Foto: Tegnet av Øyvind Lien

Albumaktuelle Sinsenfist er et hiphop-crew utenom det vanlige

Del Tweet

Albumet «Mount Fistmore» er en manifestasjon av bandets kompromissløse tekstunivers som har preget musikken helt siden starten i 2013.

Sinsenfist byr gjennom 10 spor på betraktninger rundt store temaer som liv, død, selvransakelse, arbeidsliv, gangstatilværelsen på Sinsen, øl og mye, mye mer! Her er det også bidrag fra ringreven Jaa9 (Dirty Oppland) og internettfenomenene Loui & Lexus.

Sinsenfist har etablert seg som et av landets mest engasjerende liveband, fra hovedstadens brune bargulv og til storstuen Rockefeller. Fra sitt arnested i Oslos innflytterghetto numero uno, Sinsen, har bandet nærmest laget sin egen sjanger. Dette er et sekshodet troll der hvert hode har sine egne musikalske referansepunkter, noe som tydelig gjenspeiles i musikken.

Sinsenfist flørter med 90-talls hiphop så vel som 70-tallsfunk, bryter hiphop-konvensjoner med for eksempel femstemt sang(!). Sinsenfist er et hiphop-crew utenom det vanlige i en tid der musikk preges av individualitet og blankpolert fravær av patos. I en omtale skriver MTV Norway: – We certainly have a feeling that these guys are onto something VERY special – watch out for it! Vi tok en prat med bandet om blant annet det nye albumet og planene videre fremover.

Gratulerer med albumet «Mount Fistmore». Kan dere fortelle litt om prosessen rundt albumet fra start til utgivelse?

Tusen takk. Albumet ble konseptualisert for snaue to år siden, og siden da har vi sakte men sikkert snekret låter og videreutviklet tekstuniverset vårt.

Hva handler dette albumet om og hva ønsker dere å formidle gjennom det?

Albumet streifer innom all slags betraktninger rundt store temaer som liv, død, selvransakelse, arbeidsliv, gangstatilværelsen på Sinsen, øl og mye mye mer. I tillegg handler det, som mye annen hip-hop, om vår egen uovertruffenhet som mennesker generelt og som hip-hopgangstas spesielt.

Hvilke tanker har dere gjort dere rundt lydbildet av dette albumet?

Albumet inneholder et vidt spenn av sjangre og musikalske referanser. Det er alt i fra balkanbeat og reggae til G-funk og soul. Den røde tråden er allikevel et slags westcoast-heavy lydbilde med whistle-synther og varme harmonier.

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Vi har fokusert tungt på å ferdigstille albumet, og har derfor tilbrakt mange sene kvelder i våre respektive hjemmestudioer. Av musikalske høydepunkter har vi gjort store venues som Parkteateret og John Dee, og spilt inn musikkvideoer til fjorårets singler.

Hvem er Sinsenfist og hva liker dere å gjøre på fritiden?

Sinsenfist består av 6 gutter med drøyt 10 år i aldersspenn og vidt forskjellige musikalske bakgrunner. Alt i fra den skolerte musikkteoretikeren, metal-hodet, og et par klassiske hip-hop-hoder. Instrumentering og musisering, femstemt sang og gitarsoloer gir muligens musikken vår et litt annet spenn enn mye annet i sjangeren.

På fritiden er vi egentlig like ulike. Fotball, skating, fisking og dataspill. Vi finner sammen i en grenseløs kjærlighet til god musikk og en intern positivt forsterkende dynamikk som har utviklet bandet til det det er i dag. Den samme dynamikken og de samme interne referansene inviteres lytteren med på, og står fritt til å fordype seg i. Det er gøy.

Hva vil dere si er det spesielle i deres musikalske univers?

At vi er et organisk band og samtidig et old school hiphop-crew med 5 rappere. At vi svømmer i brede harmonier og synger femstemt mellom spyttingen av ild og mitraljøse-rap.

Dere hadde nylig releaseparty for albumet. Kan dere fortelle litt om den kvelden?

Vi hadde releaseparty på Ball. Det var en herlig kveld der vi pakket lokalet fullt av eksemplarer av vår ferske vinyl. Det var til sammen en drøy times Q&A med oss, i regi av vår uoffisielle fanklubb Fisteridirektoratet, det var rituelt fysisk slipp av vinylen, og mye merch-salg og signering av vinyler. I alt var 60 stk. til stede og feiret med oss. Vi har verdens beste fans.

