Foto: Christian Gustavsson

Charla K samarbeider med Per Gessle på sin nye EP!

Del Tweet

Charla K (Charlotte Kjær) er fra Tønsberg, men bor for tiden i Stockholm. I 2009 kom hun på andreplass i X Factor med gruppen Shackles.

I 2013 deltok hun i MGP for første gang med samme gruppe, men den gangen som en duo. Charla K har lett seg frem til sitt eget uttrykk og da hun traff den svenske låtskriveren, produsenten og artisten Alex Shield, falt mange biter på plass, som låtskriverpar og på privaten.

I 2017 signerte Charla K platekontrakt med Per Gessle sitt plateselskap Space Station 12. Hennes første single var «Should’a Let Me Go», skrevet sammen med Alex Shield og Sharon Vaughn. Hun har nylig også vært med og skrevet låten «Stamina» til Anastacias nyeste album. Nå sist var hun med MGP med låten «Stop The Music» skrevet av Per Gessle, og Alex Shield og Charla K, som har blitt en hit på norske radiostasjoner. Låten fikk blant annet terningkast 5 i Dagbladet. Vi tok en prat med henne om bl.a. den nye EP´n, hennes MGP-deltakelse og planene videre fremover.

Gratulerer med EP´n «Family». Kan du fortelle litt om prosessen rundt den fra start til utgivelse?

Denne EP`n er helt enkelt en oppsummering av låter som har ligget og ventet en god stund, og det føles fint endelig å ha fått sluppet disse låtene før det kommer mer musikk. Prosessen har vært lang, men fin, kreativ, inspirerende og lærerik. Det var etter at jeg flyttet til Stockholm for 3 år siden at mitt låtskriveri ble utviklet og ble mer fullkomment på «riktig». Jeg har skrevet Family, Stop The Music og Should’a Let Me Go sammen med Alex Shield, Per Gessle og Sharon Vaughn. Dream Out Loud og Who Are You har jeg vært medvirkende på i etterkant siden de ble skrevet før jeg kom inn i låtskriverprosessen.

Kan du fortelle litt om lydbildet på EP´n og er det en rød tråd her?

EP`n inneholder 5 ulike låter og har vært skrevet uavhengig av hverandre, så det finnes ingen konkret rød tråd som er tenkt i utgangspunktet. Et visst lydbilde og sound går jo litt igjen, da det er en og samme produsent og låtskriver bak alle låtene, Alex Shield. Gitar, fiolin og organiske elementer som er blandet med det litt mer elektroniske i et pop og soulaktig landskap.

Hvilke låter fra albumet har du et spesielt forhold til?

Should’a Let Me Go og Family er vel de to jeg kjenner en ekstra tilknytning til. Should’a Let Me Go var den første singlen som jeg slapp som soloartist og den har et organisk og fint sound som jeg liker veldig godt. Family er en riktig feelgood låt med et fint budskap og den gjør meg glad.

Du er signert til plateselskapet til Per Gessle, og han har også vært med på å skrive flere av låtene på EP´n. Kan du fortelle litt om hvordan dette samarbeidet kom til og hvordan det er å få jobbe sammen med en legende som han?

Vi fant Gessle med hans band og fullt crew i et innspillingslokale i samme studiokompleks, men utenfor studioet til Alex på X-levels Studios i Stockholm. Gessle er Alex sitt barndomsidol og med litt mot og oppmuntring så gikk Alex ut og spurte om Gessle ville komme inn å høre på et par låter. Vi tenkte først, no way at han tar seg tid til å komme inn midt i reklameinnspillingen av «The Look», men det gikk 10 minutter og der satt han sammen med oss. Der satt vi og spilte opp låter av både Alex og meg. Han satt med oss i alle fall i 20 min. før hans manager kom inn for å hente han, og da ba han henne om å gå ut. Kjemien og en felles forståelse og interesse kom veldig naturlig der vi tre satt sammen i studio, og det var der alt startet – snakk om tilfeldigheter. Per Gessle er en jordnær, klok, hyggelig og tilstedeværende person med glimt og humor, og i tillegg er han en fantastisk dyktig låtskriver! Jeg er veldig stolt og glad for å få samarbeide med en legende som han.

Nylig var du med som deltaker i MGP med låten «Stop The Music». Kan du fortelle litt om den opplevelsen og hvordan det var å være en del av dette «sirkuset»?

Det har vært en fantastisk opplevelse å få være med i MGP. Et sirkus absolutt, men et veldig morsomt sirkus og av høy kvalitet. Det har vært lærerikt og først og fremst veldig gøy. Det er jo en super plattform og eksponering for relativt nye artister som meg, og det å få være med på et tv-show som MGP. Jeg sitter igjen med bare gode og positive opplevelser og det har jeg alt å takke det fantastiske NRK-crewet for. De har vært enestående fra dag en og gjennom hele prosessen, og så må jeg også trekke frem de andre 9 artistene som faktisk har gjort hele denne opplevelsen til å bli helt optimal og toppen av kransekaka. Det har vært en så rolig, god og herlig stemning blant deltakerne, og alle har backet hverandre opp og vært snille mot hverandre. Det betyr og gjør så mye i det hele og det store bildet. En riktig fantastisk go`gjeng! Oppsummering er at jeg er veldig fornøyd og har hatt det veldig gøy. Go MGP!

