en god stund nå, men fredag 2. mars slapp han endelig en ny single, den nydelige låten “Cut Me” som er denne ”Ukens single” på NPS Music.

”Cut Me” er den første sangen jeg har skrevet sammen med låtskriverteamet bak ”What Are Words”, og er en veldig personlig og viktig sang for meg. Den handler om å ha kommet til et punkt der man er trygg nok på seg selv til å takle kritikk. Om å være sårbar, uten å miste fotfestet ved motgang”, forteller Medina.

Han ble kjent gjennom sin suksess i American Idol i 2010, og rørte en hel verden til tårer da han sang superhiten ”What Are Words” for sin hardt trafikkskadde daværende forlovede Juliana Ramos. Suksessen han oppnådde med denne låten ble også en stor påkjenning for han som gjorde at han valgte å ta seg en lang pause fra rampelyset.

Chris Medina er også aktuell som deltaker i TV2s store lørdagssatsing, “Århundrets stemme” hvor han og ni andre artister skal synge kjente sanger fra de siste hundre årene, og til slutt stemmer TV-seerne frem en vinner etter ti uker.

Medina som er født og oppvokst i Chicago har det siste året vært bosatt i Oslo med sin norske samboer Silje Skylstad og deres datter Mila på 8 måneder. Vi tok en prat med Chris om blant annet den nye låten og hans TV2 deltakelse i programmet ”Århundrets stemme”.

Du beskriver «Cut Me» som en dypt personlig og viktig sang. Kan du fortelle oss litt om tematikken? Hvordan var reisen din frem til din nye forståelse om at det er OK å være sårbar?

Jeg var ulykkelig i lang tid og gikk glipp av så mange muligheter, så mye tid har vært bortkastet. Først og fremst fordi jeg har vært redd for å følge hjertet, noe som er rart, fordi det å følge hjertet er det folk likte ved meg til å begynne med. Hvis jeg ikke hadde fulgt hjertet hadde for eksempel «What Are Words» aldri blitt til. Folk liker det ikke alltid hvis ting de elsker endrer seg, faktisk er det slik at de ofte hater endringer, og jeg forstår det på et dypere nivå nå.

Jeg har vært igjennom en prosess der jeg lærte at folks tanker og meninger ikke kunne kontrollere min egen lykke, og dette er en prosess jeg ikke anbefaler til andre. Det handlet i bunn og grunn om å rive livet mitt i stykker, snu det opp ned og vrenge det; å ta alle gale beslutninger og jage etter feil ting, helt til jeg ikke lignet på personen jeg en gang var. Da jeg nådde det punktet forstod jeg at ingen kunne såre meg mer enn jeg kunne såre meg selv. Heldigvis innså jeg dette før jeg gjorde permanent skade.

Sangen er skrevet sammen med det samme teamet bak monsterhiten «What Are Words», hvordan gikk det hele til?

Jeg dro til Los Angeles for å møte Andre Lindal og Lauren Christy kort tid etter at jeg ga ut mitt første album. Alle ville rett og slett samles i studio igjen fordi det vi får til sammen der er ærlig og magisk.

Vi ble overrasket da vi så din 20+5 spilleliste fordi den er full av sanger med norsk språk. Liker du låtene først og fremst på grunn av det melodiske, eller forstår du allerede norsk godt nok til å sette pris på tekstene?

Kjæresten min er norsk og hun setter gjerne på spillelister som høres fantastiske ut. Hun forteller meg hva de synger, men vanligvis først etter at jeg først har forelsket meg i produksjonen, arrangementet og aller mest stemmen.

Din egen musikk, så vel som din 20+5 spilleliste, tegner et bilde av en artist som elsker det melankolske. Fortell oss hvordan din personlighet reflekteres i din musikksmak?

Musikken jeg hører på beskriver faktisk ikke hvordan jeg er som person i det daglige. Jeg liker å tro at jeg er en veldig glad og morsom person, og jeg har så mye å være glad og takknemlig for. Jeg valgte sangene fordi de er mine favoritter å fremføre live. Jeg elsker jo all slags musikk, men det må bevege meg enten i form av produksjon, stemme eller tekst. 90-tallets grunge og alternativ musikk har en spesiell plass i hjertet mitt. 90-tallet var tiåret da jeg sluttet å høre på musikken foreldrene mine satte på, og jeg gikk aktivt ut og søkte etter og dannet meg egne meninger om musikk.