16. juni skal dere ha sommerfest på Rockefeller. Hva kan publikum forvente seg denne kvelden?

Storslått underholdning. Vi spiller aldri «for» et publikum, vi fester med publikum. Rockefeller blir selvsagt intet unntak. I tillegg til at vi har med oss Unge Lovene og Loui & Lexus som support og Kholebeatz som nachspiel DJ, skal vi i Sinsenfist slå på alle de store trommene. Kordamer, blåserekke, alt er på plass.

Har dere noen musikalske inspirasjonskilder?

Vi har en nærmest utømmelig bank av inspirasjonskilder og finner trolig nye på hver vår kant daglig. Det produserer så mye bra, og man kan finne elementer som inspirerer i alle sjangre.

I Sinsenfist legger vi enorm vekt på å levere alt vi har på scenen. Vi er et hip-hop-band, og med det spiller vi alt av instrumenter live. For å dra frem en inspirasjonskilde spesielt, slenger vi The Roots på bordet. De har en fantastisk jazzete og deilig inngang til hip-hop og er store forbilder for utstråling, lekenhet og musisering live.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

Innenfor egen sjanger går det for tiden i alt av Oral Bee og Mr. Pimp Lotion. Vi har også en forkjærlighet for Snow Boyz, Jaa9 og Onkl, KUUK og nylig også Swicha Artista, Loui & Lexus osv. En fellesnevner er gjerne at vi digger musikk som ikke tar seg selv veldig høytidelig. Gjerne dønn seriøst, men uhøytidelig. Akkurat som oss selv.

Igjen, så lyttes det til vidt forskjellige ting i et band med så ulike musikalske bakgrunner. Sjekk ut 20+5-spillelisten vår hvis du vil vite mer.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som band?

Det trasker tre gærninger rundt i Bergen med Sinsenfist-tatovering på innerlåret. Det er ganske sykt.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Mot slutten av låten vår «Ufornuftig» tvinger vi alltid alle i publikum til å sette seg ned for en deilig a capella allsang-sekvens. Det tar ofte litt tid. I fjor på Parkteateret satte alle 250 i publikum seg ned så straks sekvensen begynte, og allsangen overdøvde mikrofonen en høy gang. Vi trengte ikke instruere noen ting, og det opplevdes ganske overveldende.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt og hvorfor?

Sinsenfist med KORK. Det er drømmen, og den er ikke så altfor urealistisk med tanke på den musikkteoretiske kompetansen i bandet.

Utfordring: nevn 1 stk. norsk «guilty pleasure»?

Vi har i alle fall en megastor felles pleasure, som vi er usikre på om er guilty. «De nære ting» med Kurt Foss og Reidar Bøe.

Hvilke musikalske planer har dere videre i 2018?

Vi skal gi vår livs innsats for å gjøre Rockefeller-konserten så hensynsløst underholdende som vi bare kan. Deretter skal vi spille på Råndaståk, Kongsfesten og en liten festival i Sverige, før vi går i gang med vår neste plate. Den heter «Gangsta Norwegicum» og blir en slags mixtape som omhandler artsdefinisjonen av oss selv og våre fans, fistere og fisterinner. Anslår release i god tid før jul.

Sjanger

Norsk Rap

Spilleliste med noe av det feteste Norge har å by på av Rap og Hip Hop! Se alle våre spillelister.

Les mer

Se Også

Vinn 2 gjesteplasser til Sinsenfist unplugged på John Dee!
Konkurranse

Vinn 2 gjesteplasser til Sinsenfist unplugged på John Dee!

Sinsenfist markerer julen med en eksklusiv og intim unplugged-konsert på John Dee, og du kan vinne billetter! I år fistes julen inn 20. desember – akkurat [...]

Vårt nye nett-tv magasin «Pulver» tar pulsen på musikknorge
Artikkel

Vårt nye nett-tv magasin «Pulver» tar pulsen på musikknorge

I pilotepisoden av «Pulver» diskuterer vi status for norsk hip hop, gir deg muligheten til å vinne en eksklusiv premie og hører på utvalgte «Anbefalte Nyheter» [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]