Noe kanskje ikke så mange vet er at du har diabetes 1. Hvordan er det å leve med det, og hvordan påvirker dette deg som artist og ikke minst med tanke på når du skal opptre?

Da jeg var i tenårene hvor alt annet ellers gikk opp og ned, så var det for å være helt ærlig et helvete å ha diabetes 1. Det har vært en ballast for meg og jeg har levd veldig ukontrollert og svingete i mange perioder siden jeg fikk dette da jeg var 7 år gammel. Det har med andre ord vært vanskelige utfordringer og tøffe perioder opp igjennom, men nå lever jeg veldig bra med det. Forsøker å trene regelmessig, spise og gjøre ting som jeg vet gjør meg godt. Man skal være forsiktig og passe på alt til en hver tid med en sykdom som diabetes. Det er utrolig viktig å leve også og finne sin egen og riktige balanse med seg selv som gjør det enklere med tanke på sykdommen. Når det kommer til opptredener osv., så gjelder det jo helt klart å måle blodsukkeret ofte og holde det mest mulig stabilt og innenfor «normalen» – men heller litt høyt enn for lavt blodsukker før man går på scenen.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har gått litt i vekslende gir, og det startet i første. Jeg slapp min første single Shouldà Let Me Go, hatt showcases, vært oppvarmingsband (Charla K & Alex Shield) for Per Gessle`s sommerturné, vært innom Bråvalla festival, skrevet en låt som ble via vår kollega pitchet til Anastasia som resulterte i at hun ville ha den med på sin nye skive, deltatt i MGP-2018 og nå sluppet min nye EP.

I 2009 var du med i X Factor med gruppen Shackles hvor dere kom på en flott 2. plass. Hvilke minner og erfaringer har du tatt med deg videre fra den gang?

Oj, det er snart 10 år siden, det har gått så utrolig fort, men samtidig så føles det som evigheter – ikke så rart kanskje. X Factor var jo helt klart en rendyrket skole for min del. Jeg lærte masse, fikk mange nye kontakter innenfor bransjen som også har gjort at jeg er her jeg er i dag, (og mamma og pappa da, som alltid har backet og støttet meg!). Det var helt klart utfordrende, lange dager og mye svette og tårer mens det pågikk hele den høsten, men vi hadde det utrolig gøy og jeg skulle aldri vært foruten det. Alle bekker små..

Hvem er Charla K, hva liker du å gjøre på fritiden, og hvordan og hva er grunnet til at du havnet i Stockholm?

Charla K er fortsatt “under production”, dvs. at jeg er såpass «ny» som soloartist og kan vel ikke helt sette pekefingeren enda på hvem jeg er som artist. Jeg synes i alle fall det er litt vanskelig å gjøre det selv. Men det er også en del av det å være og å bli en artist, nemlig det å utvikle seg hele tiden. Bli bedre, utforske, prøve ut og utfordre seg selv, tror jeg er viktig. Det kan ofte ta veldig lang tid å finne sin riktige musikalske sound og artisteri utad, i alle fall for mange, og jeg er en av dem. For meg er musikken og låtene helt klart det viktigste og det å kunne levere live på scenen. Styling, image, og å være aktiv på sosiale medier, osv. synes jeg er veldig vanskelig. Jeg får liksom ikke det helt til føler jeg. Det er selvfølgelig også en veldig viktig brikke for mange artister å ha det riktige imaget og hvordan man vil bli fremstått i sosiale medier. Jeg får helt enkelt jobbe med det, samtidig som det ikke er hele verden for meg. Hehe.

På fritiden ..eller fritiden? Som for mange andre musikere og artister så har jeg enn så lenge en ekstrajobb ved siden av musikken. Jeg er et veldig periodemenneske når det både kommer til mat, trening, låtskriving, døgnrytme, kreativitet, inspirasjon og alt jeg gjør egentlig, så det går litt av-og-på-opp-og-ned. Men når jeg er «», så liker jeg godt å trene, skrive nye låter, omgås med venner og familie (selv om det blir alt for sjeldent da mine nære og kjære bor i Norge og jeg var kjip som flyttet til Stockholm! But it has a reason). Ja, og helt enkelt forsøke å leve og ta vare på «her og nå». Jeg flyttet til Stockholm fordi jeg bor her med min svenske kjæreste og det var nok et trekkplaster i seg selv, i tillegg til alt som har med musikken å gjøre. Det er ikke skrevet i stein at vi skal bo her for alltid, men nå gjør jeg det, og det føles etter forholdende veldig bra.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Det er mye variert og mange ulike, men det har alltid gått mye i soul og pop. Stevie Wonder, Mariah Carey, Whitney Houston, Eva Cassidy, Amy Winehouse, Michael Jackson, Chaka Khan m.m. De er alle unike med sine vokalprestasjoner og musikalske sound og låter.

Hvilke musikalske planer har du videre i 2018?

Ferdigstille alle demoene og låtene som ligger på harddiscen og omsider slippe mer musikk, nå ganske snart, og det gleder jeg meg så mye til. Det jobbes også med å sette opp spillejobber utover, og planen er å komme ut for å spille for mest mulige folk i 2018. Utover det, så får tiden og livet vise.

Svensk

Swedish Rap

Svensk Rap på sitt beste, kun på svensk!

Les mer

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]