Hvis du kunne jobbe med en norsk artist, død eller levende, hvem ville du valgt?

Jeg lærer stadig mer om norsk musikk og artister daglig. Jeg vet egentlig ikke om jeg har nok kunnskap til å gjøre et valg. Akkurat nå… tror jeg at jeg ville valgt en artist som kan ta meg litt vekk fra det jeg er vant til… som Karpe Diem, Kygo eller Aurora. For å være ærlig er det vanskelig å velge en.

Listen er full av kvinnelige popartister som Astrid S, Julie Bergan, Sigrid og Aurora. Hvordan vil du rangere norsk musikk generelt akkurat nå?

Jeg ble selvfølgelig introdusert for norsk musikk først da jeg kom hit, men da fant jeg også ut at mange norske artister har oppnådd mye og til og med gjort det bra i land som USA. I 2018 har mange nordmenn blitt hørt over hele verden, og til og med påvirket verdens største artister. Det at jeg liker kvinnelige artister fra Norge er egentlig bare en tilfeldighet.

Du er en av deltagerne i «Århundrets stemme» på TV2; hva er det du gleder deg mest til og er det noe du er nervøs for?

Først og fremst gleder jeg meg til å ha det gøy. Det er kult å dykke ned i hvert tiår og å forsøke å formidle lyden fra disse periodene. Jeg er ikke nervøs selv om jeg tuller ofte om at de andre deltakerne er så flinke at jeg blir nervøs. Men selv om de er fantastiske, er de utrolig jordnære, morsomme og en komplett glede å høre på. Det er en glede å dele scenen med dem.

Hvis vi ser bort fra deg, hvem anser du som favoritt til å vinne hele greia?

Jeg har tro på at alle har noe å bidra med, og selv om det er et politisk korrekt svar er det mitt helt ærlige svar. Jeg har faktisk ingen anelse om hvem som kan vinne i det hele tatt. Alle er utrolig flinke.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Se Også

The Sideways med fint oppfølgeralbum
Intervju

The Sideways med fint oppfølgeralbum

Fredag 13. september slapp Trondheimsbandet The Sideways oppfølgeren til deres selvtitulerte debut, og «Can’t Wait to Arrive Somewhere» er denne «Ukens album» på NPS Music. The [...]

Endelig mer musikk fra den «stillferdige mesteren», Magnet
Intervju

Endelig mer musikk fra den «stillferdige mesteren», Magnet

Singer og songwriteren Magnet fra Askøy utenfor Bergen er en god venn du aldri vil miste, og i likhet med alle gode venner, trekker han deg [...]

Hanne Tveter presenterer sin hyllest til Frida Kahlo
Presseskriv

Hanne Tveter presenterer sin hyllest til Frida Kahlo

«Kunsten å overleve døden» – en hyllest til Frida Kahlo Velkommen til en forestilling basert på den sterke livshistorien og de gripende kunstverkene til Frida Kahlo, [...]

D’Sound er tilbake med sitt første album på 5 år
Intervju

D’Sound er tilbake med sitt første album på 5 år

Det har vært en lang vei til målet, men nå er omsider et av Norges mest kjente band de siste 23 årene, D’Sound, tilbake med sitt [...]

Moyka er Norges nye popkomet
Intervju

Moyka er Norges nye popkomet

Bak artistnavnet Moyka finner du den 21-årige produsenten og singer-songwriteren Monika Engeseth fra Hallingdal som innehar en sterk og spennende vokal pakket inn i et fengende, [...]

Hypp på en kollega? Har Offentlig Sektor fått et «slutty» image?
Intervju

Hypp på en kollega? Har Offentlig Sektor fått et «slutty» image?

Å ha et godt øye til en kollega er noe mange nordmenn kan kjenne seg igjen i, men er vannbeholderen blitt offentlig sektors Helge Hammelow-Berg? Offentlig [...]